Νέα

Συμμετείχατε στην απεργία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Συνειδητά όχι. Και ο λόγος είναι οτι αυτοί που οργανώνουν τις απέργίες (ΓΣΕΕ κλπ.) το κάνουν για να υποστηρίξουν άλλα συμφέροντα και όχι των εργαζομένων.
[/quot
ούτε εγώ συμμετείχα αν και Δημόσιος Υπάλληλος. Μην το λέμε οτι οι Δημόσιοι απεργούμε πιο εύκολα. Αυτό το μήνα ήταν η δεύτερη απεργία. Δύο ημέρες εκτός δουλειάς για μένα σημαίνει περίπου 100 ευρώ. 100 ευρώ τα οποία δεν μου περισσεύουν όταν έχω να πληρώνω ενοίκιο, λογαριασμούς, έξοδα για φαγητό γιατί σκεφτήκανε πως καλό είναι να με διορίσουνε στο Γύθειο. Και όταν σαν νεοδιόριστος το Κράτος μου κάνει κρατήσεις στο μισθό 600!!!! ευρώ. Δώστα μου ρε μεγάλε Υπουργέ εμένα τα 600, να δεις τη ωραία αποταμίευση θα κάνω και δεν θα χρειαστώ κανένα ΙΚΑ, κανένα ΤΕΒΕ, και κανένα ΤΕΑΔΥ/ΜΤΔΥ κλπ. Όταν είδα τον πρώτο μισθό μου τρελάθηκα...βλέπω και εγώ Σύνολο :1500 ευρώ!!! Πωπω λέω λεφτά!!!Κοιτάω παρακάτω, ΚΑΘΑΡΟ: 900. Και σε δύο δόσεις μάλιστα. Και με το που παίρνουμε την 1η του μηνός 450, τα 200(ενοίκιο) +100(μικρο δάνειο για τα πρώτα έξοδα της μετακόμισης-μετακατοίκησης), τσουπ...τι μας μένει; 150 ευρώ να περάσουμε 2 εβδομάδες.Δεν συζητάμε λοιπόν καν για βόλτες κλπ.

Συμφωνώ με το λόγο που έγινε η απεργία, αλλα διαφωνώ με την απεργία ως μορφή αντίδρασης. Γιατί α) ο κλασσικός ο λακαμας ο έλληνας πάλι θα τους ψηφίσει. Όλους τους.Κανείς δεν είναι καλύτερος του άλλου. Και μη λέμε μαλακίες. Και εμείς αν είμασταν Βουλευτές και πέρναμε 4.000 ευρώ το μήνα, σιγά μη μας ένοιαζε το ασφαλιστικό θέμα του κυρ Γιώργου.Στα παπαράκια μας. Τι μας προστάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε; Σύνταξη στα 65. Μάλιστα. Αυτό θα κάνουμε. Γιατί μέχρι τότε έχουμε και λέμε...μία τετραετία Βουλευτής=48 μήνες χ 5.000 περίπου (ενας καλός βουλευτής ο οποίος δεν παίρνει μόνο το μισθό, αλλά και διάφορα επιδόματα από τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει) μας κάνει=240.000 δηλαδή 60.000 ευρώ το χρόνο. Τώρα αν από αυτά , βάζω τα 30.000 και πολλά λέω σε ένα λογαριασμό και τοκίζονται, και κάνω και μια ιδιωτική ασφάλιση, έχω λύσει το πρόβλημά μου. Βέβαια αν είμαι καλός και επανεκλεγώ άλλη μια τετραετία έλυσα το πρόβλημα της ζωής μου αφού με 2 τετραετίες ο νόμος ορίζει οτι μπορώ να συνταξιοδοτηθώ...
e]

Φιλε woodstockr,ποτε μην κοιτας τι κανουν οι αλλοι....Το θεμα ειναι εαν εμεις εχουμε χασει η οχι τις αντιστασεις μας ως πολιτες...Το ξερω οτι οι επικεφαλης συνδικαλες τυπου Πολυζωγοπουλου και Σια ειναι αυτοι που κανουν αρκετη ζημια και δεν φτανει αυτο,αλλα γλυκοκοιτουν και προς τα βουλευτικα εδρανα...Πρεπει να συνειδητοποισουμε οτι  απο την ωρα που γεννιομαστε πρεπει να μην αποβαλλουμε απο μεσα μας την διαθεση για οποιασδηποτε μορφης αντιστασης εναντια στις πολιτικες που σκοπο εχουν να κανουν τον πολιτη αβουλο και πειθηνιο...

Φιλε tesla αυτο εχουν καταφερει....Να μην τολμας να απεργησεις,γιατι δεν θα μπορεις να βγαλεις τον μηνα με τα τρεχοντα εξοδα...Καποτε το εργατικο κινημα παλευε για το κατι παραπανω...Τωρα για να μην χασουμε αυτα που εχουμε κερδισει...Εκεινο που πρεπει να μας προβληματισει ειναι το αυριο...

Εγω προσωπικα λογω της φυσεως της εργασιας μου,μπορω να πω οτι ειμαι σε λιγο καλυτερη μοιρα ....Βλεπετε τους στρατιωτικους δεν τους εχουν πειραξει ακομη,και μαλλον δεν θα το κανουν ποτε....Αλλα επειδη στην ζωη μου υπαρχει και η κυρα μου που ειναι σε ενα καθεστως ομηριας στην δουλεια της,αλλα και για την κορη μου μεθαυριο οταν μεγαλωσει και γινει κρεατακι για τις μηχανες τους,επρεπε να κανω αυτο που μου ορισε η συνειδηση μου....

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
πολιτικά υποκινούμενες απεργίες από εργατοπατέρες κρατικοδίαιτουςς,πρώην αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ και δήθεν αριστερούς Αλαβάνος,Κανέλλη πολυεκατομμυριούχους,που ουσιαστικά εξυπηρετούν την ολιγαρχία...
όταν θες ανοιχτή Ολυμπιακή,σημαίνει 500 εκ την ημέρα ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ για τον εργατοπατέρα Πέπα και τους συν αυτώ...ποιος πλήττεται?ο πλούσιος δεν έχει ανάγκη...
και έχεις τον κάθε Λαζόπουλο,από την άνεση των ΔΙΣ που βγάζει,να υιοθετεί άκριτα τις διεκδικήσεις μαθητών,συνδικαλιστών κλπ

Προς το παρόν το πρόβλημα δεν είναι οι πλούσιοι της αριστεράς αλλά οι πλούσιοι που κυβερνούν...

XPHSTOS

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Ο συναγωνιστης wobasor δεν εχει αδικο σε μερικα αλλα οταν παρει συνταξη 300Ε γιατι τα φραγα απο τα ταμεια τα εφαγε ο Αγαπιος και η παρεα απο τα ΛΟΝΔΙΝΑ με τις ευλογιες του Αλογο....τοτε θα φταιει η ΚΑΝΕΛΛΗ... και ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ...ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΕ.....αυτοι εχουν κανει την μπαζα τους ετσι αλλιως,εμεις τι θα κανουμε??
ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ  :knockinb: ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ  :priest: .....

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
οι πιο στυγνοί εκπρόσωποι της ολιγαρχίας είναι οι αριστεροί,φυσικά με το προσωπείο του δημοκράτη και προοδευτικού...το να είσαι αριστερό είναι επάγγελμα,και μάλιστα πολύ προσοδοφόρο...δες την Ελευθεροτυπία,χρόνια στηρίζουνε την αλλαγή και ελέγχουνε την εξουσία,δισεκατομμυριούχοι οι ίδιοι Τεγόπουλοι,Φυντανίνηδες...
[/quote
το να εισαι αριστερός αδελφέ είναι συναίσθημα και ικδεολογία. Δεν έχει να κανει με το χρήμα...

Ακριβως σπινε του ουρανου...βασιλεα των πτηνων( αληθεια το μονο πουλι που μπορει με ανεση να με καταρριψει...)

Ειναι προνομιο να σκεφτεσαι ...αριστερα....

Επισκέπτης
δυστυχώς στην χώρα αυτή υπάρχουν και μαλάκες , και μας κυβερνούν αυτοί που μας εκμεταλλεύονται. 

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
συμφωνώ σε αυτό με τη συνείδηση, αλλά επίσης η συνείδησή μου, δε μου επιτρέπει να ζητήσω μετά χρήματα από τον πατέρα μου για να συμπληρώσω το νοίκι μου, ο οποίος είναι ακόμα χρεωμένος από αυτά που ξόδεψε για να με σπουδάσει και γιατί η μαμά πατρίδα θέλησε να με κάνει βόλτες στην Ελλάδα για να την "υπηρετήσω", λες και δεν θα μπορούσα με μια καλύτερη οργάνωση να προσφέρω στο όλο σύστημα από κάποια θέση διαφορετική.

Αλλά εδώ παίζουν και τα βύσματα. Και πόσα θα έχεις δει και εσύ. Το κορυφαίο που είδα στο στρατό ήταν παλικάρι με διδακτορικό στην Φαρμακευτική, να του δίνουν ειδικότητα Τ/Φ. Γιατί ρε μεγάλε δεν τον στέλνετε στην ΑΒΥΥ αυτόν; Ξέρεις τι έργο μπορεί να σου παράγει με τις γνώσεις του;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
συμφωνώ σε αυτό με τη συνείδηση, αλλά επίσης η συνείδησή μου, δε μου επιτρέπει να ζητήσω μετά χρήματα από τον πατέρα μου για να συμπληρώσω το νοίκι μου, ο οποίος είναι ακόμα χρεωμένος από αυτά που ξόδεψε για να με σπουδάσει και γιατί η μαμά πατρίδα θέλησε να με κάνει βόλτες στην Ελλάδα για να την "υπηρετήσω", λες και δεν θα μπορούσα με μια καλύτερη οργάνωση να προσφέρω στο όλο σύστημα από κάποια θέση διαφορετική.

Αλλά εδώ παίζουν και τα βύσματα. Και πόσα θα έχεις δει και εσύ. Το κορυφαίο που είδα στο στρατό ήταν παλικάρι με διδακτορικό στην Φαρμακευτική, να του δίνουν ειδικότητα Τ/Φ. Γιατί ρε μεγάλε δεν τον στέλνετε στην ΑΒΥΥ αυτόν; Ξέρεις τι έργο μπορεί να σου παράγει με τις γνώσεις του;

Εχουμε μπλεξει φιλε....Και δυστυχως δεν βλεπω και διαθεση (γενικως...)να θελουμε να ξεμπλεξουμε....

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
  Εχουμε μπλεξει φιλε....Και δυστυχως δεν βλεπω και διαθεση (γενικως...)να θελουμε να ξεμπλεξουμε....
Για να ξεμπλέξεις πρέπει να έχεις στόχο.
Να ξέρεις που βαδίζεις ρε αδερφε και που θές να πας αλλά και πως θα πας.
Τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε κάτι τέτοιο εμείς?

magoyras

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
26
Πόντοι
1
Καθομαστε και κλαιγομαστε για το επιπεδο που μας καταντησανε....εμ δεν μας καταντησαν ολοι αυτοι..εμεις μας καταντησαμε και εμεις ειμαστε οι μονοι που μπορουμε να το αλλαξουμε αυτο....Μονο ο λαος μπορει κανεις αλλος...ολοι μαζι..πρασινοι μπλε κοκκινοι....μονο εμεις...Οσον αφορα την απεργια μπορω να πω οτι η συμμετοχη των πολιτων ηταν σε ενα ποσοστο 80 με 85%,μιλαω για αυτους που ανηκουν στις ομοσπονδιες και τα συνδικατα που συμμετειχαν στην απεργια επισημα.Επισης μεγαλειωδες ηταν και η πορεια...Συγχαρητηρια σε ολους τους συναδελφους και συναγωνιστες που συμμετειχαν...συγχαρητηρια σε ολους τους Ελληνες που δειχνουν οτι δεν κοιμουνται τον υπνο του δικαιου οπως καποιοι θελουν να πιστευουν....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν γιατί στο τέλος με το πουλί στο χέρι εγώ μένω και όχι οι εκάστοτε εργατοπατέρες. αλήθεια ο κ. Πολυζωγόπουλος που είναι τώρα; και που θα είναι αύριο;σε κάποια κυβέρνηση να υπηρετεί κάποια συμφέροντα...ο καθείς την τσέπη του κοιτάει και δυστυχώς εγώ σαν νέος(25 είμαι) είμαι απογοητευμένος από όλους και από όλα. Αν έχω μάθει κάτι μέχρι στιγμής στη ζωή μου είναι πως αν θέλεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να το πετύχεις μόνος σου και να μην περιμένεις κανέναν πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση να φροντίσει για σένα.

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε αλλά σε ένα βιβλίο που μίλαγε για τους θεσμούς που είχε πέσει στα χέρια μου στο πανεπιστήμιο έλεγε την εξής φράση κάποιου πολύ γνωστού φιλοσόφου που μου διαφεύγει τώρα: "Οι άνθρωποι που στρέφονται στην πολιτική είναι αυτοί που είναι ανίκανοι να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους μόνοι τους και αποζητούν την στήριξη της μάζας και την δύναμη που σου δίνει η εξουσία". Έτσι είναι λοιπόν τα πράγματα.

Ο κόσμος όσο λούτσο και να έχει φάει από αυτές τις κυβερνήσεις  πάλι θα πάει και θα τις ψηφίσει γιατί τελευταία μέρα θα του τάξουν, και όταν σου τάζουν γλυκαίνεσαι και ξεχνάς ότι σε πηδάγανε ακάποτο και τι σου έδιναν...το επίδομα το δικό μου "Διδακτικής Προετοιμασίας" όπως το λένε, μου το κάνει από 35 ευρώ -> 70ευρώ, βέβαια όμως μου αυξάνει και τις κρατήσεις κατά 45 ευρώ ...άρα τι παίρνω...αρχίδια....-10 ευρώ είμαι...ωραία ε;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom