Νέα

Τα έργα του Πασόκ που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 430
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
  Επειδή βλέπω ότι ψάχνεσαι με την ιστορία μπορείς λίγο να κοιτάξεις και το παρσκήνιο της κατασκευής της Παραλιακής Λεωφόρου επί Καραμανλή.

Αυτό , όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι Ιστορία. Δεν ξέρω αν είσαι γεννημένος πριν τη δεκαετία του '40 για να έχεις καλά αναμνήσεις από έργα της δεκαετίας του '50.

Η ιστορία όμως με την περιοχή του Ψυρρή είναι γνωστή σε όλους όσους είμαστε άνω των 30. Ο Λαλιώτης έβαλε τους δικούς του να τα αγοράσουν όλα τα ερείπια που ήταν αζήτητα σε μια τρισάθλια περιοχή των Αθηνών , πριν ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της περιοχής και μετά οι αξίες 100πλασιάστηκαν.

Όπως οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που αγόραζαν δολλάρια την εβδομάδα πριν την υποτίμηση του 1998 για να βγάλουν κέρδος 35% σε μια μέρα.

HAROKAVLOS

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ο Ανδρέας χρέωσε την Ελλαδα για τα υπόλοιπα 100 χρόνια.....
Όλα τα υπόλοιπα είναι λαλακίες...
Τ Ε Λ Ο Σ

" 'Οταν οι άλλοι θα ψάχνουν αρχηγό...."  Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...Εκεί που ήσουν, είμαι... Γεια σας και περαστικά σας... :2funny: :2funny: :2funny:

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Αλλά εσύ αρνείσαι ακόμη και την ύπαρξη σκανδάλου στο χρηματιστήριο, τί σε ρωτάω ο αφελής;
Για ρώτα τους Χρηματιστές ακόμα και τους πιο βαμμένους δεξιούς,να σου πουν τι έγινε στο ΧΑΑ...Ακόμη το νοσταλγούν το 1999.Όλοι πλούσιοι έγιναν.Ρώτα επίσης όσους πουλάνε αμάξια να δεις πώς αγόραζαν τότε...Μετρητά!!!Βέβαια υπάρχουν και οι μαλάκες οι άσχετοι που έχασαν και φωνάζουν.Έτσι γίνεται στην Ελλάδα.Όταν κάνουμε μαλακίες μας φταίνε οι άλλοι.Ποτέ εμείς...

ATLANTIS

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Παιδες ηρεμία,φιλε lakis33 τέτοιες κουβεντες δεν λέγονται ειπαμε χαβαλε με τα κομματα.Αλλα το να λες οτι η ΚΚΕ έσφαξαν είναι χοντρο,ο εμφύλιος είναι κακο πράγμα για κάθε έθνος.Εγω ειμαι υπερ του Καραμανλή κα κατα τοθ πασοκ αλλα μην χτυπάς τον κόσμο που έκανε αντίσταση στον γερμανό μην ξέχνας το ΕΑΜ που δεν είχε μονο ΚΚΕ αλλα και άλλους πολίτες.  

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
δηλ. για να παίρνουν οι αρχι-εργάτες του ΟΛΠ , γαμημένα πράσινα καθήκια, 145.000€/μήνα

Μάλλον 145.000 τον χρόνο εννοείς (που και πάλι δεν είναι τόσα πολλά, αλλά το νούμερο είναι γενικά μεγάλο).
Κάνουν όμως υπερωρίες, ε.....

Η κατάσταση είναι η ίδια όχι μόνον στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ αλλά και σε όλους του υπόλοιπους οργανισμούς λιμένων.
Επίσης σου θυμίζω ότι παρόλο ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι εισηγμένες την πλειοψηφία των μετοχών την έχει το δημόσιο. Στους άλλους Οργανισμούς Λιμένων υπάρχει μόνον μία χρυσή μετοχή την οποία έχει το δημόσιο. (Και για να είμαστε δίκαιοι το νομοθετικό πλαίσο το έκανε ο Ανωμερίτης, ο οποίος και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στην Β΄ Αθηνών).

Το ερώτημα είναι ότι εφόσον το Δημόσιο έχει το πάνω χέρι γιατί δεν έκανε τίποτε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για το θέμα των αμοιβών των λιμενεργατών. Έκανε πολιτική επιστράτευση όταν έγινε η απεργία, πράγμα που υπενθυμίζω ότι είχε κάνει και ο Σημίτης το 2002. Και μετά αποφάσισε να κάνει διάλογο με τους λιμενεργάτες ο οποίος θα τελείωνε στις 30 Απριλίου του 2007 (αλλά θα μπορούσε να παραταθεί και άλλο) οπότε και θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα. Ανακοινώθηκε τίποτε;

Και τι έγινε με τους Κινέζους που τους είδε ο Κωστάκης στο Πεκίνο και μετά τους έφερε ο Κεφαλογιάννης εδώ; Ότι έγινε και με την Dubai Ports Corporation. Ήλθον, είδον και απήλθον.

Μήπως πιστεύεις ότι θα γίνει καμία αλλαγή τώρα με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει η ΝΔ;
Αντ' αυτού πιθανόν θα αναγγελθεί ξανά το λιμάνι στο Τυμπάκι (εκλογική περιφέρεια του Κεφολαγιάννη) που είναι πολύ αμφισβητούμενο αν θα αποδώσει σαν επένδυση.
Και αυτά όταν έχουν ξοδευτεί ένα σωρό λεφτά για όλους τους οργανισμούς λιμένων που πολλοί από αυτούς έχουν ελάχιστη εμπορική κίνηση, τεράστιους γερανούς (αλλά καλά αμοιβόμενους λιμενεργάτες).

Επίσης ψάξε με ποιά κριτήρια διορίζονται οι πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ). Είναι τεχνοκράτες σχετικοί με το αντικείμενο;;  :2funny:
Επίσης ψάξε γιατί ο παραιτήθηκε ο Γιαννής από τον ΟΛΠ, ένας πολύ καλός τεχνοκράτης που διόρισε ο Καραμανλής, και που για παρηγοριά τον έβαλε υποψήφιο στο υπόλοιπο Αττικης.

Για να φέρω δε ένα παράδειγμα του κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία συρρίκνωσε τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα αναφέρω ότι ίδρυσε και ένα Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Λιμένων για να βολευτούν ορισμένοι ημέτεροι και για να χαράσσεται πολιτική και να λαμβάνονται αποφάσεις (τρομάρα μας).
Καλή η λίστα, αλλά υποπτεύομαι ότι η ΝΔ στα 3,5 χρόνια της μέχρι σήμερα διακυβέρνησης της ίδρυσε πολλά παρόμοια ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, ινστιτούτα, κέντρα και δεν συμμαζευόμαστε.

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Σε αυτό ομολογουμένως δεν θα αντέξω τον πειρασμό να μην απαντήσω. Φοροφυγάς δεν υπήρξα ποτέ. Πληρώνω πάρα πολλούς φόρους και αισθάνομαι πολύ μαλάκας γι'αυτό. Γιατί πάνε χάμενοι. Πληρώνουμε φόρους όσοι δουλεύουμε , οι ελευθεροι επαγγελματίες δηλ. για να παίρνουν οι αρχι-εργάτες του ΟΛΠ , γαμημένα πράσινα καθήκια, 145.000€/μήνα , για να μπαλώνονται οι ζημιές που κάνουν οι γαμημένοι αναρχικοί στα πανεπιστήμια και τα δημόσια κτίρια, για να παίρνουν συντάξεις αντιστασικών οι κατσαπλιάδες του ΚΚΕ που έσφαξαν μισό εκατομμύριο Έλληνες και για να πληρώνεται το 1.067.000 αργόμισθων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ε ναι , αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει κάποτε. Καμία υποχρέωση δεν έχω εγώ και όλοι όσοι εργάζονται να πληρώνουμε αυτά τα καθήκια τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτε, αλλά μας εμποδίζουν να κάνουμε και τη δουλειά μας.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις πει ότι είσαι γιατρός ελεύθερος επαγγελματίας.Περιμένεις να πιστέψω ότι κόβεις αποδείξεις σε κάθε πελάτη;Περιμένεις να πιστέψω ότι δεν κόβεις περισσότερες συνταγές για να βγάλεις προμήθεια από τις φαρμακοβιομηχανίες εις βάρος των ταμείων-αν είσαι συμβεβλημένος;Το πολλοί φόροι πόσοι είναι για εσένα;Εγώ πάντως για το οικονομικό έτος 2007 πλήρωσα 2500€ και είμαι υπάλληλος.Δεν μου κακοφάνηκε,μακάρι να έχω πάντα την δουλειά μου και να πληρώνω.Κάποιοι άλλοι πάνε κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ για την κάρτα ανεργίας τους.

Οι εργάτες του ΟΛΠ παίρνουν 145.000€/μήνα;Τόσα δεν παίρνει ο Τρισε!!!Μάλλον ανά έτος ήθελες να γράψεις.Τη μαλακία που είχε πει ο Κεφαλογιάννης.Αν έπερναν τόσα λεφτά,πίστεψε με,ο ίδιος ο Κεφαλογιάννης θα είχε βάλει πολλά άτομα εκεί και δε θα ήθελε να πουλήσει τον ΟΛΠ...Επίσης,αφού παίρνουν τόσα λεφτά γιατί δεν πας να δουλέψεις κι εσύ εκεί;Εγώ πάντως επειδή είχα μιλήσει με άτομο που εργάζεται εκεί και μου έδειξε τις αποδοχές του,ο βασικός μισθός είναι 1200€ και με τις υπερωρίες ανεβαίνει 2000€/μήνα.Και κάνει υποχρεωτικά υπερωρίες.Όταν είχαν απεργήσει,απλώς δε δούλευαν τις υπερωρίες και παρέλυσε η αγορά...Και είναι πολύ εύκολη δουλειά!!!Πάντως έψαξα μήπως βρω άκρη να μπει ένα ξαδερφάκι μου εκεί,αλλά δεν τα κατάφερα.Αν έχεις κανέναν στείλε μήνυμα!!!!

Όσο για τους αντιστασιακούς,έχεις δίκιο.Μόνο ο Μητσοτάκης πολέμησε τους Γερμανούς...Οι άλλοι έπαιζαν πρέφα!!!

Αν στο δημόσιο είναι όλοι αργόμισθοι,γιατί έσπευσε ο Παυλόπουλος να βάλει τη συνέντευξη να περάσει τα δικά του παιδια;Επίσης γιατί δεν είπε η ΝΔ "όσοι μπήκαν μπήκαν.Κανείς άλλος στο δημόσιο;"Αντίθετα με φωτογραφικές διατάξεις βάζει δικους της..Μάλλον το αργόμισθοι πάει στο χρώμα...

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Οι εργάτες στον ΟΛΠ όχι απλά δεν υποχρεώνονται από κάποιον να κάνουν υπερωρίες, αλλά κάνουν διπλά τόλουπ και τριπλά άξελ για να κάνουν τις υπερωρίες αυτές!!
Και για να μην ξεχνάμε, τις απεργίες τις κάνανε για να δείξουν την αντίθεση τους σε άλλες προσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι θα μοιράζονταν τον φόρτο εργασίας, κόβοντας από τους παλιούς εργάτες τις υπερωρίες, και άρα τα έξτρα χιλιάρικα που παίρνανε. Αυτά περί 2000€ είναι μυθεύματα, κι εγώ έχω έναν τρίτο ξάδερφο από τη μεριά του κουμπάρου της νονάς του κολλητού μου που λέει ότι παίρνουν κι έναν τενεκέ λάδι για μπόνους.. ας είμαστε σοβαροί.

Όσο για το βαθμό δυσκολίας, είναι ακριβώς όσο δύσκολο είναι να δουλεύεις 12 ώρες σε μία τράπεζα παίρνοντας 750€ , και καμία σχέση με τις 5,5 καθαρές ώρες που πίνουν καφέ, συγγνώμη δουλεύουν, οι πράσινοι διορισμένοι της προηγούμενης 20ετίας.. εντάξει, για να μην είμαι άδικος, και αρκετοί γαλάζιοι...αλλά καμία σχέση σε ποσοστά..

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
fkmenace απεργίες έκαναν για να μην ιδιοτικοποιηθεί ο ΟΛΠ όχι για να μην πάρουν προσωπικό.Να γράφεις μόνο αν ξέρεις.Προσωπικό δεν παίρνουν ούτως ή άλλως.Απλώς ο Κεφαλογιάννης είναι σαν τον πατέρα του.Ένας μαλάκας.Προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να φέρει απέναντι του τον κόσμο.Και μιλάμε για τον Πειραιά όχι για το λιμάνι του Λαυρίου-που δεν δέχεται εμπορεύματα.Ο φόρτος είναι πολύ μεγάλος.Αλλά ψιλά γράμματα για τους ΝΔημοκράτες...

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Poteito, potato.. και αμά ερχόταν η ιδιωτικοποίηση , τι θα γινόταν? Μήπως δεν θα υπήρχε αλλαγή στο προσωπικό?? Μήπως δεν θα άλλαζε η παγιωμένη, προς το συμφέρον τους, κατάσταση? Ή έκαναν απεργία κατά της ιδιωτικοποίησης γιατί είναι μέσα στις γενικές αρχές τους, στα πλαίσια δηλαδή ενός μεγαλύτερου πιστεύω και στάσης ζωής? Έλα ρε συ.. ο φόρτος σαφώς είναι τεράστιος, το είπαμε ήδη..αλλά όλα έγιναν για να μη χάσουν τις υπερωρίες τους τα παιδιά..

Όσο για ανίκανα παιδιά πολιτικών.. ένα θα σου πώ. ΦΩΦΗ
Υπήρχε άνθρωπος ΠΑΣΟΚος ο οποίος, αν την λέγανε Παπαδοπούλου, Πετρίδου,Κουτσουκλανιώτογλου κτλ. να έκανε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το να την μουντζώσει?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πάντως έψαξα μήπως βρω άκρη να μπει ένα ξαδερφάκι μου εκεί,αλλά δεν τα κατάφερα.Αν έχεις κανέναν στείλε μήνυμα!!!!

Ε πως να βρείς αφού πρόκειται για συντεχνία.
Οι δουλειές (οι καλές, οι λιμενεργατικές, που πληρώνουν πολύ παραπάνω από 2000 τον μήνα) δίνονται χέρι χέρι σε γνωστούς αλλά κυρίως σε μέλη της οικογενείας. Κομματικά κριτήρια υπάρχουν αλλά το συντεχνιακό ένστικτο διατήρησης των κεκτημένων υπερισχύει.

Και η συντεχνία δεν είναι μόνον εδώ. Υπάρχει και στις ελάχιστες αναγκαίες θέσεις εργασίας.
Για να εκφορτωθεί, για παράδειγμα, ένα τσέρκι στο Ρότερνταμ χρειάζεται ένας μόνον χειριστής γερανού (νύχι) που μπορεί να είναι και γυναίκα. Στον ΟΛΠ ή στον ΟΛΘ χρειάζονται 3 σύμφωνα με τον κανονισμό του σωματείου: ένας ο χειριστής, ένας στο αμπάρι του πλοίου και ένας στο φορτηγό αυτοκίνητο.

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Poteito, potato.. και αμά ερχόταν η ιδιωτικοποίηση , τι θα γινόταν? Μήπως δεν θα υπήρχε αλλαγή στο προσωπικό?? Μήπως δεν θα άλλαζε η παγιωμένη, προς το συμφέρον τους, κατάσταση? Ή έκαναν απεργία κατά της ιδιωτικοποίησης γιατί είναι μέσα στις γενικές αρχές τους, στα πλαίσια δηλαδή ενός μεγαλύτερου πιστεύω και στάσης ζωής? Έλα ρε συ.. ο φόρτος σαφώς είναι τεράστιος, το είπαμε ήδη..αλλά όλα έγιναν για να μη χάσουν τις υπερωρίες τους τα παιδιά..

Όσο για ανίκανα παιδιά πολιτικών.. ένα θα σου πώ. ΦΩΦΗ
Υπήρχε άνθρωπος ΠΑΣΟΚος ο οποίος, αν την λέγανε Παπαδοπούλου, Πετρίδου,Κουτσουκλανιώτογλου κτλ. να έκανε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το να την μουντζώσει?

Η ιδιωτικοποίηση όπως συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μόνο για να κονομήσουν κάποιοι επιχειρηματίες πρόσκαιρα και όταν δουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το κέρδος την επιστρέφουν ή κατά την "αγορά" δεσμεύουν το κράτος να τους δίνει δουλειές!Το προσωπικό όχι μόνο θα άλλαζε αλλά θα μειωνόταν δραστικά μέχρι που ένας εργάτης θα έπρεπε να κάνει δουλειά για 4 και να πληρώνεται φυσικά για 1

Εσύ πιστεύεις ότι η Ντόρα και τώρα ο Κυριάκος είναι πιο άξιοι από την Γενηματά;Ή μήπως είναι ο Κεφαλογιάννης;

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Ε πως να βρείς αφού πρόκειται για συντεχνία.
Οι δουλειές (οι καλές, οι λιμενεργατικές, που πληρώνουν πολύ παραπάνω από 2000 τον μήνα) δίνονται χέρι χέρι σε γνωστούς αλλά κυρίως σε μέλη της οικογενείας. Κομματικά κριτήρια υπάρχουν αλλά το συντεχνιακό ένστικτο διατήρησης των κεκτημένων υπερισχύει.

Και η συντεχνία δεν είναι μόνον εδώ. Υπάρχει και στις ελάχιστες αναγκαίες θέσεις εργασίας.
Για να εκφορτωθεί, για παράδειγμα, ένα τσέρκι στο Ρότερνταμ χρειάζεται ένας μόνον χειριστής γερανού (νύχι) που μπορεί να είναι και γυναίκα. Στον ΟΛΠ ή στον ΟΛΘ χρειάζονται 3 σύμφωνα με τον κανονισμό του σωματείου: ένας ο χειριστής, ένας στο αμπάρι του πλοίου και ένας στο φορτηγό αυτοκίνητο.
Συντεχνία δεν είναι,απλώς το ΥΕΝ δεν παίρνει άτομα.Θεωρεί ότι είναι αρκετοί,άλλωστε θέλει να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ και δεν πρέπει να τον γεμίσει προσωπικό.

Αν έχεις τον κανονισμό εργασίας τους καλό θα ήταν να να τον σκανάρεις και να τον ανεβάσεις να το δουμε.Πάντως προτιμώ 3 άτομα και λίγα εως ελάχιστα εργατικά ατυχήματα παρά 1 και συνεχή ατυχήματα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για ρώτα τους Χρηματιστές ακόμα και τους πιο βαμμένους δεξιούς,να σου πουν τι έγινε στο ΧΑΑ...Ακόμη το νοσταλγούν το 1999.Όλοι πλούσιοι έγιναν.Ρώτα επίσης όσους πουλάνε αμάξια να δεις πώς αγόραζαν τότε...Μετρητά!!!Βέβαια υπάρχουν και οι μαλάκες οι άσχετοι που έχασαν και φωνάζουν.Έτσι γίνεται στην Ελλάδα.Όταν κάνουμε μαλακίες μας φταίνε οι άλλοι.Ποτέ εμείς...

Φυσικά και το κάθε λαμόγιο (που ως γνωστό δεν έχει χρώμα ή ιδεολογία) νοσταλγεί το 1999!
Πότε άλλοτε θα μπορούσε να κάνει τόσα λεφτά χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία κύρωση, με την επίσημη πολιτική ηγεσία στο ρόλο του παπαγάλου, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην καλύτερη περίπτωση ανύπαρκτους, στη χειρότερη ξεπουλημένους, με ένα νομοθετικό πλαίσιο για τα πανηγύρια και 9/10 εφημερίδες και κανάλια στο κόλπο....

Προσωπικά δεν έπαιξα χρηματιστήριο όχι μόνο λόγω ηλικίας (το 1999 ήμουν 22 και φοιτητής) αλλά και γιατί έβλεπα και ποιοι ασχολούνταν και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά...

Και μην ξεχνάς ότι η αφέλεια δεν είναι ποινικό αδίκημα, σε αντίθεση με τη χειραγώγηση της αγοράς...

Τέλος, κόψε λίγο την αλλαζονεία...Σε κάποιους ομοιδεάτες σου έκανε πολύ κακό χθες.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό , όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι Ιστορία. Δεν ξέρω αν είσαι γεννημένος πριν τη δεκαετία του '40 για να έχεις καλά αναμνήσεις από έργα της δεκαετίας του '50.

Η ιστορία όμως με την περιοχή του Ψυρρή είναι γνωστή σε όλους όσους είμαστε άνω των 30. Ο Λαλιώτης έβαλε τους δικούς του να τα αγοράσουν όλα τα ερείπια που ήταν αζήτητα σε μια τρισάθλια περιοχή των Αθηνών , πριν ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της περιοχής και μετά οι αξίες 100πλασιάστηκαν.

Όπως οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που αγόραζαν δολλάρια την εβδομάδα πριν την υποτίμηση του 1998 για να βγάλουν κέρδος 35% σε μια μέρα.

Αν για να ξέρεις κάτι και να έχεις άποψη γι' αυτό πρέπει να έχεις αναμνήσεις από την εποχή που συνέβη εσύ που έχεις άποψη για τους διορισμούς του Βενιζέλου θα πρέπει να έχεις γεννηθεί το 1890.  Επίσης για να έχεις άποψη για τον εμφύλιο (που βλέπω ότι έχεις) θα έπρεπε να είσαι μαχητής στον ΕΔΕΣ.  Δύσκολο...Οπότε άκυρο το επιχείρημα.  Πάμε παρακάτω... ;)

Ο Ψυρρής αναπλάστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία.  Άρχισαν να το βλέπουν οι πιτσιρικάδες σαν εναλλακτική πρόταση μόλις άνοιξαν 2- 3 μαγαζιά και αμέσως έγινε μόδα επειδή όλες οι τάσεις του λάιφ - στάιλ τείνουν να ακολουθούν τις επιλογές της πιτσιρικαρίας που είναι το πιο μαζικό τάρκετ γκρουπ στη διασκέδαση.  Όσα γατόνια το πήραν πρέφα νωρίς αγόρασαν φτηνά.  Ποιο έργο δηλαδή έκανε το κράτος και αναβαθμίστηκε;  Μόνο η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων έγινε και εκείνη από το Δήμο Αθηναίων και δύο πεζόδρομοι.  Εγώ προσωπικά έχω φίλο ιδιοκτήτη επιχείρησης στην περιοχή που είναι νεοδημοκράτης (χαλαρός μεν...αλλά είναι...)  Να μου πεις για το Γκάζι που έγινε σημαντικό έργο το συζητάμε.  Εκεί βέβαια η ανάπλαση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου.  Οπότε οι επιχειρηματίες που θα πρέπει να οφελήθηκαν πρέπει να είναι γαλάζιοι με τη λογική σου. 

Έλα όμως που πολλοί επιχειρηματίες της νύχτας έχουν μαγαζιά και στις δύο περιοχές...Αυτό πάλι πως δικαιολογείται;  Η ο Αβραμόπουλος έχει τους ίδιους φίλους με τον Λαλιώτη ή κάτι δεν πάει καλά ...Μάλλον ποικλόχρωμοι είναι οι επιχειρηματίες.  :think:

Τέλος ρε αδελφέ ο Λαλιώτης είναι η ενσάρκωση της αφερεγγυότητας σε όλα του.  Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα έριχνε λεφτά στηριζόμενος σε δήθεν πληροφορία του Λαλιώτη για αναβάθμιση σε περιοχή η οποία θα γίνει με πρωτοβουλία του γαλάζιου Δήμου της Αθήνας;;  Εσύ θα έβαζες λεφτά με αυτή τη λογική;  Δε νομίζω...Κι αν το έκανες θα ήσουν για πολλά φάσκελα...Εκτός αν θεωρείς το Λαλιώτη σοβαρό πρόσωπο.  Εγώ δεν τον θεωρώ... :helpplea: 

Δεν κινείται έτσι το χρήμα φίλε και οι επιχειρηματίες δεν είναι τόσο μαλάκες ώστε να κινούνται με τον ερασιτεχνικό τρόπο που νομίζεις.  Μη σκέφτεσαι τόσο αθώα στα 35 σου... :headbang:

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Εκτός από τα "έργα" του Πα.Σο.Κ. δεν πρέπει να ξεχνάμε και την "ιστορία"...

Συνημμένα

• pasok.jpg
    pasok.jpg
    86,1 KB · Εμφανίσεις: 30

Επισκέπτης
Αλλα το να λες οτι η ΚΚΕ έσφαξαν είναι χοντρο,ο εμφύλιος είναι κακο πράγμα για κάθε έθνος.Εγω ειμαι υπερ του Καραμανλή κα κατα τοθ πασοκ αλλα μην χτυπάς τον κόσμο που έκανε αντίσταση στον γερμανό μην ξέχνας το ΕΑΜ που δεν είχε μονο ΚΚΕ αλλα και άλλους πολίτες. 

Κοίτα το θέμα το γνωρίζω καλά και δεν μιλάω από το σωρό. Το ΕΛΑΣ αρχικώς όντως είχε μαζέψει πολύ κόσμο από κάθε χώρο και πολλούς αγνούς πατριώτες ποη ήθελαν να πολεμήσουν τους κατακτητές. Ανάμεσά τους κι ο παππούς μου. Τους κατακτητές όμως δεν τους πολέμησε. Ελεγχόταν πλήρως από το ΚΚΕ  και σκοπός του ήταν να εντάξει τη χώρα στο ανατολικό μπλόκ μετά την αποχώρηση των κατακτητών που ήταν δεδομένη από τις αρχές του 1943. Τότε άρχισαν να αποχωρούν και οι μη κομμουνιστές και ταυτόχρονα άρχισαν και οι σφαγές των Ελλήνων από το ΕΛΑΣ/ΕΑΜ. Το 1943 και το 1944 το ΕΛΑΣ/ΕΑΜ ήταν πιο μισητό σε όλους τους Έλληνες (εξαιρουμένων φυσικά των κομμουνιστών) από τους τελειωμένους κατακτητές. Προκαλούσε δε πολύ μεγσλύτερες απώλειες στους Έλληνες από τους κατακτητές. Γι'αυτό και πολλοί πατριώτες που είχαν πολεμήσει στον Ελληνικό Στρατό κατά τον πόλεμο του 1940-1941 πήραν όπλα από τους Γερμανούς και κατατάχτηκαν στα Τάγματα Ασφαλείας για να πολεμήσουν τους κομμουνιστές που οδηγούσαν τον ελληνικό πληθυσμό σε αφανισμό.

Για αυτούς που έσφαξαν οι κομμουνιστές είναι γεγονός ότι είναι γύρω στο μισό εκατομμύριο. Αναφέρομαι σε αυτούς που είχαν δολοφονήσει ενώ παρέμεναν ακόμη οι κατακτητές (οι οποίοι ήταν τρεις αλλα μονίμως "ξεχνιούνται" οι Βούλγαροι, δεν ξέρω αν έχεις αναρωτηθεί το γιατί) , σε αυτούς που δολοφόνησαν το Δεμέμβρη και σε αυτούς που σκότωσαν κατά τον "τρίτο γύρο". Απώλειες είχαν σαφώς και οι κομμουνιστές, αλλά δεν είναι για λύπηση, γιατί αυτοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τη σφαγή και για τους ενόχους δεν υπάρχει οίκτος, όπως δεν υπάρχει οίκτος π.χ. για τις απώλειες που είχαν οι Ιταλοί με τους Συμμάχους τους τους Αλβανούς , όταν επιτέθηκαν στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου (οι Σύμμαχοι των Ιταλών, Αλβανοί και αυτοί "ξεχνιούνται" συνήθως, δεν ξέρω αν έχεις αναρωτηθεί γιατί).

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Άσχετο το ερώτημα μου με το θέμα του θρεντ, αλλά αφού lakis33 συμμετέχεις ενεργά σε αυτό, δράττομαι της ευκαιρίας να σε ρωτήσω: Οι θαμώνες του Πίνακα και άλλων μαγαζιών της Καλλιδρομίου ανήκουν και αυτοί στην περιθωριακή υποκουλτούρα των λούμπεν στοιχείων (συγχώρα τη μαρξιστική ορολογία μου) της πλατείας Εξαρχείων;

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.364
Πόντοι
506
Ναι φίλος των Εβραίων ο ΑΝΔΡΕΑΣ, που ήταν κολητός με τον Αραφάτ και έφερνε κάθε τρις και λίγο στην Ελλάδα...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Πάντως προτιμώ 3 άτομα και λίγα εως ελάχιστα εργατικά ατυχήματα παρά 1 και συνεχή ατυχήματα.[/size]

Fazer, δε παίρνω θέση στη συζήτηση, αν και έχω άποψη.

Αλλά μη γράφουμε κι ότι θέλουμε ε?
Υποννοείς ότι στο λιμάνι του Ρότερνταμ ή της Ν. Υόρκης ή του Λιβερπουλ ή του Αμβούργου γίνονται "συνεχή ατυχήματα"?

Έχεις κανένα στατιστικό στοιχείο?

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Fazer, δε παίρνω θέση στη συζήτηση, αν και έχω άποψη.

Αλλά μη γράφουμε κι ότι θέλουμε ε?
Υποννοείς ότι στο λιμάνι του Ρότερνταμ ή της Ν. Υόρκης ή του Λιβερπουλ ή του Αμβούργου γίνονται "συνεχή ατυχήματα"?

Έχεις κανένα στατιστικό στοιχείο?

Όχι στατιστικά στοιχεία δεν έχω διότι δεν είναι η δουλειά μου τα ναυτιλιακά.Αλλά και αυτός που έγραψε ότι στο Ρότερνταμ ένα άτομο κάνει την ίδια δουλειά με τα 3 άτομα στον ΟΛΠ μάλλον αυθαίρετα το είπε.Αυτό που ξέρω όμως από πρώτο χέρι επειδή εργαζόμουν εκεί,είναι για εταιρεία του οικονομικού πεδίου που για "οικονομία" δεν έκανε προσλήψεις και από το φόρτο εργασίας που αναλάμβαναν οι "άτυχοι",σε ένα χρόνο 2 άτομα πέθαναν πάνω στο γραφείο από ανακοπή καρδιάς.Σύμπτωση;Όσο ότι ήταν και οι δύο στο ίδιο τμήμα...Η οικογένεια του ενός προσέφυγε στη δικαιοσύνη και αποζημιώθηκε με 400.000€.Ταυτόχρονα οι παραιτήσεις ήταν καταιγιστικές.Μετά παρακαλούσαν να μείνει το προσωπικό και αναγκάστηκαν να πάρουν και άλλα άτομα να βγει η δουλειά.Κάποιοι προσπαθούν να φέρουν στην εργασία τις συνθήκες που επικρατούσαν προ της εξέγερσης στο Σικάγο το 1886.Αντί να κοιτάξουν να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους,βρίσκουν την εύκολη λύση των απολύσεων και του μειωμένου προσωπικού.Και αν δουν ότι τα έξοδα δε μειώνονται με αυτόν τον τρόπο πάνε στην Κίνα να εκμεταλευτούν εκεί τα παιδιά...Κάποτε μιλούσαν για 7ώρο τώρα έχει γίνει άτυπα 12ωρο-14ωρο με μισθούς 4ωρου.Δυστυχώς επανάσταση σαν του 1886 δε θα γίνει διότι οι νέοι εργάτες και υπάλληλοι είμαστε για τον πούτσο.Και αυτοί που αυτοαποκαλούνται "επαναστάτες" και πετάνε μολότωφ,αν τους δώσουν δωρεάν φούντα και βενζίνη για τις βόμβες τους,γίνονται αρνιά...Όταν εν έτη 2007 βλέπεις νέους 20-28 ετών να πανηγυρίζουν επειδή κέρδισε το κόμμα τους,τι να πεις;Όποιο και αν είναι αυτό.Νομίζεις ότι μέσα στους οπαδούς των κομμάτων θα δεις επιχειρηματία του βεληνεκούς του Βαρδινογιάννη,του Κόκκαλη,του Δασκαλόπουλου,του Φιλίπου,του Κωστόπουλου,Σάλα,Λάτση κλπ;Κάτι μαλάκες βλέπεις που υποστηρίζουν τα κόμματα σαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες...Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ που γέμισε αυτοκόλλητα!Οπότε καλά μας κάνουν και μας γαμάνε.Οι παλιοί που αντιστέκονται ακόμα έστω και με απεργίες,βοηθούν κι εμάς.Όταν θα πρέπει να κάνουμε εμείς απεργίες να δεις γέλια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom