και το σπερμα μας θα προσθετα. . .Προς το παρον εχουμε αφησει τα μυαλα μας εκει!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ταϊλάνδη sex trip...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTASF16
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 58K
- Εμφανίσεις 5M
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)
mathima solfez
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Απρ 2007
- Like
- 41
- Πόντοι
- 6
Τα ΑΤΜ ανταλλασσουν σε πολυ καλυτερη τιμη το Ευρω. Τα ανταλλακτηρια δεν παιρνουν προμηθεια, αλλα ανταλλασσουν σε χειροτερη τιμη.
rafman
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Σεπ 2007
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
Τα ΑΤΜ ανταλλασσουν σε πολυ καλυτερη τιμη το Ευρω. Τα ανταλλακτηρια δεν παιρνουν προμηθεια, αλλα ανταλλασσουν σε χειροτερη τιμη.
Κοιτα σχετικο ειναι.. π.χ αν στα εναλακτηρια το παιρνουν 47.80 και το ΑΤΜ δινει 48.10
η διαφορα ΣΤΑ 100 EURO ανταλαγης ειναι 30 Baht δηλαδη μισο ευρο περιπου..
Αμα σου παρει και προμηθεια (το ΑΤΜ) 150 baht σε εβαλε μεσα ... οποτε ..
Στα 1000 Ευρο ανταλαγης "συμφερει" ? πιθανος οχι.. κερδιζεις 300 baht - 150 baht (comision) = 150 δηλαδη 3 EURO
Αλλα συνηθως δεν αλλαζεις ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ... και για 3 και 5 ευρο δεν τρεχει τιποτα..
Δεν νομιζω παντως οτι παιζει τρελη διαφορα της ταξεως των 2 μοναδων.. π.χ 49.χχ ΑΤΜ 47.χχ Exchange
εγω την μεγαλυτερη που βρηκα ηταν 0,40 οποτε EXCHANGE
ΑΤΜ μονο σε EMERGENCY καταστασεις..
σε αυτο με την καινουρια επιπλεον χρεωση που αναφερθηκε δε φερω αποψη, αλλα κοιταζοντας τον λογαριασμο τραπεζης που μου εχει σταλει, θεωρω οτι για καποιον επισκεπτη το να χρησιμοποιει τα atm ειναι μια πραγματικα καλη λυση, απ'το να κουβαλα μαζι του τα χρηματα κ να διακινδυνευει την απωλεια αυτων.
μιλαω για καρτα αναληψης κ μονο ,γιατι για πιστωτικη δε χρησιμοποιω κ οποτε δε γνωριζω τους ορους σε αυτο το κομματι.
θα ηθελα να πω πως πολλα απο τα παρακατω,σιγουρα δεν ενδιαφερουν τους γνωστες της χωρας, οποτε κ δε θα βρουν κανενα ενδιαφερον κ τιποτα καινουριο σ'αυτα. ωστοσο παρατηρωντας τους πολλους σαν εμενα νεους σε τοσο μακρινα ταξιδια, θεωρω πως καλο ειναι να ειπωθουν ξανα κ συμπυκνωμενα καποια πραγματα,εστω κ αν αυτα ειναι για τους παλιους κατι παρισσοτερο απο αυτονοητα.
ελπιζω να μην εχουν αντιρρηση.
λοιπον, με την καρτα αναληψης maestro που εβγαλα προτου φυγω, η χρεωση μου ηταν 1 euro ως προμηθεια συναλλαγματος κ απο κει κ υστερα μια επιπροσθετη ποσοστιαια προμηθεια αναληψης επι του ποσου που σηκωνα.
δεδομενου οτι το μεγιστο ημερησιο επιτρεπτο ποσο οριζοταν στα 10.000baht, η προμηθεια αυτη που αναφερω δεν ξεπερασε ποτε τα 0.78euro. προσπαθησα απειρες φορες να καταφερω αναληψη μεγαλυτερη των 10.000 αλλα δε το κατορθωσα (μεχρι και ταυλανδο εβαλα να δοκιμασει)κ μολις απευθυνθηκα στη τραπεζα, μου ειπαν (χωρις καμια ιδιαιτερη προθυμια εξυπηρετησης θα ελεγα) να συννενοηθω με τη τραπεζα στην χωρα μου .αυτο για την ιστορια.
του τεστιν,
με λιγοτερα των 2euro, μπορει καποιος ωραιοτατα να πραγματοποιει τις συναλλαγες του χωρις τον φοβο μη χασει ολα του τα χρηματα απο μια πιθανη κλοπη απο το ξενοδοχειο.
τα χρηματα κ το διαβατηριο παντοτε στο safe box . μαζι μας μονο τη φωτοτυπια αυτου κ οχι παρισσοτερα απο 3-4 χιλιαδες baht ,εκτος κ αν εχετε διαθεση να ξετιναξετε το paragon, οποτε οσα κ να εχετε ποτε δε θα ειναι αρκετα, αφου μεχρι κ αντιπροσωπεια της lamborghini θα βρειτε μεσα.
να ξερετε δε,
στους λατρεις του shopping αναφερομαι, οτι η ταυλανδεζικη κυβερνηση εχει δωσει maximum βαρους αποσκευων τα 30kg κ οχι τα 20kg που ισχυει στα αεροδρομια. νομιζω,οτι αυτο ειναι ευχης εργον οταν μιλαμε για μια χωρα με τετοιες ευκαιριες κ δυνατοτητα αγορων. εκμεταλευτειτε το.
σιγουρα, το κλιμα της bangkok οσο χαωτικο κ αν ειναι, δε σε προδιαθετει ουτε στιγμη οτι θα γινει η στραβη.
προσωπικα μου ετυχε να χαθω -οχι μακρια απο το χλιδατο ξενοδοχειο μου σημειωτεον-, μεσα σε κατι παραγκες μες τη νυχτα κ να μη δεχτω την παραμικρη ενοχληση. ξερω ομως πως αν ημουν στη διπλανη malaysia για παραδειγμα, σιγουρα θα ειχα προβλημα. οποτε καλο εινα παντα να φυλαγεσαι γιατι ποτε δε ξερεις που κ ποτε θα κατσει η στραβη.
γυρνωντας στο θεμα χρηματων,
αν εχετε μαζι σας euro κ θελετε να το μετατρεψετε, σιγουρα μην το κανετε στο αεροδρομιο καθως το rate εξω των τραπεζων ειναι πολυ καλυτερο -οπως κ παντου ανα τον κοσμο φυσικα-
maestro που προανεφερα, δε δεχοντουσαν ολες οι τραπεζες, αλλα αυτο σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι θα δυσκολευτει καποιος να μεταβει σε αναληψη χρηματων, καθοτι η bangkok bank που ειναι συμβεβλημενη, βρισκεται παντου κ σε ολη την ταυλανδη κ οχι μονο στη bangkok.
αυτα περι χρηματων.
προσεγγιζοντας το κυριως θεμα που δεν ειναι -κ δε θα μπορουσε να μην ειναι αλλωστε- οι γυναικες της ταυλανδης, θυμηθηκα οτι οσοι εχουν "ωραιες" ιδεες οπως εγω κ σκεφτουν να παρουν μαζι τους ποτα, καλο ειναι να τις αφησουν αυτες... σπιτι τους κ τι εννοω .
σκεφτομουν να παρω απο εδω κρασια κ ουζα -αφου αυτα προτιμω- κ λογω του τελικου βαρους των αποσκευων μου κ μονο αποθαρρυνθηκα κ δεν τα μετεφερα τελικα. ειχα τη "φανταστικη" ιδεα εκτος των αλλων να μεθαω τα μωρακια εκει με τα ουζα κ να τους φωναζω ενω θα ξεσκιζομασταν "thats the greek way ..."
διαστροφη κ μαλακια δηλαδη, τιποτα το σοβαρο.
προς εκπληξη μου, ασχολουμενος με το χειριστηριο του καθισματος της πραγματι εξαιρετικης οπως αποδειχτηκε thai, πληροφορηθηκα απο την οθονη πως ετσι κ το κανα αυτο, θα ετρωγα προστιμο της ταξης των 200euro αν θυμαμαι καλα το ποσο κ αφορουσε ποσοτητα μεγαλυτερη του ενος λιτρου για ποτα κ καποιον αριθμο απο τσιγαρα.
συνεπως, οσοι κανουν ονειρα σαν κ μενα να το παιξουν πρεσβεις της ελλαδας, μοιραζοντας ουζα πριν κ μετα το κοκο, καλο ειναι να το ξανασκεφτουνε...
αν κ δε νομιζω οι υπολοιποι να εχετε τετοιες "φιλοδοξιες", τον "ενα" παω να προλαβω κ γι'αυτο κ το αναφερω.
υπαρχουν εκατομμυρια καλυτερα πραγματα να σκορπισει κανεις τα χρηματα του νομιζω απ'το να πληρωνει κερατιατικα το ταυλανδεζικο δημοσιο,ετσι δεν ειναι...;;
ειμαστε,ακομη, στην πτηση...
και καπου αναμεσα στην αυπνια, τη ζαλαδα απο το jet lag κ τη περιεργεια να δουμε κατα ποσο οι υψηλες προσδοκειες των ταυλανδεζικων αιδοιων,ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα, φτανουμε στο εντυπωσιακο Suvarnabhumi ετοιμοι για τη προκληση.
ο στοχος;;, φαινομενικα απλος. το σερι στο butterflying που δεν ειναι αλλο, απ'το να πετυχει καποιος το απολυτο 1 προς 1, στην αναλογια γκομενας ανα ημερα κ συνοψιζεται περιεκτικα στο σοφο δογμα "ποτε ξανα την ιδια".
δυστυχως, παρολο που υπερεβαλλα εαυτον στο να το τηρησω, οι αντικειμενικες δυσκολιες -βλεπε πως να ξεφορτωθεις ταυλανδεζα- αποδειχτηκαν μεγαλυτερες του αναμενομενου...
και δεν εννοω περι "ερωτα" κ λοιπα, αφου δε νομιζω οτι ειναι δυνατον να υπαρξει τετοιος σε ενα τοσο συντομο διαστημα -οσο τελειο κ αν ειναι το sex- ,αλλα η ικανοτητα τους να σε κανουν να αισθανεσαι ενοχες αν κανεις πως τις αφηνεις.
πειτε μου ποιος φτιαγμενος απο σαρκα, αντεχει το στενοχωρο βλεμμα μιας μικροσκοπικης κουκλιτσας που τον εχει αποθεωσει στο κρεβατι, δεν του εχει αρνηθει τιποτα - του ειναι σκλαβα του, τον εχει κανει βολτες στα εμπορικα χωρις να ζητησει τιποτα, εχει παζαρεψει για παρτυ του στη j.j. market, τον πηγε στο grand palace μεσω του chao praya κ στα καλυτερα για να φαει που αν ηταν μονος του θα το παιζε ρουλετα μεταξη "mc donalds" k "pizza hut"...
αυτο που θελω να πω, δεν ειναι φυσικα να "αγγιστρωνεται" καποιος σε μια ταυλανδεζα οσο ειναι κει κ να μη πηγαινει με αλλες γιατι θα το μετανοιωνει μια ζωη με τη ποικιλια κ τη ποιοτητα που υπαρχει εκει,
αλλα πως ο καλυτερος τροπος να εξερευνησει κανεις -στα μετρα του δυνατου- τη bangkok κ να κινειται σ'αυτην το ιδιο ευκολα που κινειται σε μια ευρωπαικη πολη -η' στην ιδια τη πολη του να πω καλυτερα-, ειναι να κραταει το μωρο του (ε οχι που θα τολμησω ποτε να τις πω πουτανες αυτες...) κ δευτερη μερα ωστε να μη περιοριστει στο τριπτυχο ξενοδοχειο κ γαμησι - μαμ - και ξανα γαμησι.
σιγουρα το μεγαλυτερο αξιοθεατο της bangkok δεν ειναι ο επιβλητικος "wat pho" ,αλλα εκεινες οι μαγισσες ασιατισσες που ναι ικανες να σε κανουν να ξεχασεις ονομα - πατριδα - οικογενεια, σε λιγα λεπτα.
σιγουρα συμφωνω με εκεινους που συνιστουν εγκρατεια κ αυτοπειθαρχια απεναντι στις "συγχρονες σειρηνες" που σαγηνευουν με την υπερβολη που ο θεος τους εδωσε για ομορφια.
εγω,προσωπικα, επειδη πιστευω πως η ταυλανδη αξιζει της προσοχης κ του ενδιαφεροντος καποιου για λογους κ περα των "αγγελων" της. της κουλτουρας κ ομορφιας της εννοω, απλα προτεινω να της δωσει μια ευκαιρια.
εξαιτιας των αντικειμενικων δυσκολιων που προανεφερα το σκορ μου εγραψε μολις τεσσερα.
ηταν ομως τοσο γεματες κ ζωντανες σαν εμπειριες, που νοιωθω γυρνωντας απο τον παραδεισο, οτι ημουν για μια ζωη ,οσο γρηγορα κ ας κυλησαν οι μερες.
για να μπορω να ξεγλυστρω απο τη καθε μια τη καθε φορα, ειχα σκαρφιστει το "sorry honey, αλλα σημερα θα συναντησω μια φιλη μου απ'το ιντερνετ..", τους εδειχνα κ ενα ψευτικο τηλεφωνο κ το τρωγανε..., οποτε την εκανα με σχετικα ελαφρα.., αλλα κ παλι δε λειπαν τα μηνυματα κ οι αναπαντητες.
ουτε,δυστυχως, αυτο το βλεμμα που σκοτωνει...
εκει καταλαβα οτι να κρατας καποια δευτερη μερα σερι, κανεις τα πραγματα δυσκολοτερα, οσο ωραιο κ αν ειναι...
να πω σ'αυτο το σημειο πως "επαιξα" με freelancers.
δουλιτσες καθημερινες δηλαδη το πρωι,το βραδυ αλλα κολπα...
ειμαι υπερ του παιχνιδιου με μια γυναικα, γι'αυτο κ τις προτιμησα.
τις ακουγα λοιπον το πρωι, μετα το καθιερωμενο δευτερο, να μιλανε στο κινητο κ μολις τις ρωτουσα τι λεγανε απανταγανε οτι δε θα πανε στη δουλεια οπως τους ειχα ζητησει για να μου δειξουν τη bangkok.
μαλιστα, μαζι με αυτη που πηγα στο παλατι, πηγαμε πρωτα απο το σπιτι της για να παρει ειδικα ρουχα για τη περισταση (σεβονται υπερβολικα τη θρησκεια τους οπως διαπιστωσα αργοτερα) κ μου γνωρισε κατι φιλους της απο τη δουλεια της.
ηταν ολοι τους τοσο φιλικοι κ χαμογελαστοι οσο κ φιλοξενοι. αμεσως μου προτειναν να κατσω να φαμε παρεα κ ηταν τοσο επιμονοι που με καναν να ντραπω.
τι να πρωτοθυμηθω απο την ευγενεια του απλου λαου...,
τη πρωτη μερα που χαθηκα στο μετρο κ ζητωντας βοηθεια απο μια κοπελιτσα ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ βλεποντας με αγχωμενο να με βοηθησει κ δεδομενου οτι δε βγαζαμε ακρη με τα αγγλικα της, εκανε το δρομολογιο μαζι μου μεχρι να φτασουμε εκει που της ειχα δειξει...;,
την αλλη τη κυρια στη chatuchak που ενω ημουν σκυμμενος κ κοιταζα κατι απο τη λαικη τους τεχνη εβγαζε χαμογελαστη απο τη τσεπη της χαρτομαντηλα κ με σκουπιζε στο μετωπο,παρα την αμηχανια κ την αρνηση μου..;;, η' το tilak που μολις εκανε κ αδειαζε η αιθουσα του ξενοδοχειου ετρωγε φρικη κ ηθελε να αφησουμε φαγητο κ cocktails στη μεση κ να φυγουμε,γιατι δεν ηταν σωστο να μας περιμενουν λεει αφου ειναι τοση ωρα κ δουλευαν...
ακομα κ ενα "λαμογιο" ταυλανδος που εκανε τον κραχτη στη πατ πονγκ, μια μερα καθισαμε κ καναμε το γυρω στα μπαρς με μπυρες παρεα οποτε σε καποια φαση του τελειωνουν τα λεφτα κ μου ζηταει 100baht,του τα δινω κ τι κανει το ατομο..., παει περνει κατι να φαει σε εναν γερο ανημπορο που περνουσε εκεινη τη στιγμη απο μπροστα μας (!!!).
παρολο που μασταν λιωμα, παρολο το "κουλο" της ωρας κ της φασης...
οντας ιδιαιτερα σχολαστικος κ παρατηρητικος σε θεματα συμπεριφορας, προσεξα πολλα-πολλα αλλα ακομα τετοια περιστατικα με το ποσο σεβονται κ αλληλοβοηθουνται μεταξη τους οι ταυλανδοι, δε θα θελα ομως να κουρασω με ακομα περισσοτερα παραδειγματα.
δε κρατιεμαι ομως να μη πω οτι ψοφαγα να βλεπω τις ταυλανδεζουλες φιλες κοντα-κοντα στις στασεις του skytrain, να μιλανε σιγα-σιγα σεμνα κ χαμογελαστα ολη την ωρα,σαν να παιζουν φαντασου κατι!, κ εννοειται δε μιλαω για μικρα μονο κοριτσακια...
γενικα κ κλεινω αυτο το κομματι με αυτο που θα πω τωρα.
συνειδητοποιησα ποσο πολυ πιιιιιιιιιιιισω ειμαστε ολοι εμεις οι ελληναρες σε πολιτισμο, νοοτροπια κ συμπεριφορα.
λυπαμαι αλλα η αντικειμενικη αληθεια ειναι πως εμεις ειμαστε τριτοκοσμικοι κ οχι εκεινοι που τους λειπουν τα πολλα κ πολλες φορες περιττα...
πραγματικα ειναι σοκαριστικο οταν το βιωνεις κ αναποφευκτα βαινεις σε συγκρισεις. ειδικα αν συμπεριλαβεις σ'αυτες κ το θεμα των γυναικων τοτε ειναι που το ελλαντα ειναι για πολυ γελια...
...συγκρινεις εμφανιση - sex - θυληκοτητα των εκει κοριτσιων με τις αντιστοιχες δικες μας κ απλα καταληγεις στο συμπερασμα οτι τοσο καιρο δεν ησουν με τη " Μαρια,την χριστινα, την δημητρα ", αλλα το "μαριο, το χρηστο κ το μητσο" κ οχι κ τιποτα αλλο....
...ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ξεχασα να αναφερω για τα ξενοδοχεια κ τις μεταφορες.
οπως με ενημερωσε ενας αγγλος 60χρονος θεος-ειδωλο (στο προσωπο του ειδα το μελλον που μου ονειρευομαι οταν παρω συνταξη) που ανηφοριζε για pataya (απο τη δεκαετια του '70 το κανει αυτο) κ που γνωρισα στο αεροδρομιο,
λιαν συντομως θα φτιαχτει γραμμη μετρο που θα συνδεει αεροδρομιο με bangkok.
παντως τα ταξι δεν ειναι κακη ιδεα, αφου με τιμη αφετηριας 35baht, αποδεικνυονται πολυ οικονομικα στις μετακινησεις, ατυχως ομως κ χρονοβορα...
υπαρχει λοιπον η δυνατοτητα να βγαλετε καρτα στο μετρο κ ετσι να μετακινηστε παντου,ευκολα κ γρηγορα (με τη βοηθεια παντα του μωρου σας βεβαια..)
στο skytrain, δεν υπαρχει η δυνατοτητα της καρτας απ'οτι καταλαβα, χωρις ομως να ειμαι απολυτα βεβαιος .
το μπερδεμα ειναι οτι δεν εχει ενιαια τιμη εισητηριου, με αποτελεσμα να απαιτειται απο τον καθενα να κοβει το ακριβες αντιτιμο σε σχεση με το που παει κ σε ποια σταση θελει να κατεβει...
ακριβα ξενοδοχεια.
κατι που ηταν αρκετα ασαφες πριν παω ταυλανδη κ δεν ειχα βρει αρκετη πληροφορηση επι του θεματος ηταν αν επιτρεπεται η εισοδος στο μωρο στα καλα ξενοδοχεια της bangkok.
γενικα, δεν ειμαι κ πολυ της οικονομιας, οποτε προτιμησα το επιπλεον κοστος μιας καλης διαμονης.
o φιλος μου ο αγγλος, αρχικα με καθησυχασε, λεγοντας μου οτι στη ταυλανδη ολα τα ξενοδοχεια δεχονται.
φτανοντας εκει κ βλεποντας 2 αμερικανους με ενα αστερι, μου εφυγε καθε ανησυχια που ειχα.
το τιμημα ητανε 1000baht για το joiners fee.
κερατιατικα μεν, αναποφευκτα για καποιον που ζητα ανεσεις, δε...
απλα το σημειωνω για αυτους που βλεπουν το ταξιδι αυτο σαν μια επιπλεον ευκαιρια να μεινουν σε ενα κορυφαιο καταλυμα ,δεδομενων των πολυ καλων προσφορων που γινονται στον τομεα αυτο.
παντως κατα τη διαμονη σας σε αυτα,
ποτε μη διανοηθειτε, σε περιπτωση που σας τελειωσει η καρτα του κινητου σας, να κανετε κληση προς ελλαδα απο κει. ενδεικτικα θα αναφερω οτι για τηλεφωνημα λιγοτερου του μισου λεπτου, χρεωθηκα επιπλεον αλλα 1000baht στον τελικο λογαριασμο μου ως προς το ξενοδοχειο.
ιδιαιτερη εντυπωση μου προκαλεσε το γεγονος, οτι ειχαν χρεωθει κ τα δευτερολεπτα αναμονης των κλησεων μου (δε πετυχα καποιον να μιλησω με τη πρωτη, δοκιμασα γυρω στις 5 φορες)
οπως με ενημερωσε ενας αγγλος 60χρονος θεος-ειδωλο (στο προσωπο του ειδα το μελλον που μου ονειρευομαι οταν παρω συνταξη) που ανηφοριζε για pataya (απο τη δεκαετια του '70 το κανει αυτο) κ που γνωρισα στο αεροδρομιο,
λιαν συντομως θα φτιαχτει γραμμη μετρο που θα συνδεει αεροδρομιο με bangkok.
παντως τα ταξι δεν ειναι κακη ιδεα, αφου με τιμη αφετηριας 35baht, αποδεικνυονται πολυ οικονομικα στις μετακινησεις, ατυχως ομως κ χρονοβορα...
υπαρχει λοιπον η δυνατοτητα να βγαλετε καρτα στο μετρο κ ετσι να μετακινηστε παντου,ευκολα κ γρηγορα (με τη βοηθεια παντα του μωρου σας βεβαια..)
στο skytrain, δεν υπαρχει η δυνατοτητα της καρτας απ'οτι καταλαβα, χωρις ομως να ειμαι απολυτα βεβαιος .
το μπερδεμα ειναι οτι δεν εχει ενιαια τιμη εισητηριου, με αποτελεσμα να απαιτειται απο τον καθενα να κοβει το ακριβες αντιτιμο σε σχεση με το που παει κ σε ποια σταση θελει να κατεβει...
ακριβα ξενοδοχεια.
κατι που ηταν αρκετα ασαφες πριν παω ταυλανδη κ δεν ειχα βρει αρκετη πληροφορηση επι του θεματος ηταν αν επιτρεπεται η εισοδος στο μωρο στα καλα ξενοδοχεια της bangkok.
γενικα, δεν ειμαι κ πολυ της οικονομιας, οποτε προτιμησα το επιπλεον κοστος μιας καλης διαμονης.
o φιλος μου ο αγγλος, αρχικα με καθησυχασε, λεγοντας μου οτι στη ταυλανδη ολα τα ξενοδοχεια δεχονται.
φτανοντας εκει κ βλεποντας 2 αμερικανους με ενα αστερι, μου εφυγε καθε ανησυχια που ειχα.
το τιμημα ητανε 1000baht για το joiners fee.
κερατιατικα μεν, αναποφευκτα για καποιον που ζητα ανεσεις, δε...
απλα το σημειωνω για αυτους που βλεπουν το ταξιδι αυτο σαν μια επιπλεον ευκαιρια να μεινουν σε ενα κορυφαιο καταλυμα ,δεδομενων των πολυ καλων προσφορων που γινονται στον τομεα αυτο.
παντως κατα τη διαμονη σας σε αυτα,
ποτε μη διανοηθειτε, σε περιπτωση που σας τελειωσει η καρτα του κινητου σας, να κανετε κληση προς ελλαδα απο κει. ενδεικτικα θα αναφερω οτι για τηλεφωνημα λιγοτερου του μισου λεπτου, χρεωθηκα επιπλεον αλλα 1000baht στον τελικο λογαριασμο μου ως προς το ξενοδοχειο.
ιδιαιτερη εντυπωση μου προκαλεσε το γεγονος, οτι ειχαν χρεωθει κ τα δευτερολεπτα αναμονης των κλησεων μου (δε πετυχα καποιον να μιλησω με τη πρωτη, δοκιμασα γυρω στις 5 φορες)
mathima solfez
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Απρ 2007
- Like
- 41
- Πόντοι
- 6
Κοιτα σχετικο ειναι.. π.χ αν στα εναλακτηρια το παιρνουν 47.80 και το ΑΤΜ δινει 48.10
η διαφορα ΣΤΑ 100 EURO ανταλαγης ειναι 30 Baht δηλαδη μισο ευρο περιπου..
Αμα σου παρει και προμηθεια (το ΑΤΜ) 150 baht σε εβαλε μεσα ... οποτε ..
Στα 1000 Ευρο ανταλαγης "συμφερει" ? πιθανος οχι.. κερδιζεις 300 baht - 150 baht (comision) = 150 δηλαδη 3 EURO
Αλλα συνηθως δεν αλλαζεις ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ... και για 3 και 5 ευρο δεν τρεχει τιποτα..
Δεν νομιζω παντως οτι παιζει τρελη διαφορα της ταξεως των 2 μοναδων.. π.χ 49.χχ ΑΤΜ 47.χχ Exchange
εγω την μεγαλυτερη που βρηκα ηταν 0,40 οποτε EXCHANGE
ΑΤΜ μονο σε EMERGENCY καταστασεις..
Για μονο 100 ευρω δεν πηγαινω σε ΑΤΜ.
Αν παρεις μονο 100 Ευρω και σου φουσκωσουν αλλα 150 μπατ εκτος της κανονικης προμηθειας θα γελαει ολο το Ισααν μαζι σου (φαλανγκ ντινγκ ντονγκ).
Στα 1000 ευρω ανταλλαγης ισον σχεδον 50.000 μπατ, με μια διαφορα 0,40 οπως εγραψες εχουμε αποκλιση 2.000 μπατ, ισον 40 Ευρω (να που ειναι τα λεφτα των διακοπων).
Αν για 3 και 5 ευρω δεν χαθηκε ο κοσμος, τοτε σε πληροφορω οτι πηγαινω στο ΑΤΜ σχεδον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Αν το επαιρνα αψηφιστα και μου καπελλωνανε αλλα 3 ευρω (150 μπατ) σε καθε αναληψη θα ειχα 8 ευρω στην καθε χρηση ΑΤΜ. Στον ενα μηνα διακοπων σου εχουνε φαει γαμησιατικα 200 με 250 ευρω, και οταν γυρισεις απο τις διακοπες θα ψαχνεις χρηματα για να πληρωσεις τον λογαριασμο τηλεφωνου σου.
Το αλλο ειναι, οτι η UOB ειναι η μοναδικη τραπεζα που μου εβγαλε 20.000 μπατ απο το ΑΤΜ. Ολες οι αλλες δινουν μονο 10.000 το πολυ. Αυτο ειναι αλλο ενα κολπο για να τσεπωσουν πολλαπλες προμηθειες. Εγω το καθηκον μου να πληροφορησω τους συναγωνιστες το εκανα. Απο εκει και περα ας κανει ο καθενας οτι θελει.
...συγκρινεις εμφανιση - sex - θυληκοτητα των εκει κοριτσιων με τις αντιστοιχες δικες μας κ απλα καταληγεις στο συμπερασμα οτι τοσο καιρο δεν ησουν με τη " Μαρια,την χριστινα, την δημητρα ", αλλα το "μαριο, το χρηστο κ το μητσο" κ οχι κ τιποτα αλλο....
...ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
τα κομοδινα ειναι για να ακουμπας το πορτατιφ και τις καποτες επανω και οχι για να κανουν καλο γαμησι φιλε μου.
lordjim
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2006
- Like
- 72
- Πόντοι
- 16
Θα σταθω φιλε noulis σε οσα εγραψες για τους Ταυλανδους σε θεματα συμπεριφορας και θα πω οτι ειχα ξαναπει καποτε εδω μεσα, οι ανθρωποι εκει και γενικα σε ολη την Ασια εχουνε κατι που εμεις εχουμε χασει εδω και αρκετα χρονια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
rafman
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Σεπ 2007
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
Για μονο 100 ευρω δεν πηγαινω σε ΑΤΜ.
Αν παρεις μονο 100 Ευρω και σου φουσκωσουν αλλα 150 μπατ εκτος της κανονικης προμηθειας θα γελαει ολο το Ισααν μαζι σου (φαλανγκ ντινγκ ντονγκ).
Στα 1000 ευρω ανταλλαγης ισον σχεδον 50.000 μπατ, με μια διαφορα 0,40 οπως εγραψες εχουμε αποκλιση 2.000 μπατ, ισον 40 Ευρω (να που ειναι τα λεφτα των διακοπων).
Αν για 3 και 5 ευρω δεν χαθηκε ο κοσμος, τοτε σε πληροφορω οτι πηγαινω στο ΑΤΜ σχεδον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Αν το επαιρνα αψηφιστα και μου καπελλωνανε αλλα 3 ευρω (150 μπατ) σε καθε αναληψη θα ειχα 8 ευρω στην καθε χρηση ΑΤΜ. Στον ενα μηνα διακοπων σου εχουνε φαει γαμησιατικα 200 με 250 ευρω, και οταν γυρισεις απο τις διακοπες θα ψαχνεις χρηματα για να πληρωσεις τον λογαριασμο τηλεφωνου σου.
Το αλλο ειναι, οτι η UOB ειναι η μοναδικη τραπεζα που μου εβγαλε 20.000 μπατ απο το ΑΤΜ. Ολες οι αλλες δινουν μονο 10.000 το πολυ. Αυτο ειναι αλλο ενα κολπο για να τσεπωσουν πολλαπλες προμηθειες. Εγω το καθηκον μου να πληροφορησω τους συναγωνιστες το εκανα. Απο εκει και περα ας κανει ο καθενας οτι θελει.
Συμφωνουμε.. Αλλα δεν μας λες ποσο δινουν τα Exchange και ποσο τα ATM..
Οσο για το 0,40..
Μαλον το δεν το καταλαβες... ή δεν το εδωσα εγω ΣΑΦΕΣ.
Ενοω οτι αν δινει το Exchange 47,00 θα στα δωσει το ATM 47,40 (παντως οχι 49)
οποτε στα 100 EURO κερδιζεις 40baht και στα 1000 EURO 400 baht
Αν θεωρησουμε οτι θα ξοδεψεις 3000 EURO στις διακοπεs σου (και πας 5 φορες στο ATM)
1200 baht (κερδος) - 750 baht (εξοδα) = 450 baht --> κερδος (9 EURO) με την προυποθεση οτι θα αλαζεις 600 EURO την φορα...
Δεν θελω να πω κατι με αυτο αλλα κατ εμε δεν αξιζει..
Κρατας την καρτα σου για SECURITY και Emergency (στο safe box) μαζι με το διαβατηριο..
αλλα βαζεις 150 - 200 Euro στην τσεπη και ξαμολιεσαι...
Παντως καλα εκανες και ενημερωσες για το Commision των ATM..!!
Φιλικα.
(φαλανγκ ΝΟ --> ντινγκ ντονγκ )
(φαλανγκ μπααα!! )
vonmakoulis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Συντροφε Noulis ωραία και κατατοπιστικά τα πόστ σου.
Welcome to the club
Welcome to the club
εγω παλι νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παρετε ευρω απο εδω και να τα μοιρασετε, 3/4 στο safe box και τα μισα του μισου...ta misa πανω σας και ta alla misa στη βαλιτσα κλειδωμενα.Επισης 3 καρτες,μια πανω σας,μια στο safe και μια στη βαλιτσα. Ειμαστε τοσο μακρια,καλο ειναι να ειμαστε εντελως καλυμενοι αν γινει στραβη. Αυτο με τισ προμηθειες δεν το εpsaxa ego giati de xreiasthke,eixa parei ola ta xrhmata apo do kai ta mirasa sosta.
Den ine dynaton bebea na pas me elaxista xrhmata kai MONO 1 karta!
An ginei mia strabh kai xalasei h karta,kopei sth magnhtikh h sthn xaseis ktl tote ton ipies entelos.
Den exo bgalei asfales simperasma simfona me osa grapsate ti simferei perisotero, ta exchange diladi h to ATM. Pantos to orio ton 10.000
isxyei sigoura giati to eida prosopika apo atomo pou ekane analipsi.
An ginei mia strabh kai xalasei h karta,kopei sth magnhtikh h sthn xaseis ktl tote ton ipies entelos.
Den exo bgalei asfales simperasma simfona me osa grapsate ti simferei perisotero, ta exchange diladi h to ATM. Pantos to orio ton 10.000
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
εγω παλι νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παρετε ευρω απο εδω και να τα μοιρασετε, 3/4 στο safe box και τα μισα του μισου...ta misa πανω σας και ta alla misa στη βαλιτσα κλειδωμενα.Επισης 3 καρτες,μια πανω σας,μια στο safe και μια στη βαλιτσα. Ειμαστε τοσο μακρια,καλο ειναι να ειμαστε εντελως καλυμενοι αν γινει στραβη. Αυτο με τισ προμηθειες δεν το εpsaxa ego giati de xreiasthke,eixa parei ola ta xrhmata apo do kai ta mirasa sosta.
Φίλε μου μπορείς να το γράψεις στα ελληνικά σε παρακαλώ?
ΠΟΤΕ ειδικα θυμαμαι στο πουκετ την πρωτη φορα που πηγα σαν ψαρωμενος φαρανγκ μου επεσε στην μπαγκλα το πορτοφολι οπου πορτοφολι= λαθος και ετρεξε μια πιτσιρικα και μου το εδωσε λεγοντας μου οτι ειμαι τυχερος που ειμαι ταυλανδη..αλλα και στα αλλα μερη δεν ειχα ποτε προβλημα μονο μια φορα ενας φωτογραφος απατεωνακος του δρομου πηγε στη ψυχρα να μου ανοιξει τη μπανανα αλλα πριν προλαβω να τον τσακωσω τον αρπαξαν κατι μπραβοι απο τη λουσιφερ και αφου εφαγε μερικες τον εδωσαν στους μπατσους που με τη μια τον μπουζουριασαν στο περιπολικο..σε γενικες γραμμες πιο μεγαλη ασφαλεια απο τη στιγμη που και εγω σεβομουν τα παντα γυρω μου δεν αισθανθικα πουθεναΜια που αναφερουμε το θεμα Χρηματων ...
Ερωτημα προς ΟΛΟΥΣ (ΠΑΛΙΟΥΣ και ΝΕΟΥΣ)
Σας εχει τυχει να σας κλεψουν ενω κανατε διακοπες στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ ?
Αν ναι κατω απο ποιες συνθηκες εγινε ?
α,και μια φορα σε μια περιπτωση μαστουρωμενης γκομενας που πηρα στο δωματιο την επιασα να ψαχνει στη ντουλαπα και εφυγε "απο το παραθυρο"..αλλα εκει δεν υπηρχε κυνδυνος γιατι το πρεζονι δεν εβλεπε τη μυτη του ..το ειχα παρει γιατι μου θυμιζε ενα παλιο απωθημενο
α,και μια φορα σε μια περιπτωση μαστουρωμενης γκομενας που πηρα στο δωματιο την επιασα να ψαχνει στη ντουλαπα και εφυγε "απο το παραθυρο"..αλλα εκει δεν υπηρχε κυνδυνος γιατι το πρεζονι δεν εβλεπε τη μυτη του ..το ειχα παρει γιατι μου θυμιζε ενα παλιο απωθημενο
Και τι γίνεται βρε παλληκάρια, αν το πρωί ξυπνήσεις και το μωρό που πέρασε μαζί σου το βράδυ, την έχει κάνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, βάζοντας χ΄ρι στην τσέπη και τα πράγματα σου;
Ρωτάω για να μαθαίνω, αφού στο μυαλό μου γυρίζει ένα ταξιδάκι στην Ταϋλάνδη...
AXILEAS.BN
Νέο Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιουν 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΜΕΡΕΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Κ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.086
- Πόντοι
- 17.085
Θα παρακαλέσω να χρησιμοποιούμε ελληνικούς χαρακτήρες και όχι μόνιμα κεφαλαία, όπως αναγράφεται και στους www.bourdela.tv/index.php?option=com_smf&Itemid=168&topic=2.msg914#new]κανόνες του forum[/url].
Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας (Τροποποίηση), για να επεξεργαστείς το μήνυμά σου. Η δυνατότητα τροποποίησης θα ισχύει για 30 λεπτά από τη δημιουργία της δημοσίευσής σου.
Αν δεν επεξεργαστείς στο μήνυμά σου στην επόμενη μισή ώρα, θα αναγκαστώ να το διαγράψω.
Ευχαριστώ
Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας (Τροποποίηση), για να επεξεργαστείς το μήνυμά σου. Η δυνατότητα τροποποίησης θα ισχύει για 30 λεπτά από τη δημιουργία της δημοσίευσής σου.
Αν δεν επεξεργαστείς στο μήνυμά σου στην επόμενη μισή ώρα, θα αναγκαστώ να το διαγράψω.
Ευχαριστώ
04fantomas05
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Μαΐ 2007
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
Δεν εχει να κανει με κλεψιες αλλα με κατι μαλλον χειροτερο. Τι να κανουμε καποιος πρεπει να αναλαβει και τον αχαρο ρολο να δειξει και τις αλλες σκοτεινες πλευρες του παραδεισου...