Ναι ρε γμτ...αλλα στην Ευρώπη τον ήπιαμε...κρίμα
εσυ μην τους μετρας μοικανε..σου υπενθυμιζω οτι ο ΘΡΥΛΟΣ εχει παρει ευρωπαικο στο πολο(που ισοδυναμει με παγκοσμιο πρωταθλημα) κανωντας μαλιστα το τρεμπλ εκεινη την χρονια..εγω ειμαι ΘΡΥΛΟΣ μεχρι & στο ταβλι..
Ακάθεκτος για τον τίτλο ο Ολυμπιακός
Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τείνει να γίνει…παράδοση, αφού στην Τρίπολη
θα διεκδικήσει το τρόπαιο για 17η φορά στην 30χρονη ιστορία του θεσμού.
Στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ, που θεωρούταν πρόωρος τελικός, οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν τον Εθνικό πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το 12-8 και άνοιξαν πανιά για τον ενδέκατο τίτλο τους και τρίτο συνεχόμενο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο το Σάββατο (05/04, 17:30). Όσον αφορά τους «κυανόλευκους», θα κοντραριστούν με την Γλυφάδα (16:00) για την 3η θέση.
Στα του αγώνα, η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» όσο γίνεται γρηγορότερα την πρόκριση και το πέτυχε. Με «γρανιτένια» άμυνα και επίθεση «φωτιά» προηγήθηκε με 7-0 με τους τυπικά γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν.
Σε εκείνο το σημείο, στην δεύτερη περίοδο, ουσιαστικά κρίθηκαν όλα με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν με άνεση τη διαφορά (10-4, 12-5) και το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη απλά να κλείνει την «ψαλίδα» στο τέλος σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα.
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-5, 2-1, 4-3.
Εθνικός (2/12 π.π.): Μπλάνης 4, Στελλάτος 1, Καλακώνας 1, Μάζης 1, Βλοντάκης 1.
Ολυμπιακός (6/8 π.π.): Χρ. Αφρουδάκης 2, Χατζηθεοδώρου 2, Ντόσκας 2, Σάντα 2, Νίκιτς 1, Βράνιες 1, Γ. Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1.
--------------------------------------------------------------------------------
Βαγγέλης Πάτερος (προπονητής Ολυμπιακού): «Ξεκινήσαμε καλά και με πολύ καλή άμυνα φτάσαμε εύκολα στη νίκη. Κάναμε όμως το μισό βήμα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Αρνούμαι την άποψη ότι πήραμε ήδη το κύπελλο, γιατί κανείς σοβαρός δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Πανιώνιος του τελικού θα είναι χειρότερος από το σημερινό Εθνικό. Με την ίδια καρδιά και σοβαρότητα θα παίξουμε αύριο, για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Ο Πανιώνιος μετέχει για πρώτη φορά σε τελικό, καθώς δεν υπολογίζω τον τελικό της Αρτας και οι παίκτες του έχουν τη δυνατότητα να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Με ρωτήσατε εάν προτιμώ να χάσω πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα κατακτώντας το Γιούρο Λιγκ. Η απάντησή μου είναι ότι θέλω και τα τρία τρόπαια, όμως όλοι γνωρίζουν ότι εάν η ομάδα μου απολέσει τους εγχώριους τίτλους, θα πληγωθεί μόνο ο εγωισμός μας, ενώ, αντίθετα, εάν πάρουμε το Γιούρο Λιγκ θα φτάσουμε τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα επίσης να απαντήσω σε εκείνους που λανθασμένα υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός με την επαγγελματική νοοτροπία και τις μεγάλες επενδύσεις στο τμήμα πόλο, ευθύνεται για την έλλειψη ενδιαφέροντος στις εσωτερικές διοργανώσεις. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού πρέπει να ακολουθήσουν οι άλλοι και όχι η ομάδα μου να γυρίσει πίσω. Ο ημιτελικός με τον Εθνικό δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτή που εκφράζεται στο σκορ. Κάποια στιγμή χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο τρίτο 8λεπτο, παρά το γεγονός ότι είχα συστήσει προσοχή στους παίκτες μου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Ήταν το μοναδικό μελανό σημείο στη σημερινή εικόνα του Ολυμπιακού»
Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (αρχηγός Ολυμπιακού): «Παίξαμε σπουδαία στην αρχή του παιχνιδιού και δώσαμε την ευκαιρία στον προπονητή μας με τη μεγάλη διαφορά στο σκορ να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, ενόψει του αυριανού τελικού. Διαφωνώ με την άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι το κύπελλο κρίθηκε σήμερα. Θα έχει ενδιαφέρον ο τελικός, αφού ο Πανιώνιος έχει τον ενθουσιασμό του πρωτάρη και ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν ανταγωνιστικό το παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν μπορεί να απολέσει το τρόπαιο.
Η κατάκτηση του κυπέλλου πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας τη φετινή περίοδο, που είναι η ανατροπή του 5-10 του Ντουμπρόβνικ την προσεχή Τετάρτη στον Πειραιά απέναντι στη Γιουγκ. Πέρσι πήραμε το κύπελλο στην Καλαμάτα και μετά από τρεις μέρες τη μεγάλη πρόκριση στο φάιναλ φορ του Γιούρο Λιγκ κερδίζοντας μέσα στη Βουδαπέστη τη Χόνβεντ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και φέτος. Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή»
Μάκης Βολτυράκης (προπονητής Εθνικού): «Είμαι απογοητευμένος, όχι από την ήττα, αλλά περισσότερο από την εμφάνιση. Για μία ακόμα φορά σε αγώνα με τον Ολυμπιακό ξεκινήσαμε απαράδεκτα, αγνοώντας τη ρήση ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες επιλογές σαν ομάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι εμείς σήμερα παίζαμε χωρίς το Μυλωνάκη και τον Τσίκλο. Όμως δεν δικαιολογείται σκορ 7-0 και 8-1 στην αρχή του αγώνα. Ελπίζω στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να δείξουμε επιτέλους ένα διαφορετικό πρόσωπο. Στον αυριανό τελικό, χωρίς να υποτιμώ τον Πανιώνιο, δεν δίνω τύχη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης»
Αντώνης Βλοντάκης (παίκτης Εθνικού): «Ντροπή. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να αποδώσει την εικόνα του Εθνικού. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από μας, ξέρω ότι έχει καλύτερους και περισσότερους παίκτες, όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω πως η ομάδα μου εμφανίζεται τόσο νωθρή απέναντι σε παίκτες που παρά την ανωτερότητα και την πληρότητά τους, έχουν πάντα διάθεση και πάθος για τη νίκη. Οι επιλογές μας πλέον για τα πλέι οφ είναι ελάχιστες, η εξής μία: δουλειά και κάτω το κεφάλι»