Δηλαδή είναι κακό να θέλει το κράτος να αρπάξει τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος? :S
Στα λόγια όλοι θέλουμε να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή αλλά όταν ψηφίζεται κάνα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση, τότε όλοι γκρινιάζουν...κλασικος ελληναρας δηλαδή..
Χωρίς να το έχω πολυψαξει το θέμα, έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία σπαταλα γύρω στο 30% του εισοδήματος του σε καταναλωτικες αγορες.. Οπότε ο νόμος σε υποχρεώνει να αγοράζεις με κάρτα τα πάντα... Από ψηγεια και δικηγόρους μέχρι τσίχλες!! Ξεκάθαρος τρόπος να καταπολεμηθει η φοροδιαφυγη
.. Το κακό που είναι?
Oχι, το κακο ειναι που βαζει προστιμο αν δεν ξοδεψεις! Ημαρτον δηλαδη! Αποταμιευση που θελει ο γελοιος ειναι το ΜΗ ξοδεμα! Επομενως αν κανεις αποταμιευση θα σου βαλει προστιμο 22%!
Δεν ξερω τι κανει η πλειοψηφια και δε με νοιαζει. Αυτες ειναι οι κομμουνιστικες πολιτικες και νοοτροπιες του συριζα: "α το 80% ειναι ενταξει με τη ληστεια οποτε ας γαμησουμε οσο δεν παει το 20%!".
Τωρα για αυτα τα ρομαντικα και ουτοπικα που λετε οτι θα πιασει δηθεν τη φοροδιαφυγη εχω 2 προσωπικα παραδειγματα τις τελευταιες μολις μερες που δειχνουν οτι απλα ο κομμουνιστης θελει να βαλει χερι στα λεφτα της αποταμιευσης:
1) Σε κλαμπ μεγαλο ρωτησα αν μπορω να πληρωσω με καρτα. Ειπαν οτι ειναι χαλασμενο το μηχανημα!
2) Σε εκδρομες που εκλεισα ειπα να μου δωσουν τραπεζικο λογαριασμο να τα βαλω εκει. Μου ειπαν οτι δεν κοβουν παραστατικο! Ηταν γνωστος και δεν ειπα τιποτα.
Μη λεμε αστειοτητες, ελλαδα ζουμε.