2+1 συνταγές για τον σύγχρονο κοσμοπολίτη εργένη:
Τοστ ζαμπόν-τυρί
Παίρνουμε μια φέτα ψωμί βάζουμε από πάνω μια φέτα γαλοπούλα βραστή, ακολούθως πιπεριά φλωρίνης και τέλος άλλη μια φέτα ψωμί. Σερβίρεται ωμό
Ομελέτα με σπαράγγια
Τηγάνι αντικολλητικό, λίγο λάδι, όταν ζεσταθεί το λάδι τρίβουμε λίγο πιπέρι, ακολούθως σπάμε και ρίχνουμε 2-3 αυγά και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το σουτζούκι κομμένο φέτες. Σβήνουμε με λίγο ταμπάσκο και σερβίρουμε συνοδεία ενός ποτηριού με ζεστή σπράιτ
Το καλύτερο για το τέλος:
Σάντουιτς
Θα χρειαστούμε πρώτα δυο φέτες φωμί ή ένα φρατζολάκι ή ολόκληρη μπαγκέτα/λαγάνα/φρατζόλα. Στη συνέχεια πετάμε μέσα τα κέρατά μας:
μορταδέλα, χαμόν, παστουρμά, παστράμι, φουέ, μπέηκον κλπ
μπρι, παρμεζάνα, καμαμπέρ, κατίκι, γραβιέρα, φέτα, προβολόνε, τσένταρ, κομτέ κλπ
πιπεριές, ντομάτες, μαρούλι, άισμπεργκ, αβοκάντο, μανιτάρια κτλ
τηγανητά αυγά, λουκάνικα, κοτόπουλο, μπριζόλα, τηγανητό συκώτι, βούτυρο, λάδι κτλ
κάπαρη, σάουερκράουτ, τοπιναμπούρ, τηγανητό κολοκύθι, πατέ ελιάς, ενταμάμε, ψητό χέλι, γαύρο στη σχάρα κλπ
καγιέν, βασιλικό, μπούκοβο, τσίλι, μουστάρδα, ταμπάσκο κτλ
και τίποτα κρακεράκια, πατατάκια ή οτιδήποτε τραγανό τέλος πάντων για να παίξουμε λίγο και με τις υφές