Φυσικά δεν είναι όλα απαρέμφατα κανονικά έχουν κλίσεις όπως τα Ελληνικά, βέβαια υπάρχει και απαρέμφατο. Έτσι μιλάς σαν Αλβανός το 1990. Ναι θα σε καταλάβουν γιατί και εμείς καταλαβαίναμε τους Αλβανούς και ας μίλαγαν σάτρα πάτρα. Όταν θα σου μιλήσει αυτή σωστά που έχει λεξιλόγιο 300.000 λέξεων και εσύ έχεις το πολύ 1000 λέξεις πως θα την καταλάβεις? Πχ θα μπορείς να πεις αστείο έτσι? Αναγκαστικά περιορίζεσαι στα πολύ βασικά και για τη γκόμενα είναι σα να μιλάει με χαζό.
Αυτά τα ρώσσικα που λες είναι αρκετά για να κάνει διαπραγμάτευση με ταρίφες (ή με πουτάνες) όχι για να ρίξεις γκόμενα.
Έτσι που λες ναι, νομίζω οι περισσότεροι εδώ μπορούνν να μιλήσουν. ¨Ετσι όμως δεν κάνεις κανονική κουβέντα με γκόμενα με που δεν μιλάει καθόλου Αγγλικά. Μπορείς να τη ρίξεις α) αν σε γουστάρει με το που σε δει ή β) αν τα σκάσεις ή γ) με πολύ μύνημα και google translate
Και δεν μιλαώ θεωρητικά.
Όταν όμως φθάσεις στο επίπεδο να κάνεις ανεμπόδιστο διάλογο (αντε και κανα translate για καμιά πολύ δύσκολη λέξη) ανοίγονται άλλες ευκαιρίες.
Οι Ελληνες δε μιλάνε με απαρέμφατα.Δε λένε το οδηγείν,το πίνειν,το τρώειν κτλ όπως οι Σλάβοι.
Στα ρωσικά αυτή είναι η ευκολία.Πετάς το απρέμφατο και η άλλη πιάνει αμέσως τι εννοείς.
Επίσης αν ξέρεις άλλη σλαβική γλώσσα βοηθάει.Γιατί οι ρίζες των λέξεων είναι περίπου οι ίδιες.Οπότε αν πεις τη λέξη όπως είναι στα τσέχικα ή στα πολωνικά,περίπου θα καταλάβει τι εννοείς.
Οι Ρωσίδες που έχω και είχα δε μιλούν λέξη αγγλικά.Και μερικές Ουκρανέζες δε μιλούσαν βέβαια αγγλικά.Βέβαια είναι αρκετά κουραστικό να μιλάς συνέχεια ρωσικά αφού ξέρεις λίγες σχετικά λέξεις αλλά σε βοηθάνε οι γκόμενες σημαντικά,μιλάνε απλά στα ραντεβού.
Αν μείνεις λίγο διάστημα Ρωσία βελτιώνεσαι εντυπωσιακά στα ρωσικά γιατί σε βοηθάνε όλοι να τα μάθεις.Γερμανία δε σε βοηθάει κανένας,για αυτό και βλέπεις Ελληνες 30 χρόνια στη Γερμανία μιλάνε εάχιστα έως καθόλου γερμανικά ενώ όσοι μένουν Ρωσία ξέρουν όλοι ρωσικά.
Αν δε μένεις Ρωσία,είναι αρκετά πιο δύσκολο να μάθεις τη γλώσσα,πρέπει κάπως να στροφάρεις και να έχεις αυτί για τους ήχους.Το 99% αποκλείεται να μάθει ρωσικά αν δε μείνει Ρωσία πάνω από δύο μήνες.
Δηλαδή το να μάθεις ρωσικά χωρίς να μένεις Ρωσία πολύ δύσκολο,ακατόρθωτο για το μέσο όρο.Το να μάθεις ρωσικά μένοντας Ρωσία έστω ένα εξάμηνο,αρκετά εύκολο για το μέσο όρο.
Πολωνία,Τσεχία δεν είναι έτσι.Ο dr. Love π.χ. ήταν ένα χρόνο Πολωνία και δεν έμαθε φυσικά λέξη πολωνικά.Ο Β.Π. ήταν ένα εξάμηνο Τσεχία και φυσικά δεν έμαθε καθόλου τσέχικα.Ετσι συμβαίνει με όλους.Για πολωνικά,τσέχικα ο μέσος όρος πρέπει να μείνει πάνω από διετία για να αρχίσει να ψελλίζει κάτι.
Εγώ τα έμαθα με συστημιές και μέσα από γκόμενες αλλά είμαι σβέλτος και μου αρέσουν οι σλαβικές γλώσσες.