Θέμος Αναστασιάδης....
Να πούμε και μερικά θετικά:
1) Δεν κρύβει τις "εξαρτήσεις" του... Κατά συνέπεια δύσκολα μπορεί να σε ξεγελάσει αν έχεις στοιχειώδη ενημέρωση για τα τεκτενόμενα.
2) Δεν το παίζει "αντικειμενικός"...Είναι εμπαθής και το δείχνει..Σε αντίθεση με κάποιους σοβαροφανείς συναδέλφους του,κυρίως σε Μεγκα και Δολ...
3) Μαζί με το Π. Κωστόπουλο, είναι οι πρώτοι που είχαν τ' @@ ήδη από τα late 80s να κράξουν τον πολιτικά ορθό αριστερογενή τρόπο σκέψης και γραφής που κυριαρχούσε- και εξακολουθεί να ταλανίζει- την ελληνική δημοσιογραφία και εν γένει λογοτεχνία...Ως Ιος παλιότερα έδωσε επικές μάχες ενάντια στις καρακαλτάκες του δήθεν προοδευτικού χώρου...Χαίρομαι που τις συνεχίζει με αμείωτη ένταση και προξενεί ρίγη ανατριχίλας σε αντιφα (κατά δήλωσή τους ) τυπάκια και θολοκουλτουράριες...
Και δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να τον εντάξει στο ετερογενές μείγμα το οποίο κατ' εμέ είναι το δεξιό αντίστοιχο της θολοκουλτούρας που κάποιοι θέλουν να το αποκαλούν φαιοκόκκινη συμμαχία..Ο Θέμος κοιτά μόνο την πάρτη του...Και προς τιμή του δεν το κρύβει.
Αν και δεν συμφωνω, μ'αρεσει η αναλυση σου srt81977. Πιο πολύ μου αρεσει το σημείο που θεωρείς τη φαιοκόκκινη συμμαχία (ορος που εγω χρησιμοποίησα) ως το δεξιο ισοδύναμο της αριστερης θολοκουλτουρας.
Από την άποψη ότι και τα δυο είναι γραφικά, είναι μόδες, έχεουν πωρωμένους υποστηρικτές (οι οποίοι μάλιστα έχουν την έπαρση του κατεχοντος την απόλυτη αλήθεια) έχεις δίκιο.
και τα δύο μοντέλα (θολοκουλτουρα και φαιοκοκκινισμός) έχουν τον ίδιο εχθρό: Τη λογική, την ανεκτικότητα, την ελευθερία επιλογής, τον ορθό λόγο.
Δεν καταλαβα γιατί τη χαρακτηρίζεις "δεξια"; Βασικά χαρακτηριστικά αυτης της συμμαχιας είναι ο αντιαμερικανισμός, ο αντιευρωπαϊσμός, η αντιπαγκοσμιοποιηση, οι "Εβραιοι", τα ξένα και ντόπια κέντρα, ο "ιμπεριαλισμός".
Θες αυτα να τα πεις "δεξια"; πες τα. Δεν ειναι όμως. Τουλαχιστον όχι συγχρονα ευρωπαϊκά δεξιά. Και σίγουρα όχι φιλελεύθερα. Και μην ξεχνάς ότι ο φιλελευθερισμός είναι ο ένας βασικός πυλωνας της Κεντροδεξιάς.
Θα μου πεις βεβαια ότι μαζί με αυτούς είναι και ο Χριστοδουλος. Ειναι και οι "ταυτοτητάκηδες", είναι και οι "αδουλωτοι" Παπαθεμεληδες που σωζουν την ιστορία του εθνους! Μα αυτοί δεν είναι δεξιοί. Είναι ΜΑΥΡΟΙ! Καταμαυροι!
Γι' αυτό, αν θες, ξανασκόψου το και θα δεις: Τιποτα δεν τους ταιριαζει καλυτερα από το "φαιοκόκκινη συμμαχία"...
Οσο για την προσέγγισή σου για το Θεμο (σε μικρότερο βαθμό για τον Κωστοπουλο, τον οποίο θεωρω πιο σοβαρό τυπο) τη βρίκω λίγο απλοϊκή και υπερβολικά χριστιανική. Πως το βλέπεις το πράγμα; "Αμαρτια εξομολογουμένη, αμαρτία ουκ έστι;" Ετσι απλά είναι; Η κυνική απενοχοποίηση του τσογλανισμού, ακυρώνει τον τσογλανισμό; Δεν νομίζω...
Μάλλον τον κυνισμό απενοχοποιεί και αυτό είναι κακό...