Σε έντονες προσπάθειες να κερδίσει έδαφος στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, όπου στις 22 Απριλίου διεξάγεται ίσως η κρισιμότερη προκριματική αναμέτρηση με την Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του κόμματος, αποδύεται Ο Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα
προσπαθεί να μειώσει την διαφορά που τον χωρίζει στην Πενσυλβάνια από την Χίλαρι Κλίντον, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις ακόμη και με 12 μονάδες.
Έτσι, στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης όπου μίλησε ο Ομπάμα στο κρατικό πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, έκανε μερικές στάσεις για να μιλήσει για ποδόσφαιρο σε ένα δημοφιλές μπάρ, να παίξει μπόουλινγκ και να ταίσει ένα μοσχαράκι με μπιμπερό. (φωτογραφία courtesy του pleasuregiver).
"Μ` αρέσει να κάνω
πολιτική εκ του σύνεγγυς. Αυτό βοηθάει τον κόσμο να με γνωρίσει καλύτερα"
τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στο Τζόουνστάουν.
Ο δημοκρατικός υποψήφιος επισκέφτηκε το βράδυ του Σαββάτου ένα κέντρο μπόουλιγκ . "Έχω να παίξω μπόουλιγκ τριάντα χρόνια, από τότε που ήμουν 16 ετών" τόνισε ο Ομπάμα στους παρευρισκόμενους ,για να προσθέσει αμέσως με έμφαση: "Το σχέδιό μου για την οικονομία είναι καλύτερο από το παιγνίδι μου".
"Είναι πολύ συμπαθητικός " δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης του κέντρου. "Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά τώρα σκέφτομαι να τον υποστηρίξω", πρόσθεσε.