Διαβαζοντας με προσοχη τα τελευταια ποστ,εχω να κανω τις εξης επισημανσεις.
Το εχω πει κι αλλες φορες..Εδω δε κανουμε διαγωνισμο ποιος ειναι πιο μαγκας και εχει τις γνωσεις και την εμπειρια να τη βγαλει φτηνα στη Ταυλανδη..Αυτο θα μπορουσε να ειναι θεμα αλλου τοπικ "Ποιος την εβγαλε πιο φτηνα στη Ταυλανδη".
Σε ενα φορουμ προσπαθουμε να μοιραστουμε τις γνωσεις μας και να παρεχουμε κατα βαση πληροφοριες για τον "μεσο" ταξιδιωτη και ειδικα για καποιον που η δεν εχει παει ποτε,η εχει μικρη εμπειρια απο τη χωρα.
Δε θα μπω στη διαδικασια να κρινω αν μπορει καποιος να τη βγαλει με 50 ευρω τη μερα στη Ταυλανδη.
Για το μονο που ειμαι σιγουρος,ειναι οτι δε μπορει να το καταφερει καποιος που παει πρωτη φορα..Οι πιο εμπειροι (και διατεθειμενοι να κανουν παααααααααααρα πολλες υποχωρησεις σε βασικα πραγματα),ισως και να τα καταφερουν.
Κι οταν λεω "βασικα πραγματα",εννοω τι ζηταει ο ΜΕΣΟΣ ταξιδιωτης,που παει εκει για 15-30 μερες...
Θελει λοιπον
α)Ενα "decent hotel",που μεταφραζεται τουλαχιστον σε 2αστερο η 3αστερο,με a/c,ψυγειακι και να μην εχει πολλες κατσαριδες.Να βρισκεται κοντα σχετικα στις περιοχες δρασης,εκτος κι αν νοικιασει μηχανακι (με οτι συνεπαγεται αυτο).
β)Ποικιλια στο φαγητο ωστε να μη παθει αβιταμινωση.Να το τρωει και να ευχαριστιεται και οχι απλα να γεμιζει το στομαχι του για να μη πεθανει απο ασιτια και να ειναι καθαρο ωστε να μη παθει δηλητηριαση.
γ)Να βγαινει το βραδυ να διασκεδαζει και να πινει τα ποτακια του.
δ)Να πηδαει γκομενακια απο μετρια και πανω.
Τωρα ΣΑΦΩΣ και μπορει
α)Να μενει σε κανα ξεχασμενο guesthouse με ανεμιστηρα παρεα με τις κατσαριδες δινοντας 400 μπατ (γιατι 2-3 βδομαδες που πηγαινει ο μεσος ταξιδιωτης δε μπορει να νοικιασει δωματιο με το μηνα που ερχεται πιο φτηνα)...η σε 5αστερο και να δινει 10.000 μπατ.
β)Να τρωει απο τα καροτσια με 50 μπατ,η να νοικιασει δωματιο με κουζινα για να μαγειρευει και να χεστει στο ρυζι,το μακαρονι,το τηγανητο αυγο,αντε που και που κανα θαλασσινο απο τη λαικη...η σε κυριλε εστιατορια με 2-3000 μπατ με 5 σερβιτορους πανω απο το κεφαλι του.
γ)Να περνει μια μπυρα απο 7/11 και να αραζει στη παραλια,η να βολοδερνει ολο το βραδυ στο Ινσομνια παλι με μια μπυρα στο χερι κανοντας οτι πινει (για να μην αδειασει το μπουκαλι και του τη πεσουν τα γκαρσονια για να ξαναπαραγγειλει)...η να ανοιγει 4-5 μπουκαλια καθε βραδυ,ενα σε καθε μπαρ,agogo,φρηλανσεραδικο που επισκεπτεται.
δ)Να πηδαει μπαζα,"θειτσες" η τη καθε συφιλιαρα απο beach road (οτι βγαινει φτηνοτερα)...η να φορτωνει πεντε-πεντε τα αγκογκοριτσα για παρτουζες.
Με λιγα λογια,καλο ειναι τα "tips" και οι γνωσεις που καλοπροαιρετα προσπαθουμε να μοιραστουμε ο ενας με τον αλλον,να ειναι σε λογικα πλαισια..
Και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...με τη λιγοστη εμπειρια που εχω αποκομισει απο τα ταξιδια μου εκει,το ΕΛΑΧΙΣΤΟ μπατζετ,για να περασεις "ΑΝΕΚΤΑ",ειναι 3500 μπατ (100 ευρω) την ημερα ΜΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ (ξενοδοχειο,φαγητο,διασκεδαση και ΚΑΘΕ μερα γκομενα απο φρηλανσεραδικο)..Και με 1000 μπατ παραπανω,δηλαδη 4500 μπατ την ημερα,περνας πανω κι απο "ανεκτα"..Περνας σχετικα καλα..
Με πιο κατω απο 3500 μπατ,sorry αλλα ΔΕΝ ειναι διακοπες. ;)