Κάνεις λάθος όσο αφορά πατρότητα και οτιδήποτε αφορά ανήλικο τα πάντα είναι εύκολα βάση διεθνών νόμων και οι πρεσβείες δεν δημιουργούν κωλύματα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν χρειάζεται να ξαναπατήσει αυτός εδώ δικάζεται στην χώρα του.
Δεν νομίζω να διαφωνούμε επί της ουσίας, αλλά με τη διαδικασία είναι το θέμα. Δεν νομίζω η πρεσβεία να κάτσει να τρέχει για την ΧΥΖ Ταιλανδή, ενώ π.χ. στην Αυστραλία θα της πούνε βρες δικηγόρο να κανονίσει. Το πιθανότερο είναι να της δώσουν καμιά λίστα με δικηγόρους, οι οποίοι δεν δουλεύουν και τζάμπα. Κατά πόσο βέβαια η ΧΥΖ Ταιλανδέζα που στην κυριολεξία κατέβηκε από το βουνό, μπορεί να κάνει αυτή την διαδικασία είναι επίσης άλλο θέμα. Τώρα έτσι στις περιπτώσεις που ξέρω στη μία οι δικηγόροι δεν πρόκειται να ασχοληθούν γιατί ο άλλος δεν έχει λεφτά (ούτε προβλέπεται να αποκτήσει, πλέον είναι και πάνω από 65), ή στην άλλη που το παιδί γεννήθηκε Ταιλάνδη και όχι Νορβηγία, δεν νομίζω να έβγαζε ποτέ άκρη.
Δεν υπάρχει στον πατέρα κηδεμονία και δεν μεταβιβάζεται την ασκεί πάντα η μητέρα σύμφωνα με το εδώ δίκαιο.
Στη θεωρία ισχύουν όλα αυτά, στην πράξη μπορεί να γίνουν αρκετά άλλα πράγματα. π.χ. Αν ο Ιάπωνας βγάλει το παιδί του Ιαπωνία δεν γυρνάει πίσω με την καμία.
Υπάρχουνε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με γάμους από διαφορετικές χώρες, όπου ο ένας γονιός πήρε το παιδί και το πήγε στη χώρα του, ο άλλος έμεινε με τις αποφάσεις από τα δικαστήρια στη χώρα του. Μία περίπτωση που ξέρω (Ελληνοαυστραλέζα με Ελληνα) πήρε το παιδί από την Ελλάδα το έφερε Αυστραλία και πήγε ο άλλος και έκανε δικαστηριο και νόμιζε ότι επειδή έχει απόφαση από την Ελλάδα θα το κερδίσει. Η δικαστίνα είπε συγκεκριμένα, I don't care what the kangaroo courts of Greece have said. Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα.
Σήμερα έριξε εδώ δυνατή βροχή για λίγο, θα ρίξει μάλλον πάλι το βράδυ όπως τη βλέπω την κατάσταση...