Νέα

Τί σχέδια έχετε για τη ζωή σας;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 143
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Με εκπλήσεις μαν! Νόμιζα πως ήσουνα βασικός επάνω Γερμανία, θυμάμαι που συμμετείχες σε συζητήσεις για το εξωτερικό. Δεν ήξερα ότι τα παράτησες όλα και γύρισες Ελλάδα.
Αφού το ήθελες, καλά έκανες, καλή επιτυχία στις επόμενες κινήσεις σου!
Να σαι καλα τυπε κ σ ευχαριστω πολυ!Την ειδα αλλιως κ επεστρεψα!Θεωρησα δεν υπηρχε καποια προκληση για μενα επανω,παρα μονο συγκομιδη χρηματος εαν εμενα!Κατι που εκανα ως ενα βαθμο π εξυπηρετει εμενα.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Η φαση ειναι να ζησουμε το τωρα και να γειωσουμε το μελλον,διοτι ολοι βλεπετε μ αυτον τον κορονα τι πουτσα πεφτει & αν οχι για μας για καποιο κοντινο μας προσωπο.

Τον περασμενο Δεκεμβρη κ ενω ημουν Γερμανια σε δουλεια κ πολη που πασχισα μονος μ να βρω,πατησα παραιτηση,αγορασα ενα ντιζελακι πολυμορφικο,κατεβηκα σπιτι Ελλαδα κ πλακωθηκα στη γυμναστικη κ τρεξιμο,λογω τεχνικος αυτεπαγγελτος κανω 6 μεροκαμματα το μηνα,ξεπαρκαρα την παρατημενη μηχανη κ πηγα τον περασμενο μηνα ιταλια μια βδομαδα μονος,ποδηλατο αβερτα,εχω πλακωθει ηδη στα μπανια κ κοβω μιζερα ατομα π ναι διπλα μου κ μ λεν καλα γιατι γυρισες απο Γερμανια;Εδω τι θα κανεις;Τους απανταω ,μεγαλε χαιρετω γιατι παω να χεσω και αντε γεια.

Εχω επισης πλακωθει στις φωτογραφιες,βιντεο με ντρον,στη μπουτσα μ ολα!

Για αυριο δεν μπορω να σ απαντησω αδερφος!Αλλα καθε βραδυ κοιμαμαι πτωμα και γεματος που κανω 99,9% οτι επελεξα εγω και οχι οτι εχω χρεος να κανω
Σαν να διαβαζω το δικο μου πλανο περιπου

yma

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2006
Like
133
Πόντοι
1
Το θέμα είναι τι σχέδια έχουν οι άλλοι για μας.

yma

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2006
Like
133
Πόντοι
1
προς το παρον σπαω το κεφαλι μου να βρω τροπο πως θα βγαλω 300Κ (μελετημενο ποσο) στην επομενη πενταετια....το μετα το χω σκεφτει....τα 300Κ λειπουν μονο
Το μετά όλοι το έχουμε σκεφτεί.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Στα μεσοχρόνια σχέδια μου και μετά από 18 χρόνια εργασίας ως υπάλληλος αυτό που ονειρεύομαι είναι έξοδος από την αγορά εργασίας και υιοθέτηση ενός πάρεργου ως αυτοαπασχολούμενος με λίγα ένσημα τον χρόνο και μαύρη εργασία, ώστε να βγάζω απλά τα πρός το ζην. Παράδειγμα μπογιατζής...Στεγαστικά δάνεια και λοιπές υποχρεώσεις τα μπουμπουνάω όλα. Εάν δε μπορέσω να συνδυάσω το επάγγελμα με διαμονή σε νησιά τότε θα είναι όλα σούπερ.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.923
Πόντοι
25.186
Τι σχέδια έχετε για τη ζωή σας; Κάνετε κάτι για να βελτιωθείτε και να εξελιχθείτε;
Πχ
έχετε ένα πρόγραμμα αυτοβελτίωσης πχ χάσιμο κιλών, κόψιμο τσιγάρου κλπ
μαθαίνετε καμμιά ξένη γλώσσα;
κάνετε καμμιά επαγγελματική εξειδίκευση;
έχετε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης/επένδυσης;
σκοπεύετε να παντρευτείτε, να γυρίσετε τον κόσμο, να ανακαλύψετε τον τροχό;

Καταλάβατε το πνεύμα...
Ο,τι σχεδια κανω λιγο μετα ανατρεπονται.
Και στενοχωριεμαι οχι επειδη πχ δεν χανω κιλα,αλλά επειδη δεν καταφερα να πραγματοποιησω το σχεδιο μου
Mε αποτέλεσμα τα σχεδια να καταντουν βαρίδια,γιατι πάντα υπάρχει κατι απρόβλεπτο,κατι που δεν υπολόγισες

Όπως ειπε ο πατερας στην Οσκαρικη ταινια ΠΑΡΑΣΙΤΑ στον γιο του

"Ξερεις γιε μου ποιο σχεδιο στη ζωη δεν αποτυγχανει ποτέ?Το κανενα σχεδιο!!!Γιατι οταν κανουμε σχεδια,η ζωη δεν κινειται συμφωνα με αυτα.
Για αυτο οι άνθρωποι δεν πρεπει να κανουν σχεδια,γιατι ετσι δεν αποτυγχανουν ποτε"

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
δεν ξερω τι να σ απαντησω επι τουτου
Μαν, πήρες (μέχρι στιγμής) 4 θετικές αντιδράσεις σε ένα ποστ που βγάζει περισσότερο εκτόνωση παρά επιλογή. Απορώ τι έχουν καταλάβει οι άλλοι που αδυνατώ να καταλάβω εγώ.

Σε τι να αναφερθώ; Στο ότι λες να γειώσουμε το μέλλον, ενώ βγάζεις 6 μεροκάματα το μήνα;
Στο ότι σε ρωτάνε γιατί άφησες τη Γερμανία, τι θα κάνεις στην Ελλάδα και τους θεωρείς μίζερους και τους λες ότι πας για χέσιμο;
Στο ότι δεν μπορείς να απαντήσεις για το αύριο, αλλά σου αρκεί που κοιμάσαι γεμάτος το βράδυ;

Μα αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος σκέψης της εποχής των παχιών αγελάδων του πασόκ, που κοιτάγαν μόνο το σήμερα και είδες που κατάντησε η Ελλάδα. Με τη διαφορά ότι τότε υπήρχαν και τα δανεικά της ΕΟΚ.

Δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό σε αυτό το ποστ σου. Κάτι σαν σαλτάρισμα μοιάζει και δεν είναι κατακριτέο, ανθρώπινο είναι. Όμως, άλλο το να εστιάζεις περισσότερο στο παρόν κι άλλο να θες να γειώσεις το μέλλον.

Η καραντίνα ενδέχεται να μας οδηγήσει σε μία νέα πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι είναι εποχή όπου μπορούμε να εστιάσουμε στο πώς θα βγάλουμε γούστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσουμε μετρημένα σαν άνθρωποι.

Εγώ δεν έχω πεισθεί ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει μόνο με τον ιό. Δεν θα το ρίξω στη συνομοσιολογία, αλλά τέτοιες εποχές ευνοούν για κοινωνικές ανακατατάξεις και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Όποιος παραιτείται από σίγουρη δουλειά τέτοια εποχή, παίρνει τεράστιο κι ανώφελο ρίσκο. Εγώ παρόλο που έχω κάνει τα κουμάντα μου και είμαι σε ένα είδος προ-σύνταξης, είμαι σε επιφυλακή και μάλλον θα ξαναγυρίσω στη δραστηριότητά μου (ακίνητα), για να προλάβω καταστάσεις, γιατί έχω πέσει στο 1/3 των εισοδημάτων μου και η καθοδική πορεία συνεχίζεται. Ανασκουμπώνουμε μανίκια και ριχνόμαστε στη δουλειά, δεν είναι εποχές για παιχνίδια.

Δεν ξέρω πώς την είδες, και μάλιστα μου είσαι και πολύ συμπαθής από τότε που σε είδα στο νήμα για το Santiago de Compostella, όπου έχω κάνει κι ένα κομμάτι της διαδρομής (οι περισσότεροι το κάνουν τμηματικά) και κατάλαβα ότι ακολουθείς τη δική σου πορεία.
Αλλά έτσι που τα παρουσιάζεις, δηλαδή με αδιαφορία για το αύριο, πας κατευθείαν πάνω σε τοίχο.

Εννοείται ότι όλα αυτά φιλικά πάντα. Είμαστε σε φόρουμ και ανταλλάσσουμε απόψεις. Κάνε ό,τι νομίζεις και σου εύχομαι να τα καταφέρεις.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
Αυστηρά logistics (infrastructure να υποθέσω) ή Supply Chain;
Δεν έχω πλήρη εικόνα του τοπίου αυτή τη στιγμή. Θέλει μελέτη το ζήτημα. Να δεις ποια είναι η ζήτηση, σε τι μπορείς να ανταποκριθείς, τι προηγούμενη εμπειρία έχεις, αν έχεις κάνα πτυχίο, αν χρειάζεται να κάνεις κάποια συμπληρωματική εκπαίδευση, αν μιλάς καμμιά ξένη γλώσσα κλπ ώστε να μπορέσεις να κάνεις ένα σωστό βιογραφικό.

Θα ξεκίναγα ρωτώντας σε groups στο Linkedin και θα βελτίωνα συνεχώς το προφίλ μου εκεί προσθέτοντας νέες δυνατότητες (έχει ένα σύστημα προσθήκης competences). Το linkedin σου στέλνει δουλειές που μπορούν να σε ενδιαφέρουν. Είναι παρά πολλές ευρωπαικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τριτοκοσμικές χώρες.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Μαν, πήρες (μέχρι στιγμής) 4 θετικές αντιδράσεις σε ένα ποστ που βγάζει περισσότερο εκτόνωση παρά επιλογή. Απορώ τι έχουν καταλάβει οι άλλοι που αδυνατώ να καταλάβω εγώ.

Σε τι να αναφερθώ; Στο ότι λες να γειώσουμε το μέλλον, ενώ βγάζεις 6 μεροκάματα το μήνα;

Τυπε εχω αναπροσαρμοσει τις αναγκες μου,απαιτωντας το λιγοτερο δυνατο χρημα.
Στο ότι σε ρωτάνε γιατί άφησες τη Γερμανία, τι θα κάνεις στην Ελλάδα και τους θεωρείς μίζερους και τους λες ότι πας για χέσιμο;
Ειμαι 42,δεν οφειλω σε κανενα να δινω εξηγησεις σχετικα με τη δικη μου σταση ,θεωρωντας το κατι αρκετα προσωπικο ωστε να ερωτωμαι.Ειμαι αρκετα διακριτικος απεναντι συους αλλους,κατι το οποιο περιμενω κ ολας

Στο ότι δεν μπορείς να απαντήσεις για το αύριο, αλλά σου αρκεί που κοιμάσαι γεμάτος το βράδυ;

Μα αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος σκέψης της εποχής των παχιών αγελάδων του πασόκ, που κοιτάγαν μόνο το σήμερα και είδες που κατάντησε η Ελλάδα. Με τη διαφορά ότι τότε υπήρχαν και τα δανεικά της ΕΟΚ.

Δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό σε αυτό το ποστ σου. Κάτι σαν σαλτάρισμα μοιάζει και δεν είναι κατακριτέο, ανθρώπινο είναι. Όμως, άλλο το να εστιάζεις περισσότερο στο παρόν κι άλλο να θες να γειώσεις το μέλλον.

Η καραντίνα ενδέχεται να μας οδηγήσει σε μία νέα πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι είναι εποχή όπου μπορούμε να εστιάσουμε στο πώς θα βγάλουμε γούστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διασκεδάσουμε μετρημένα σαν άνθρωποι.

Εγώ δεν έχω πεισθεί ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει μόνο με τον ιό. Δεν θα το ρίξω στη συνομοσιολογία, αλλά τέτοιες εποχές ευνοούν για κοινωνικές ανακατατάξεις και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Όποιος παραιτείται από σίγουρη δουλειά τέτοια εποχή, παίρνει τεράστιο κι ανώφελο ρίσκο. Εγώ παρόλο που έχω κάνει τα κουμάντα μου και είμαι σε ένα είδος προ-σύνταξης, είμαι σε επιφυλακή και μάλλον θα ξαναγυρίσω στη δραστηριότητά μου (ακίνητα), για να προλάβω καταστάσεις, γιατί έχω πέσει στο 1/3 των εισοδημάτων μου και η καθοδική πορεία συνεχίζεται.
Ομως σιγουρα θα χεις διαπιστωσει τον τελευταιο χρονο η μεγαλυτερη επενδυση ειναι η διαφυλαξη της υγειας κ οχι τοσο των εισοδηματων,τα οποια ειχαν παντα τη θεση π τους δινει ο καθενας μας
Ανασκουμπώνουμε μανίκια και ριχνόμαστε στη δουλειά, δεν είναι εποχές για παιχνίδια.

Δεν ξέρω πώς την είδες, και μάλιστα μου είσαι και πολύ συμπαθής από τότε που σε είδα στο νήμα για το Santiago de Compostella, όπου έχω κάνει κι ένα κομμάτι της διαδρομής (οι περισσότεροι το κάνουν τμηματικά) και κατάλαβα ότι ακολουθείς τη δική σου πορεία.
Αλλά έτσι που τα παρουσιάζεις, δηλαδή με αδιαφορία για το αύριο, πας κατευθείαν πάνω σε τοίχο.

Εννοείται ότι όλα αυτά φιλικά πάντα. Είμαστε σε φόρουμ και ανταλλάσσουμε απόψεις. Κάνε ό,τι νομίζεις και σου εύχομαι να τα καταφέρεις.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
Θα ξεκίναγα ρωτώντας σε groups στο Linkedin και θα βελτίωνα συνεχώς το προφίλ μου εκεί προσθέτοντας νέες δυνατότητες (έχει ένα σύστημα προσθήκης competences). Το linkedin σου στέλνει δουλειές που μπορούν να σε ενδιαφέρουν. Είναι παρά πολλές ευρωπαικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τριτοκοσμικές χώρες.
Όπου «δυνατότητες» και «competences» μάλλον πρέπει να μπει «δεξιότητες» (αγγλιστί skills). Ξεχνάμε και τα ελληνικά σιγά σιγά.

Κάθε δεξιότητα που προσθέτεις στο Linkedin ανοίγει νέους δρόμους. Όταν πρόσθεσα «ισπανικά», μου αυξήθηκαν κατακόρυφα οι προτάσεις εργασίας για Νότιο Αμερική.

Το πρωί μου ήρθε μία πρόταση για agent administratif (διοικητικός πράκτορας) από γαλλική εταιρεία με δραστηριότητα στο εξωτερικό κι έχω συχνά προτάσεις για τέτοια πόστα, λόγω του ότι έχω βάλει δύο γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά) στο βιογραφικό και δύσκολα βρίσκεις γάλλο που να μιλάει δύο ξένες γλώσσες.

Δηλαδή μία σπάνια δεξιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Garit

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2021
Like
181
Πόντοι
1
Δεν έχω πλήρη εικόνα του τοπίου αυτή τη στιγμή. Θέλει μελέτη το ζήτημα. Να δεις ποια είναι η ζήτηση, σε τι μπορείς να ανταποκριθείς, τι προηγούμενη εμπειρία έχεις, αν έχεις κάνα πτυχίο, αν χρειάζεται να κάνεις κάποια συμπληρωματική εκπαίδευση, αν μιλάς καμμιά ξένη γλώσσα κλπ ώστε να μπορέσεις να κάνεις ένα σωστό βιογραφικό.

Δραστηριοποιούμαι ήδη στο SC, όχι σαν υπάλληλος, και θέλω να επεκταθώ σε τριτοκοσμικές χώρες . Το logistics είναι κομμάτι του SC, και ίσως οι αντίστοιχες υποδομές να είναι πιο χαμηλού ρίσκου σε τριτοκοσμικές χώρες. Αρα έχουν ενδιαφέρον.

Σε διαβάζω και είσαι σοβαρός

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.062
Πόντοι
3.556
τυποι οταν λέτε logistics εννοείτε σαν αυτα του άρχοντα κμαν;

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Ωραίο νικ φιλαράκι

Δεν έχω εικόνα τι κάνει ο κμαν αλλά νομίζω είναι υπάλληλος κάπου.
Σε ένα εργοστάσιο δουλεύει νομίζω
Δραστηριοποιούμαι ήδη στο SC, όχι σαν υπάλληλος, και θέλω να επεκταθώ σε τριτοκοσμικές χώρες . Το logistics είναι κομμάτι του SC, και ίσως οι αντίστοιχες υποδομές να είναι πιο χαμηλού ρίσκου σε τριτοκοσμικές χώρες. Αρα έχουν ενδιαφέρον.

Τριτοκοσμικές χώρες εννοείς ανεπτυγμένες? Μιας και ο όρος "τριτοκοσμικός" έχει σταματήσει να χρησιμοποιείτε

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706

Το sc τι ειναι?

Garit

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2021
Like
181
Πόντοι
1
Τριτοκοσμικές χώρες εννοείς ανεπτυγμένες? Μιας και ο όρος "τριτοκοσμικός" έχει σταματήσει να χρησιμοποιείτε
Τριτοκοσμικές με πρώτες ύλες ή με σημαντικές δυνατότητες παραγωγής - αρα να υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης και μετέπειτα μεταφοράς προς τις αγορές.

Η Ελλάδα δεν είναι ανεπτυγμένη χώρα, ρέπει προς το τριτοκοσμικό/ βαλκανικό και δεν έχει και πρώτες ύλες. Εχει ρόλο όμως ενεκα πύλη εισόδου.

Αν κάτι έδειξε το κοβιντ, είναι η ανάγκη επανασχεδιασμού της όλης αλυσίδας - ισως με νέες χώρες παραγωγής.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Αν κάτι έδειξε το κοβιντ, είναι η ανάγκη επανασχεδιασμού της όλης αλυσίδας
Ναι, αυτό που λες είναι αλήθεια. Έχω ακούσει ότι τα logistics θα έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Δεν ξέρω βέβαια αν αληθεύει, πάντως η ανάγκη είναι εμφανής

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom