Μέρος πρώτο. Σύντομη περιγραφή ταξιδιού και κόστη. Εχοντας επηρεαστεί από τη δουλειά μου κατέγραψα ότι ξόδεψα και τα έβαλα συνοπτικά στο παρακάτω πίνακα. Σημειωτέον ότι με άριστα το 10 παίρνω γύρω στο 7 στο παζάρι ( είμαι αρκετά μέτριος ) και το λέω γιατί όπως έχει επανειλημμένως ποσταριστεί το παζάρι στη ταυλάνδη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα παντού. Ελπίζω ο πίνακας να βοηθήσει άλλους φίλους του site.
Αναχώρηση Κυριακή 27/7/2014
Επιστροφή Παρασκευή 15/8/2014
Διάρκεια Ταξιδιού 20 μέρες με τις πτήσεις, 18 μερες καθαρή παραμονή
Εισητηριο Αθήνα - Μπανγκόγκ με Egypt Air μέσω Καίρου. 780 euro
Αφιξη Μπανγκόγκ Δευτέρα 28/7 και αναχώρηση κατ' ευθείαν με πούλμαν για Πατάγια 125 baht πούλμαν και 125 ταξί τοπικά απο σταθμό pataya σε ξενοδοχείο. Σύνολον: 6 euro
Παραμονή στη Πατάγια στο Miracle Suites, 6 διανυκτερεύσεις απο Δευτέρα 28/7 εως και Σάββατο 2/8. 30,43 euro/ημέρα 6 μέρες Σύνολον: 182,58 euro
Κυριακή 3/8/2014 Επιστροφή απο Πατάγια στη Μπανγκόγκ συν ταξί απο σταθμό σε ξενοδοχείο 8 euro 8
Παραμονή στη Μπανγκογκ στο Hotel Icon Bangok ,3 διανυκτερεύσεις απο Κυριακή 3/8 εως και Τρίτη 5/8. 48,89 euro/ημέρα 3 ημέρες Σύνολον:146,67 euro
Πτήση απο Μπανγκόγκ σε Πουκε Τετάρτη 6/8, 113 ευρώ ( με ταξί για αεροδρόμιο άλλα 11 ευρώ ) Συνολον:124 euro
Παραμονή στο Πουκε/Πατόνγκ στο the Crib Patong, 6 διανυκτερεύσεις απο Τετάρτη 6/8 εως και Δευτέρα 11/8/2014. 32,08 euro/ημέρα 6 ημέρες Σύνολον:192,48 euro
Παραμονή στο Πουκε στο Movenpick resort στη Karon Beach 2 διανυκτερεύσεις απο Τρίτη 13/8 εως και Τετάρτη 14/8/2014. Για να πάρω λίγη αίσθηση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Ταυλάνδη.
82 euro/ημέρα 2 ημέρες Σύνολον:164
Πέμπτη 14/8/2014 επιστροφή στη Μπανγκόγκ αεροπορικώς αρχικά και μετά χαράματα Παρασκευής 15/8 στις 00¨55 επιστροφή πίσω ελλάδα.
Εξοδα Φαγητό ( μόνο τα δικά μου, τα κεράσματα τα βάζω στη γραμμή για τις γυναίκες ) χωρίς υπερβολές ( εξαιρώ τις μέρες του ταξιδιού που έτρωγα στο αεροπλάνο ) Σύνολον:259 euro
Εξοδα Ποτό ( μόνο τα δικά μου, τα κεράσματα τα βάζω στη γραμμή για τις γυναίκες ) χωρίς υπερβολές ( εξαιρώ τις μέρες του ταξιδιού που έτρωγα στο αεροπλάνο ) Σύνολον: 189 euro
Γυναίκες και όλα τα παρελκόμενα κεράσματα φαγητά ποτά κλπ ( συμπεριλαμβανομένων και μασάζ ) με υπερβολές ( να μη ξεχνάμε το άθλημα ) Σύνολον:1136 euro
Επισκέψεις σε ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους, καβάλημα ελεφάντων ( elephant treking ) . Eπίσκεψη πι- πι islands, πληρωμένες περιηγήσεις και, άλλα τοπικής φύσεως αξιοπερίεργα. Σύνολον:218
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΟΛΟΝ 3406 euro
Οσον αφορά το ταξίδι έχω να προσθέσω τα παρακάτω. Διάρκεια συνολική περίπου 14 ώρες και 16,5 ώρες αναχώρηση και επιστροφή αντίστοιχα. Αναμονή στο Κάιρο στην ανταπόκριση 2 και 4,5 ώρες αντίστοιχα ( αναχώρηση- επιστροφή ). Αναχώρηση αργά απόγευμα Κυριακής (19:30). Επιστροφή χαράματα ( 00¨55 )τη Παρασκευή 15/8 οπότε κερδίζεις όλη τη Πέμπτη εκεί. Επιπλέον κοιμάσαι στις πτήσεις βραδινές ώρες οπότε δεν σου φαίνεται ατελείωτο το ταξίδι ( που στην ουσία είναι ), αν μπορείς να κοιμηθείς σε καρέκλα βέβαια. Εύρισκα πτήσεις και με 650 ευρώ αλλά με 2 και όχι μιά ανταπόκριση και συνολικό χρόνο ταξιδιού περίπου30 ώρες, πράγμα απαγορευτικό τουλάχιστον για εμένα απο πλευράς ταλαιπωρίας. Είμαι και κάποιας ηλικίας και δεν γουστάρω να κοιμάμαι στα πατώματα στο Νέο Δελχί η στο Αμπου Ντάμπι στiς ανταποκρίσεις. Οτι πληρώνεις γενικά παίρνεις και αυτό ισχύει και στα εισιτήρια. Πάντως ο χρυσός κανόνας που λέει ότι όσο νωρίτερα κλείσεις εισιτήριο τόσο καλύτερη η τιμή που πετυχαίνεις ισχύει και εδώ με το παραπάνω. Αν στο επιτρέπει ο προγραμματισμός της δουλειάς σου βέβαια ( εγώ σε αυτό ατύχησα και πλήρωσα ένα premium 170 ευρώ περίπου σε σχέση με τη καλύτερη τιμή που θα μπορούσα να πετύχω αν έκλεινα το εισιτήριο 3-4 μήνες νωρίτερα ).