Νέα

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, 17 Αυγούστου 1944

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Novoselac
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ΜΕΓΑΣ.....
τόσο που απο μικρός είχα την απορία...
Πώς είναι δυνατόν ο Αθανάσιος Διάκος να απαγγέλει ολόκληρο ποίημα ενώ τον σουβλίζουν ζωντανό και τον βασανίζουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ.
Αλλά έλεγα είναι ελληνας ΗΡΩΑΣ με ψυχή και τσαγανό.

Από την άλλη δε μπορεί ένας έλληνας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ γαιτί ως γνωστόν ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΙ.

ΔΕ ΣΕ ΓΑΜΑΩ ΑΛΛΟ.

αύριο πάλι εάν ξαναποστάρεις παπαριά για λυρικότητες και πιστότητες.

Δεν το απήγγειλε φυσικά ρε παπάρα. Ή πρώτα το απήγγειλε και μετά έγινε ό, τι έγινε. Όπως και στο περιστατικό με το λοχαγό του ΕΛΑΣ. Πρώτα θα το είπε και μετά θα του έκοψαν κομμάτια το στόμα. Πολλή νοημοσύνη θέλει;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν το απήγγειλε φυσικά ρε παπάρα. Ή πρώτα το απήγγειλε και μετά έγινε ό, τι έγινε. Όπως και στο περιστατικό με το λοχαγό του ΕΛΑΣ. Πρώτα θα το είπε και μετά θα του έκοψαν κομμάτια το στόμα. Πολλή νοημοσύνη θέλει;

ΗΣΑΝΤΕ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ;

Υ.Γ.
αμα σου έλεγαν ότι ο Σαντορινιός με σφαίρα στο στομάχι και τα πόδια πήρε το περιπολικό και το κεφάλι και έφυγε θα πεις ότι πρώτα το πήρε και μετά τον πυροβόλησαν;

μ αρέσει που προσπαθείς με λογική εξήγηση καναπέ να ερμηνεύσεις πράξεις μελλοθανάτων σε ημιθανή κατάσταση.

αμα πω ότι είσαι μπούλης θα μου πεις να πάω στο Δρομοκαίτειο.
ενδεχομένως να είναι έτσι, όπως και ενδεχομένως να σε πετύχω να μου σπάσεις το χέρι και μετά να σου γαμήσω τα γενέθλια σε καστάσταση αμόκ.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Θα κάνω μια τελευταία ειλικρινά προσπάθεια να σου πω ότι πρέπει να αποσυνδέσεις το κουράγιο που θα έχει εκείνη τη στιγμή ο μελλοθάνατος από τη δυνατότητά του να κάνει κάτι.

Άλλο το ότι είχε το κουράγιο να κάνει κάποιος κάτι και άλλο εάν μπορεί τενικά να το κάνει. Και κουράγιο να έχω να το κάνω, με σκισμένο στόμα μέχρι τα αυτιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ.

Είναι σαν να μου λες (σε συνέχεια του φανταστικού περιστατικου συναντήσεώς μας) ότι θα μου γαμήσεις τα γεννέθλια με το σπασμένο χέρι. Γίνεται ρε φίλε; Πως;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Φιλησυχε,κατανοησε οτι οι ανθρωπινες αντοχες στον πονο ΜΠΟΡΕΙ να ειναι και περα απο την
 φαντασια σου.....

Μην αρχισουμε να αραδιαζουμε περιπωσεις....θα ειναι μαλακια

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Θ
Άλλο το ότι είχε το κουράγιο να κάνει κάποιος κάτι και άλλο εάν μπορεί τενικά να το κάνει. Και κουράγιο να έχω να το κάνω, με σκισμένο στόμα μέχρι τα αυτιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ.

Που ακριβως γραφει για σκισμενο στομα μεχρι τα αυτια;
  Γιατι τα σκισμενα χαρακωμενα μαγουλα,ΕΣΥ τα ερμηνευεις ως ανοιγμενα;

Μαχαιρια χαρακια στα μαγουλα ηταν,την οποια ο αρθρογραφος την εγραψε ετσι,εσυ γιατι κολλας στην λεπτομερεια και
  φαντασιωνεσαι;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Θα κάνω μια τελευταία ειλικρινά προσπάθεια να σου πω ότι πρέπει να αποσυνδέσεις το κουράγιο που θα έχει εκείνη τη στιγμή ο μελλοθάνατος από τη δυνατότητά του να κάνει κάτι.

Είναι σαν να μου λες (σε συνέχεια του φανταστικού περιστατικου συναντήσεώς μας) ότι θα μου γαμήσεις τα γεννέθλια με το σπασμένο χέρι. Γίνεται ρε φίλε; Πως;

να πάρω φόρα με το κεφάλι και να σου δαγκώσω το καβλί.
θα το κόψω θα το φτύσω και θα σε ακούσει μέχρι και ο Αθανάσιος Διάκος.
πουθενά δε γράφει ότι του έκοψαν τα χείλη απ το ένα αυτί ως το άλλο.
ενδέχεται να του τρύπησαν τα μάγουλα με την ξιφολόγχη ή να τον χάραξαν.
εσύ ως καλός καναπεδάτος που βλέπει ράμπο έφτασες απ το ένα αυτί στο άλλο....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
  Που ακριβως γραφει για σκισμενο στομα μεχρι τα αυτια;
εσυ γιατι κολλας στην λεπτομερεια και
  φαντασιωνεσαι;

γιατί είναι κομμουνιστής και πρέπει ο αδέκαστος να μας πείσει ότι ο κειμενογράφος γράφει φίδια αφού πρώτα πείσει τον εαυτό του πως έτσι είναι.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
β. συνάγεται κάτι εξ αυτού;
γ. κάτι σαν τον ΠΠ η ΟΠΛΑ. οταν βιάζεται κακώς κάνει, όταν αργεί πάλι κακώς κάνει...

τελείως "Χ"ίτικο ποστ!

β. Φυσικά. Ότι ο δοσιλογισμός και η συνεργασία με τους γερμανούς δεν είχαν συγκεκριμένη ιδεολογία και παραταξιακό χρώμα, παρά τα όσα προσπαθούν να μας πουν κάποιοι.
Διαφωνείς;

γ. Η ΟΠΛΑ αν είχε βιαστεί λίγο παραπάνω θα είχε πιθανότατα γλιτώσει κάποιους από αυτούς που εκτελέστηκαν στο μπλόκο.
Έλληνες ίσως όχι, κουκούδια (όπως κάποια από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο) πιθανότατα ναι.
Εκτός και αν πιστεύεις ότι ο πλυντζανόπουλος ήξερε από μόνος του ποιοι ήταν οι ενεργά αντιστασιακοί.

Με τιμή, ο Χίτης.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Λοιπόν, έλα. Κουράσαμε και κουραστήκαμε. Εγώ δηλαδή. Κακως ενεπλάκην σε τέτοια μαλακοσυζήτηση και μάλιστα μαζί σου.

Over and out.-

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
β. Φυσικά. Ότι ο δοσιλογισμός και η συνεργασία με τους γερμανούς δεν είχαν συγκεκριμένη ιδεολογία και παραταξιακό χρώμα, παρά τα όσα προσπαθούν να μας πουν κάποιοι.
Διαφωνείς;

όχι με μια υποσημείωση.
οι Χίτες ήταν αντικομμουνιστές.
το αυτό και οι ΕςΕς.

οι ελληνες αντιστασιακοί ήσαν επί το πλείστον κομμουνιστές.

κάνε τις αναγωγές σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Λοιπόν, έλα. Κουράσαμε και κουραστήκαμε. Εγώ δηλαδή. Κακως ενεπλάκην σε τέτοια μαλακοσυζήτηση και μάλιστα μαζί σου.

Over and out.-

Αντε μπραβοοοοοο,τωρα τα λες σωστα
 Να φροντιζεις να μην δημιουργεις λαθος εντυπωσεις για την παρτη σου,ρωτωντας για τετοιες
 μαλακιες..

Δηλαδη,οτι ενας πατερας εφερε και το παιδι του σε τετοια φαση σαν το Μπλοκο,τι σου λεει για τον
 ψυχισμο του;

Πως σκοτωθηκαν οι δοσιλογοι που σκυλευαν τους νεκρους απο τιμαλφη;

Ποιος ηταν ο ιταλος αντιφασιστας Νινο;

Ποιος ηταν ο Περιβολας που προλαβε και αρπαξε τον Πλυτζανοπουλο απο τον λαιμο πριν τον σκοτωσουν;

Τι να εχουν απογινει αυτα τα βρωμοσκυλα ή οι απογονοι τους σημερα;

Αυτα ειναι τα ερωτηματα που δημιουργηθηκαν εμενα,και καμποσα αλλα....

Σιγουρα παντως ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ και τις μαλακιες που εσυ εντοπισες και ορισες ως ανακριβειες....

Να ενα θεμα για κουβεντα

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

δεν θελω να μου στεναχωριεσαιιιιιιιιι

εκτος απο τους αρχικους κομμουνιστες ηγετες που ηταν ενταγμενοι στο Κομμα πριν απο τον Πολεμο,
  οι μεραρχιες των αντιστασιακων συσταθηκαν απο ακομματιστους βουνισιους χωριατες,ερμαια των
  βουλευτων των περιοχων τους,που στην κατοχη υπεφεραν με τον ενα ή τον αλλο τροπο...

Τα ατομα αυτα ειχαν την διαθεση για αντισταση στον κατακτητη,γιατι του εκλεψαν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ
  προς επιβιωσην
  Ετσι τουλαχιστον εγινε στα χωρια της επαρχιας καταγωγης μου...

Ενταχθηκαν στο ΚΚΕ αργοτερα,μεσω των κομμισσαριων του ΚΚΕ,που οργανωσαν τον συρφετο σε μια
  υποτυπωδη οργανωση τουλαχιστον στην αρχη...

Επισης παρα πολλοι ηταν εκεινοι που ενταχθησαν στο αντιστασιακο κινημα οι οποιοι γυρισαν απο το
  μετωπο,αξιωματικοι αλλα και απλοι οπλιτες...

Λιγο περιπλοκο να εξηγηθει,αλλα αν το πιασουμε με προσοχη βρισκουμε ακρη...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
 δεν θελω να μου στεναχωριεσαιιιιιιιιι

εκτος απο τους αρχικους κομμουνιστες ηγετες που ηταν ενταγμενοι στο Κομμα πριν απο τον Πολεμο,
 οι μεραρχιες των αντιστασιακων συσταθηκαν απο ακομματιστους βουνισιους χωριατες,ερμαια των
 βουλευτων των περιοχων τους,που στην κατοχη υπεφεραν με τον ενα ή τον αλλο τροπο...

Τα ατομα αυτα ειχαν την διαθεση για αντισταση στον κατακτητη,γιατι του εκλεψαν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ
 προς επιβιωσην
 Ετσι τουλαχιστον εγινε στα χωρια της επαρχιας καταγωγης μου...

Ενταχθηκαν στο ΚΚΕ αργοτερα,μεσω των κομμισσαριων του ΚΚΕ,που οργανωσαν τον συρφετο σε μια
 υποτυπωδη οργανωση τουλαχιστον στην αρχη...

Επισης παρα πολλοι ηταν εκεινοι που ενταχθησαν στο αντιστασιακο κινημα οι οποιοι γυρισαν απο το
 μετωπο,αξιωματικοι αλλα και απλοι οπλιτες...

Λιγο περιπλοκο να εξηγηθει,αλλα αν το πιασουμε με προσοχη βρισκουμε ακρη...

όταν λέω κομμουνιστή δεν εννοώ οργανωμένο.
ο έλληνας πάντα διψούσε για λευτεριά. χούντα ο βασιλιάς χούντα ο μεταξας λογικό να συσπειρώνεται σε μη κρατικούς φασιστικούς σχηματισμούς. το εάν μια χούντα είχε τη στήριξη της αγγλίας ή της γερμανίας τότε ελάχιστη σημασία έπαιζε για τον απλό φουκαρά.
το ξελίγωμα το ίδιο ήταν.

εάν κάποιος τότε πήγαινε κόντρα στο κράτος αυτομάτως γινόταν κομμουνιστής κι ας μην ήξερε καν τι σημαίνει αυτό.
τον μη ραγιά τον ενέτασσαν αυτομάτως στον εγκληματία κομμουνιστή.
αναγκαστικά ασπαζόταν ο απλός ανιτστασιακός την ταμπέλα που του κολούσαν.

OP
OP
N

Novoselac

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2009
Κριτικές
4
Like
90
Πόντοι
6
όταν λέω κομμουνιστή δεν εννοώ οργανωμένο.
ο έλληνας πάντα διψούσε για λευτεριά. χούντα ο βασιλιάς χούντα ο μεταξας λογικό να συσπειρώνεται σε μη [size=15pt]κρατικούς - φασιστικούς[/size] σχηματισμούς. το εάν μια χούντα είχε τη στήριξη της αγγλίας ή της γερμανίας τότε ρλάχιστη σημασία έπαιζε για τον απλό φουκαρά.
το ξελίγωμα το ίδιο ήταν.

me το συμπαθειο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom