Γεια σας,αγαπητοι συναγωνιστες(και παλιοι και νεοι).....ιδιαιτερα χαιρετισματα στους "παλιους" της παρεας (sex volcano,κωλο-γερος,κλπ,κλπ)
Μετα απο 3 χρονια ξανα στην 2η πατριδα μου,στην Ταυλανδη...μετα της συζυγου φυσικα(η οποια ειναι Ταυλανδεζα)...και ξανα πισω στην αγαπημενη μου Βρωμο-Παταγια!!!εχω δηλωσει "Παταγιανος" εδω και πολυ καιρο(αν και εχω παει και Πουκετ,Μπανγκοκ και σε αλλα μερη στην Ταυλανδη)...Σαν την Πατταγια δεν εχει!!!
Θα ηθελα να αναφερω καποιες πληροφοριες που μπορει να ειναι χρησιμες σε καποιους(σε αλλους οχι)
1)το ταξιδι ηταν απο Θεσ/νικη-Κων/πολη-Μπανγκοκ(και πισω οταν ερθει η ωρα του)...η πτηση απο Θεσ/νικη κρατησε γυρω στην 1 ωρα και 10 λεπτα....Αποβιβαση στην Κων.πολη....αναμονη 1.45 λεπτα...ειχαμε καθηστερηση στην θεσσαλονικη γυρω στα 30 λεπτα οποτε η αναμονη αυτοματως πηγε 1 ωρα και 15 λεπτα....το αεροπλανο απο θεσσαλονικη σχεδον γεματο...απο Κων/πολη για Μπανγκοκ καναμε γυρω στις 9.30 ωρες....το αεροπλανο ΓΕΜΑΤΟ(Βασικως ηταν 2,μπορει και 3 πτησεις μαζεμενες)..τι εννοω??η πτηση εγινε σε συνεργασια με την Gulf air KAI Thai airways(και φυσικα Turkish airlines)...........αυτο ειναι της "μοδας" τελευταια δηλ.να "συμπτυσονται" πτησεις απο αερ.εταιρειες φανταζομαι για οικ.λογους...το ταξιδι αρκετα καλο...μονο πριν φτασουμε στην Μπανγκοκ(κανα 20λεπτο) "κουνουσε" το αεροπλανο
2)στο suvarnabhumi airport(Bangkok) o κοσμος σχετικα πολυς(εχω δει και καλυτερες μερες με πιο πολυ κοσμο)...η ΒΙΖΑ ειναι για 45 μερες(και οχι για 30 οπως παλια).....και επισης(οι παλιοι θα θυμουνται) δεν σε δινουν στο αεροπλανο εκεινο το χαρτακι της βιζας να συμπληρωσεις τα στοιχεια σου(εχει καταργηθει).....δεν χρειαζεται να κανεις ΚΑΤΙ...στην σφραγιζουν στον ελεγχο διαβατηριων(λιγο πριν βγεις και παραλαβεις τις βαλιτσες σου)....αυτο θα ισχυει για οσους ταξιδευψουν μεχρι 31-3-2023....υπαρχει εντονη φημολογια οτι αυτο θα παραταθει για ολο το 2023(εννοω η 45 μερες βιζα
3)εκανα λιγα Μπατ στο αεροδρομιο(για το ταξι και για καποια αλλα μικροεξοδα)....36.70 το Μπατ στο αεροδρομιο(κατω στο b floor,εκει που παιρνεις το τρενο(airport link)για να πας Μπανγκοκ.....το ταξι που ειχα κλεισει μερες πριν μας πηρε 1200 μπατ(μαζι μεσα και τα διοδια)..το ταξι μας πηγε απο αεροδρομιο suvarnabhumi στην Παταγια
4)Στην Παταγια το Μπατ εκεινη την μερα που ηρθαμε 36.77......ειμαι ηδη 4 μερες στην Παταγια και το Μπατ παιζει απο 36.75 ως 36.25....ανεβοκατεβαινει..την 1 μερα πανω την αλλη κατω
5)Απο τουρισμο η Παταγια προς το παρον σχετικα καλα!!!δεν ειναι πηχτρα αλλα ουτε και αδεια!!!ειναι σε αυξημενα επιπεδα και αυξανεται μερα με την μερα....η πλειοψηφια ειναι ΚΙΝΕΖΟΙ,Μετα Ρωσοι και μετα ΙΝΔΟΙ....οι Ευρωπαιοι οχι και τοσο πολλοι(προς το παρον)
6)Πολλα ινδικα μαγαζια εχουν ανοιξει.....Κυριως εστιατορια....αυτο μου εχει κανει εντυπωση
7)οι τιμες γενικα πιο αυξημενες σε ολα πριν 3 χρονια που ηρθα(παλι με την συζυγο)....αλλα βλεπω γενικως μια ανακαινιση στην πολη....Φτιαχνιονται δρομοι,καινουγια mall,καινουργια ξενοδοχεια....γενικως φτιαχνουν
8)Βλεπω αρκετες οικογενειες με παιδια φετος.....πιο πολυ απο την τελευταια φορα που ηρθα!!!Αρχιζει η Παταγια να γινεται Οικογενειακοσ προορισμος??
9)ο καιρος πολυ καλος(πολυ καλη εποχη αυτη για να ερθεις).....γυρω στους 30-32 βαθμους αλλα η υγρασια στο 75%!!1μοιαζει σαν 38-39!!!
10)απο την λιγο βολτα που καταφερα να κανω μονος μου στα "στενα"(soi) της Παταγιας(η κυρα με εχει πολυ "εγκλωβισμενο" και "υπο παρακολουθηση" γιατι εμαθε οτι ειμαι "μουρνταρης") τα "κοριτσια" μας δεν ειναι και πολυ καλης ποιοτητας....τι εννοω??πολυ δυσκολα θα βρεις κατι "εκλεκτο"....οι πιο πολλες μετριες και προς το χαλια....ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΙΑ....Μπορει ακομα τα "αστερια" να μην εχουν φανει στο "γηπεδο"...Πιστευω οτι εκει γυρω στο Songkran(οπου γινεται ο ΧΑΜΟΣ απο τουριστες και κοσμο)να εμφανιστουν οι super-stars των "γηπεδων"
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ....Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ "ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ....ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!