Νέα

Τατιάνα Στεφανίδου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα freeboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 569K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
αυτό το "είναι η πρώτη σε αυτό που κάνει" νομίζω δεν έχει αξία...και η Ρούλα ήταν κάποτε η πρώτη και είδαμε πως την ξέρασε η τηλεόραση....άμα δεν έχεις κάποιο στοιχειώδες υπόβαθρο

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Προσωπικα φιλε εμενα δεν μου αποδυκνείει το οτι βρισκεται στην κορυφη σε αυτο που κανει, οτι δεν ειναι χαζη ή ηλιθια .Τι να λεει ρε μεγαλε και αν ειναι στην κορυφη? ξερεις ποσος κοσμος βρισκεται στο top σε αυτο που κανει και ειναι πυροβολημενοι ή βλαμενοι ή κουτορνιθια?Την διαδρομη του καθε ανθρωπου δεν μπορεις να την ξερεις ουτε εσυ και ουτε εγω...αλλα κριση μπορει να εχει  ο καθε ανθρωπος!Και οταν αναφερεσε στην ρατσα μας να εισαι ποιο προσεχτικος στους χαρακτηρισμους σου  και ποσο μαλλον οταν  εισαι και απολυτος...ακου ''οτι δεν μας αρεσει το λοιδωρουμε ειναι χαρακτηριστικο των Ελληνων!!!''Δεν πας καλα παληκαρι μου...Και για να τελειωσω γιατι με εκνευρισες να σου πω οτι με την λογικη σου ο ποιο εξυπνος ανθρωπος του κοσμου ειναι ο πλανηταρχης...ειναι στην κορυφη βλεπεις!!!Δηλαδη ο Μπους δεν ειναι ηλιθιος,βλακας κτλ κτλ....τι να του πεις τωρα εισαι και mod!

1) Μπορείς να μου πεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ και ας είμαι και mod. Είμαι και user.
2) Ο Bush είναι κακός πρόεδρος. Το σύνταγμα τον προστατεύει, και δε τον αφήνει να ξανακατέβει στις εκογές, όπου αυτό θα αποδεικνυόταν. Το αν είναι "ηλίθιος" και "βλάκας" κλπ κλπ όπως τα λες, εγώ δεν το ξέρω. Το ξέρεις εσύ? Απο προσωπική γνωριμία μήπως?
3) Δυστυχώς, έχω δίκιο σε πολλά για τα οποία εσύ διαφωνείς. Αλλά δε πειράζει. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του.
4) Η δικιά σου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι "χαζή" και "ηλίθια". Εν τάξει. Το καταλάβαμε. Μπορείς να την έχεις την άποψή σου.
Μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να ΜΗΝ έχουμε την ίδια?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Α και που εισαι μπορει αν μην ειμαι σιγουρα ο καλυτερος στην ορθογραφια αλλα να σου πω μονο οτι τρελαινομαι οταν βλεπω το ''Ελληνας ή την Ελλαδα'' να το γραφουν με ε μικρο...εστω ακομα και οταν καποιος  αναφερεται υποτιμητικα σε αυτο.Οπως εκανες και εσυ  στο Ελληναρας...

Σίγουρα δεν είσαι, γιατί δε βάζεις τόνους.

Αλλά πέρα απ αυτό:
Το "Ελλάδα" (όπως και το "Γαλλία"), το γράφω με κεφαλαίο. Γιατί είναι όνομα, ουσιαστικό, κύριο, ως όνομα χώρας. Και ο "Αχελώος" γράφεται με κεφαλαίο.
Τό "έλληνας" (όπως και το "γάλλος"), το θεωρώ επίθετο. Σημαίνει "έλληνας άνθρωπος". Όπως "ψηλός άνθρωπος". Τα επίθετα δεν τα γράφω με κεφαλαίο, και νομίζω ότι είναι γραμματικά σωστό.
Το ελληναράς δεν είναι επίθετο, αλλά δεν προσδίδει και εθνικό χαρακτηριστικό (κατά τη γνώμη μου). Δείχνει άλλα χαρίσματα.
Οπότε δεν υπάρχει θέμα για αυτό.

Μήπως σε έχει παρασύρει ο Λιακόπουλος, που το ΕΛ και το EL τα γράφει με δύο κεφαλαία?

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.951
Πόντοι
606
Τό "έλληνας" (όπως και το "γάλλος"), το θεωρώ επίθετο. Σημαίνει "έλληνας άνθρωπος". Όπως "ψηλός άνθρωπος". Τα επίθετα δεν τα γράφω με κεφαλαίο, και νομίζω ότι είναι γραμματικά σωστό.
σταυρο,το ελληνας ειναι ουσιαστικο και γραφεται με κεφαλαιο,ενω το ελληνικος ειναι επιθετο και γραφεται με μικρο

vamos1

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2006
Like
4
Πόντοι
0
Σίγουρα δεν είσαι, γιατί δε βάζεις τόνους.

Αλλά πέρα απ αυτό:
Το "Ελλάδα" (όπως και το "Γαλλία"), το γράφω με κεφαλαίο. Γιατί είναι όνομα, ουσιαστικό, κύριο, ως όνομα χώρας. Και ο "Αχελώος" γράφεται με κεφαλαίο.
Το ελληναράς δεν είναι επίθετο, αλλά δεν προσδίδει και εθνικό χαρακτηριστικό (κατά τη γνώμη μου). Δείχνει άλλα χαρίσματα.
Οπότε δεν υπάρχει θέμα για αυτό.

Μήπως σε έχει παρασύρει ο Λιακόπουλος, που το ΕΛ και το EL τα γράφει με δύο κεφαλαία?

Τι ειναι το Ελληνας επιθετο?Δεν ειμαστε καλα!

Διαγραμμένο μέλος 26508

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Like
1.478
Πόντοι
216
Από το να κάθεστε να διαφωνείτε πολύ απλά μπορείτε να ανοίξετε κάποιο λεξικό να βρείτε το σωστό . Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό το σωστό ειναι το Έλληνας και όχι το έλληνας

vamos1

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2006
Like
4
Πόντοι
0
1) Μπορείς να μου πεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ και ας είμαι και mod. Είμαι και user.
2) Ο Bush είναι κακός πρόεδρος. Το σύνταγμα τον προστατεύει, και δε τον αφήνει να ξανακατέβει στις εκογές, όπου αυτό θα αποδεικνυόταν. Το αν είναι "ηλίθιος" και "βλάκας" κλπ κλπ όπως τα λες, εγώ δεν το ξέρω. Το ξέρεις εσύ? Απο προσωπική γνωριμία μήπως?
3) Δυστυχώς, έχω δίκιο σε πολλά για τα οποία εσύ διαφωνείς. Αλλά δε πειράζει. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του.
4) Η δικιά σου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι "χαζή" και "ηλίθια". Εν τάξει. Το καταλάβαμε. Μπορείς να την έχεις την άποψή σου.
Μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να ΜΗΝ έχουμε την ίδια?

Καπου κανεις λαθος!Δεν προστατευουν τον Μπους φιλε την ανθρωποτητα προστατευουν!Αλλα περα απο αυτο εγω αλλο η8ελα να καταλαβεις και εσυ αλλο καταλαβες...αλλη μια μηπως και το καταλαβεις...πολλες φορες καποιοι που εχουν Top θεσεις δεν σημαινει κατ'αναγκην οτι αυτος που την κατεχει εχει και υψηλο iq!Πολλες φορες καποια αλλα μυαλα απο πισω εχουν δουλεψει γιαυτο!Παρολα αυτα δεν θελω να σου αλλαξω την γνωμη σου για οτιδηποτε ουτε με ενδιαφερει αυτο εξαλλου..αυτο που με ενδιαφερει μιας και συμφωνουμε οτι ο καθενας εχει την αποψη του για το θεμα ειναι να κοψεις τους χαρακτηρισμους του τυπου ''Λίγο έχω διαβάσει το thread, αλλά νομίζω ότι και εδώ η μαλακία πάει σύννεφο''γιατι με λιγα λογια οταν με καποιον διαφωνεις δεν σημαινει οτι λεει και μαλακιες!οκ?

α οσο αναφορα το ''4) Η δικιά σου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι "χαζή" και "ηλίθια". Εν τάξει. Το καταλάβαμε. Μπορείς να την έχεις την άποψή σου.
Μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να ΜΗΝ έχουμε την ίδια?''.............Γιατι μιλας στον πλυθηντικο αποτι ειδα δεν συμφωνει καποιος αλλος με την αποψη σου!Εντυπωση μου κανει...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
σταυρο,το ελληνας ειναι ουσιαστικο και γραφεται με κεφαλαιο,ενω το ελληνικος ειναι επιθετο και γραφεται με μικρο

Μάλλον έχετε δίκιο, και μεταφέρω εδώ ΑΥΤΟΥΣΙΑ την παράγραφο απο το λεξικό του Μπαμπινιώτη:

Ελληνικός ή ελληνικός; Το επίθετο ελληνικός, όπως και όλα τα εθνικά επίθετα (γαλλικός, αγγλικός, κ.λπ) στην κανονική του χρήση ως επιθέτου γράφεται με μικρό ε: ελληνική γη, το ελληνικό τοπίο, η ελληνική σημαία κ.τ.ό. Όταν όμως χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό, γράφεται με κεφαλαίο Ε: η Ελληνική είναι μία από τις πιο παλιές γλώσσες στον κόσμο - Διαβάζει Ελληνικά τρείς ώρες την ημέρα (αλλά η ελληνική γλώσσα είναι δύσκολη με μικρό ε, γιατί το ελληνική εδώ είναι επίθετο. Τα ελληνικά πλοία άραξαν στο λιμάνι, επίσης με μικρό ε-, γιατί το ελληνικά εδώ είναι επίσης επίθετο). Το ίδιο, φυσικά, ισχύει για όλα τα εθνικά επίθετα.

Υπ όψιν: το "Ελληναράς" δεν υπάρχει καθόλου στο λεξικό, κακώς θεωρώ, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι του δίνουν μια έννοια.

Για να επανέλθω όμως στη διαφωνία μας, εγώ ποτέ δεν έγραψα τη λέξη Έλληνας με μικρό Ε. Έγραψα τη λέξη "ελληναράς". Και σ' αυτό θα επιμείνω. Η παρατήρτηση δε:
Α και που εισαι μπορει αν μην ειμαι σιγουρα ο καλυτερος στην ορθογραφια αλλα να σου πω μονο οτι τρελαινομαι οταν βλεπω το ''Ελληνας ή την Ελλαδα'' να το γραφουν με ε μικρο...εστω ακομα και οταν καποιος  αναφερεται υποτιμητικα σε αυτο.Οπως εκανες και εσυ  στο Ελληναρας...
του vamos1 που μου έγινε δεν έχει σχέση νομίζω με την ορθογραφία (στην οποία να με συμπαθάτε αλλά θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός - παρά τα κείμενα του πίτσι τα οποία έχω διαβάσει και τα οποία, ξέρετε, έχουν μια επίδραση), αλλά με την "Εθνική Ιδέα". Στην ορθογραφία, για μια λέξη που δεν υπάρχει στα λεξικά, δε νομίζω να τίθεται θέμα. Όπως θέλει τη γράφει ο καθένας.

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Μάλλον έχετε δίκιο, και μεταφέρω εδώ ΑΥΤΟΥΣΙΑ την παράγραφο απο το λεξικό του Μπαμπινιώτη:

Ελληνικός ή ελληνικός; Το επίθετο ελληνικός, όπως και όλα τα εθνικά επίθετα (γαλλικός, αγγλικός, κ.λπ) στην κανονική του χρήση ως επιθέτου γράφεται με μικρό ε: ελληνική γη, το ελληνικό τοπίο, η ελληνική σημαία κ.τ.ό. Όταν όμως χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό, γράφεται με κεφαλαίο Ε: η Ελληνική είναι μία από τις πιο παλιές γλώσσες στον κόσμο - Διαβάζει Ελληνικά τρείς ώρες την ημέρα (αλλά η ελληνική γλώσσα είναι δύσκολη με μικρό ε, γιατί το ελληνική εδώ είναι επίθετο. Τα ελληνικά πλοία άραξαν στο λιμάνι, επίσης με μικρό ε-, γιατί το ελληνικά εδώ είναι επίσης επίθετο). Το ίδιο, φυσικά, ισχύει για όλα τα εθνικά επίθετα.

Υπ όψιν: το "Ελληναράς" δεν υπάρχει καθόλου στο λεξικό, κακώς θεωρώ, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι του δίνουν μια έννοια.

Για να επανέλθω όμως στη διαφωνία μας, εγώ ποτέ δεν έγραψα τη λέξη Έλληνας με μικρό Ε. Έγραψα τη λέξη "ελληναράς". Και σ' αυτό θα επιμείνω. Η παρατήρτηση δε:του vamos1 που μου έγινε δεν έχει σχέση νομίζω με την ορθογραφία (στην οποία να με συμπαθάτε αλλά θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός - παρά τα κείμενα του πίτσι τα οποία έχω διαβάσει και τα οποία, ξέρετε, έχουν μια επίδραση), αλλά με την "Εθνική Ιδέα". Στην ορθογραφία, για μια λέξη που δεν υπάρχει στα λεξικά, δε νομίζω να τίθεται θέμα. Όπως θέλει τη γράφει ο καθένας.
Είσαι σωστός φίλε !!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
…καποιοι που εχουν Top θεσεις δεν σημαινει κατ'αναγκην οτι αυτος που την κατεχει εχει και υψηλο iq!
Συμφωνώ. Π.χ. ένας αρσιβαρίστας που έχει ξεσκίσει τα χρυσά στους αγώνες, δε σημαίνει ότι έχει ψηλό IQ. Και δε του χρειάζεται κι όλας.
Και η συγκεκριμένη, μπορεί να έχει, μπορεί και να μην έχει. Αυτό που λέω όμως είναι ότι είναι εντελώς μαλακία να βγαίνουν διάφοροι και να την αποκαλούν «ηλίθια», «βούρλο», κλπ, όταν προφανώς δεν έχουν κανένα στοιχείο για να το λένε αυτό.

Πολλες φορες καποια αλλα μυαλα απο πισω εχουν δουλεψει γιαυτο!
Και σ’ αυτό θα συμφωνήσω. Έχεις όμως εσύ καμιά ένδειξη (εσύ ή κάποιος άλλος εδώ) ότι αυτή είναι η περίπτωση της συγκεκριμένης? Δε νομίζω.

Παρολα αυτα δεν θελω να σου αλλαξω την γνωμη σου για οτιδηποτε ουτε με ενδιαφερει αυτο εξαλλου..
Μέχρι στιγμής δε χρειάζεται. Μάλλον συμφωνούμε.

αυτο που με ενδιαφερει μιας και συμφωνουμε οτι ο καθενας εχει την αποψη του για το θεμα ειναι να κοψεις τους χαρακτηρισμους του τυπου ''Λίγο έχω διαβάσει το thread, αλλά νομίζω ότι και εδώ η μαλακία πάει σύννεφο'' γιατι με λιγα λογια οταν με καποιον διαφωνεις δεν σημαινει οτι λεει και μαλακιες! οκ?
Αυτή είναι η άποψή μου φίλε. Να μη την πω? Το γιατί, νομίζω ότι το εξήγησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Δε διαφωνώ για το IQ της κυρίας (για τον απλό λόγο ότι δεν έχω άποψη – δεν την ξέρω προσωπικά), αλλά με εξοργίζει να διατυπώνονται σχόλια γι’ αυτό (από άτομα που επίσης δεν έχουν), και διατυπώνω την οργή μου που αυτό γίνεται. Δεν υπερασπίζομαι την κυρία, το επίπεδο του forum προσπαθώ να βελτιώσω.

οσο αναφορα το ''4) Η δικιά σου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι "χαζή" και "ηλίθια". Εν τάξει. Το καταλάβαμε. Μπορείς να την έχεις την άποψή σου.
Μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να ΜΗΝ έχουμε την ίδια?''...  Γιατι μιλας στον πλυθηντικο απο τι ειδα δεν συμφωνει καποιος αλλος με την αποψη σου! Εντυπωση μου κανει...
Χαίρομαι που οι παρατηρήσεις σου είναι εστιασμένες σε τέτοιο βαθμό «ξεψειρίσματος» πάνω στο τι γράφω, που ακόμα και αυτό σου έκανε εντύπωση και μου κάνεις την παρατήρηση.
Υπάρχει (ή μάλλον υπήρχε παλιά) στη γραμματική ένας όρος που λέγεται «πληθυντικός της μεγαλοπρεπείας». Αν δεν τον ξέρεις (που νομίζω ότι τον ξέρεις), να σου κατεβάσω πάλι απόσπασμα απ τον Μπαμπινιώτη. Θεώρησε λοιπόν την έκφρασή μου τέτοια, αν και θεωρώ ότι δεν εκφράζω μόνο τον εαυτό μου με όσα γράφω...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...όταν προφανώς δεν έχουν κανένα στοιχείο για να το λένε αυτό.
Και όταν αυτά που έχουν (από την οθόνη), δείχνουν το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο: Ότι πάει πολύ καλά σε αυτό που κάνει!

jasonbecker

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
6
Να τα πάρω ένα ένα:
Καθόλου. Ειλικρινά. Σε αυτό ακριβώς που κάνει, Jasonbecker. Ας πούμε ότι κάποιος πουλάει μαλλί της γριάς στα λούνα πάρκ.   Άλλος είναι καλός σε αυτό, άλλος όχι. Εγώ (προσωπικά), μαλλί της γριάς δεν τρώω, ποτέ δε μου άρεσε. Αυτό όμως, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του παρασκευαστή του μαλλιού, δηλαδή το ότι ο ένας φτιάνει καλό μαλλί, και ο άλλος μάπα. Είναι δυο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ πράματα, το αν είναι ωραίο πράμα το μαλλί, και αν το μαλλί του τάδε είναι καλό ή όχι. Γιατί κολλάς τόσο? Ναι ρε φίλε, σε αυτό. ΑΥΤΟ όμως έχει κοινό, ΜΕΓΑΛΟ κοινό, οπότε το ποιός είναι καλός σε αυτό και ποιος όχι, έχει ΜΕΓΑΛΗ σημασία. Για μένα και για σένα όχι, αλλά για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ. Αυτό το έχει καταλάβει, το έχει αξιοποιήσει, έχει αποδείξει ότι είναι η πρώτη στο είδος. Τόσο δύσκολο είναι να το αποδεχτείς? Θα σε στενοχωρήσω, αλλά δε τα παρακολουθώ για να ξέρω ΤΟΣΕΣ λεπτομέρειες... Για μένα και για σένα, όχι. Δεν έχει. Αλλά δεν είμαστε εμείς μόνο σε αυτόν τον κόσμο, jasonbacker, να σου πω δε ότι μάλλον μειοψηφία είμαστε. Άρα τα credits τα παίρνει από τους υπόλοιπους, και εμάς μας έχει χεσμένους. Άρα? Συμφωνώ απολύτως για τη σπουδαιότητα του έργου. Αυτό όμως δε σου δίνει το δικαίωμα να την αποκαλείς «υποκείμενο» (μειωτική έκφραση), ούτε να μειώνεις το γεγονός ότι μεταξύ αυτών που ΚΑΝΟΥΝ αυτή τη δουλειά, είναι η πρώτη (ή απ τις πρώτες, τέλος πάντων). Δεν έχω δίκιο? Δυστυχώς, έχουμε ήδη τρελαθεί.
Αυτό που προσπαθώ εγώ, είναι να περισώσω κάτι.
Και όχι «ρε», όχι και «ρε», φίλε, ε?

Με κουραζεις ιδιαιτερα τώρα ΡΕ Σταυρο αλλα ενταξει δε γαμιεται αφου θες να προκαλεσεις την επιχειρηματολογια μου και να
εμβαθυνουμε, ενταξει.

Η γενεσιουργος αιτια του οτι στην ελλαδα πουλανε εκπομπες της τατιανας και ολος ο υπολοιπος συναφης τηλεοπτικος οχετος, ειναι η πνευματικη αποχαυνωση του ελληνα, η ελλειπη και προβληματικη του παιδεια και το σχεδον ανυπαρκτο πολιτισμικο του επιπεδο.Γι' αυτο κιολας εχει σχεδον πληρως εξοβελιστικη ο πολιτισμικος τομεας απ την ελληνικη τηλεοραση, και δεσποζει ο οχετος που δεσποζει, ενας εκ των απειρων εκπροσωπων του οποιου, ειναι και το εν λογω υποκειμενο.

Αυτο ειναι πλεον γνωστο και αναμφισβητητο.
Το θεμα ομως ειναι πιο. Η υπαρξη του γεγονοτος αυτου, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟ. Φυσικα και ειναι αξιοκαταφρονητο και χαμηλοτάτης υποσταθμης. Απο τη στιγμη που συμβάλλει στην περαιτερω μειωση της ποιοτητας του τηλεοπτικου προϊόντος, στην αποχαυνωση και αποδομηση του επιπεδου του ελληνα, ειναι καταδικαστεο.
Δηλαδη επειδη για Χ Ψ λογους, υπαρχει προσφορο εδαφος σε μια κοινωνια να πουληθει ενα ελεεινο προϊόν, επικροτεις οποιον βρισκει τροπο να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις του σε αυτήν? Δεν νομιζω.
Μη με πριξει κανεις για τα κεφαλαια και μικρα, βαριεμαι να παταω shift.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Με κουραζεις ιδιαιτερα τώρα ΡΕ Σταυρο αλλα ενταξει δε γαμιεται αφου θες να προκαλεσεις την επιχειρηματολογια μου και να εμβαθυνουμε, ενταξει.
Να το εμβαθύνουμε, jasonbecker, να το εμβαθύνουμε, γιατί νομίζω ότι είναι ΣΗΜΑΝΙΚΗ η κουβέντα που κάνουμε.

Η γενεσιουργος αιτια του οτι στην ελλαδα πουλανε εκπομπες της τατιανας και ολος ο υπολοιπος συναφης τηλεοπτικος οχετος, ειναι η πνευματικη αποχαυνωση του ελληνα, η ελλειπη και προβληματικη του παιδεια και το σχεδον ανυπαρκτο πολιτισμικο του επιπεδο.Γι' αυτο κιολας εχει σχεδον πληρως εξοβελιστικη ο πολιτισμικος τομεας απ την ελληνικη τηλεοραση, και δεσποζει ο οχετος που δεσποζει, ενας εκ των απειρων εκπροσωπων του οποιου, ειναι και το εν λογω υποκειμενο.
Αυτο ειναι πλεον γνωστο και αναμφισβητητο.
Συμφωνώ σε όλα.
Διαφωνώ ΜΟΝΟ με το (μειωτικό) χαρακτηρισμό «υποκείμενο». Κοίτα, πέρα από την κοσμιότητα του πράγματος, την οποία ΑΝ θέλεις εξετάζεις, υπάρχει και ο εξής συλλογισμός:
Η πρώτη στη σειρά, είναι «υποκείμενο». Η δεύτερη σειρά (του οχετού) τι είναι? Κάτι υποδεέστερο. Η τρίτη? Κάτι ακόμα χειρότερο. Συνεχίζοντας έτσι, θα φτάσουμε στην δέκατη σειρά (αν είναι αυτή η τελευταία), και τι χαρακτηρισμό θα πρέπει να δώσουμε? Μας έχουν τελειώσει προ πολλού. Γι’ αυτό δε συμφωνώ με αυτού του είδους την κατάταξη.
Και να το προχωρήσω λίγο ακόμα, αν ο κορυφαίος δημιουργός αυτών των σκουπιδιών είναι «υποκείμενο», τότε το κοινό που τα τρώει τι είναι? Κάτι απείρως χειρότερο, βεβαίως. Και (το ξαναλέω με άλλα λόγια), δεν είναι ΑΥΤΟΣ ο σωστός τρόπος για να γίνονται κρίσεις και αναλύσεις για το πρόβλημα που ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχουμε.

Το θεμα ομως ειναι πιο. Η υπαρξη του γεγονοτος αυτου, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟ. Φυσικα και ειναι αξιοκαταφρονητο και χαμηλοτάτης υποσταθμης. Απο τη στιγμη που συμβάλλει στην περαιτερω μειωση της ποιοτητας του τηλεοπτικου προϊόντος, στην αποχαυνωση και αποδομηση του επιπεδου του ελληνα, ειναι καταδικαστεο.
Και πάλι θα συμφωνήσω σε όλα τα ανωτέρω.
Καταδικαστέο όμως είναι το γεγονός ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτά τα πολιτιστικά σκουπίδια.
Υπάρχουν, όχι γιατί μια Τατιάνα κατάφερε να τα πλασάρει (και να δημιουργήση την αγορά που θα τα δεχτεί), αλλά γιατί το κοινό είναι πρόθυμο να τα καταναλώσει. Αν εκλείψει αυτή, θα αναδειχθεί στη θέση της μια άλλη, πιθανώς χειρότερη απ’ αυτήν.
Η αγορά δουλεύει μόνη της, jasonbecker, και εφ όσον υπάρχει πελατεία, ΠΑΝΤΑ θα βρεθεί αυτός που θα της πουλήσει το κατάλληλο προϊόν. Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μεταξύ του επιτυχημένου και του αποτυχημένου πωλητή. Πες ότι ήσουν εσύ, ή εγώ στη θέση της. Και πιστεύοντας (όπως και το πιστεύουμε) ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν τέτοιες εκπομπές, αρνιόμαστε να τις κάνουμε. Δε θα γινόντουσαν οι εκπομπές? Βεβαίως και θα γινόντουσαν.
Με κάποιον άλλο, όχι με σένα ή με μένα. Αλλά θα γινόντουσαν.

Δηλαδη επειδη για Χ Ψ λογους, υπαρχει προσφορο εδαφος σε μια κοινωνια να πουληθει ενα ελεεινο προϊόν, επικροτεις οποιον βρισκει τροπο να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις του σε αυτήν? Δεν νομιζω.
Δεν επικροτώ τίποτα. Στα έγραψα στην προηγούμενη παράγραφο, και πιστεύω ότι ήδη από εκεί κατάλαβες πως το βλέπω. Να σε πάω όμως και λίγο παράλληλα, για να γίνω πιο σαφής:
Η τροφή Mac Donald’s, θεωρώ ότι είναι ότι πιο άχρηστο και βλαβερό είναι δυνατόν να υπάρξει από πλευράς διατροφής στην αστική κοινωνία μας (πρόσφατα μάλιστα είδα και το έργο “Supersize me” με τα “extra” του, και εμπέδωσα κάπως περισσότερο την άποψή μου αυτήν).
Όμως, η εταιρεία Mac Donald’s συνεχώς ανεβαίνει (έχει 30.000 καταστήματα) αυξάνοντας τις πωλήσεις της, και ο κόσμος αυξάνει τα κέρδη της με το να αγοράζει και να τρώει τα αίσχη που του πουλάει.
Και άλλες εταιρείες fast food υπήρξαν, και ή δεν πέτυχαν τόσο, ή έκλεισαν.
Σε τι οφείλεται η επιτυχία της Mac Donald’s? Στην καλή δουλειά (από πλευράς marketing) που κάνουν τα στελέχη της. Το φαγητό, σκουπίδια είναι. Θα πρέπει λοιπόν να κατακρίνουμε (ονομάζοντας «υποκείμενα») το μαρκετίστα της Mac Donald’s, επειδή το φαγητό της είναι κακό? Μα αυτός σήμερα είναι στη Mac Donald’s, αύριο θα πάει στην Toyota και θα πουλάει οικολογικά αυτοκίνητα. Τι σχέση έχει η κρίση μας για τον άνθρωπο με το προϊόν?

Πάλι στην TV, πάρε άλλους δύο, την Μιραράκη (χαλιά) και το Λιακόπουλο (βιβλία).
Ειδικά για τα βιβλία του Λιακόπουλου, πρόκειται για απίστευτες ασυναρτησίες.
Αμφιβάλλεις όμως ότι ο Λιακόπουλος είναι ο καλύτερος πωλητής βιβλίων που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα? Θα πρέπει να πούμε μήπως και ότι ο Λιακόπουλος είναι «ηλίθιος», «βούρλο», «υποκείμενο» και όλα όσα γράφτηκαν εδώ για την Τατιάνα, επειδή τα βιβλία που πουλάει λένε ασυναρτησίες? Δε το νομίζω.

Για τα χαλιά λίγα ξέρω, έχω την εντύπωση πάντως ότι είναι υπερτιμημένα. Πάλι τα ίδια?

paok

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Ειναι πιο χαζη και απο 10 κιλα κουνουπιδια...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Γιατί βρίζεις???Τα κουνουπίδια............
Ε όχι και χαζή ρε παιδιά. Πουτάνα ναι, κοντοφαρδοκώλα(σε σχέση με το ideal) ναι. Αλλά χαζή μια γκόμενα που έχει βγάλει εκ...
ωραια γυναικα δεν λεω... αλλα ειναι τοσο εκνευριστικη που ωρες ωρες θες να της χωσεις μπουνια...
τωρα εσας μπορει κ να σας αρεσει αυτο δεν ξερω... :P
χαζη ξεχαζη.. μια χαρα καλοπερναει :2funny:

paok

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Μιλάει από τη μύτη και αυτό την κάνει παραπάνω εκνευριστική :2funny:
Μη νομίζεις πάντως ότι πολλοί άντρες δεν εξιτάρονται από status, εξουσία κλπ :2funny:
αυτο το ξεχασα με την ομιλια της αχαχαχα
ειδικα αμα υψωνει τον τονο της φωνης της κ καλα
παντως πιο παλια μ αρεσε... απ οταν εγινε η εθνικη κατινα κ ακολουθως η εθνικη οπρα... δεν αντεχεται!

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.951
Πόντοι
606
εγω παντως την ξεσκιζα ευχαριστως.Αυτο το bitchy υφος της ωρες ωρες με τρελαινει

wallace4

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Παιδες ηρεμιστε για μενα η τατιανα ειναι ωραιο μωρο αλλα δεν γουσταρω να την βλεπω στην tv ειναι πολυ μαλακο σαν χαρακτηρας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom