Αυτο που μου ειπε ειναι το επόμενο, το έμαθε απο τρίτο.
Είχαν έρθει οι φιλοι σας και περίμεναν και τις γυναίκες τους - ετσι είχαν πει για να κάνετε παρέα και να τσιμπήσετε κάτι . Η λενα εχει αυτο το συνήθειο να ντύνεται αφελώς προκλητικά με κοντή αεράτη φούστα . Οι φιλοι σας όταν την είδαν τους έπεσαν τα σάλια , τις έκαναν κομπλιμέντα ...αθώα. Όταν πηγές στη κουζίνα για να φέρεις μπυρες συζητούσαν πω ρε τι ειναι αυτο πάλι σήμερα . Ακούστε ειπε ο ένας δε μου πολυαρεσει η μπυρα. Μη λες χαζομάρες του ειπε ο άλλος τραβιέται. Ναι αλλα πάω στοίχημα ´οτι δεν έχουν κόκκινο κρασί . Ε και? μήπως πρέπει να παει κάποιος να πάρει ? τι χαζομάρες λες και να χάσουμε το υπερθέαμα . Όχι εμείς ρε, θα στείλουμε τον πανο ειναι οικοδεσπότης και εμείς θα μείνουμε με την οικοδέσποινα. Θα παει ρε . Βέβαια. Όταν ήρθες στο σαλόνι με τις μούρες ο ένας φίλος σου προφασίστηκε ´οτι θέλει νερό και πήγε στη κουζίνα . Εκει ήταν η λενα και έβγαζε το ταχπψι απο το φούρνο. Ο φίλος σου χωρις να ρωτήσει έπιασε την αεράτη φούστα και τη σήκωσε αποκαλύπτοντας τα υπέροχα καπούλια τις λενας η οποία φορούσε στρινγκ κορδόνι. Η λενα αντέδρασε και του ειπε τι κανεις εκει , είμαι παντρεμενη γυναικα και πανος ειναι δίπλα. Τι θα πει η γυναικα σου. Ο φίλος σας την πλησίασε ψύχραιμα έβαλε το χέρι του στα κωλομαγουλα της λενας άρχισε να τα χαϊδεύει ξεδιάντροπα και της ειπε : το θέμα ειναι τι θα πει ο πανος εαν μάθει καποια μονο απο αυτά που μας είπαν οι θείοι σου , ναι εκείνοι στην ταβέρνα . Τι εννοείς ? θέλεις να σου πω η μήπως πρέπει να πάμε μέσα. Όταν ήρθαν μέσα οι φιλοι σου ζήτησαν παγωμένα ποτήρια και η λενα πήγε στο μπάνιο.
Τοτε ο ένας πήρε τηλέφωνο και ειπε ελα Ανδρέα πρέπει να κλείσεις πιο νωρίς σήμερα . Γιατ ρε πας καλα. Ναι ρε είμαστε εδώ απέναντι στο σπιτι του Πάνου και της Καύλας της λενάς. Θελουμε να τον στείλουμε για κρασί και δεν θελουμε να γυρίσει σε δέκα λεπτά, με πιάνεις. Τι ρε θα ξεμοναχιασετε τη λενα ποιοι είστε εκει. Εγω με τους άλλους δυο ξέρεις. Τι ρε μη με τρελαίνεις θα την πάρετε παρτουζα, ετσι λέμε. Θελω και γω. Κλείσε ρε το μαγαζί και ελα μόλις βγει ο πανος.
Μόλις ήρθες και λενα ο ένας απο τους φίλους σου ειπε , ρε πανο με αυτο παει κρασί , α ωραία να φέρω λευκό. Τι λευκό ρε με αυτο παει μονο κόκκινο. Θα πήγαινα εγω αλλα εαν έρθει η γυναικα μου και δε με βρει ειναι πολυ ζηλιάρα. Δεν πειράζει θα παει ο πανος εδώ απέναντι ειναι. Εντάξει είπες πάω
Οι φιλοι σας ήταν όλο χαρά και χαμογελούσαν πονηρά μεταξύ τους .
Όταν ακούστηκε η εξώπορτα η λενα ρώτησε που ειναι οι φίλες μου. Δε νομίζω ´οτι θα μπορέσουν να έρθουν σήμερα. Μπα πως ετσι. Που τις αφήνετε μόνες τους. Το ίδιο αναρωτιόμαστε και εμείς για τον πανο .
Εκείνη την ωρα χτύπησε η εξώπορτα και η λενα πήγε να ανοίξει . Όπως πήγαινε οι ´φιλοί ´ κουνάω αν τα χαρτιά τους λέγοντας πω Έπρεπε τι κωλαρα ειναι αυτη. Και κοιτά τους κότσους να την πιάνεις απο εκει και να της γαμας το στόμα. Κοιτά το σκαμπό τι λέτε θα την βάλουμε πάνω και να πεξουμε μπουκάλα , να τη γυρίζουμε και σε όποιον σταματήσει μπροστα θα της τον βάζει στο κωλο , τον έχω άχτι αυτο τον κωλο.
Τοτε η λενα άνοιξε τη πόρτα και ήταν ο κύριος Ανδρέας με ενα μπουκάλι κόκκινο κρασί .
Κύριε Ανδρέα ΕΕ που ειναι ο πανος ? μα πήγε να πάρει κρασί αλλα εγω είχα κλείσει και είπα και στην κάβα στην κάτω δπγειτονια να κλείσει , άρα θα ψάξει για να βρει . Μα γιατι ?
Οι φιλοι σας σηκώθηκαν και πλησίασαν τη λενα . Μα για να έχουμε αρκετό χρονο να σε ξεκωλιασουμε, είπαν και ξεκουμπωσαν όλοι μαζί τα φερμουάρ τους και έβγαλαν έξω τις πουτσες τους .
Ελα μη κανεις τη δύσκολη δεν ειναι και πρώτη σου παρτουζα,
Εγω δεν, είμαι παντρεμενη με το φίλο σας οι γυναίκας σας ειναι φίλες . Ναι οι γυναίκες μας δεν δινουν κωλο ούτε κάνουν πιπες.
Και ήρθατε σε εμένα.
Την πλησίασαν περισσότερο και τις πίεσαν τους όλους με αποτέλεσμα η Λενα να κατέβει ανάμεσα τους . Οι τύποι πλησίασαν και την άρχισαν όλοι μαζί στα πουτσο σκαμπίλια με τις ψωλαρες τους και αμέσως μετά σήκωσαν όλοι μαζί τις πουτσες τους προς τα πάνω και της είπαν. Ελα ρε κούκλα γλύψε μας τα αρχιδια ...