Μιας και πλησιάζουν οι μέρες ξανά και η αναμονή δεν αντέχεται ας γράψω κατι κονσερβούλα μεν , ευτράπελο δε που μου συνέβει στο Samui αρκετά χρόνια πίσω.
H δεύτερη φορά στην Ταιλάνδη και η πρώτη φορά στο Σαμούι ήταν κάτι που σχεδίαζα για αρκετούς μήνες.Το μυαλό είχε κολλήσει στην μαγική αυτή χώρα. Το τροπικό τοπίο,η πραγματικά φτηνή ζωή, το χαλαρό κλίμα αλλά πάνω από όλα τα απιστευτα πουτανάκια με είχαν αφήσει άυπνο ατελείωτες μέρες προτού μπω στο αεροπλάνο. Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στο νησί με την παρέα μου , δύο φίλους και μια φίλη όλα έδειχναν ότι θα περνάγαμε εξαιρετικά. Σε όλη την διαδρομή από το απίστευτης ομορφιάς αεροδρόμιο έως το ξενοδοχείο χάζευα το πανέμορφο τοπίο με τους ατελείωτους κοκοφοίνικες με ένα πράγμα να γυριζει στο μυαλό μου. Θα μπορούσα άραγε να ξαναζήσω τις απίστευτες νύχτες που μου είχαν χαρίσει στο Πουκέ οι ταυλανδές μάγισσες;
Δεν προλάβαμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο και να αφήσουμε τα μπαγκάζια μας και ενώ οι υπόλοιποι την πέσανε για ύπνο κατάκοποι από το πολύωρο ταξίδι εγώ τρελλαμένος βγήκα για βόλτα στο μεσημεριάτικο λιοπύρι. Τρείς ώρες σχεδόν περπάταγα κάτω από τον καυτό τροπικό ήλιο, τόσο που η μούρη μου κοκκίνησε σαν το κώλο της μαιμούς. Ζεματίστηκα αλλά στ' αρχίδια μου. Ευτυχώς υπήρχαν όλα και εκεί,τα μασσατζίδικα με τα γκομενάκια στην είσοδο του κάθε μαγαζιού να σε καλοfύν με τις λάγνες φωνούλες τους, υπαίθρια μπαράκια που σίγουρα θα φιλοξενούσαν τα βράδια ταυλανδέζικα μωράκια και ένα ολόκληρο τετράγωνο με μπαρ, go go bars, και disco soi green mango μου το είπανε.
Στο δρόμο ήδη κυκλοφορούσαν πανέμορφα ταυλανδεζάκια με αποτέλεσμα να είμαι ήδη φτιαγμένος μεσημεριάτικα. H μηδαμινή μου εμπειρία έλεγε ότι όλες οι γυναίκες ήταν πουτάνες εκεί. Γύρισα πίσω να αναγγείλω τα ευχάριστα νέα στους δύο φίλους που ήταν και αυτοί έτοιμοι για μεγάλες νύχτες. Τους βρίσκω όλους ξάπλα στην πανέμορφη Chaweng Noi. Αναγγέλω τα ευχάριστα : "θα φάμε καλά εδώ, έκανα το πρώτο τσεκάρισμα" και ένα χαμόγελα ευτυχίας σχηματίστηκε στα πρόσωπα τους. Η γυναίκα της παρέας αρκέστηκε να πει " Εγώ θα φάω από international κουζίνα, οι thai άντρες μου έρχονται ζουμπάδες και ψιλοβρωμιάρηδες". Τους άφησα στα γρήγορα το πρόσωπο έκαιγε αφόρητα και βρωμοκόπαγα από τους τόνους ιδρώτα που είχα χύσει από την υγρασία και την ζέστη. Ηθελα ντουζάκι , ξεκούραση και κάτι για τα μούτρα μου.
Το βραδάκι ξεκινήσαμε για έξω νωρίς. Το ξενοδοχείο ήταν αναμεσα στην Chaweng και την Chaweng Noi άρα το περπάτημα ήταν αρκετό. Μαγεμένοι όλοι προχωρούσαμε κοιτάζοντας γύρω μας σαν εξωγήινοι. Εγώ σαν "παλιός" προσπαθούσα να εξηγήσω...........
Η μυρωδιά της τσίκνας μας τράβηξε σε ένα κυριλέ εστιατόριο στην μέση της διαδρομής.Μπήκαμε χωρίς δεύτερη κουβέντα και πλακωθήκαμε σε ένα απίστευτο φαγοπότι. Aστακούς, γαρίδες, ψάρια, καλαμάρια τους γαμήσαμε τη μάνα. Επιδόρπιο ένα πιάτο με μοσχοβολιστό ρύζι μέσα σε ένα κομμένο ανανά. Τουμπανίασαμε!!!
"Τα καλύτερα είναι μετά " είπα εγώ και ζήτησα το λογαριασμό. Σηκωθήκαμε βαριεστημένα και πήραμε ξανά τον ποδαρόδρομο για το κέντρο της νυκτερινής ζωής.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ............