Νέα

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία / παιδοφιλία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lotusdvd
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 66K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιά είναι η κατάλληλη ποινή για τέτοια αδικήματα...

• Μσκροχρόνια Φυλάκιση

Ψήφοι: 17 15,5%
  • Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά!

Ψήφοι: 24 21,8%
  • Χημικός Ευνουχισμός

Ψήφοι: 35 31,8%
  • Θάνατος!

Ψήφοι: 34 30,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    110

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Στην Αμερική που ισχύει σε μερικές πολιτείες η θανατική ποινή δε θα ήθελα να ζω όχι για αυτό το λόγο. Δε θα ήθελα να ζω γιατί εάν πέσει κάτω στα σκαλια μου κάποιος επειδή γλιστράει μπορεί να μου κάνει μήνυση και να μου πάρει καμμιά πενηνταριά χιλιάρικα.....

Θα έλεγα μάλλον ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα που να μη στερείται κοινής λογικής. Η θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ούτε επίσης και η διαχείρηση των μεταναστών με τη στοιχειώδη ύπαρξη κράτους. Το ότι πολλοί θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνούν 100%

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θα έλεγα μάλλον ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα που να μη στερείται κοινής λογικής. Η θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ούτε επίσης και η διαχείρηση των μεταναστών με τη στοιχειώδη ύπαρξη κράτους. Το ότι πολλοί θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνούν 100%

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν είναι όμως αναλλοίωτο ανά τους αιώνες.
Στη Γερμανία του Χίτλερ π.χ,. η πλειονότητα των Γερμανών θεωρούσε λογική την ύπαρξη του ...'Αουσβιτς.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Κατά, σε κάθε περίπτωση.
Εσύ;
Αν πάντως ανήκεις στη Διεθνή Αμνηστεία και είσαι υπέρ, κάποιο πρόβλημα υπάρχει, νομίζω.
Ξαναθυμίζω οτι ρώτησα τον ...περσόνα πάντως.      :)

Ναι μπράβο που ρώτησες τον περσόνα. Δηλαδή δεν μπορεί άλλος άνθρωπος να σου απευθύνει το λόγο;;;
Πρώτον.
Δεύτερον.
Ναι, είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω άποψη η οποία μάλιστα διαφοροποιείται κιόλας.
Τρίτον, σε ορισμένες περιπτώσεις που θεωρώ εγώ προσωπικά ότι η βλάβη είναι ανήκεστος, ναι, είμαι υπέρ της θανατικής ποινής. Γιατί πολύ απλά όταν τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα στο μυαλό και στη συμπεριφορά κάποιου, δε βρίσκω το λόγο να συνεχίσει να ζει και να δημιουργεί μονίμως προβλήματα στην κοινωνία.
Και το σώμα όταν έχει κάποιο παράσιτο το αποβάλλει κάποια στιγμή από μόνο του. Έτσι κάνει και η φύση. Η κοινωνία γιατί να διαφέρει σε αυτό;
Αλλά θέλω να προσθέσω κάτι που θεωρώ ότι είναι σημείο-κλειδί. Το μόνο που βρίσκω λίγο "τρομακτικό" και με κάνει ακόμα λίγο σκεπτική, είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα οριστεί η θανατική καταδίκη.... αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Περσόνα, είσαι υπέρ η κατά της θανατικής ποινής;
Δεν το ξεκαθάρισες, με μισόλογα μας αφήνεις.  
Ενα λεπτό περιπτερά... Ασχολούμαι με τουτού σήμερα.....
Κοίτα.
Εάν δεις αυτά που βλέπουν οι μπάτσοι στα εγκληματολογικά μάλλον θα αλλάξεις γνώμη.
Δεν ξέρω εάν η λύση είναι η θανατική ποινή, αλλά πάντως το σωφρωνιστικό μοντέλο που υπάρχει δεν αποτελεί ούτε λύση ούτε βοηθάει.
Μη μπλέκεις δε τη βούρτσα με την πούτσα....
Η Διεθνής Αμνηστία δεν έχει ιδρυθεί για να προστατεύει παιδόφιλους και καννίβαλους... Εχει ιδρυθεί για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους που υποφέρουν και έχουν προτεραιότητα προστασίας.
Τέλος το ότι συμφωνώ με την αριστερή σκέψη σε πολλά δε πάει να πει ότι θα γίνω κνιτάκι.......
Ποτέ θα δε κάνω ότι μου λένε. Σκέφτομαι, ζυγίζω και αποφασίζω βάσει της δικής μου λογικής.
Ιδρυματοποιήσεις και δογματισμοί είναι δύο από τα πράγματα που σιχαίνομαι στις κοινωνίες... Πολιτισμένες και απολίτιστες.....

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δηλαδή εσύ φέθρυ θα είσαι ικανοποιημένος αν αυτός ο επιφανής "κύριος"  :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: που έβαζε τα μωρά μηνών να σοδομίζονται από ζώα (το λέω και ανατριχιάζω) καταδικαστεί απλά σε κάποια χρόνια φυλακή ή ε΄στω και ισόβια;
Πιστεύεις ότι πέρα από το ότι θα σε επιβαρύνει ως φορολογούμενο θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μες στο μυαλό του;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν είναι όμως αναλλοίωτο ανά τους αιώνες.
Στη Γερμανία του Χίτλερ π.χ,. η πλειονότητα των Γερμανών θεωρούσε λογική την ύπαρξη του ...'Αουσβιτς.
Παρότι κάθε φορά το 80% των επιχειρημάτων σου είναι παπαρολογίες θα απάντήσω. Η Γερμανία του Hitler, ήταν ένα κράτος που τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών σκοτώθηκαν 5000 φαιοχίτωνες και δεν το έμαθαν ούτε οι γείτονες. Πόσο μάλλον την ύπαρξη των στρατοπέδων και των όσων λάβαιναν χώρα

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ναι, είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω άποψη η οποία μάλιστα διαφοροποιείται κιόλας.

Ακούγεται πάντως σαν να μου λες οτι είσαι μέλος του ΚΚΕ και είσαι και ...βασιλόφρων ταυτόχρονα.
Γιατί ένας απο τους θεμελιακούς λόγους ύπαρξης της Διεθνούς Αμνηστείας -και προγραμματικός της στόχος- είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής.
Τα υπόλοιπα που λες, ενδιαφέροντα μεν, αλλά όχι και πρωτότυπα. Τα είχε εφαρμόσει και η Αρχαία Σπάρτη. Που όμως δεν υφίσταται πλέον, ούτε καν ως φιλοσοφική οντότητα.
Εξακολουθώ πάντως να θέλω ν' ακούσω και την άποψη του περσόνα.    :)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Παρότι κάθε φορά το 80% των επιχειρημάτων σου είναι παπαρολογίες θα απάντήσω. Η Γερμανία του Hitler, ήταν ένα κράτος που τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών σκοτώθηκαν 5000 φαιοχίτωνες και δεν το έμαθαν ούτε οι γείτονες. Πόσο μάλλον την ύπαρξη των στρατοπέδων και των όσων λάβαιναν χώρα

Ευχαριστώ για τα προσβλητικά σου λόγια, που δείχνουν και την ψυχραιμία σου στη συζήτηση.
Όσο για το οτι ...δεν γνώριζαν οι Γερμανοί περί στρατοπέδων συγκέντρωσης, ας μην το συζητήσω καλύτερα.
Και όχι, δεν θα πω οτι παπαρολογείς.      :dancing:

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ακούγεται πάντως σαν να μου λες οτι είσαι μέλος του ΚΚΕ και είσαι και ...βασιλόφρων ταυτόχρονα.

Τι λες ρε φέθρυ!
Συγγνώμη αλλά εγώ αυτή τη δυαδική λογική δεν την καταλαβαίνω.
Ταμπελάκι μάλλον δε φτουράει πάνω μου......

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Και καλά λέει ο περσόνας.
Το ίδιο είναι να καταδικάζονται γυναίκες μουσουλμάνες σε θάνατο δια λιθοβολισμού επειδή πχ τις βιάσαν και το ίδιο να καταδικάζεται σε θάνατο ένας γαμωπαιδεραστής που έχει σκίσει μωρά;;;; ΕΛΕΟΣ!
ΜΗ με τρελάνεις τώρα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τέλος το ότι συμφωνώ με την αριστερή σκέψη σε πολλά δε πάει να πει ότι θα γίνω κνιτάκι.......

Δεν υπάρχει μόνο αριστερή σκέψη, υπάρχει και αριστερή πρακτική.
Αλλιώς χέστα.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πάντως ποιον θεωρείς κνιτάκι.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τα λόγια μου δεν είναι προσβλητικά και είμαι ευδιάθετος για αυτό και σου απάντησα. Εκτός αν είσαι γκόμενα θα ήταν καλό να απαντάς με λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι γενικολογίες και αφορισμούς

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δηλαδή εσύ φέθρυ θα είσαι ικανοποιημένος αν αυτός ο επιφανής "κύριος"  :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: που έβαζε τα μωρά μηνών να σοδομίζονται από ζώα (το λέω και ανατριχιάζω) καταδικαστεί απλά σε κάποια χρόνια φυλακή ή ε΄στω και ισόβια;
Πιστεύεις ότι πέρα από το ότι θα σε επιβαρύνει ως φορολογούμενο θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο μες στο μυαλό του;

Το παρουσιάζεις όπως θέλεις.

Εσύ είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι δεν θα αλλάξει;

Επισκέπτης
χωρις καμμια διαθεση για τσακωμους,το τονιζω αυτο,το υπαρχον συστημα ειναι μια μαλακια και μιση και το βλεπουμε.εγκληματιες καθε ειδους μπαινουν μεσα και βγαινουν σε μηδεν χρονο ,κλεφτες κανουν 10 χρονια και παιδεραστες βγαινουν σε 5,αν κανω λαθος στα νουμερα δεν κανω λαθος στις αναλογιες...το αν η θανατικη ποινη ειναι λυση δεν το ξερω παντως το να υπαρχουν αυτοι εξω δεν ειναι...απλη λογικη...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και καλά λέει ο περσόνας.
Το ίδιο είναι να καταδικάζονται γυναίκες μουσουλμάνες σε θάνατο δια λιθοβολισμού και το ίδιο να καταδικάζεται σε θάνατο ένας γαμωπαιδεραστής που έχει σκίσει μωρά;;;; ΕΛΕΟΣ!
ΜΗ με τρελάνεις τώρα.

Στο επίπεδο που μια κοινωνία (δύο, εν προκείμένω, και για τους δικούς της λόγους η καθεμία) ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ και μόνον, ναι, είναι το ίδιο.
Όσο κι αν σε σοκάρει.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τα λόγια μου δεν είναι προσβλητικά και είμαι ευδιάθετος για αυτό και σου απάντησα. Εκτός αν είσαι γκόμενα θα ήταν καλό να απαντάς με λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι γενικολογίες και αφορισμούς

Εσύ πρώτος μίλησες για παπαρολογίες (που λέω).
Η στο χωριό σου δεν θεωρείται προσβλητικό αυτό;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Όχι όταν είναι αλήθεια  :cheesy:

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Το παρουσιάζεις όπως θέλεις.

Εσύ είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι δεν θα αλλάξει;

Όχι δεν είμαι σίγουρη. Μάλιστα πιο πάνω έγραψα ότι κάτι που με τρομάζει στην προοπτική της καταδίκης σε θάνατο είναι τα κριτήρια.
Προτιμώ πάντως να δώσω ευκαιρία σε άλλον καταδικασμένο, για άλλο έγκλημα (πχ έγκλημα εν βρασμώ ψυχής) παρά γι αυτό που έχει γίνει εντελώς συνειδητά και μεθοδευμένα.
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα εδώ δεν είναι η θανατική καταδίκη.
Πες εσύ τι προτείνεις γι αυτά τα άτομα, τους συγκεκριμένους αισχρούς παιδεραστές. I'm all ears

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
χωρις καμμια διαθεση για τσακωμους,το τονιζω αυτο,το υπαρχον συστημα ειναι μια μαλακια και μιση και το βλεπουμε.εγκληματιες καθε ειδους μπαινουν μεσα και βγαινουν σε μηδεν χρονο ,κλεφτες κανουν 10 χρονια και παιδεραστες βγαινουν σε 5,αν κανω λαθος στα νουμερα δεν κανω λαθος στις αναλογιες...το αν η θανατικη ποινη ειναι λυση δεν το ξερω παντως το να υπαρχουν αυτοι εξω δεν ειναι...απλη λογικη...
Κανείς δεν είπε να βγουν έξω απο την αρχή οι ειδεχθείς εγκληματίες, χωρίς να πληρώσουν για τα κρίματά τους.
Τώρα, αν εσύ θεωρείς οτι ο Παπαχρόνης του 1982 και ο Παπαχρόνης του 2007 είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι στην κακή έξη, θα πρέπει και να το αποδείξεις.
Οι ειδικοί επιστήμονες πάντως διαφωνούν μαζί σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom