iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.100
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.699
- Πόντοι
- 2.606
σαλατα μπροκολο και τονο
ετσι για να την σπασω στον κρεοπωλη
σαλατα μπροκολο και τονο
ετσι για να την σπασω στον κρεοπωλη
Βράζουμε το (καλύτερα κατεψυγμένο, μαλακώνει πιο εύκολα) χταπόδι στην κατσαρόλα για ένα διωράκι στην ΕΛΑΧΙΣΤΗ θερμοκρασία, με δύο φύλλα δάφνης και 5,6 σπυριά πιπέρι.
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΑΛΛΟ ΥΓΡΟ, βγάζει τα δικά του υγρά.
Μετά λαδόκολλα με 2,3 σκόρδα ΟΚΟΚΛΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, πάλι φύλλα δάφνης, ολόκληρα σπυριά πιπέρι, 5,6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το ίδιο μπαλσάμικο, το ίδιο μέλι, και το ίδιο από τον χυμό που έβγαλε το χταπόδι στην κατσαρόλα.
Φτιάχνουμε πουγκί, δένουμε και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο, 150, πάλι για κανά διωράκι.
Και έχουμε ένα φίνο γλυκόξινο λουκουμάκι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου δώσει κώλο ή CIM η γκόμενα μετά από κάτι τέτοιο.
Jay Gatsby speaking.
Έχει φτάσει η χοληστερίνη σου πέντε χιλιάδες χοιροβοσκεσαλατα μπροκολο και τονο
ετσι για να την σπασω στον κρεοπωλη
Τι κατεψυγμένο και αηδίες.
Φρέσκο και καλά παραγουλιασμένο.
λαχανοντολμάδες είναι φιλενάδα?
Εμεις τα λεμε και σαρμαδάκια.Τσ, τσ, τσ.
Γιαπράκια.
ετσι ακριβως ειναι...εχουν βεβαια κ στιγμες μοναδικες σε αλλα φαγητα,αναφερομαι στη Ρωσια εγω κι οχι στη Ρουμανια...ειναι μια συνταγη παντως δικοπο μαχαιρι...ετσι κ ειναι τζουφιο το λαχανο,παει στραφι το φαι...επισης ειναι τελειο το λαχανο στην κατσαρολα με χοιρινο...μοσχοβολαει ο τοπος... ;)και οι Ρουμάνοι τρώνε Χριστούγεννα γιαπράκια/λαχανοντολμάδες/σαρμαδάκια/sarmale αλλά τα κάνουν με λάχανο τουρσί και πολλά μυρωδικά.
αποτέλεσμα, βρώμα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος και πολύ βαριά γεύση.
.επισης ειναι τελειο το λαχανο στην κατσαρολα με χοιρινο... ;)
Αυτα ειναι τα σαρμαδάκια.