Νέα

Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 151K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Μεταναστεύουμε... αλλά που;

• Δυτ. Ευρώπη

Ψήφοι: 66 19,5%
  • Αν. Ευρώπη

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αμερική

Ψήφοι: 50 14,8%
  • Ασία

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αφρική

Ψήφοι: 33 9,8%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 61 18,0%
  • Καναδάς

Ψήφοι: 28 8,3%
  • Βορ. Ευρώπη (Σκανδιναυϊα)

Ψήφοι: 54 16,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    338

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Έχει σκεφτεί κανείς τη μετανάστευση σε άλλη χώρα;

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Έχει σκεφτεί κανείς τη μετανάστευση σε άλλη χώρα;

Ναι το έχω σκεφτεί. Οι χώρες που θα πήγαινα είναι της Λατινικής Αμερικής. Με κάποιο μικρό κεφάλαιο και 2-3 διασυνδέσεις που έχω, σκεφτόμουν να ξεκινήσω μια επαγγελματική προσπάθεια. Η σκέψη έχει εγκαταληφθεί προς το παρόν...

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Την έχω σκεφθεί αλλά τώρα πέρασε η ώρα, η δουλειά που κάνω μου αρέσει, οι φίλοι μου είναι εδώ και την Ελλάδα την έχω μέσα στην καρδιά μου!... Γι' αυτό και στενοχωριέμαι και ζηλεύω...

Πάντως πολλοί Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν για μεταπτυχιακά, έμειναν έξω. Είναι ευχαριστημένοι και έρχονται εδώ στις διακοπές τους γιατί κάποιους τους τρώει η νοσταλγία...

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
έμεινα 2 χρόνια σε άλλη χώρα και αν μπορούσα θα ξαναπήγαινα!
Τώρα ψάχνομαι για Κύπρο!

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
εγώ θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου γιατί η Ελλάδα "τρώει" τα παιδιά της. Το βλέπω σε όλους τους τομείς όπου επικρατεί η αναξιοκρατία. Αυτοί που έχουν τα μέσα, παρακάμπτουν διαδικασίες, θεσμούς, νόμους κ.α. Κ εγω ο μ@λ@κ@ς που πάω με το σταυρό στο χέρι δεν έχω δεί άσπρη μέρα.

Επισκέπτης
Έχω σπουδάσει έξω και έχω εργαστεί.Σκέφτομαι πολύ σοβαρά τη μετανάστευση για το 2007.

ilzux

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Like
22
Πόντοι
0
Εγώ παιδιά μέσα στο μήνα φεύγω για Σαουδική Αραβία, για να δουλέψω σε διυλιστήριο.
Μόνο κίνητρο τα τρελά λεφτά, αλλιώς από περιβάλλον, ασφάλεια και γυναίκες (που μας ενδιαφέρει άλλωστε) μαύρα χάλια.
Βλέποντας και κάνοντας

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Like
3
Πόντοι
1
εγώ θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου γιατί η Ελλάδα "τρώει" τα παιδιά της. Το βλέπω σε όλους τους τομείς όπου επικρατεί η αναξιοκρατία. Αυτοί που έχουν τα μέσα, παρακάμπτουν διαδικασίες, θεσμούς, νόμους κ.α. Κ εγω ο μ@λ@κ@ς που πάω με το σταυρό στο χέρι δεν έχω δεί άσπρη μέρα.
και εγω θελω να την κανω και εχω και δικη μου δουλεια εδω. :headbang:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Οποιος μπορει να φύγει να φύγει τρέχοντας. ετσι και αλιως αν μεινεις αφραγκος οι γνωστοι και οι φίλοι θα εξαφανιστούν. Μην ακουτε αυτους που ερχονται για διακοπες,αυτοι ερχονται για λίγο με γεματη τσέπη και ολο λένε "αχ τι ωραια που ειστε εδώ". Ερχονται και πανε καθε βράδυ Γλυφαδα ενω εγω εχω να παω 3 χρόνια. δωσε μου ρε @@@@ τη δουλεια σου εξω και κατσε εδω στο Φραπεδισταν με 1200? στην καλύτερη των περιπτώσεων

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Εγώ παιδιά μέσα στο μήνα φεύγω για Σαουδική Αραβία, για να δουλέψω σε διυλιστήριο.
Μόνο κίνητρο τα τρελά λεφτά, αλλιώς από περιβάλλον, ασφάλεια και γυναίκες (που μας ενδιαφέρει άλλωστε) μαύρα χάλια.
Βλέποντας και κάνοντας[/size]

Φίλε, κάνε έναν κόπο:

Πες μας εδώ (που όλοι διψάμε για μάθηση), ΧΩΡΙΣ να αποκαλύψεις τίποτα απ την ταυτότητά σου ή την ταυτότητα του εργοδότη σου:

Τι σπουδές έχεις?
Τι προϋπηρεσία?
Τι αντικείμενο θα έχεις εκεί?
Ο εργοδότης σου θα είναι Έλληνας ή ντόπιος?

Και τελικά, πόσα το μήνα / το χρόνο σημαίνει (καθαρά στην τσέπη) αυτή η κίνηση?

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.036
Πόντοι
10.413
Φίλε, κάνε έναν κόπο:

Πες μας εδώ (που όλοι διψάμε για μάθηση), ΧΩΡΙΣ να αποκαλύψεις τίποτα απ την ταυτότητά σου ή την ταυτότητα του εργοδότη σου:

Τι σπουδές έχεις?
Τι προϋπηρεσία?
Τι αντικείμενο θα έχεις εκεί?
Ο εργοδότης σου θα είναι Έλληνας ή ντόπιος?

Και τελικά, πόσα το μήνα / το χρόνο σημαίνει (καθαρά στην τσέπη) αυτή η κίνηση?

+100

από το στόμα μου το πήρες stavros.....

ilzux

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Like
22
Πόντοι
0
Κανένα πρόβλημα παιδιά,

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός από ΕΜΠ ( με μεταπτυχιακό άλλα άσχετο με τη συγκεκριμένη δουλειά), και θα είμαι υπεύθυνος για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στην κατασκευή ενός διυλιστηρίου.
Η εταιρεία Ιταλική, είχα δουλέψει μαζί τους και σε ένα έργο της Motor Oil πέρυσι, από εκεί έγινε το κονέ.
Πληρωμένα φαγητό, σπίτι, ασφάλεια, αεοροπορικά εισιτήρια ( 2 εβδομάδες διακοπές κάθε 3 μήνες), αυτοκίνητο.
9200 δολλάρια το μήνα αφορολόγητα, στη Σαουδική Αραβία δεν υπάχουν φόροι, απαγορεύεται από το κοράνι.
60 ώρες δουλειά την εβδομάδα
Αυτά τα καλά, τα μείον είναι άλλη συζήτηση

metso1986

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
53
Πόντοι
0
Έλα ρε συνάδελφε metsoviti!Εγώ είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ!Καλή τύχη!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
εμπειρία από Νιγηρία (ηλεκτρολόγος μηχανικός ΑΠΘ) με ειδίκευση σε συστήματα τιμολόγησης κινητής  και σταθερής τηλεφωνίας

500 δολλάρια την μέρα καθαρά (6 μέρες την εβδομάδα), 70 δολάρια για τροφή και μικροέξοδα (7 μέρες την εβδομάδα), σπίτι και αυτοκίνητο με οδηγό ανά δύο άτομα...(χωρίς οδηγό δεν αφήναν να βγούμε εκτός compound).. μία εβδομάδα το τρίμηνο άδεια με αποδοχές και δυνατότητα +2 χωρίς αποδοχές και φυσικά εισητήρια για Ελλάδα (business)

νοτιοαφρικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

διάρκεια παραμονής 19 μήνες.. καλά λεφτά αλλά ...

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
16
Με αυτές τις αποδοχές (ilzux & teras1956) πάω και στο Ταραταμουμ...

(Μηχανικός είμαι και εγώ με 2 μεταπτυχιακά) 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

και τι κάθεσαι.. όρμα.. άπειρες θέσεις υπάρχουν ειδικά για Αφρική και Ασία (Πακιστάν κλπ)

ilzux

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Like
22
Πόντοι
0

Απλώς να επισημάνω ότι στο μέρος που θα πάω (Yanbu al-sinaiah), το Μάιο του 2004 είχε γίνει επίθεση σε μέρος που συχνάζαν δυτικοί και φάγανε 4 Αμερικανούς και ένα Αυστραλό που δούλευαν για την ΑΒΒ.
Νομίζω και στη Νιγηρία έχουν γίνει παρόμοια περιστατικά...
Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν είναι να βλέπεις τα ραδλικια ανάποδα? Το σκέφτεσαι ή δε το σκέφτεσαι?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

ευκολο να το λές δύσκολο να το κάνεις.. το συμβόλαιο που είχα με την εταιρεία ρητά απαγόρευε την έξοδο από το compound χωρίς συνοδεία φύλακα (άσχετα αν εγώ το έγραφα στα παλαιότερα των υποδηματων μου) και σε αντίθετη περίπτωση η ασφάλεια δεν σε κάλυπτε..

όσο για .@@μιση... ολόσωμο προφυλακτικό radial χρειαζόσουν.. στην δε Αραβία κινδυνεύεις στην καλύτερη των περιπτώσεων να σου τον κόψουν..

ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα ..

γιαυτο τα λεφτά είναι πολλά..

αλλά έχει και αυτό την πλάκα του..

tomcat_

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
ευκολο να το λές δύσκολο να το κάνεις.. το συμβόλαιο που είχα με την εταιρεία ρητά απαγόρευε την έξοδο από το compound χωρίς συνοδεία φύλακα (άσχετα αν εγώ το έγραφα στα παλαιότερα των υποδηματων μου) και σε αντίθετη περίπτωση η ασφάλεια δεν σε κάλυπτε..

όσο για .@@μιση... ολόσωμο προφυλακτικό radial χρειαζόσουν.. στην δε Αραβία κινδυνεύεις στην καλύτερη των περιπτώσεων να σου τον κόψουν..

ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα ..

γιαυτο τα λεφτά είναι πολλά..

αλλά έχει και αυτό την πλάκα του..

τα λεφτα αυτα ειναι οχι απλος καλα αρα πολυ καλα ακομα και για Νιγηρια. Στο Λαγος εισουν?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ναι Λάγος.. IKOYE island.. ήταν αρκετά γιατί είχα και εξειδίκευση στο αντικείμενο.. το είχα κάνει εδώ και στην Νότια Αφρική (6 μήνες)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom