VILLAGE
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 154
- Πόντοι
- 16
Τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος… αποδεδειγμένα
Μια συνάδελφος μου έδωσε πριν από λίγο καιρό να δω το αξιοπερίεργο, όπως το χαρακτήρισε, αυτό βιβλίο, που έχει τίτλο «Τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος» και εκδόθηκε το 2004. Συγγραφέας του είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης. Καθηγητής, σπεύδω να διευκρινίσω, όχι της γλωσσολογίας, της αγγλικής φιλολογίας ή έστω κάποιου συναφούς κλάδου, αλλά (ευτυχώς) της εφαρμοσμένης οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Αντί προλόγου
- Ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που φώναξαν στους Άγγλους οι Πρωτοέλληνες Ναυτικοί καθώς πλησίαζαν τα Βρετανικά Νησιά με τα ωραία πλοία τους; «Ούλε!» «Ούλε!» (= Γεια σας!)
- Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.
Αγαπητές μου Αγγλίδες! Αγαπητοί μου Αγγλοι!
(Και) το “Hallo!” / “Hello!”
με το οποίο αρχίζετε κάθε πρώτη σας συνάντηση και επικοινωνία, είναι το Αρχαίο, Ελληνικότατο, Ομηρικό: Ούλε! ( = Χαίρετε, Υγιαίνετε!) δηλαδή «Γεια σας και χαρά σας!»
Το Ούλε έγινε από τους Άγγλους: “Hallo!” / “Hello!”
Ερωτηση, οταν οι πρωτοελληνες ναυτικοι φωναζαν στους Αγγλους ουλε, εκεινοι τι φωναζαν???
Προφανως για να λες οτι πηραν το ουλε και το εκαναν hello, κατι αλλο θα φωναζαν και το αλλαξαν.
Ξερουμε τι ειναι αυτο το αλλο που φωναζαν, ή ετσι λεμε οτι το αλλαξαν? Εκτος εαν δεν ειχαν αναπτυξει γλωσσα και ηταν πιθηκοι.
Δηλαδη αυτο που φωναζαν το αλλαξαν με την ελευση των πρωτοελληνων ναυτικων???
Δεν ειναι λιγο παραξενο αυτο???