Νέα

Ταϊλάνδη sex trip...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTASF16
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

@Miltos1987@

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2016
Like
4
Πόντοι
0
.

Συνημμένα

• 20160818_231004-1.jpg
    20160818_231004-1.jpg
    68 KB · Εμφανίσεις: 38
  • 20160818_231004-1.jpg
    20160818_231004-1.jpg
    68 KB · Εμφανίσεις: 31

topscorer

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2014
Κριτικές
30
Like
5.067
Πόντοι
5.646
Καλησπερα απο Πατταγια.Θα ηθελα την συμβουλη σας μιας και πρωταρης και μολις 6 ημερες στο ψαροχωρι. Δευτερη μερα ( Δευτερα ) γνωρισα γκομενακι απο Living Dolls.Παρολο που στην αρχη που ειπε "no go with customers..only drinks" στο τελος συμφωνησε για short time,την Τριτη τη μπαρφανιασα long time,Τετατη short time.Την Πεμπτη ηταν κομματια,πηγαμε για ποτο στο 808 και μετα για φαγητο.Επειδη ηταν αργα δεν της ζητησα να ερθει στο ξενοδοχειο,δινοντας της χρηματα μου ειπε "for what no boom boom no money".Και φτανουμε στην Παρασκευη κατα τις 02.00 της λεω για barfine και μου ειπε οχι..only for drinks.Checkbin και εφυγα...ελα ομως που με τρωει να τη ξαναδω..και ρωτω τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση???
..συγνωμη για το μεγαλο post.
Και μια photo απο μωρο που μπαρφανιασα απο Peppermint
Milto κάνε rotation!

Love you sort time

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2012
Like
1.156
Πόντοι
216
[quote author=MiltosPanagiotou link=topic=2495.msg7119771#msg7119771 date=14".
Και φτανουμε στην Παρασκευη κατα τις 02.00 της λεω για barfine και μου ειπε οχι..only for drinks.Checkbin και εφυγα...ελα ομως που με τρωει να τη ξαναδω..και ρωτω τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση???
[/quote]
Φίλε όπως είπε και ο συναδελφος θασου προτεινα να ξυστεις με μια από τις υπολοιπες 39.999 ξύστρες που υπαρχουν στην Πατταγια .
πάντως οπως και να το δεις  6+ μέρες στην Disneyland μονο    με την μίνι μαους είναι πάρα πολλές.......
Απλως σεβασου ταλεφτα που ξοδεψες για  αυτό το ταξίδι  όταν υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν ούτε το εικοσαρικο για την συνδρομή στο internet  για να διαβαζουν εδω

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.232
Πόντοι
2.646
καλημερα,Μιλτο οπως λεει κ ο ρεμος,καιρος να παμε παρακατω.Ειναι κ low season,δε νομιζω να δυσκολευτεις κ πολυ να βρεις αλλη καλυτερη...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.838
Πόντοι
19.795
Καλησπερα απο Πατταγια.Θα ηθελα την συμβουλη σας μιας και πρωταρης και μολις 6 ημερες στο ψαροχωρι. Δευτερη μερα ( Δευτερα ) γνωρισα γκομενακι απο Living Dolls.Παρολο που στην αρχη που ειπε "no go with customers..only drinks" στο τελος συμφωνησε για short time,την Τριτη τη μπαρφανιασα long time,Τετατη short time.Την Πεμπτη ηταν κομματια,πηγαμε για ποτο στο 808 και μετα για φαγητο.Επειδη ηταν αργα δεν της ζητησα να ερθει στο ξενοδοχειο,δινοντας της χρηματα μου ειπε "for what no boom boom no money".Και φτανουμε στην Παρασκευη κατα τις 02.00 της λεω για barfine και μου ειπε οχι..only for drinks.Checkbin και εφυγα...ελα ομως που με τρωει να τη ξαναδω..και ρωτω τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση???
Φιλε στο λεει και παραπανω ο Λυστ. Εχεις ξοδεψει ενα καρο χρηματα για να φας σε ενα καλο εστιατοριο με ποικιλια εδεσματων, και εσυ εχεις κολησσει σε ενα μονο φαγητο.  :grin:

stefan00

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Like
339
Πόντοι
36
εχεις φωτο απο τη γκομενα του λιβινγκ? τις ξερω σχεδον ολες θα σου πω τι παιζει
by the way.....TO PEPERMINTN εχει σαβουρεψει τοσο πολυ? σορρυ κιολας..

@Miltos1987@

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2016
Like
4
Πόντοι
0
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
Stefan το ονομα της ειναι γιοκ ,μελαχρινη με τατοο στο αριστερο στηθος και στη πλατη..ειναι model...οσον αφορα το peppermint και λιγα λες ;) αλλα τα αξιζε τα λεφτα της το κοντοπουτανο
Το προγραμμα σημερα ειχε shorttime στο soi6 και μωρακι απο skyfall συνολικη ζημια μετα απο πολλα πολλα no for LD for my friend κοντα στα 10κ bath.

@Miltos1987@

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2016
Like
4
Πόντοι
0
Και δυο photo απο soi6
Χρειαζομαι προπονηση με τη καμερα..υποσχομαι καλυτερες την επομενη φορα

Συνημμένα

• 20160815_183320-1.jpg
    20160815_183320-1.jpg
    201,8 KB · Εμφανίσεις: 51
  • 20160815_183309-1.jpg
    20160815_183309-1.jpg
    216,3 KB · Εμφανίσεις: 26
  • Like
Αντιδράσεις: 968

stefan00

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Like
339
Πόντοι
36
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
Stefan το ονομα της ειναι γιοκ ,μελαχρινη με τατοο στο αριστερο στηθος και στη πλατη..ειναι model...οσον αφορα το peppermint και λιγα λες ;) αλλα τα αξιζε τα λεφτα της το κοντοπουτανο
Το προγραμμα σημερα ειχε shorttime στο soi6 και μωρακι απο skyfall συνολικη ζημια μετα απο πολλα πολλα no for LD for my friend κοντα στα 10κ bath.
ειναι καποια απο αυτες φιλε? τις ξερω ολες , αλλες περισοτερο αλλες λιγοτερο

@Miltos1987@

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2016
Like
4
Πόντοι
0
Stefan η giok ειναι απο το livingdolls1 διπλα στο  peppermint , οι κοπελες απο τα fb profiles που ποσταρες πρεπει να ειναι απο το showcase,το οποιο θα επισκεφτω λιαν συντομως γιατι φαινεται να εχει ενδιαφέρον.

Σε συνεχεια της ιστοριας μου,αφου εφυγε το short time απο το δωματιο και ενω ηταν 01.00 ειπα γιατι οχι μια επισκεψη απο livingdolls?!
Μολις μπηκα στο gogo (και οπως πολλοι θα μαντεψατε) πεφτει στην αγκαλια μου η giok.."me so happy..thought no come today"καιενω η λογικη απαντηση θα ηταν fuck off..ποιος εχασε τη λογικη του στη Πατταγια για την βρω εγω:)..η συναντηση κατεληξε σε long time που περιλαμβανε και μπανακι στο Koh Larn.
Για σημερα το προγραμμα λεει περατζαδα απο soi6 και το gogo ( με πολυ καλες κριτικες)που μολις ανοιξε.

stefan00

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Like
339
Πόντοι
36
Stefan η giok ειναι απο το livingdolls1 διπλα στο  peppermint , οι κοπελες απο τα fb profiles που ποσταρες πρεπει να ειναι απο το showcase,το οποιο θα επισκεφτω λιαν συντομως γιατι φαινεται να εχει ενδιαφέρον.

Σε συνεχεια της ιστοριας μου,αφου εφυγε το short time απο το δωματιο και ενω ηταν 01.00 ειπα γιατι οχι μια επισκεψη απο livingdolls?!
Μολις μπηκα στο gogo (και οπως πολλοι θα μαντεψατε) πεφτει στην αγκαλια μου η giok.."me so happy..thought no come today"καιενω η λογικη απαντηση θα ηταν fuck off..ποιος εχασε τη λογικη του στη Πατταγια για την βρω εγω:)..η συναντηση κατεληξε σε long time που περιλαμβανε και μπανακι στο Koh Larn.
Για σημερα το προγραμμα λεει περατζαδα απο soi6 και το gogo ( με πολυ καλες κριτικες)που μολις ανοιξε.
ενοητε στο showcase εχει τον αφρο

lakisscorpio

Μέγας
Εγγρ.
11 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
692
Πόντοι
4.255
Mind,Suadam ,Pipino.....να παιρνατε καλα παιδια!!!Α ρε Στεφαν με τις γνωριμιες σου!!!!

γρηγορησ22

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπερα και απο εμενα ειμαι καινουργιοσ στο site και θα ηθελα τα φωτα σασ. ειπαμε με ενα φιλαρακι να παμε pattaya αρχεσ μαρτιου. ειναι καλη περιοδοσ? με κλεισμενο ξενοδοχειο και αεροπορικα ειναι καλα το 1.5 χιλιαρικο για 1 εβδομαδα με την προυποθεση οτι θα εχω 1-2 γυναικεσ την ημερα + φαι? Μου ειπαν να βρω το πιο κοντινο ξενοδοχειο απο soi 1 μεχρι soi 6 εκει γινετε ολο το παιχνιδι? υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα το ξενοδοχειο με το plus+1 το βραδυ στο δωματιο? και τελευταιο καλυτερα gogo απο freelancers? ευχαριστω πολυ :helpplea: :grin:

lakisscorpio

Μέγας
Εγγρ.
11 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
692
Πόντοι
4.255
Καλησπερα και απο εμενα ειμαι καινουργιοσ στο site και θα ηθελα τα φωτα σασ. ειπαμε με ενα φιλαρακι να παμε pattaya αρχεσ μαρτιου. ειναι καλη περιοδοσ? με κλεισμενο ξενοδοχειο και αεροπορικα ειναι καλα το 1.5 χιλιαρικο για 1 εβδομαδα με την προυποθεση οτι θα εχω 1-2 γυναικεσ την ημερα + φαι? Μου ειπαν να βρω το πιο κοντινο ξενοδοχειο απο soi 1 μεχρι soi 6 εκει γινετε ολο το παιχνιδι? υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα το ξενοδοχειο με το plus+1 το βραδυ στο δωματιο? και τελευταιο καλυτερα gogo απο freelancers? ευχαριστω πολυ :helpplea: :grin:
Αγαπητε φιλε Γρηγορη....καταρχας να σου πω με το καλο να πας....φανταζομαι ειναι η πρωτη φορα που πας Ταυλανδη....ειναι ενα ταξιδι που θα σε σημαδεψει....Ταξιδι ζωης
Παμε στο ψητο....

1)Αρχεσ Μαρτιου αν δεν κανω λαθος ειναι ακομα High Season....αρα ο καιρος θα ειναι αρκετα ζεστος....χωρις πολλες βροχες(σχεδον κααθολου)...αρα η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

2)Για τα εξοδα..........1500 ευρω για μια εβδομαδα για γουστα??αυτο σhμαινει 214 ευρω την ημερα(περιπου 8300 μπατ).....νομιζω οτι ειναι καλα(μην σου πω και αρκετα)αλλα αν λαβουμε υποψη οτι ειναι High season οι τιμες ειναι πιο "αλμυρες" σε ολα.....εχω 2 χρονια να παω αλλα απ'οτι ενημερωνομαι  οι τιμες για σορτ τιμε εχει παει 1000 μπατ(και ανω σε καποιες περιπτωσεις)και το λονγκ 2000(και ανω σε καποιες περιπτωσεις)(μιλαω για "ελευθερας βοσκης" κοριτσια και οχι απο beer bar H Gogos...Παντως εγω ξερω ατομα που με 1500 ευρω περνανε 1,5 μηνα!!!!Ε,Στεφαν???Τωρα για φαι την ημερα κανα 400αρι-500αρι θα εισαι τζετ.....Πρεπει να πω ομως αυτα ειναι στην Δικια σου ευχερεια και γουστα τι θα κανεις,τι θα φας και τι παζαρι θα κανεις.....it's up tp you(οπως λενε και οι φιλες μας!!!)

3)Για το που γινεται το "πανηγυρι".........η απαντηση ειναι μια......WALKING STREET....στο σοι 1 ως 5 δεν εχει πολυ νταβαντουρι(εννοω απο μπαρακια)....το σοι 6 ειναι μια κατηγορια μονο του...........φαντασου ενα δρομακι που να ειναι δεξια αριστερα μπαρακια με γκομενες μεσα και να "ορμανε"(τουλαχιστον αυτο ξερω απο την τελευταια φορα που πηγα)......Αυτα τα σοι ειναι λιγο μακρια απ'την walking street.....αλλα οπως ειπαμε...εσυ πλερωνεις,εσυ αποφασιζεις

4)Για τους "επισκεπτες" στα χοτελ...........Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα(να ζητησουν εξτρα λεφτα)....απλα οι κοπελες αφηνουν την ταυτοτητα τους στην ρεσεψιον και οτνα με το καλο τελειωσουν αυτο που κανουν,φευγουν(σε μερικα χοτελ ουτε αυτο γινεται!!!!)...καποια πολυτελη ξενοδοχεια ομως μπορει να σου κανουν θεμα...

5)Καλυτερα γκογκο η φρεε.....εδω τωρα υπαρχουν πολλες αποψεις....στα γκογκο θα βρεις τα "μπουμπουκια" της Παταγιας!!!τα πιο ομορφα κοριτσια(αν και αυτο που λεω ειναι παλι θεμα γουστου).....Γενικωσ στα γκογκο ειναι πιο "προσεγμενες"....πρωτα απο ολα τις βλεπεις ολογυμνες...αρα ξερεις τι θα παρεις....και αν σου κανει καμια "λαδια" μπορεις να πας και να παραπονεθεις στην μαμα-σαν...αλλα νομιζω οτι ειναι πιο "επαγγελματιες" απ'οτι η φρεε....και εννοειται πολυ πιο ακριβες!!!2πλασια η 3πλασια τιμη...στα συν των γκογκοκοριτσων ειναι οτι περνανε απο γιατρους πολυ πιο τακτικα απ'οτι η φρεε(αν και δεν ειναι σιγουρο 100%)....με τις φρεε παιζει και λιγο "φλερτ"(ας το πουμε ετσι)....νοιωθεις πιο "ανετα"....σαν να ειναι η κοπελλα σου(καποιες φορες)....αλλα προσοχη.....να μην παραβεις τον "νομο των 3 ημερων"(3 ημερες συνεχεια με μια)....μετα θα εχεις προβλημα να την διωξεις(αυτο ισχυει για ολες!!!)και φυσικα να πας σε γκογκο και παρεις μια κοπελλα απο εκει,δεν μπορεις να πας την αλλξ μερα και να παρεις αλλη!!!πανε σε αλλο γκογκο.....

Να περνας καλα

γρηγορησ22

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπητε φιλε Γρηγορη....καταρχας να σου πω με το καλο να πας....φανταζομαι ειναι η πρωτη φορα που πας Ταυλανδη....ειναι ενα ταξιδι που θα σε σημαδεψει....Ταξιδι ζωης
Παμε στο ψητο....

1)Αρχεσ Μαρτιου αν δεν κανω λαθος ειναι ακομα High Season....αρα ο καιρος θα ειναι αρκετα ζεστος....χωρις πολλες βροχες(σχεδον κααθολου)...αρα η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

2)Για τα εξοδα..........1500 ευρω για μια εβδομαδα για γουστα??αυτο σhμαινει 214 ευρω την ημερα(περιπου 8300 μπατ).....νομιζω οτι ειναι καλα(μην σου πω και αρκετα)αλλα αν λαβουμε υποψη οτι ειναι High season οι τιμες ειναι πιο "αλμυρες" σε ολα.....εχω 2 χρονια να παω αλλα απ'οτι ενημερωνομαι  οι τιμες για σορτ τιμε εχει παει 1000 μπατ(και ανω σε καποιες περιπτωσεις)και το λονγκ 2000(και ανω σε καποιες περιπτωσεις)(μιλαω για "ελευθερας βοσκης" κοριτσια και οχι απο beer bar H Gogos...Παντως εγω ξερω ατομα που με 1500 ευρω περνανε 1,5 μηνα!!!!Ε,Στεφαν???Τωρα για φαι την ημερα κανα 400αρι-500αρι θα εισαι τζετ.....Πρεπει να πω ομως αυτα ειναι στην Δικια σου ευχερεια και γουστα τι θα κανεις,τι θα φας και τι παζαρι θα κανεις.....it's up tp you(οπως λενε και οι φιλες μας!!!)

3)Για το που γινεται το "πανηγυρι".........η απαντηση ειναι μια......WALKING STREET....στο σοι 1 ως 5 δεν εχει πολυ νταβαντουρι(εννοω απο μπαρακια)....το σοι 6 ειναι μια κατηγορια μονο του...........φαντασου ενα δρομακι που να ειναι δεξια αριστερα μπαρακια με γκομενες μεσα και να "ορμανε"(τουλαχιστον αυτο ξερω απο την τελευταια φορα που πηγα)......Αυτα τα σοι ειναι λιγο μακρια απ'την walking street.....αλλα οπως ειπαμε...εσυ πλερωνεις,εσυ αποφασιζεις

4)Για τους "επισκεπτες" στα χοτελ...........Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα(να ζητησουν εξτρα λεφτα)....απλα οι κοπελες αφηνουν την ταυτοτητα τους στην ρεσεψιον και οτνα με το καλο τελειωσουν αυτο που κανουν,φευγουν(σε μερικα χοτελ ουτε αυτο γινεται!!!!)...καποια πολυτελη ξενοδοχεια ομως μπορει να σου κανουν θεμα...

5)Καλυτερα γκογκο η φρεε.....εδω τωρα υπαρχουν πολλες αποψεις....στα γκογκο θα βρεις τα "μπουμπουκια" της Παταγιας!!!τα πιο ομορφα κοριτσια(αν και αυτο που λεω ειναι παλι θεμα γουστου).....Γενικωσ στα γκογκο ειναι πιο "προσεγμενες"....πρωτα απο ολα τις βλεπεις ολογυμνες...αρα ξερεις τι θα παρεις....και αν σου κανει καμια "λαδια" μπορεις να πας και να παραπονεθεις στην μαμα-σαν...αλλα νομιζω οτι ειναι πιο "επαγγελματιες" απ'οτι η φρεε....και εννοειται πολυ πιο ακριβες!!!2πλασια η 3πλασια τιμη...στα συν των γκογκοκοριτσων ειναι οτι περνανε απο γιατρους πολυ πιο τακτικα απ'οτι η φρεε(αν και δεν ειναι σιγουρο 100%)....με τις φρεε παιζει και λιγο "φλερτ"(ας το πουμε ετσι)....νοιωθεις πιο "ανετα"....σαν να ειναι η κοπελλα σου(καποιες φορες)....αλλα προσοχη.....να μην παραβεις τον "νομο των 3 ημερων"(3 ημερες συνεχεια με μια)....μετα θα εχεις προβλημα να την διωξεις(αυτο ισχυει για ολες!!!)και φυσικα να πας σε γκογκο και παρεις μια κοπελλα απο εκει,δεν μπορεις να πας την αλλξ μερα και να παρεις αλλη!!!πανε σε αλλο γκογκο.....

Να περνας καλα
φιλε μου χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου !! ναι πρωτη φορα παω ταιλανδη και πρωτη φορα παω καθαρα για τετοιου ειδουσ διακοπεσ! ναι 1500 καθαρα για γουστα :) εχουμε ιδεα για ολο το βραδυ περιπου ποσο παει? τα πρωινα φοβαμαι να ξυπναω μονοσ ! πλακα κανω

Laidback

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2010
Like
20
Πόντοι
0
Κι εκεί που όλα έμοιαζαν να είναι δυσοίωνα, με τη χούντα να επιβάλει ωράρια σε bar και Ago go, βόμβες να σκάνε σε τουριστικά θέρετρα.... Κάτι άλλαξε...

Συνημμένα

• 5bw.jpg
    5bw.jpg
    81,7 KB · Εμφανίσεις: 30

Laidback

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2010
Like
20
Πόντοι
0
κάποιες πρώτες δειλές αντιδράσεις...

Συνημμένα

• 1.juntagetout.jpg
    1.juntagetout.jpg
    247,7 KB · Εμφανίσεις: 25
  • Like

Laidback

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2010
Like
20
Πόντοι
0
μετά κάποιες τόλμησαν extreme selfies.....

Συνημμένα

• 4.Lakisiscomingback.jpg
    4.Lakisiscomingback.jpg
    123,7 KB · Εμφανίσεις: 23
  • Like

Laidback

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2010
Like
20
Πόντοι
0
Ω ΝΑΙ!
Lakis is back[size=10pt][size=10pt][size=10pt][/size][/size][/size]!!!

και τα κορίτσια, μες την τρελή χαρά τους, άρχισαν να ξεφεύγουν.....

Συνημμένα

• 3.yes_heisback.jpg
    3.yes_heisback.jpg
    139,5 KB · Εμφανίσεις: 22
  • Like

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.838
Πόντοι
19.795
φιλε μου χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου !! ναι πρωτη φορα παω ταιλανδη και πρωτη φορα παω καθαρα για τετοιου ειδουσ διακοπεσ! ναι 1500 καθαρα για γουστα :) εχουμε ιδεα για ολο το βραδυ περιπου ποσο παει? τα πρωινα φοβαμαι να ξυπναω μονοσ ! πλακα κανω
Aρχες Μαρτιου ειναι ο καιρος που ειμαι και εγω Ταυλανδη, και ο καιρος ειναι πολυ καλος. Ενα δυο πραγματα που λεω σε οσους πανε πρωτη φορα.
Προσπαθησε να συγκρατηθεις στα εξοδα 1-2 μερες μεχρι να καταλαβεις τι παιζει. Αν το κανεις αυτο τα χρηματα που εχεις νομιζω ειναι υπεραρκετα.
Και δευτερο, μην μπλεξεις συναισθηματικα με τη πρωτη που θα βρεις εκει.
Κατα τα αλλα, θα πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να μην περασεις καλα. Ειναι βεβαια ενα ταξιδι χωρις επιστροφη, θα γυρισει πισω το σωμα σου, αλλα το μυαλο θα μεινει εκει, ισως για παντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom