Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ
PART 6
Με μπαταρισμένο το πόδι κουτσαίνοντας σαν παλιάλογο, το κεφάλι δέκα τόνους από το hangover και
την ψυχολογία υπό του μηδενός ο Κωστάκης κατέβηκε σε λίγη ώρα για τον πρωινό του καφέ στην πισίνα.
Δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο διάολο έκανε λάθος και για δεύτερη μέρα έμεινε αγάμητος στην πόλη
με τα χιλιάδες διαθέσιμα μουνιά. Τόση γκαντεμιά είχε να δει από τότε που χαιρέτησε τον Μητσοτάκης
σε μια ημερίδα της ΝΔ στο Κάραβελ με θέμα: “ Η Ελλάδα οδηγός της Ευρωπαϊκής ανάπτυξης στην δεύτερη
δεκαετία του 21ου αιώνα”.
Στην άκρη της μεγάλης πισίνας λιαζόταν ξαπλωμένος ο Βαγγέλης παρέα με το κορίτσι του που καθόταν
κάτω από την ομπρέλα. Με τον καφέ στο χέρι ο Κωστάκης πλησίασε στον φίλο και συνάδελφο του με την
περιέργεια να γνωρίσει τον περίφημο αισθηματικό του δεσμό. Σαν ελατήριο αυτός σηκώθηκε να τον
προϋπαντήσει και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Ο Κωστάκης άπλωσε με χαρά το χέρι και το ίδιο
έκανε και η Φον με περίσσια συστολή και το βλέμμα χαμηλωμένο. “Είδες ντροπαλη και λιγομίλητη.Ότι
πρέπει για οικογένεια” είπε καμαρώνοντας ο αποβλακωμένος καψουράκος. Ο Κώστας περιεργάστηκε με τα
μάτια την Ταϋλανδή αραβωνιάρα χωρίς να εντυπωσιαστεί ιδιαιτέρως αλλά του έκανε μεγάλη εντύπωση ο
πολύχρωμος αετός που είχε κάνει τατουάζ στην κοιλιά, αλλά και τα άλλα μικρότερα που είχε στον ώμο,
την πλάτη και την γάμπα.”Ξέρεις είναι έθιμο στην πόλη της τα κορίτσια να κάνουν ταττού” προσπάθησε να
τον προλάβει ο Βαγγέλης.”Να της πεις να βάλει και το ήλιο του Πασόκ” του απάντησε και έσκασε στα γέλια.
Για να αλλάξει την κουβέντα ο αμετανόητος πασοκτζής έκανε την κλασική ερώτηση: “Πως πήγαμε χθες;
Χτυπήσαμε τίποτα καλό;” Τα γέλια του Κωστάκη κόπηκαν απότομα και με σοβαρό ύφος απάντησε: “Το μόνο που
έχω να σου πω είναι ότι το πρωί την έδιωχνα και αυτή δεν ήθελε να φύγει με τίποτα.Τελικά είχες δίκιο
που μου είπες για την disco. Μαζεύει μουνάρες και μία από αυτές δεν ξεκόλαγε από τον πούτσο μου”.
Ικανοποιημένος πλήρως από την εμφατική απαντηση του ο Κωστάκης έριξε μια βουτιά στην πισίνα και ο
Βαγγέλης ξεκίνησε τα σαλιαρίσματα με το κορίτσι του.
Η ώρα πέρναγε γρήγορα με τον ήλιο να αρχίσει να κατεβαίνει, οι καφέδες των δύο φίλων πολλαπλασιάστηκαν
ενώ η χαμηλοβλεπούσα τσάκισε έξι επτά Bacardi breeze στο φτερό. “Η Φον μου είπε ότι θέλει να μας κάνει
το τραπέζι στο σπίτι της με παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο φαγητό. Είναι καταπληκτική μαγείρισα και το
ταϋλανδέζικο φαϊ είναι άπαιχτο” ήταν η πρόταση που έκανε το κορίτσι και μετέφερε ο Βαγγέλης στο φίλο του.
“Εχει και μια πολύ όμορφη φίλη από πολύ καλή οικογένεια που μπορεί να έρθει” ήταν το έξτρα κίνητρο για
να τον δελεάσει. Όμως τα σχέδια του Κωστάκη ήταν διαφορετικά. Απόψε έπρεπε με κάθε τρόπο να γαμήσει.
“Αν μπορούμε να το κάνουμε αύριο. Έχω τσεκάρει ένα καταπληκτικό μωρό και δεν θέλω να το χάσω απόψε”
H απάντηση ικανοποίησε τον Βαγγέλη και έτσι το ραντεβού για το γεύμα κλείστηκε για την επομένη.
Στο δωμάτιο πια το βραδάκι ο Κώστας κατάστρωνε το μεγάλο σχέδιο που θα τον οδηγούσε στον πολυπόθητο στόχο.
Έξοδος νωρίς, τα λεφτα μετρημένα,φαϊ νωρίς, κόκα κόλα αντί αλκοόλ και το μωρό που θα επιλέξει θα το ψάξει
ενδελεχώς για την αποφυγή εκπλήξεων. Έκανε ντουζάκι, φόρεσε ότι καλύτερο είχε, έβαλε την καλύτερη κολώνια
του, ‘εκανε τον σταυρό του και ξεκίνησε ........
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....