Όλα αφορούν τον τρόπο και τον χώρο προσέγγισης.
Φυσικά τα κορίτσια του κλάδου αυτού που βασική τους αρχή είναι η καθημερινή αναζήτηση όλο και περισσότερης χρηματικής αμοιβής είναι εκτός συναγωνισμού.
Τόσο εγώ όσο και κάποιοι φίλοι μόνιμοι κάτοικοι απολαμβάνουν τα ευεργετήματα της συνεχούς παρουσίας εδώ της όποιας οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
Η Αλήθεια είναι ότι, τσοντάρω σε δυο από τις κοπέλες μια στην Μπανγκόκ και μια στην Παττάγια περίπου 10.000 μπάτ συνολικά.
Άλλωστε και οι δυο είναι φοιτήτριες και τυχαία και οι δυο από τον βορρά, Chang Mai και Lampang.
Τους έχω επιτρέψει να μένουν κάποιες ημέρες στα σπίτια που διαθέτω εκεί φυσικά όρος απαράβατος καμιά ανδρική παρουσία εν τη απουσία μου. (Θηλυκές φυσικά επιθυμητές)
Το ίδιο περίπου κάνουν οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι όσοι δεν έχουν δημιουργήσει οικογένεια εδώ. ( Φυσικά και κάποιοι που έχουν.)
Όπως όμως και να το κάνουμε ένας επισκέπτης όσες φορές και να έχει έρθει.
Δεν έχει το περιθώριο αυτού του είδους της συναναστροφής και δεν δύναται στο μικρο διάστημα της παραμονής του, να δημιουργήσει αυτού του είδους το κλίμα , το οποίο απαιτεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση.
Οπότε τα κορίτσια του κλάδου αποτελούν για αυτόν ένα μονόδρομο.
Φυσικά και ανάμεσα σε αυτά τα κορίτσια υπάρχουν πλάσματα που διαφέρουν.
Αλλά όπως ήδη προανέφερα το διάστημα των ενός η δυο μηνών, πόσο μάλλον κάποιων ολιγοήμερων διακοπών, κρίνεται ελάχιστο.
Ώστε να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις στις οποίες η οικονομική συναλλαγή θα τεθεί σε δεύτερη η τρίτη μοίρα και θα κυριαρχήσουν φιλικά η ακόμη και συντροφικά αισθήματα.
Τώρα όσον αφορά τους τρόπους συρρίκνωσης του κόστους διαμονής, έχουν περιγράφει από διάφορους εδώ μέσα.
Συμφωνώ η διαφωνώ είναι ένα άλλο θέμα .
Εάν κάποιος έρχεται εδώ για να κλειστεί σε ένα δωμάτιο, η να περιορίσει τις επιθυμίες του στο ελάχιστο κάνοντας “Αγιορείτικες” (παρομοίωση φίλου ) διακοπές δικαίωμα του.
Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που σε καμία από τις αναλύσεις σας δεν έχω δει και κατ εμέ είναι ο βασικός κανόνας ενός ταξιδιώτη.
Δυστυχώς, αυτός ο βασικός κανόνας είναι εν μέρη και ο λόγος που αποφεύγω την παρέα Ελλήνων και δη ταξιδιωτών εδώ
Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο βασικός κανόνας??
Ο αστάθμητος παράγων.
Δηλαδή μια ασθένεια ένα ατύχημα μια κλοπή και πολλά άλλα που δυστυχώς συμβαίνουν .
Δεν λέω ότι συμβαίνουν συνεχώς η στον καθένα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν.
Συμβαίνουν δε και δημιουργούν πρόβλημα, συνήθως σε άτομα που ο σχεδιασμός παραμονής τους είναι τόσο σφικτός, που οποιοδήποτε από αυτά εάν συμβεί, καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την παραμονή τους εδώ αλλά πολλές φορές και τον επαναπατρισμό.
Όσον αφορά την άποψη μου για ο κόστος παραμονής εδώ μηνιαίως σε ανεκτές και αξιοπρεπείς συνθήκες;
Ξεκινούν από 3500 ευρώ άνευ εισιτηρίου και ανεβαίνουν κατά της προσδοκίες και τις επιθυμίες σας
Αξιοπρεπή διαμερίσματα νοικιάζονται για 10 – 15 χιλιάδες μηνιαίως στην Παττάγια κατά την χαμηλή σεζόν.
Υπάρχουν βέβαια και φτηνότερα, άλλα οι προδιαγραφές στο τι θεωρεί ο καθένας αξιοπρεπή διαβίωση ποικίλουν.