Νέα

Τί γίνεται με Κίεβο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα scientist
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
αυτο συνεβαινε γιατι οι παλιοι ειχαν ελπίδα,οι νέοι σημερα οχι
Είναι σαν να μου λες πως οι άνεργοι δεν πάνε να ζητήσουν δουλειά γιατί δεν θα τους πάρουν διευθυντές σε καμιά τράπεζα ή εταιρία, ενώ παλιά και από θυρωρός γινόσουν διοικητής σε δημόσια θέση....

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Τι θα γίνει με εσάς τους παλιούς? Τι προσπαθείτε να μας πείτε? Είναι σαν να λέτε σε έναν πιτσιρικά που γεννήθηκε το 2000 για το χρήμα που κυκλοφορούσε στη χώρα τη δεκαετία του 90 , τα πεντοχίλιαρα , τις επιδοτήσεις, τα δάνεια, τα μπουζούκια, τα καγιέν, τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, κτλ,κτλ....
Ωραία είναι όσα διαρκούν!
Κι αν στο χέρι μας(λέμε τώρα...) είναι να αλλάξει η εσωτερική κατάσταση , ένας Έλληνας τι απαιτήσεις έχει π.χ. η Τσεχία ή η Ρουμανία να γίνει όπως ήταν το 1998???
Αν θέλετε κάντε ένα νήμα να λέγεται "αναμνήσεις απο το πρώην ανατολικό μπλόκ"
Εδώ και 6-8 χρόνια που παρακολουθώ αναφορές από τη δεκαετία του 90 δεν ξέρω αν έχουν βοηθήσει σε κάτι... Δηλαδή να πάμε να πούμε σε μια Τσέχα πως πριν 15 χρόνια θα γαμιόταν για ένα Bic? Θα πέσουν τσαντιές... Οι πιο πολλές ούτε θα τα έχουν ζήσει αυτά..
Στη τελική κανένας λαός πάνω στη γή πλην των Ελβετών και των Σκανδιναβών δεν έχει ζήσει σε απόλυτη ειρήνη χωρίς καταστροφές..  Τώρα τι κάνουμε??? Κοιτάμε βίντεο και φωτογραφίες και τέλος????

Είναι όπως τα καμάκια της Ρόδου που διηγούνται πώς θέριζαν τις Σκανδιναυές  τις δεκαετίες του 70,80 κτλ.Σίγουρα οι νέοι θα δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που γινόταν τότε.
Γενικά είναι θέμα προοπτικής,όταν κάποιος λέει Τσέχα εμένα μου έρχεται στο μυαλό αυτόματα η Τσέχα της δεκαετίας του 90 και του 2005,όχι η σημερινή Τσέχα.Το ίδιο και για Πολωνέζες κτλ,βλέπουμε τις παλιές καλές μέρες για να κρατάμε την οπτική και να αξιοποιούμε ευκαιρίες.
Δε διαγράφουμε δηλαδή τα μέρη έτσι εύκολα γιατί ξέρουμε τις δυνατότητές τους.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
αυτο συνεβαινε γιατι οι παλιοι ειχαν ελπίδα ΑΡΧΙΔΙΑ,οι νέοι σημερα οχι

:grin: :grin: :grin:

Έτσι το βλέπω εγώ,κι ας είμαι 36 δηλαδή θεωρητικά νέα γενιά ακόμη...

Αυτό που βλέπω όποτε κατεβαίνω Ελλάδα είναι νέους λοβοτομημένους ή γιωτάδες.

Δηλαδή δεν έχει ελπίδα αυτή η γενιά που μεγάλωσε με κρουασανάκι,μίλκο και playstation και είχε η γενιά
που μεγάλωσε με 3 αδέρφια στο ίδιο δωμάτιο,παξιμάδι και βιτάμ;

Η παρακμή είναι γενική,αφορά όλη την Ευρώπη και δε θέλω να καταλογίσω ευθύνες σε παιδιά.

Αλλά όταν δεν παλεύεις καν για την ίδια σου τη ζωή,είναι δυνατόν να ενδιαφερθείς για το μουνί;

Κοίτα τι πληροφορίες δίνουμε στο ΠΙΑΤΟ.
Δηλαδή πιο εύκολα δεν γίνεται...
Και πάλι δεν ξεκουνιέται κανείς..
Κάποιοι όμως παλαιότερα ξεκουνηθηκαν με χάρτες στο χέρι χωρίς τα σύγχρονα gps,με Αγγλικά της πούτσας εποχές που οστ μπλοκ δε μιλούσε κανείς και πάει λέγοντας..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Aναπωλούν φωναχτά τις καλές εποχές :grin:
Γιατί όσο αφορα το μουνί(και όχι μόνο), ήταν αντικειμενικά καλύτερες εποχές.

Όσο για το τι κάνει η νέα γενιά,εγώ θα απαντήσω ΤΙΠΟΤΑ.

Από όσους ηλικίας 20+ μέχρι 30+ Έλληνες που γνώρισα ή συμβούλεψα στην Πράγα,το 90% ενδιαφερόταν για:
α)Που έχει την καλύτερη μπύρα
β)Που έχει το καλύτερο κρέας
γ)Ποια αξιοθέατα αξίζουν,αλλά να μην έχει ποδαρόδρομο
δ)Αν έχω να προτείνω καμιά καλή πουτάνα,αλλά να μην χρειαστεί να περπατήσουν πάνω από 500μέτρα από το ξενοδοχείο

Καμάκι σε Τσέχες συνήθως δεν είχαν διάθεση/δυνατότητα/ικανότητα να κάνουν.

Οπότε θέλω να πω ότι οι παλιοί είχαν πιο ανήσυχο πνεύμα και ψάχνονταν γενικά περισσότερο.
Από τη μουσική έως το γαμήσι να δεις, τους παπάδες που έκαναν κάποιοι τις προηγούμενες δεκαετίες οι σημερινοι 20-35 ούτε στον ύπνο μας..

Ας πούμε εγώ θα ρωτούσα το Β.Π.
1.Είναι καλύτερα για καμάκι να πας Πράγα(που είναι πιο εντυπωσιακές αλλά ψηλομύτες) ή επαρχία?(που είναι πιο απλές εμφανισιακά αλλά και πιο προσγειωμένες?)
2.Πόσο κοστίζει σήμερα ένα ραντεβού με Τσέχα?
3.Είναι καλύτερα να καμακώσεις Hlavni Nadrazi ή Florenc?
4.Γίνεται καμάκι στα εμπορικά?Στα τραμ?
5.Σε ποια μέρη πρέπει να πας που συχνάζουν Τσέχες και να αποφύγεις τις τουρίστριες?
κτλ
Εγώ π.χ. το 2005 θα μπορούσα να πως σε κάποιον αν θες να βγάλεις γκόμενα Τσεχία θα πας στο τάδε μέρος,στην τάδε πόλη,την τάδε εποχή και θα πας σε αυτό το σημείο ακριβώς,την τάδε ώρα.Μιλάμε δηλαδή για απόλυτο χωροχρονικό προσδιορισμό για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του.
Φυσικά για να τα βρεις αυτά έπρεπε να λιώσεις σόλες κυνηγώντας μουνί σε πάμπολλες πόλεις.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Είναι σαν να μου λες πως οι άνεργοι δεν πάνε να ζητήσουν δουλειά γιατί δεν θα τους πάρουν διευθυντές σε καμιά τράπεζα ή εταιρία, ενώ παλιά και από θυρωρός γινόσουν διοικητής σε δημόσια θέση....
κοινωνικη κινητικοτητα λέγεται τύπε και δημιουργει την ορεξη και αποτελει και τη δημιουργο της ιστορίας της ανθρωποτητας,σημερα δεν υπάρχει ενω υπήρχε μεχρι προσφατα και σε κάποιες χωρες όπως η Ελλάδα  σε υπέρτατο βααθμό όπου το παραδειγμα του θυρωρου δεν αποτελούσε υπερβολή,  οι νεοι βαριουνται χωρις να εχουν ζησει καν τα παλιά για να συγκρινουν,αν τα ειχαν ζησει κιολας η τους τα φυτευες με ενα τσιπακι να τα δουν  δεν θα ηταν απλά "τεμπέληδες" αλλά και αυτοκτονικοί

Έτσι το βλέπω εγώ,κι ας είμαι 36 δηλαδή θεωρητικά νέα γενιά ακόμη..
τύπε εισαι 36 και κανεις ανάλυση μπάρμπα 70άρη,εμεις τότε δουλευαμε, πιαναμε τη πέτρα και τη στιβαμε και αλλες τέτοιες παπαριές,δεν καταλαβαινουν οι γέροι οτι και οι νεοι σημερα ετσι θα δουλευαν αν ξεραν οτι στη διαρκεια της ζωης τους θα μπορεσουν να βιωσουν την θεαματική  ανελιξη της κοινωνικης τους θέσης,εννοειται φυσικα οτι ολη αυτη η γενια που το παιζουν εργατικοι κανουν τη παπια στο γεγονος οτι απέτυχαν να συντηρησουν τις κοινωνικες αξιες που φυλαξαν με νυχια και δοντια οι προηγουμενες απο αυτους γενιές,τα λέει η αμερικανικη ακροδεξια αναλυτικά για αυτους,τους λεγομενους boomers που φταινε για την σημερινη ηθικη κατάπτωση της δυσης ξεκινωντας απο το βασικο που ειναι φυσικα ο ρολος της γυναικας

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Ας πούμε εγώ θα ρωτούσα το Β.Π.
1.Είναι καλύτερα για καμάκι να πας Πράγα(που είναι πιο εντυπωσιακές αλλά ψηλομύτες) ή επαρχία?(που είναι πιο απλές εμφανισιακά αλλά και πιο προσγειωμένες?)
2.Πόσο κοστίζει σήμερα ένα ραντεβού με Τσέχα?
3.Είναι καλύτερα να καμακώσεις Hlavni Nadrazi ή Florenc?
4.Γίνεται καμάκι στα εμπορικά?Στα τραμ?
5.Σε ποια μέρη πρέπει να πας που συχνάζουν Τσέχες και να αποφύγεις τις τουρίστριες?
κτλ
Εγώ π.χ. το 2005 θα μπορούσα να πως σε κάποιον αν θες να βγάλεις γκόμενα Τσεχία θα πας στο τάδε μέρος,στην τάδε πόλη,την τάδε εποχή και θα πας σε αυτό το σημείο ακριβώς,την τάδε ώρα.Μιλάμε δηλαδή για απόλυτο χωροχρονικό προσδιορισμό για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του.
Φυσικά για να τα βρεις αυτά έπρεπε να λιώσεις σόλες κυνηγώντας μουνί σε πάμπολλες πόλεις.

Εσύ είσαι αρρωστάκι, Μπάλκαν Πέος λαμπρό σε οδηγεί :grin:

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Όσο για το τι κάνει η νέα γενιά,εγώ θα απαντήσω ΤΙΠΟΤΑ.

Από όσους ηλικίας 20+ μέχρι 30+ Έλληνες που γνώρισα ή συμβούλεψα στην Πράγα,το 90% ενδιαφερόταν για:
α)Που έχει την καλύτερη μπύρα
β)Που έχει το καλύτερο κρέας
γ)Ποια αξιοθέατα αξίζουν,αλλά να μην έχει ποδαρόδρομο
:headbang: :headbang: :headbang:

Μετά την άφιξη τρως κάτι πρόχειρο και ύπνο μέχρι τις 23:30! Μετά χτυπάς ένα διπλό esspresso, παίρνεις ένα Red Bull στο χέρι και μιλάς κοινωνικά σε ότι θηλυκό κινείται μέχρι το κλάμπ για να είσαι ζεστός στο καμάκι εντός αυτού !
Στο κλαμπ πίνεις όσο χρειάζεται για να κάνεις κεφάλι αλλά ΟΧΙ να μεθύσεις!   Λόγος να φύγεις πριν τις 05:00 αν δεν είσαι φορτωμένος δεν υπάρχει!
Πρωινό στο ξενοδοχείο πάντα χαμένο.. και ύπνος μέχρι το απόγευμα που βγαίνεις 1-2 ώρες σε κανένα εμπορικό και μετά πάλι ύπνος μέχρι την έξοδο!
Αξιοθέατα μόνο μετα απο γαμήσια! Τι να αξίζει να δεις σε μια ανατολική χώρα αν δεν έχεις γαμήσει? ΤΙΠΟΤΑ!
Αν όμως έχεις γαμήσει μια μουνάρα Πολωνέζα ή Ουκρανίδα ή Τσέχα ολα γύρω είναι υπέροχα και Πανέμορφα!!!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
τύπε εισαι 36 και κανεις ανάλυση μπάρμπα 70άρη,εμεις τότε δουλευαμε, πιαναμε τη πέτρα και τη στιβαμε και αλλες τέτοιες παπαριές,δεν καταλαβαινουν οι γέροι οτι και οι νεοι σημερα ετσι θα δουλευαν αν ξεραν οτι στη διαρκεια της ζωης τους θα μπορεσουν να βιωσουν την θεαματική  ανελιξη της κοινωνικης τους θέσης,εννοειται φυσικα οτι ολη αυτη η γενια που το παιζουν εργατικοι κανουν τη παπια στο γεγονος οτι απέτυχαν να συντηρησουν τις κοινωνικες αξιες που φυλαξαν με νυχια και δοντια οι προηγουμενες απο αυτους γενιές,τα λέει η αμερικανικη ακροδεξια αναλυτικά για αυτους,τους λεγομενους boomers που φταινε για την σημερινη ηθικη κατάπτωση της δυσης ξεκινωντας απο το βασικο που ειναι φυσικα ο ρολος της γυναικας

Κοίτα,για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, φυσικά φταίει η γενιά του πατέρα μου που τα γάμησε όλα τη μάνα αφήνοντας καμμένη γη.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορεί εσύ σε εποχές που το γυμναστήριο έχει λιγότερο από 20ευρώ/μήνα,που έχεις πρόσβαση σε ότι τροφή θες,που μιλάς τα Αγγλικά σου,έχεις το ελληνικό σου πτυχίο που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη,που με μια RyanAir πας τζάμπα παντού,να γαμάς λιγότερο από  όσο γαμούσε ο Στάθης Ψάλτης και ο Πάνος Μιχαλόπουλος..

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606

Έτσι το βλέπω εγώ,κι ας είμαι 36 δηλαδή θεωρητικά νέα γενιά ακόμη...

Αυτό που βλέπω όποτε κατεβαίνω Ελλάδα είναι νέους λοβοτομημένους ή γιωτάδες.

Δηλαδή δεν έχει ελπίδα αυτή η γενιά που μεγάλωσε με κρουασανάκι,μίλκο και playstation και είχε η γενιά
που μεγάλωσε με 3 αδέρφια στο ίδιο δωμάτιο,παξιμάδι και βιτάμ;

Η παρακμή είναι γενική,αφορά όλη την Ευρώπη και δε θέλω να καταλογίσω ευθύνες σε παιδιά.

Αλλά όταν δεν παλεύεις καν για την ίδια σου τη ζωή,είναι δυνατόν να ενδιαφερθείς για το μουνί;

Κοίτα τι πληροφορίες δίνουμε στο ΠΙΑΤΟ.
Δηλαδή πιο εύκολα δεν γίνεται...
Και πάλι δεν ξεκουνιέται κανείς..
Κάποιοι όμως παλαιότερα ξεκουνηθηκαν με χάρτες στο χέρι χωρίς τα σύγχρονα gps,με Αγγλικά της πούτσας εποχές που οστ μπλοκ δε μιλούσε κανείς και πάει λέγοντας..

Οντως.Τότε το επίπεδο πληροφοριών ήταν αστείο.Προσγειωνόσουν και έκανες το σταυρό σου,δεν ήξερες τι σε περίμενε στο έδαφος.
Συνήθως είχες πληροφορίες από δεύτερο χέρι οτι παίζει μουνί εκεί που πας.
Πράγα πρωτοπήγα το 99 γιατί είχα πάει Βουδαπέστη το 98 και εντυπωσιάστηκα από το μπλοκ και το ένστικτο μου έλεγε οτι η Τσεχία θα ήτανε καλύτερη.
Θυμάμαι είχα συναντήσει έναν Ελληνα που είχε κάνει Εράσμους τότε Πράγα.Τον ρωτάω πώς είναι?
Μου λέει τέλεια χώρα.Να σκεφτείς έχει 200 κάστρα,τα επισκέφτηκα σχεδόν όλα.Και η Πράγα πανέμορφη,δε χόρταινα να τη βλέπω.Αλλά να σου πω και κάτι.Είχαμε και κάτι απίστευτους μαλάκες στην παρέα.Αυτοί ρε φίλε δεν ήρθαν ούτε σε μια εκδρομή στα κάστρα.Δεν είδαν καν σχεδόν την πόλη.
Τι έκαναν ρωτάω?
-Αστα συνέχεια κουβαλούσαν κοπέλες από τα κλαμπ στην Εστία.
-Ελα ρε τι μαλάκες.Δεν είδαν τα κάστρα?
-Οχι ρε συ.Τίποτα απολύτως.Ολο με Τσέχες τους βλέπαμε,κοιμόντανε τα πρωινά,δε βγαίνανε με εμάς.
-Τραγικοί ρε συ.Πώς βρίσκανε τις Τσέχες?
-Δεν είναι δύσκολο.Χρειάζεται απλώς να πεις οτι είσαι Ελληνας και έρχονται.
- Λένε οι Τσέχες?
-Ξέρεις πως είναι η Χερτζίκοβα?Κάπως έτσι είναι όλες ίδιο σουλούπι.Ψηλές με πράσινα μάτια αν σου αρέσει αυτός ο τύπος.
-Φίλε θα έρθω Τσεχία για κανα μήνα σίγουρα.Τόσα κάστρα που λες θες χρόνο για να τα δεις.
-Ναι,να σου πω πού να μείνεις.Πέρασα καταπληκτικά,γύρισα τη μισή χώρα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
:headbang: :headbang: :headbang:

Αν όμως έχεις γαμήσει μια μουνάρα Πολωνέζα ή Ουκρανίδα ή Τσέχα ολα γύρω είναι υπέροχα και Πανέμορφα!!!

Εντάξει αν έχεις γαμήσει Τσέχα στο Chomutov,Πολωνέζα στο Innowroclaw ή Ουκρανέζα στη Μαριούπολη,δεν είναι οτι σου φαίνεται μετά πανέμορφο το μέρος.

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Mr Δημήτριος.. Δεν είμαι τουρίστας στο Κίεβο. Και ως μόνιμος γαμάω μόνο ότι γουστάρω. Έχει τέτοια πληθώρα γυναικών για έναν μόνιμο που κάθε μέρα μπορώ να βγαίνω 3,4 ραντεβού για καφέ. Το 30-40% να καταλήγει σπίτι μου από την πρώτη φορά και το άλλο 30-40% την δεύτερη ή τρίτη φορά. Αφήνω και ένα 20% που θα πετάξει καμιά μαλακία και θα το παρατήσω επί τόπου. Το μόνο θέμα για το ποια θα γαμήσω είναι πόσο όρεξη έχω, πόσο μου αρέσει και πόσο χρόνο έχω να διαθέσω. Τίποτα άλλο. Όλες γαμιούνται.. μικρές, μεγαλύτερες αρκεί να έχεις όρεξη γιατί χρόνο έχω. Αν έχω διάθεση όποια βγαίνει μαζί μου αργά ή γρήγορα μπορώ να τη γαμήσω. Εδώ ο μόνιμος παίζει άλλη μπάλα, δεν λαχανιάζει και δεν ψωνίζει από τη λαϊκή.
Φιλιά από Κίεβο..
Εδώ ακόμα και στην Βουλγαρία σαν μόνιμος βρίσκεις κάτι αξιοπρεπέστατο, στο Κίεβο βρίσκεις χιλιάδες

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορεί εσύ σε εποχές που το γυμναστήριο έχει λιγότερο από 20ευρώ/μήνα,που έχεις πρόσβαση σε ότι τροφή θες,που μιλάς τα Αγγλικά σου,έχεις το ελληνικό σου πτυχίο που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη,που με μια RyanAir πας τζάμπα παντού,να γαμάς λιγότερο από  όσο γαμούσε ο Στάθης Ψάλτης και ο Πάνος Μιχαλόπουλος..
τυπε ειμαι απο τους πρωτους που εχω γραψει οτι η παρελθοντολογια ειδικα οσον αφορα το ανατολικο μπλοκ ειναι περιττη  παρα μονο αν χρησιμοποιεται  για την εξαγωγη συμπερασματων μεσω της αιτιολογησης,τυπε ο γαρδελης και ο μιχαλοπουλος γαμαγανε και δερνανε,ηταν οι μουρες της παρεας,αν δε μιλησουμε για ανατολικο μπλόκ πολυ καλα γαμουσαν οι αμπαλοι τραχαναδες με μπεγλερι, σκαρπινι και ασπρη κάλτσα και ειναι αστειο να πιστευεις οτι οι κοσμογονικες συνθηκες που το επετρεψαν αυτο  και δεν ετυχαν στους σημερινους νέους μπορουν να ισοφαριστουν με γυμναστηρια,ryanair και άλλα που προσπαθουν οι φιλοτομοι και ταλαιπωροι νέοι,τυπε απορω πως δεν το καταλαβαινεις και αρχιζω να πιστευω οτι δεν εισαι 36 αλλα πολυ μικρότερος γιατι σε αυτη την ηλικια εστω και πολυ φευγαλεα θα ειχες αντιληφθει τις αδυσωπητες αλλαγες που προέκυψαν

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Εντάξει αν έχεις γαμήσει Τσέχα στο Chomutov,Πολωνέζα στο Innowroclaw ή Ουκρανέζα στη Μαριούπολη,δεν είναι οτι σου φαίνεται μετά πανέμορφο το μέρος.
Εγώ που γάμησα Ουκρανέζα καλλονή  στο Χμελινσκυ , το Κβας μου φαινόταν σαν το νέκταρ του παραδείσου... :rockon: :rockon: :rockon:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
τυπε ειμαι απο τους πρωτους που εχω γραψει οτι η παρελθοντολογια ειδικα οσον αφορα το ανατολικο μπλοκ ειναι περιττη  παρα μονο αν χρησιμοποιεται  για την εξαγωγη συμπερασματων μεσω της αιτιολογησης,τυπε ο γαρδελης και ο μιχαλοπουλος γαμαγανε και δερνανε,ηταν οι μουρες της παρεας,αν δε μιλησουμε για ανατολικο μπλόκ πολυ καλα γαμουσαν οι αμπαλοι τραχαναδες με μπεγλερι, σκαρπινι και ασπρη κάλτσα και ειναι αστειο να πιστευεις οτι οι κοσμογονικες συνθηκες που το επετρεψαν αυτο  και δεν ετυχαν στους σημερινους νέους μπορουν να ισοφαριστουν με γυμναστηρια,ryanair και άλλα που προσπαθουν οι φιλοτομοι και ταλαιπωροι νέοι,τυπε απορω πως δεν το καταλαβαινεις και αρχιζω να πιστευω οτι δεν εισαι 36 αλλα πολυ μικρότερος γιατι σε αυτη την ηλικια εστω και πολυ φευγαλεα θα ειχες αντιληφθει τις αδυσωπητες αλλαγες που προέκυψαν

Τύπε όλοι εδώ μέσα κρύβουν χρόνια,λες εγώ να προσθέτω; :grin:

Όπως έχω ξαναγράψει,αν είναι αδυσώπητες αυτες οι αλλαγές τι να πουν και οι προηγούμενοι που πέρασαν από παγκόσμιους μέχρι εμφύλιους.

Εμείς έχουμε σαν ανάμνηση την φούσκα της πασοκάρας των παχεών αγελάδων και γι'αυτό φαντάζει το σημερινό τοπίο τόσο δραματικό.

Ίσως η Γερμανία ή οι εξιστορήσεις των κατοίκων σε πρώην κομμουνιστές χώρες με έχουν κάνει πιο κυνικό.

Δηλαδή να πάει ο 20χρονος νεοέλληνας στον Τσέχο,Πολωνό,κ.λ.π. 50άρη, να συγκρίνουν τις δυσκολίες της νιότης,θα γελάνε και τα τσιμέντα..

Cinteros

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2018
Like
155
Πόντοι
0
Το διαδικτυο και η τεχνολογια φουσκωσαν τα μυαλα των γυναικων λογω των αμετρητων αγαπουλιδων που μαζευουν
Οι περισσοτερες το εχουν ριξει στο ευκολο πουτανιλικι μεσω instagram-facebook με μεγαλη επιτυχια  
Το καμακι στο δρομο εχει δυσκολεψει σε σχεση με παλιοτερα γιατι υπαρχουν  περισσοτερα ερεθισματα και ασχολιες , οπως τα κινητα με την σελφιτιδα , οι υπολογιστες με IM , δεν αναφερω βεβαια την αρρωστια με τα street pokemon
Mια κατασταση ζομποποιησης του πλυθησμου που δεν ζει τα γεγονοτα ,  αλλα να ποσταρει στα social media και να κανει το κομματι του δημιουργωντας μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

[video]http://www.ipaideia.gr/endiaferouses-eidiseis/h-pseutiki-zoi-mas-sto-facebook-deite-to-video-pou-egine-viral[/video]

O περισσοτερος κοσμος προτιμα να ειναι κολλημενος σε μια  οθονη  κινητου ,  υπολογιστη η τηλεορασης παρα να κατσει σε ενα παγκακι και σχολιαζει οτι περνα απο διπλα του
Οποτε ειναι τελειως λαθος να συγκρινει καποιος τις γενιες των παπουδων μας με τις σημερινες , αν ηταν στη θεση τους τα ιδια θα εκαναν οπως και αυτοι στην δικη τους
Οι ανθρωποι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ , οι συνθηκες τους ΑΛΛΑΖΟΥΝ

D

dude901123

Επισκέπτης
Και ο μόνιμος έχει ταβάνι που το καθορίζει κυρίως η ηλικία του.

Στο γράφω έχοντας ζήσει τη διαφορά πορνοτουρίστα/μόνιμου στο ίδιο μέρος και γνωρίζοντας και άλλα αλλοδαπά άτομα διαφόρων ηλικιών που έγιναν μόνιμοι μέσω δουλειάς.

Για αυτό διευκρίνησα 'όσες βγαίνω'. Προφανώς υπάρχει ταβάνι, είναι αυτές που δεν ψήνονται να βγουν μαζί σου. Για όλες τις άλλες όμως.. με οποια βγαίνεις καταλήγει στο κρεβάτι σου. Είναι μόνο θέμα διάθεσης και υπομονής. Τίποτα άλλο.

Επισκέπτης

Απιστευτη παπαρια! Δεν ξερω αν ξεπερνα την αλλη παπαρια που ειπες, οτι ειναι ευκολο να βγαλεις γκομενα κινεζα μεταναστρια στην Αθηνα. :2funny:

Παλια εγραφες σωστα πραγματα αλλα τελευταια ο εγκεφαλος σου εχει καει τελειως!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Απιστευτη παπαρια! Δεν ξερω αν ξεπερνα την αλλη παπαρια που ειπες, οτι ειναι ευκολο να βγαλεις γκομενα κινεζα μεταναστρια στην Αθηνα. :2funny:

Παλια εγραφες σωστα πραγματα αλλα τελευταια ο εγκεφαλος σου εχει καει τελειως!

Μας έλειψες ρε με αυτό το account  :grin:

Oκ λοιπόν κλωνομάστορα, η Ελλάδα διανύει το χειροτερη περίοδο της ιστορίας της και οι Κινέζες θέλουν να έχεις six pack και Bugatti Veyron.
Eντάξει τώρα;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Βασικά τους νέους σήμερα τους γαμάνε οι μέσοι όροι.
Π.χ. πριν το 2008 ένας μέσος τριαντάρης Ελλάδα έβγαζε 1500 ευρώ το μήνα.Ο Ουκρανός 150 ευρώ,ο Πολωνός 300 ευρώ και ο Τσέχος 400 ευρώ.Οπότε ο Ελληνας τους έριχνε στα αυτιά,έπαιζε μπάλλα αφού μετρούσε 5-10 φορές περισσότερο από τον ντόπιο.
Τώρα ο Ελληνας τριαντάρης βγάζει 600 ευρώ το μήνα αν δεν είναι άνεργος.Ο Ουκρανός 150 ευρώ,ο Πολωνός 700 ευρώ,ο Τσέχος 900 ευρώ.Συνεπώς ο μέσος Ελληνας τον πίνει κλαρίνο,δεν είναι πλέον ανταγωνιστικός σε Πολωνία,Τσεχία πρέπει να ξεπερνάει πολύ τον ελληνικό μέσο όρο σε χρήμα,εμφάνιση και πάλι θα βγάλει πολύ λιγότερες και υποδεέστερες εμφανισιακά γκόμενες από τον προκάτοχό του 10 χρόνια πριν.
Ουκρανία παραμένει κάπως ανταγωνιστικός λόγω του πολέμου αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν του φτάνουν τα χρήματα να ταξιδέψει.Συνεπώς πρέπει να λύσει το αιώνιο πρόβλημα πώς θα μείνω Ουκρανία,Ρωσία με δυτικό μισθό?Αυτό ελάχιστοι καταφέρνουν να το λύσουν γιατί θέλει βύσμα.
Δηλαδή ο μέσος,αβυσμάτωτος,συνήθης νέος Ελληνας δεν έχει καμία σχέση με τον παλαιότερο μια δεκαετία πριν σε ό,τι αφορά ρεαλιστικές ευκαιρίες στο ανατολικό μπλοκ.
Π.χ. το 2008 όταν πήγαινα Κίεβο έβγαινα με 3-5 διαφορετικές γκόμενες τη μέρα που γνώριζα μέσω ίντερνετ,τώρα δε γίνονται αυτά.Αλλά ήταν τόσο καλά που εγκατέλειπες το ίντερνετ σε μερικές μέρες γιατί έβρισκες άλλες ευκολότατα στο δρόμο και στα κλαμπ.Το σκηνικό έχει δυσκολέψει αισθητά ακόμα και για τους πάλιουρες που αντιρροπούμε την αύξηση της ηλικίας με αύξηση των εισοδημάτων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom