Νέα

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία / παιδοφιλία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lotusdvd
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 66K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιά είναι η κατάλληλη ποινή για τέτοια αδικήματα...

• Μσκροχρόνια Φυλάκιση

Ψήφοι: 17 15,5%
  • Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά!

Ψήφοι: 24 21,8%
  • Χημικός Ευνουχισμός

Ψήφοι: 35 31,8%
  • Θάνατος!

Ψήφοι: 34 30,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    110

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Η γνώμη μου για τους εγκληματίες (ακόμα και για αυτούς που διέπραξαν τα πιο φρικαλέα εγκλήματα) είναι απλή.
Να εκτίσουν στη φυλακή όση ποινή προβλέπει ο νόμος.
Και να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλειά τους για όσο καιρό κάτσουν στη φυλακή.
Σου φαίνεται τόσο ακραίο;

και μολις βγουν εξω θα κανουν παλι τα ιδια. σου φαινεται εσενα αρκετο για να μετανοησει καποιος;;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
υπαρχουν ομως και καποιες σταθερες ιδεες εδω και αιωνες και το να ασελγεις πανω σε παιδια νομιζω ειναι οτι χειροτερο, αυτο δεν ειναι κοινη λογικη;

Φυσικά.
Αλλά να εκμεταλλεύεσαι την κτηνωδία του να ασελγείς πάνω σε παιδιά ώστε να σου δίνεται το δικαίωμα να κάνεις κι εσύ κτηνωδίες, δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες, νομίζω.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
μου φαινεται παραξενο
που υπαρχουν θιασωτες του εβραικου νομου
στον 21ο αιωνα

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
μου φαινεται παραξενο
που υπαρχουν θιασωτες του εβραικου νομου
στον 21ο αιωνα

Γιατί, η κοινωνία μας σου φαίνεται πολύ πιο εξελιγμένη και πολιτισμένη απο την εποχή που εφαρμοζόταν ο μωσαϊκός νόμος;

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Φυσικά.
Αλλά να εκμεταλλεύεσαι την κτηνωδία του να ασελγείς πάνω σε παιδιά ώστε να σου δίνεται το δικαίωμα να κάνεις κι εσύ κτηνωδίες, δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες, νομίζω.

και τι κανεις με τετοια καθαρματα τελικα; πλυση εγκεφαλου;

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ευα ,
υπαρχει πολυτιμοτερο αγαθο απο την ελευθερια ?
δε νομιζω. οι νομοι πανω σε στερησεις ελευθεριων στηριζονται.
η ζωη ομως ειναι δικαιωμα καποιου,
και κανεις δε θα επρεπε να εχει το δικαιωμα να τη στερει.
και μολις βγουν εξω θα κανουν παλι τα ιδια. σου φαινεται εσενα αρκετο για να μετανοησει καποιος;;
η θανατικη καταδικη ειναι αισχατη και ακραια λυση.

Επισκέπτης
Να τους κοψουμε τις ψωλες να ησυχασουν και αυτοι απο την ανωμαλια τους και εμεις.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Να τους κοψουμε τις ψωλες να ησυχασουν και αυτοι απο την ανωμαλια τους και εμεις.

Μη λες αβασάνιστα -και ανεφάρμοστα- πράγματα, ασπρούλη.
Γιατί το ξέρεις πολύ καλά οτι το λες απλώς για να το λες, όχι γιατί θα γίνει κάποτε.
Και καλώς δεν θα γίνει.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η γνώμη μου για τους εγκληματίες (ακόμα και για αυτούς που διέπραξαν τα πιο φρικαλέα εγκλήματα) είναι απλή.
Να εκτίσουν στη φυλακή όση ποινή προβλέπει ο νόμος.
Και να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλειά τους για όσο καιρό κάτσουν στη φυλακή.
Σου φαίνεται τόσο ακραίο;

Θα συμφωνήσω, τονίζοντας όμως τη φράση "όση ποινή προβλέπει ο νόμος"...
Χωρίς ελαφρυντικά, ευνοικούς όρους, πενθήμερες άδειες και συναφή...
Και αυτό δεν προϋποθέτει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αλλά σωστή εφαρμογή του ήδη υπάρχοντος...

Και οσοδήποτε ειδεχθείς αν είναι αυτές οι πράξεις, το λυντσάρισμα δεν είναι λύση...

Τώρα, αν ο πατέρας κάποιου παιδιού που βιάστηκε (και ουχί κάποιος οργίλος τρίτος) δεν αντέξει και σκοτώσει το βιαστή, ούτως ή άλλως θα έχει την επιείκια του δικαστηρίου αλλά σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί η αυτοδικία ή τα βασανιστήρια...

Για τη θανατική ποινή, προσωπικά θα ήμουν υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων και εγκληματιών αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θα συμφωνήσω, τονίζοντας όμως τη φράση "όση ποινή προβλέπει ο νόμος"...
Χωρίς ελαφρυντικά, ευνοικούς όρους, πενθήμερες άδειες και συναφή...
Και αυτό δεν προϋποθέτει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αλλά σωστή εφαρμογή του ήδη υπάρχοντος...

Και οσοδήποτε ειδεχθείς αν είναι αυτές οι πράξεις, το λυντσάρισμα δεν είναι λύση...

Τώρα, αν ο πατέρας κάποιου παιδιού που βιάστηκε (και ουχί κάποιος οργίλος τρίτος) δεν αντέξει και σκοτώσει το βιαστή, ούτως ή άλλως θα έχει την επιείκια του δικαστηρίου αλλά σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί η αυτοδικία ή τα βασανιστήρια...

Για τη θανατική ποινή, προσωπικά θα ήμουν υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων και εγκληματιών αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

Με εξαίρεση την τελευταία φράση, όπου αφήνεις παραθυράκι για την επαναφορά της θανατικής ποινής, έστω και σε "ειδικές κατηγορίες εγκλημάτων" (υποθέτω οτι εννοείς καταληψίες, απεργούς κλπ  :)  ), θα συμφωνήσω επιτέλους μαζί σου.
Σου υπενθυμίζω επίσης πως οι πενθήμερες άδειες και τα συναφή που λες, προβλέπονται σαφώς απο το νόμο.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
αναμφιβολα.
ειδικα σε θεματα τεχνολογιας.

Γιατί, η κοινωνία μας σου φαίνεται πολύ πιο εξελιγμένη και πολιτισμένη απο την εποχή που εφαρμοζόταν ο μωσαϊκός νόμος;

Επισκέπτης
Παντως ρε Φεθρυ που εισαι τοσο κατα της θανατικης ποινης...ξερεις για καποιον που ειναι να φαει ισοβια και να μεινει μεσα στην φυλακη 50-60 χρονια μεχρι να πεθανει δεν ειναι καλυτερη η θανατικη ποινη?Θα λυτρωθει μια ωρα αρχιτερα.Απο το να αφησει την τελευταια του πνοη μεσα στα καγκελα με οτι αυτο συνεπαγεται (ξυλο,βιασμο κτλ)?Πιο πολυ σαν καταρα μου ακουγεται να ζεις πισω απο τα καγκελα για τοσα χρονια απο το να ξερεις οτι θα τελιωσει το μαρτυριο σου.
Προσωπικα δεν θα αντεχα τοσα χρονια εγκλειστος μεσα σε φυλακη.Καμια φορα ο θανατος δεν ειναι και το χειροτερο πραγμα ισως.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Παντως ρε Φεθρυ που εισαι τοσο κατα της θανατικης ποινης...ξερεις για καποιον που ειναι να φαει ισοβια και να μεινει μεσα στην φυλακη 50-60 χρονια μεχρι να πεθανει δεν ειναι καλυτερη η θανατικη ποινη?Θα λυτρωθει μια ωρα αρχιτερα.Απο το να αφησει την τελευταια του πνοη μεσα στα καγκελα με οτι αυτο συνεπαγεται (ξυλο,βιασμο κτλ)?Πιο πολυ σαν καταρα μου ακουγεται να ζεις πισω απο τα καγκελα για τοσα χρονια απο το να ξερεις οτι θα τελιωσει το μαρτυριο σου.
Προσωπικα δεν θα αντεχα τοσα χρονια εγκλειστος μεσα σε φυλακη.Καμια φορα ο θανατος δεν ειναι και το χειροτερο πραγμα ισως.

Η άποψή μου δεν έχει να κάνει με το ανθρωπιστικό μέρος της υπόθεσης, έτσι όπως το θέτεις τουλάχιστον.
Έχει να κάνει κυρίως με την φιλοσοφική μου άποψη οτι δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον μια ποινή που δεν γνωρίζεις τι είναι.
Και κανείς μας δεν γνωρίζει τι είναι ο θάνατος.
Όσο γι' αυτούς που δεν αντέχουν την πολυετή φυλακή υπάρχει πάντα η λύση της αυτοκτονίας, όπως και για όλους μας άλλωστε.
Όχι όμως αυτοκτονία επειδή σε σπάνε κάθε μέρα στο ξύλο οι συγκρατούμενοί σου και η "πολιτισμένη" μας κοινωνία δεν μπορεί -η δεν θέλει- να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σωματική σου ακεραιότητα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom