Σε οσους φιλους πανε τωρα Ταυλανδη ή ειναι ηδη εκει να περασετε τελεια μαγκες. Θα πω λιγο την δικη μου εμπειρια ετσι επιδερμικα. Αν και αργησα αρκετα να την πω εδω. Εγω ειχα παει ενα μηνα το 18. Τελη Γεναρη με τελη Φλεβαρη. Πηγα Μπανγκογκ, Παταγια, Κραμπι και πουκετ, εκτος απο 3 βραδυα που πηγα Μαλδιβες ετσι για βολτα. Ξεκιναω με το φαι.
Το φαι για μενα εκει ηταν πραγματικα η χαρα του ταξιδιωτη. Παντου διαθεσιμο, φτηνο και ντελισιους. Σημειωτεον μου αρεσε να τρωω απο τους πλανοδιους ή εστω απο απλα εστιατορια. Το μονο μαγαζι δυτικων στανταρντς που πηγα ηταν ενα στο Γιουνκσειλον που το ειχε προτεινει καπου ο Λυστ νομιζω. Δε θυμαμαι ονομα, παντως ηταν μεσα με κλιματισμο και καναπεδες κατι σαν Πιτσα Χατ. Τρελο μπονους για μενα ηταν οι φρουταδες και αυτοι που εκαναν χυμους που καθε 5 μετρα αγοραζες παγωμενο καρπουζι ή ανανα ή μια κουπα παγωμενο χυμό.
Θαλασσα:
όντας τυχερος με τους γονεις να εχουν Κρις Κραφτ πριν καν γεννηθω εγω, με ψαροντουφεκο απο τα 5 μου, με τους γονεις αργοτερα να εχουν ιστιοφορο οταν εγω ημουν περιπου 15, και 3 μηνες ελευθερους το καλοκαιρι, εχω βρεθει σε πανω απο 100 ελληνικα νησια, αγονα νησια, ακατοικητα νησια και εχω δει τοπια που εχουν δει πιστευω ελαχιστοι ελληνες. Ετσι πηγαινοντας Ταυλανδη με αυτα που ειχα ακουσει, δυστυχως ΔΕΝ κραταγα μικρο καλαθι και δεν ηταν οπως το περιμενα. Τι εννοω? Η θαλασσα απο αποψη θερμοκρασιας ηταν ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. ηταν πραγματικα η τελεια θερμοκρασια για μενα για να δροσιστω, σε αντιθεση με την Ελλαδα που την ''ακους'' οταν μπαινεις. Και εδω σταματανε τα ωραια. Υποθετω λογω της θερμοτητας της θαλασσας, η θαλασσα ηταν ΘΟΛΗ. Οταν λεω Θολη εννοω δεν βλεπεις παραπανω απο 4 μετρα βαθος. Ειχα μασκα και στο Αιγαιο βλεπω και βουταω στα 15+ μετρα, Εκει περιμενα θαλασσα κρυσταλλο και ηταν η απολυτη θολουρα. Οπως καταλαβατε αυτο δεν εφαρμοζει σε οσους βουτανε μεχρι το λαιμο και απλα πλατσουριζουν, Εμενα μου αρεσει να φοραω μασκα και να τριγυρναω να δω λιγο τη θαλασσα πως ειναι. Σημειωτεον βουτηξα στο Πουκετ στην Banana Beach kai sthn Nui Beach και στην Λαεμ Σινγκ. Τις πρωτες 2 μη ρωτατε πως τις βρηκα, απλα εφαγα τα λυσσακα μου. Ουτε μερικοι ντοπιοι δεν τις ηξεραν. Επισης το ιδιο ηταν και στα ΠιΠι που κι εκει το νερο ηταν θολο. Στη Μαγια Μπει ηταν το πιο ωραιο νερο εμφανισιακα αλλα δεν κολυμπησα. Το νερο εκει εμοιαζε σχεδον με του Μπαλου.
Σαν νερο ηταν καθαρο απλα ηταν θολο.Τωρα για τις παραλιες. Οι παραλιες σαν παραλιες ειναι πεντακαθαρες. Το προβλημα με εμενα ηταν οτι δεν εχει μερη με ξαπλωστρες οπως εχει σε εμας που απλα ξαπλωνεις στην στρωματαρα σου και σου φερνουν οτι γουσταρεις και απλα σαπιζεις. Πηγα σε ολες τις παραλιες του πουκετ δυτικα και επρεπε να ΣΤΡΩΣΩ πετσετα μεσα στον ηλιο ΄η να κουβαλαω ομπρελα. Μαλακες εχω να στρωσω πετσετα απο την δευτερα Λυκειου, τι λετε τωρα? Ωστοσο υποθετω οτι παραθαλασσια ξενοδοχεια προσφερουν ξαπλωστρες κτλ, εγω απλα λεω οτι ηθελα μερος να πληρωσω με τον ισκιο μου και να παιρνω χυμο ή φαι ή οτι μου ερθει. Αυτο για μενα ηταν τρελο πληγμα. Καθομου στον ηλιο στην πετσετα.
Τελος οι γκομενες.
Τα τελευταια 4 χρονια λογω δουλειας βρισκομαι ολα τα καλοκαιρια 6-7 μηνες, στο γνωστοτερο ελληνικο νησι, που γινεται χαμος. Που απλα απο γυναικες βλεπεις τα παντα. Η δουλεια μου ειναι με τουρισμο με το 90% των ανθρωπων που συνανταω να ειναι ξενοι. Εννοω οτι κανω κατι εντελως διαφορετικο απο εναν υπαλληλο που δουλευει σε μια πολη 8ωρο 11μιση μηνες το χρονο. Η δουλεια μου εδω ειναι εκει που κανουν ολοι διακοπες.
Ετσι οταν πηγα Ταυλανδη απλα εβλεπα τις Ταυλανδες και συμφωνουσα με οσους ελεγαν ποσο μετριες ειναι εμφανισιακα. Ειναι απλα μετριοτατες και σε συγκριση με αυτα που βλεπω εδω που ειμαι τωρα, δεν πιανουν ουτε το 3 στα 10 οι περισσοτερες. Και μιλαω μονο ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ. Ευτυχως που οταν ημουν Πουκετ γνωρισα ενα Ρωσσιδι απο Σιβηρια το οποιο ειχε παει μονο του διακοπες και για 2 μερες ειχα αυτο και εδινα. Τωρα, απο θεμα χαρακτηρα. Γνωρισα μια ταυλανδη την οποια την εβγαλα εξω για φαι το τελευταιο βραδυ που ημουν ΒΚΚ. Ειναι μαμα οπως οι περισσοτερες εκει, Ηρθε με ταξι ΜΟΝΗ της να με δει, κυρια, ανεβηκε ξενοδοχειο, δωσαμε πονο το βραδυ και απλα εφυγε κυρια και μου ειπε οταν ξανα παω να την συναντησω (!). Και δεν ηταν εκδιδομενη. Εμεινα μλκας συγκρινοντας την με ελλεηνιδες ή ...βουρες της Ευρωπης. Αυτο ηταν σοκ.
Σημειωση οτι δεν αναφερομαι σε καθε μερος πως μου φανηκε γιατι θα επαιρνε αλλες 10 παραγραφους.
Αυτα ειχα να πω απο την εμπειρια μου και δεδομενου οτι ηταν η πρωτη μου φορα αφηνω τεραστιο περιθωριο λαθους σε πολλα απο τα συμπερασματα στα οποια κατεληξα. Αυτες τις εντυπωσεις θα κοιταξω να καταρριψω οταν θα ξανα παω. ευελπιστω αυτο το χειμωνα.