Νέα

Σύλληψη κατασκόπων στον Έβρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 163
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
εγώ αγαπητέ βρα βγάζω καντήλια....
Αλλα το ότι ο Παρθενώνας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αρχαίου πολιτισμού μας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χτίστηκς από είλωτες.... Το αυτό και με τις Πυραμίδες και πολλά άλλα.......
Κανείς πολιτισμός δεν είναι "καθαρός"
Σε καμμιά βέβαια περίπτωση δε συγκρίνεται με τον Οθωμανικό.
Οπως είπε όμως και ο φίλος μου ο Πάθος, άλλο ιστορία και άλλο συναίσθημα.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς ιστορικά, η θέση του σκλάβου στην αρχαία ελλάδα δεν είχε καμια σχέση με το status του res (πράγμα) που είχαν στη ρωμαϊκή εποχή και σκόπιμα καλλιεργείται αυτή η σύγχυση...
Οι σκλάβοι στην αρχαία ελλάδα είχαν ένα στοιχειώδη πυρήνα δικαιωμάτων και ο αφέντης δεν είχε δικαίωμα ζωής ή θανάτου επάνω του όπως στη ρώμη...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
εγώ αγαπητέ βρα βγάζω καντήλια....
Αλλα το ότι ο Παρθενώνας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αρχαίου πολιτισμού μας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χτίστηκς από είλωτες.... Το αυτό και με τις Πυραμίδες και πολλά άλλα.......
Κανείς πολιτισμός δεν είναι "καθαρός"
Σε καμμιά βέβαια περίπτωση δε συγκρίνεται με τον Οθωμανικό.
Οπως είπε όμως και ο φίλος μου ο Πάθος, άλλο ιστορία και άλλο συναίσθημα.
οι Ιλωτες κουβαλαγανε πετρες.οι Αρχιτεκτονες ηταν Ελληνες!παλι καλα που δεν κανανε Τουρκο και τον Περικλη!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ήρεμα παιδιά οι Είλωτες ήταν στην Σπάρτη και δεν ήταν Δούλοι.
Άλλο το ένα και άλλο τα Αλλο.
Μην ασχολείστε με πράγματα που αγνοείται.
Τώρα το είδα.
Ούτε σκλάβους είχε στην Αρχαια Ελλάδα αφού μας νοιάζει και θέλουμε να είμαστε ιστορικά ακριβείς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς ιστορικά, η θέση του σκλάβου στην αρχαία ελλάδα δεν είχε καμια σχέση με το status του res (πράγμα) που είχαν στη ρωμαϊκή εποχή και σκόπιμα καλλιεργείται αυτή η σύγχυση...
Οι σκλάβοι στην αρχαία ελλάδα είχαν ένα στοιχειώδη πυρήνα δικαιωμάτων και ο αφέντης δεν είχε δικαίωμα ζωής ή θανάτου επάνω του όπως στη ρώμη...
δε διαφωνούμε πουθενά ίσιε...
Αυτό δεν πάει να πει ότι ο σημερινός Πακιστανός συλλογής φράουλας αποτελεί καμάρι του σύγχρονου πολιτισμού μας.
Δεν είναι δούλος, αλλά απέχει πολύ από την κατοχύρωση των στοιχειωδών ανθρωπίνων ελευθεριών.

Επισκέπτης

Διαφορετικά όμως συμπεριφέρονταν στους σκλάβους της η Αθήνα και διαφορετικά η Σπαρτη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ήρεμα παιδιά οι Είλωτες ήταν στην Σπάρτη και δεν ήταν Δούλοι.
Άλλο το ένα και άλλο τα Αλλο.
Μην ασχολείστε με πράγματα που αγνοείται.
ναι φίλε εχεις δίκαιο το έγραψα λάθος. Μου φαίνεται ότι δούλοι λέγονταν και απλά διαχωριζόταν η θέση τους ανάλογα με το είδος της εργασίας που εκτελούσαν

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Εκει που εγκατασταθηκαν οι Τουρκοι οταν ηρθαν βρεθηκαν αναμεσα στο Ρωμα'ι'κο και Περσικο πολιτισμο.Και η οποια εκφραση του Οθωμανικου κρατους στην δικυβερνηση στην τεχνη κλπ αποτελεσμα μιξης των γυρω Πολιτισμων ηταν
Ακομα και αν δεν δημιουργησαν, ασπαστηκαν τους πολιτισμους που βρηκαν.
Δανεια και αντιδανεια ειναι ολη η ιστορια.
Αν και κρατησαν πολλα απο τα βαρβαρα στοιχεια της Στεππας η προσπαθεια ενωσης και συμφιλιωσης με το νομαδικο παρελθον  ( Παντουρανισμος κλπ) με τον Κεμαλ ηρθε για πολιτικους βεβαια λογους

solaria

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Neokli είσαι έξυπνος άνθρωπος, είναι δυνατόν να λέμε ότι η Τουρκία δεν έχει ιστορία και πολιτισμό; Στο βιβλίο ιστορίας Γ' Λυκείου μπορεί κανείς άνετα να καταλάβει αν έχει 

Ιστορία έχει, πολιτισμό δεν έχει. Turkish bath ξέρω, μια παραλλαγή των ρωμαϊκών. Κάποιες παραλλαγές επίσης των βυζαντινών δρόμων, σε τραγούδια του Ικονίου των Σελτζούκων. Όποιος ξέρει  κάτι που έχει προσφέρει στον πολιτισμό του ανθρώπου, 1000 χρόνια, η ορδή του Ταταρστάν ας το γράψει. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Είναι σαν τον Ευρωπαίο με τους Παπούα.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Ιστορία έχει, πολιτισμό δεν έχει. Turkish bath ξέρω, μια παραλλαγή των ρωμαϊκών. Κάποιες παραλλαγές επίσης των βυζαντινών δρόμων, σε τραγούδια του Ικονίου των Σελτζούκων. Όποιος ξέρει  κάτι που έχει προσφέρει στον πολιτισμό του ανθρώπου, 1000 χρόνια, η ορδή του Ταταρστάν ας το γράψει. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Είναι σαν τον Ευρωπαίο με τους Παπούα.

Εγώ Εγώ ξέρω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνεισφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό από
τους Τούρκους (μην κρυφογελάτε δεν θα πω τις γενοκτονίες)...
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ Ρε Σεις !!!!

Επισκέπτης

Ο πολιτισμός δεν είναι μέγεθος συγκρίσιμο.
Αλλά επειδή μου ζαλίσατε τα αρχιδια μερικοί, πάρτε το cv ενός από τους μεγαλύτερους Τούρκους μυθιστοριογράφους

Ορχάν Παμούκ
Ο Ορχάν Παμούκ (Orhan Pamuk) είναι ένας επιφανής μυθιστοριογράφος μεταμοντέρνας λογοτεχνίας. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του, αλλά έχει επίσης κερδίσει ένα αυξανόμενο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως. Ως ένας από τους πλέον διακεκριμένους Ευρωπαίους μυθιστοριογράφους, το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Έχει επίσης δεχτεί μείζονα Τούρκικα και διεθνή λογοτεχνικά βραβεία. Στις 12 Οκτωβρίου 2006 του απονεμήθη το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας.

Ο Παμούκ γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1952 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, σε μία ευκατάστατη οικογένεια με πατέρα μηχανικό. Μαθήτεψε στην Ροβέρτειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα παρακολούθησε ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, γιατί προοριζόταν για μηχανικός ή αρχιτέκτονας. Μετά από τρία χρόνια όμως τα παράτησε και έγινε συγγραφέας. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης το 1977. Μετά από τρία χρόνια στις ΗΠΑ από το 1985 ως το 1988, όπου έδωσε διαλέξεις και στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Επισκέπτης
και μην μου πειτε ότι από τη λογοτεχνία δεν καταλαβαίνεις αν μια χώρα έχει πολιτισμό, γιατι θα αρχίσω να κάνω τον τροχονόμο στην Ομόνοια  :2funny:

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Δεν χρειαστηκε να ανακαλυψουν τιποτα γιατι απλως τα βρηκαν ετοιμα.
Και επιδωθηκαν σε οτι ηξεραν να κανουν καλητερα. Τον πολεμο. Σα μισθοφοροι νομαδες εμφανιστηκαν στον πολιτισμενο κοσμο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αλλά επειδή μου ζαλίσατε τα αρχιδια μερικοί, πάρτε το cv ενός από τους μεγαλύτερους Τούρκους μυθιστοριογράφους

Σταματήστε να μας ζαλίζετε τα αρχίδια με τον Ορχάν Παμούκ!
Σιγά τον Ουμπερτο Έκο!
Ήμαρτον!

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
και μην μου πειτε ότι από τη λογοτεχνία δεν καταλαβαίνεις αν μια χώρα έχει πολιτισμό, γιατι θα αρχίσω να κάνω τον τροχονόμο στην Ομόνοια  :2funny:

Αντί για την ομόνοια πήγαινε στο φάρο του Ψυχικού καλύτερα, γιατί σήμερα
στην Ομόνοια υπήρξαν 12+ τραυματίες (2 αστυνομικοί νομίζω μεταξύ τους)
από την 'πολιτισμένη συνάντηση' με σπαθια κατάνα, τσεκούρια, τσάπες κ.λ.π.
μεταξύ αφρικανών από σομαλία και κάπου αλλού νομίζω όπως είπαν στις
ειδήσεις το απόγευμα. Είδατεο Πολυπολιτισμός, ΕΕΕ ? ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

Επισκέπτης
Οι Τουρκοι που κατοικουν στην σημερικνη Τουρκια δεν εχουν καμμια σχεση με τους ιπποτοξοτες μακρινους προγονους τους τοσο φυλετικα οσο και πολιτισμικα,οι λαοι της στεπας οπου πατησαν το ποδι τους αφομοιωθηκαν απο τον ντοπιο πολιτισμο,κρατωντας τις μνημες απο το παρελθον τους και μερικα απο τα ηθη και εθιμα της,μαλλον φτωχης,κουλτουρας που διεθεταν αρχικα.

Ενα παραδειγμα ειναι το δερματινο δαχτυλιδι που φοραγαν οι Σουλτανοι,οπως φοραγαν οι προγονοι τους για να μην σκιζεται το δερμα οταν εριχναν με τα συνθετα τοξα τους,οπλα τρομερα εξελιγμενα ειδικα απο λαους που προερχονταν απο μια τοσο φτωχη περιοχη οπως η στεππα.
Και επιδωθηκαν σε οτι ηξεραν να κανουν καλητερα. Τον πολεμο. Σα μισθοφοροι νομαδες εμφανιστηκαν στον πολιτισμενο κοσμο.
Ετσι ακριβως,και οι Τουρκοι επελεξαν το Ισλαμ καθαρα ωφελιμιστικα μιας και οι εργοδοτες τους ηταν Μουσουλμανοι,για αυτο και η πολυ μετριοπαθης ερμηνεια του Κορανιου σε σχεση με τους Σαουδαραβες π.χ.

solaria

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Ορχάν Παμούκ
Ο Ορχάν Παμούκ (Orhan Pamuk) είναι ένας επιφανής μυθιστοριογράφος μεταμοντέρνας λογοτεχνίας. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του, αλλά έχει επίσης κερδίσει ένα αυξανόμενο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως. Ως ένας από τους πλέον διακεκριμένους Ευρωπαίους μυθιστοριογράφους, το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Έχει επίσης δεχτεί μείζονα Τούρκικα και διεθνή λογοτεχνικά βραβεία. Στις 12 Οκτωβρίου 2006 του απονεμήθη το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας.

Ο Παμούκ γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1952 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, σε μία ευκατάστατη οικογένεια με πατέρα μηχανικό. Μαθήτεψε στην Ροβέρτειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα παρακολούθησε ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, γιατί προοριζόταν για μηχανικός ή αρχιτέκτονας. Μετά από τρία χρόνια όμως τα παράτησε και έγινε συγγραφέας. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης το 1977. Μετά από τρία χρόνια στις ΗΠΑ από το 1985 ως το 1988, όπου έδωσε διαλέξεις και στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Δηλώνω ατυχής που δε γνωρίζω αυτό τον έγκριτο συγγραφέα. Πιθανώς να μη συγκρίνεται με τον Καζαντζάκη ή άλλους από τους εκατοντάδες Έλληνες αρωγούς του Πολιτισμού. Είναι ελαφρώς αστείο να μιλάμε για πολιτισμική Ιστορία ενός έθνους? στα 1000 χρόνια με παραδείγματα όπως το άνωθεν ή του Υilmaz Gyunei.
Ακόμα και οι κατά τα άλλα πρόγονοι μογγόλοι, μεγαλούργησαν στη Κίνα και την Ινδία.
Έτοιμα τα βρήκαν και οι Ευρωπαίοι αλλά πρόσφεραν στο Πολιτισμό Αναγγένηση, Διαφωτισμό. Τα τουρκστάν ζερό.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16

Ορχάν Παμούκ

Ενταξη ρε Παθος και μουσικαραδες εχουν και τα καλητερα κρουστα στον κοσμο και οι τραγουδιστριες τους ειναι φωναρες αλλιως δεν γινονται τραγουδιστριες, ακομα και καλητερο κινηματογραφο απο εμας εχουν. .Και η μεγαλητερη εταιρια μαυρης μουσικης στον κοσμο η Ατλαντικ ρεκορντς απο Τουρκους εγινε στην Αμερικη.Αυτο ειναι ομως σε ατομικο επιπεδο
Οτι μπορεσαν δανειστικαν απο γυρω τους.

Επισκέπτης
Αντί για την ομόνοια πήγαινε στο φάρο του Ψυχικού καλύτερα, γιατί σήμερα
στην Ομόνοια υπήρξαν 12+ τραυματίες (2 αστυνομικοί νομίζω μεταξύ τους)
από την 'πολιτισμένη συνάντηση' με σπαθια κατάνα, τσεκούρια, τσάπες κ.λ.π.
μεταξύ αφρικανών από σομαλία και κάπου αλλού νομίζω όπως είπαν στις
ειδήσεις το απόγευμα. Είδατεο Πολυπολιτισμός, ΕΕΕ ? ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.
Με το διάλογο που κάνεις με όλους μας, φανερώνεις ότι ως γνήσιος έλληνας έχεις πολιτισμό. Μόνο που ο διάλογος σου δεν επιδέχεται καμία διαφορετική γνώμη και μάλιστα εμπεριστατωμένη.

Επισκέπτης
Ενταξη ρε Παθος και μουσικαραδες εχουν και τα καλητερα κρουστα στον κοσμο και οι τραγουδιστριες τους ειναι φωναρες αλλιως δεν γινονται τραγουδιστριες, ακομα και καλητερο κινηματογραφο απο εμας εχουν. .Και η μεγαλητερη εταιρια μαυρης μουσικης στον κοσμο η Ατλαντικ ρεκορντς απο Τουρκους εγινε στην Αμερικη.Αυτο ειναι ομως σε ατομικο επιπεδο
Οτι μπορεσαν δανειστικαν απο γυρω τους.

Τα πάντα δανεικά είναι φίλε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom