Νέα

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, 17 Αυγούστου 1944

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Novoselac
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ημαστανε στο εδαφος του οχτρου ...

του τουρκοσπορου ...

ως αυτοχθονες καθαροι δεν λειτουργαμε καλα σε τετοια εδαφη
γαμησαμε τους ενωμοταρχες της χωροφυλακης ομως..
αααααααααααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
τι εχουν δει τα ματακια μας..

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
β. το να γίνουν δωσίλογοι κάποια πρώην μέλη του ΚΚΕ δεν σημαίνει φυσικά αυτό που λες...
η μετακίνηση ατόμων ανάμεσα στις παρατάξεις ως ατομικό, περιπτωσιολογικό φαινόμενο, δεν μπορεί λογικά να στηρίξει "συμπεράσματα" σαν το δικό σου.
είναι λογική ακροβασία, από αυτές που χρησιμοποιείτε (οι χίτες και οι απολογητές)
όταν η πραγματικότητα δε σας βολέυει...
ο δωσιλογισμος, ο φιλοναζισμός και ο αντικομμουνσισμός είναι στοιχεία της ΔΕΞΙΑΣ.
είναι αξιέπαινη η προσπάθεια χιτών σαν εσένα ή τον ίσιο να ξαναγράψετε την ιστορία...
όμως δε μασάμε όλοι...
σε όσους μασάνε, καλή όρεξη!

Το φαινόμενο είναι όντως περιπτωσιολογικό, γιατί φυσικά αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση. Το μπλόκο.
Σε άλλες περιπτώσεις, μπορούν να βρεθούν άλλα "περιπτωσιολογικά φαινόμενα". Και μπορούμε να ψάξουμε στα πόσα τέτοια "φαινόμενα" ξεκινάει η "τάση".
Αυτά για να μην μιλήσουμε για πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις (πχ. μετέπειτα συνοδοιπόρους και θύματα του παρακράτους που υπήρξαν δεξιά χέρια του λογοθετόπουλου).

Προσωπικά δεν έχω σκοπό να μειώσω κανέναν, ούτε να απολογηθώ για κανέναν. Θεωρώ όμως γελοίες απόψεις "άσπρο - μαύρο", "αντάρτες - χίτες" κτλ κτλ.
Ή όπως εδώ "ο δοσιλογισμός και ο φιλοναζισμός ... είναι στοιχεία της ΔΕΞΙΑΣ". Αυθαίρετο, αστήρικτο και επικίνδυνο μιας και προσδίδει συλλογική ευθύνη.

Στο παράδειγμα μας, σου έγραψα άμεσα για τρεις που, όντας κομμουνιστές, συνεργάστηκαν έμπρακτα με τους γερμανούς, με την χειρότερη δυνατή μορφή συνεργασίας.
Εκτός και αν αμφισβητείς το γεγονός ότι υπήρξαν στελέχη του κόμματος.
Η αν πιστεύεις ότι με την συνεργασία με τους γερμανούς έχασαν την κομμουνιστική ιδιότητα (κάτι το οποίο βέβαια δεν θα αναγνώριζες για τους δεξιούς).

Θεωρώ πιο έντιμο και πιο αντρίκειο αν θες, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γάλλοι τον κολαμπορατισμό.
Ποτέ το κκ εκεί δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν στελέχη του, τα οποία συνεργάστηκαν με τους γερμανούς (όσα δεν εκτέλεσε άμεσα).
Και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν και άλλοι που πολέμησαν τους γερμανούς, και ότι δεν είχε το μονοπώλιο.

Γιατί η ελληνική αντίσταση δεν είναι μόνο ο Γοργοπόταμος. Είναι και η συμμετοχή στην DDay.
Και γιατί δεν υπήρξαν μόνο πλυντζανοπουλοι. Υπήρξαν και μπραντάνηδες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
van-gkogk-thumb-large.jpg

έχετε άλλο αγαπημένο γι αυτό

PicassoGuernica.jpg

rexaros

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Προσωπικά δεν έχω σκοπό να μειώσω κανέναν, ούτε να απολογηθώ για κανέναν. Θεωρώ όμως γελοίες απόψεις "άσπρο - μαύρο", "αντάρτες - χίτες" κτλ κτλ.
Ή όπως εδώ "ο δοσιλογισμός και ο φιλοναζισμός ... είναι στοιχεία της ΔΕΞΙΑΣ". Αυθαίρετο, αστήρικτο και επικίνδυνο μιας και προσδίδει συλλογική ευθύνη.

Στο παράδειγμα μας, σου έγραψα άμεσα για τρεις που, όντας κομμουνιστές, συνεργάστηκαν έμπρακτα με τους γερμανούς, με την χειρότερη δυνατή μορφή συνεργασίας.
Η αν πιστεύεις ότι με την συνεργασία με τους γερμανούς έχασαν την κομμουνιστική ιδιότητα (κάτι το οποίο βέβαια δεν θα αναγνώριζες για τους δεξιούς).
3 έγραψες,να ήτανε ακόμα αλλοί 3,4,5....10,από την άλλη μεριά έχεις ολόκληρη κυβέρνηση!!!

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
:offtopic: Μοντέρνα καθηγήτρια σπουδαγμένη στην Γερμανία μας είχε πει ότι το σούβλισμα είναι αλληγορία κ στην πραγματικό τον Διάκο τον παρέδωσαν στους Τούρκους στρατιώτες οι οποιοί τον παρτούζωσαν μέχρι που ξεψύχησε,όπως κάνουνε στις φυλακές πολλές φορές σαν ποινή(αν κάποιος έχει δει το american history x την σκήνη στα ντουζ).

Πάντα μου φαινότανε λίγο περίεργο να στήσανε σούβλα!!! :rolleyes:

εκεινον στησανε στη σουβλα
και τωρα ομιλουν τα τουβλα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το φαινόμενο είναι όντως περιπτωσιολογικό, γιατί φυσικά αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση. Το μπλόκο.
Σε άλλες περιπτώσεις, μπορούν να βρεθούν άλλα "περιπτωσιολογικά φαινόμενα". Και μπορούμε να ψάξουμε στα πόσα τέτοια "φαινόμενα" ξεκινάει η "τάση".
Αυτά για να μην μιλήσουμε για πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις (πχ. μετέπειτα συνοδοιπόρους και θύματα του παρακράτους που υπήρξαν δεξιά χέρια του λογοθετόπουλου).

Θεωρώ πιο έντιμο και πιο αντρίκειο αν θες, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γάλλοι τον κολαμπορατισμό.
Ποτέ το κκ εκεί δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν στελέχη του, τα οποία συνεργάστηκαν με τους γερμανούς (όσα δεν εκτέλεσε άμεσα).
Και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν και άλλοι που πολέμησαν τους γερμανούς, και ότι δεν είχε το μονοπώλιο.

Γιατί η ελληνική αντίσταση δεν είναι μόνο ο Γοργοπόταμος. Είναι και η συμμετοχή στην DDay.
Και γιατί δεν υπήρξαν μόνο πλυντζανοπουλοι. Υπήρξαν και μπραντάνηδες.

πες μας για την Γκλάντιο.
πες μας για τον ΙΔΕΑ.
πες μας και για την Αμερική του Κισσινγκερ που οργάνωσε αυτές τις ομαδούλες ποδοσφαιρου.
πες μας και για τον Γρίβα με τον ισιο.
πες μας και για τους δεξιούς που δεν είχαν τίποτα με τους κομμουνιστές.
μάθε μας ωραία πράματα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
:offtopic: Μοντέρνα καθηγήτρια σπουδαγμένη στην Γερμανία μας είχε πει ότι το σούβλισμα είναι αλληγορία κ στην πραγματικό τον Διάκο τον παρέδωσαν στους Τούρκους στρατιώτες οι οποιοί τον παρτούζωσαν μέχρι που ξεψύχησε,όπως κάνουνε στις φυλακές πολλές φορές σαν ποινή(αν κάποιος έχει δει το american history x την σκήνη στα ντουζ).

Πάντα μου φαινότανε λίγο περίεργο να στήσανε σούβλα!!! :rolleyes:
Το εχω ακουσει και εγω αυτο το story και παιζει να ειναι αληθεια μεχρι ενα σημειο γιατι οι οθωμανοι συνηθίζαν να σοδομιζουν αιχμαλωτους για ταπεινωση και εξευτελισμο. Επισης εχω διαβασει οτι ο Διακος ηταν πολυ ωραιο παλικαρι και για να του χαρισει την ζωη ο σουλτανος του προτεινε να μεινει στην αυλη του, για να εισπραξει αρνητικη απαντηση. Το σιγουρο ειναι οτι δεν τον σουβλισανε με την εννοια που αντιλαμβανεται ο μεσος Ελληνας, σαν αρνι το πασχα, αλλα τον παλουκωσαν μια πρακτικη που επαιζε πολυ τοτε. Στον δρομο για την εκτελεση γυρισε και ειπε στους Αρβανιτες που τον φρουρουσαν "Δεν υπαρχει ενας χριστιανος να μου παρει το κεφαλι?". Ο θανατος στο παλουκι ερχοταν μετα απο 4 ως 10 ωρες αναλογα με τις αντοχες του εκαστοτε κακομοιρη

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
πες μας για την Γκλάντιο.
πες μας για τον ΙΔΕΑ.
πες μας και για την Αμερική του Κισσινγκερ που οργάνωσε αυτές τις ομαδούλες ποδοσφαιρου.
πες μας και για τον Γρίβα με τον ισιο.
πες μας και για τους δεξιούς που δεν είχαν τίποτα με τους κομμουνιστές.
μάθε μας ωραία πράματα.

Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα...

OP
OP
N

Novoselac

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2009
Κριτικές
4
Like
90
Πόντοι
6
γαμησαμε τους ενωμοταρχες της χωροφυλακης ομως..
αααααααααααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
τι εχουν δει τα ματακια μας..

το περιπολικο που κατεβαινε με τον ουρανο στη Δεκελειας ...

και το χωροφυλακα να φωναζει : - Παντρεμένοι αθρώποι είμαστε ρε παιδιά , έχουμε παιδιά στην ηλικία σας ...

ελα ... το γαμαμε το θρεντακι ... σε ανακαλω στην ταξη ...  

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το εχω ακουσει και εγω αυτο το story και παιζει να ειναι αληθεια μεχρι ενα σημειο γιατι οι οθωμανοι συνηθίζαν να σοδομιζουν αιχμαλωτους για ταπεινωση και εξευτελισμο. Επισης εχω διαβασει οτι ο Διακος ηταν πολυ ωραιο παλικαρι και για να του χαρισει την ζωη ο σουλτανος του προτεινε να μεινει στην αυλη του, για να εισπραξει αρνητικη απαντηση. Το σιγουρο ειναι οτι δεν τον σουβλισανε με την εννοια που αντιλαμβανεται ο μεσος Ελληνας, σαν αρνι το πασχα, αλλα τον παλουκωσαν μια πρακτικη που επαιζε πολυ τοτε. Στον δρομο για την εκτελεση γυρισε και ειπε στους Αρβανιτες που τον φρουρουσαν "Δεν υπαρχει ενας χριστιανος να μου παρει το κεφαλι?". Ο θανατος στο παλουκι ερχοταν μετα απο 4 ως 10 ωρες αναλογα με τις αντοχες του εκαστοτε κακομοιρη

για να τελειώνουμε...

Ο ανασκολοπισμός ή διοβελισμός ή παλούκωμα είναι ένας από τους φοβερότερους και αγριότερους τρόπους εκτέλεσης, αργού θανάτου, όπου ο κατάδικος κυριολεκτικά σουβλίζεται κάθετα σ’ ένα ξύλινο πάσσαλο από το βάρος του.

Ο Αθανάσιος Διάκος είχε αυτή την φρικιαστική αυτή τύχη

Ιστορικά ο ανασκολοπισμός είναι αρχαία μέθοδος εκτέλεσης, καθώς άρχισε να χρησιμοποιείται στην αρχαία Περσία: ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Δαρείος ο Α' παλούκωσε 3.000 Βαβυλώνιους όταν κατέκτησε τη Βαβυλώνα. Αν και παραμερίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίνοντας τη θέση του στη σταύρωση, παρά ταύτα χρησιμοποιήθηκε αργότερα στην Ευρώπη κατά το Μεσαίωνα. Γνωστός ειναι ο θρύλος του Βλαντ του Παλουκωτή, όμως και ο Ιβάν ο Τρομερός χρησιμοποίησε εκτεταμένα αυτή τη μέθοδο εκτέλεσης.

Ο ανασκολοπισμός χρησιμοποιήθηκε επίσης και στην Οθωμανική αυτοκρατορία σαν μέθοδος εκτέλεσης αλλά και εκφοβισμού του πληθυσμού, κυρίως εναντίον Σέρβων, Βούλγαρων, κι Ελλήνων, που γίνονταν σε δρόμους λίγο πριν την είσοδό τους σε πόλεις . Ο Γάλλος Guer το 1774 στο βιβλίο του «Ήθη και έθιμα των Τούρκων» περιγράφει το σούβλισμα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το παλούκωμα συνέχισε να χρησιμοποιείται σαν αργή μέθοδος εκτέλεσης ακόμα και τον 17ο αιώνα, στη Σουηδία.

rexaros

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Παλούκωμα=σταύρωμα;;; :think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Παλούκωμα=σταύρωμα;;; :think:
καμμιά σχέση.
ο Βλάντ Τσέπες ακολούθησε την ίδια τακτική.
Ο μύθος του Δράκουλα στηρίχθηκε στον υπαρκτό ρουμανοχριστιανό που παλούκωνε τους αιχμαλώτους και κατά το μύθο επινε το άιμα τους για λούκοζέιντ.

rexaros

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6
καμμιά σχέση.
ο Βλάντ Τσέπες ακολούθησε την ίδια τακτική.
Ο μύθος του Δράκουλα στηρίχθηκε στον υπαρκτό ρουμανοχριστιανό που παλούκωνε τους αιχμαλώτους και κατά το μύθο επινε το άιμα τους για λούκοζέιντ.
Eεεε καλά όχι κ καμία σχέση,πανομοιοτύπη εκτέλεση!!! :rolleyes: :P

''Αν και παραμερίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίνοντας τη θέση του στη σταύρωση''

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
το περιπολικο που κατεβαινε με τον ουρανο στη Δεκελειας ...

και το χωροφυλακα να φωναζει : - Παντρεμένοι αθρώποι είμαστε ρε παιδιά , έχουμε παιδιά στην ηλικία σας ...

ελα ... το γαμαμε το θρεντακι ... σε ανακαλω στην ταξη ... 

Στην πόλη μέσα υπήρχαν χωροφύλακες; Δεν ήταν αστυνομία πόλεων μόνο;

Όσο για το σούβλισμα ήταν παλαιό χριστιανικό βασανιστήριο που αργότερα κληρονόμησαν οι οθωμανοί. Εάν ο βασανιστής ήταν προσεκτικός και δεν έπληττε τους πνεύμονες τότε ναι, μπορούσε να διαρκέσει το μαρτύριο και 4 και 5 και 10 ώρες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom