Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
αυτοι ειναι παραγοντες που καθε 2ετια αλλαζουν!!! το AHRC τι λεει για ολα αυτα?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
  Μπαίνουν άπειρες μεταβλητές μέσα αδελφέ.  Απορρόφηση πτυχιούχων από την αγορά, παραγωγή διδακτορικών, επιστημονικές δημοσιεύσεις των εκπαιδευτικών, συμμετοχές των ιδίων σε συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές ομάδες και δίκτυα, επενδύσεις σε ερευντικά προγράμματα, υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βιβλιοθήκες, εργαστήρια και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα.  Δεν τις βγάζω κι εγώ τις λίστες, απλά έχει τύχει να καταπιστώ με δαύτες μερικές φορές.

Νομίζω είναι φανερό ότι άλλα ζητάει ο μεταπτυχιακός φοιτητής-ερευνητής  άλλα ο υποψήφιος διδάκτορας και άλλα ο προπτυχιακός. Ενδεχομένως -κάποιο πανεπιστήμιο-να έχει κάποια στοιχεία που είναι καλά για τον προπτυχιακό αλλά να υστερεί σε άλλα που να χρειάζεται ο μεταπτυχιακός. Και τούμπαλιν. Σαφώ υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια αλλά τίθενται πολλά ζητήματα για όλα... Καταρχήν ποιοι κάνουν όλες αυτές τις μετρήσεις και αποτιμούν όλα αυτά τα στοιχεία. Δε το λέω γιατί αμφισβητώ τα κριτήρια τα οποία μια χαρά μου φάνηκαν αυτά που ανέφερες. Έχεις υπόψη σου όμως ποιος φορέας τις βγάζει? Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω να εκδόσω μια δική μου λίστα αύριο? Και να βάλω μέσα όποια κριτήρια θέλω εγώ?

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
στα μεταπτυχιακα παιζει και ρολο ο υπευθυνος καθηγητης-αυτος μπορει να ειναι ονομα,  να εχει παρει τρελα λεφτα για να διδασκει οχι σε ενα ΑΑΑ πανεπιστημιο (συχνα research fellowship) και να στοχευει στην αναβαθμιση του εν λογω ιδρυματος, εχοντας θέση chair. σε αυτην την περιπτωση τι γινεται?

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1

Εδώ θα βρείτε μια από τις πιο γνωστές λίστες κατάταξης, αυτή που εκδίδει κάθε χρόνο το πανεπιστήμιο της Σαγκάης.

Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι η μοναδική. Βαθμολογεί τα πανεπιστήμια συνολικά και με επιμέρους κριτήρια.

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Κemal συμφωνω 100%. Οι αιτησεις που ερχονται απο Αγγλια σε αμερικανικα πανεπιστημια για μεταπτυχιακα (εκτος απο 2-3 γνωστα) πανε κατευθειαν στο καλαθο. Αυτο νομιζω τα λεει ολα.

Τωρα για Ελλαδα, ενταξει οποιος λεει οτι προτιμαει ενα polytechnic της Αγγλιας απο το Ελληνικο πολυτεχνειο  πρεπει να ειναι βλαμμενος. Εαν την ψαχνεις και βρεις ενα αντικειμενο που σου αρεσει, μαθαινεις. Οπως συμβαινει αλλωστε και με ενα σωρο Ελληνες καθε χρονο που συνεχιζουν Αμερικη και τα πανε σφαιρα.

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
και καλα κ ωραια αυτα που λετε ρε μαγκες αλλα αμα ειναι να παω να σπουδασω αμερικη γιατι να γυρισω ελλαδα μετα? ακομα κ χαρβαρντ να χεις βγαλει παλι τρεις κ εξηντα 8α βγαζεις αν δεν εχεις μπαρμπα στην κορωνη!

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Νομίζω είναι φανερό ότι άλλα ζητάει ο μεταπτυχιακός φοιτητής-ερευνητής  άλλα ο υποψήφιος διδάκτορας και άλλα ο προπτυχιακός. Ενδεχομένως -κάποιο πανεπιστήμιο-να έχει κάποια στοιχεία που είναι καλά για τον προπτυχιακό αλλά να υστερεί σε άλλα που να χρειάζεται ο μεταπτυχιακός. Και τούμπαλιν. Σαφώ υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια αλλά τίθενται πολλά ζητήματα για όλα... Καταρχήν ποιοι κάνουν όλες αυτές τις μετρήσεις και αποτιμούν όλα αυτά τα στοιχεία. Δε το λέω γιατί αμφισβητώ τα κριτήρια τα οποία μια χαρά μου φάνηκαν αυτά που ανέφερες. Έχεις υπόψη σου όμως ποιος φορέας τις βγάζει? Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω να εκδόσω μια δική μου λίστα αύριο? Και να βάλω μέσα όποια κριτήρια θέλω εγώ?

Για μια ενδεικτική μεθοδολογία βλ. σχετικά:

Επισκέπτης
χαχα ούτε πρυτάνεις των πανεπιστημίων να ήμασταν δεν θα τρελλενόμασταν τόσο, ποιο είναι καλό ποιό είναι κακό....λες και έχουμε κανα συμφέρον.
τα αγγλικά πανεπιστήμια έχουν καλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας αλλά μην ξεχνάμε ότι στην αγγλία υπάρχει και μεγάλη ζήτηση, δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με την ελλάδα.
στην ελλάδα υπάρχει η υποδομή, π.χ το Μετσόβειο έχει άρτιο εξοπλισμό και πολλούς καθηγητές διεθνούς κύρους, και το Αριστοτέλειο επίσης, αλλά ο τρόπος που λειτουργούν τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι για γέλια γιατί έχουν αφήσει τα κομματόσκυλα να κάνουν κουμάντο. Ξέρω περιπτώσεις που άτομα έχουν περάσει μαθήματα χώρις να πάνε να δώσουν εξετάσεις....πως θα το θεωρήσω αυτό το πανεπιστήμιο καλύτερο από ένα αγγλικό ή γερμανικό ή γαλλικό πανεπιστήμιο. Πτυχιακές που παραβιάζουν κάθε έννια πνευματικών δικαιωμάτων, οι έλληνες φοιτητές που έκαναν πρώτο πτυχίο ελλάδα ερχόντουσαν για μεταπτυχιακό αγγλία και δεν ξέραν να κανουν references στις εργασιές τους, σε ποιο ευρωπαικό ή αμερικάνικο πανεπιστήμιο θα περνούσαν τέτοιες εργασιες;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Προφανώς υπάρχουν στην Αγγλία μεμονωμένες σχολές και ερευνητικές ομάδες παγκοσμίου κύρους. Από Ναυπηγική στο Strathclyde (με πολλούς Έλληνες), AI στο Εδιμβούργο (τεράστια παράδοση) και Συγκοινωνιολογία στο Leeds - και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν.
Μόνον για το LSE έχω κάθετα αρνητική άποψη, κάποτε ήταν,τώρα... Με Γιάννο και Αλογοσκούφη είναι να μην αλλάξεις γνώμη;

Αλλά η συζήτηση νομίζω γίνεται για την συνολική ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε engineering (από κάτι τέτοιο άρχισε το νήμα). Σχολεία που είναι στην κορυφή για τα περισσότερα αντικείμενα τους απο bioengineering μέχρι nanomechanics και από ceramics μέχρι algorithm design. Αυτό το πετυχαίνουν μόνον τα πανεπιστήμια της Αμερικής και ορισμένα μόνον της Αγγλίας. Και επίσης προσφέρουν συνεπή επίπεδα και για την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Συνάδελφε Enforcer, στα χρόνια μου σαφώς υπήρχε καθυστέρηση του Πολυτεχνείου σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση της επιστήμης αλλά και της πιάτσας. Σήμερα όμως όποιος θέλει μπορεί να είναι πλήρως ενήμερος. Στο δίκτυο υπάρχουν τα πάντα, το MIT βγάζει όλα τα lectures δημόσια. Τα 5 χρόνια του πολυτεχνείου σε καμία περίπτωση δεν τα θεωρώ ότι αποτέλεσαν τροχοπέδη, μηχανικός κυρίως σημαίνει τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Μπορεί για το θέμα της εισαγωγής σε ελληνικό πανεπιστήμιο να έχω ακραίες απόψεις, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι με την πρώτη δυσκολία κάποιοι την κάνουν για Αγγλία ή Βουλγαρία ή Τσεχία. Παλιότερα θυμάμαι τι γίνονταν με Ιταλία και Ρουμανία. Πόσο άνετα αισθάνεται να πάει κάποιος σε γιατρό που τελείωσε στην Ρουμανία επί Τσαουσέσκου;(τουλάχιστον αυτοί μαμούσαν καλλίτερα από όλους, δεν είναι μύθος).

Και οι απόφοιτοι του Κολλεγίου πάντα πήγαιναν απευθείας Αμερική, δεν νομίζω όμως ότι στα μεταπτυχιακά έχουν κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που τελείωσε εδώ. Στην μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη είναι άλλο θέμα, το κύκλωμα είναι γνωστό.

Τέλος υπάρχουν πάρα πολλές λίστες κατάταξης πανεπιστημίων. Για Αγγλία, μία είναι και του Guardian:
[URL unfurl="true"]http://education.guardian.co.uk/universityguide2008/0,,2027789,00.html[/url]

όπου υπάρχει και μία σχετική συζήτηση για τα μειονεκτήματα των λιστών:
[URL unfurl="true"]http://education.guardian.co.uk/higher/comment/story/0,,2063699,00.html[/url]

από όπου αντιγράφω:

Standards of English literacy at UK universities are often poor. To compensate for this, lecturers are pressured to "mark positively". This is particularly true in relation to international students, whose full-cost fees are now a lucrative and essential source of much-needed revenue. I have heard it seriously argued that international students who plagiarise should be treated more leniently that British students, because of "differential cultural norms". It is indeed rare, nowadays, for habitual plagiarists to be expelled from their universities.

Αυτό όμως στην Αμερική είναι μη αποδεκτό.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Έχουμε στην ελάδα bioengineering και nanomechanics; Στο τέλος θα μας πείτε ότι στη λούτσα υπάρχει η ευρωπαική silicon valley  :dancing:

Επισκέπτης
για το Plagiarism δεν υπάρχει καθόλουα ανοχή ούτε στην αγγλία αυτό είναι σίγουρο.

οσό για τους γιατρόυς από την ρουμανία....και ο Γιακούμπ εκέι τελειώσε, εγώ θα τον εμπιστευόμουν.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή την στιγμή στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια υπαρχουν κινέζικα, βουλγάρικα, ρουμάνικα αλλά όχι ελληνικά (περσινή λίστα δημοσιευμένη και σε αγγελιοφόρο και ελευθεροτυπία νομίζω).
Και το ξαναλέω, αυτό συμβαίνει όχι γιατί στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν υπάρχει αξιόλογο προσωπικό, αλλά γιατί τα κόμματα τα έχουν κατανσήσει οργανωτικά ένα τσίρκο.
Εμένα μου έκανε παράπονα ένας πρώην καθηγητής μου από αγγλικό πανεπιστήμιο ότι είχε πάει στο αριστοτελείο για ένα project που δούλευε με γνωστο έλληνα καθηγητη της νανομηχανικής που έιναι και στο Χιουστον, και δεν μπορούσαν να πάνε στο γραφείο του στο αριστοτέλειο λόγο των καταλήψεων και κάνανε meetings σε καφενεία.
Πως να έχει κύρος μετά έναν τέτοιο πανεπιστήμιο;;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
για το Plagiarism δεν υπάρχει καθόλουα ανοχή ούτε στην αγγλία αυτό είναι σίγουρο.

οσό για τους γιατρόυς από την ρουμανία....και ο Γιακούμπ εκέι τελειώσε, εγώ θα τον εμπιστευόμουν.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή την στιγμή στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια υπαρχουν κινέζικα, βουλγάρικα, ρουμάνικα αλλά όχι ελληνικά (περσινή λίστα δημοσιευμένη και σε αγγελιοφόρο και ελευθεροτυπία νομίζω).
Και το ξαναλέω, αυτό συμβαίνει όχι γιατί στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν υπάρχει αξιόλογο προσωπικό, αλλά γιατί τα κόμματα τα έχουν κατανσήσει οργανωτικά ένα τσίρκο.
Εμένα μου έκανε παράπονα ένας πρώην καθηγητής μου από αγγλικό πανεπιστήμιο ότι είχε πάει στο αριστοτελείο για ένα project που δούλευε με γνωστο έλληνα καθηγητη της νανομηχανικής που έιναι και στο Χιουστον, και δεν μπορούσαν να πάνε στο γραφείο του στο αριστοτέλειο λόγο των καταλήψεων και κάνανε meetings σε καφενεία.
Πως να έχει κύρος μετά έναν τέτοιο πανεπιστήμιο;;

Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις ολόκληρη την παραπομπή () που παρέθεσα, θα έβλεπες ότι τα σχετικά με το plagiarism στα Αγγλικά Πανεπιστήμια δεν το λέω εγώ, αλλά ο:
"Professor Geoffrey Alderman (is) a visiting research fellow at the Institute of Historical Research, University of London".
Και το λέει στον Guardian, την σοβαρότερη αγγλική εφημερίδα και χωρίς να του ανταπαντά επί της ουσίας κανένας. Καλά, αυτός δεν ξέρει.....

Τώρα από που και ως που ο Γιακούμπ τελείωσε Ιατρική στην Ρουμανία;;;;;; :think: :think: :think:
Αιγύπτιος είναι ο άνθρωπος, στο Κάϊρο τελείωσε την Ιατρική και εκεί γράφτηκε στον Ιατρικό Σύλλογο.

Βέβαια μετά πήγε στην Αγγλία, όπου κυρίως δούλεψε, αλλά και στην Αμερική (Universitry of Chicago Medical School).

Πράγμα που γενικά αποδεικνύει την θέση μου, δηλαδή ότι κάποιος μπορεί να κάνει τις προπτυχιακές σπουδές στον τόπο του (ακόμη και αν ήταν η Αίγυπτος του Νάσσερ) και μετά να πάει για μεταπτυχιακά σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο της λίστας των 10 ή των 100 σε άλλη χώρα.

Εσύ πάντως αν θέλεις, πήγαινε να σε χειρουργήσει γιατρός που τελείωσε στην Ρουμανία και που πήρε αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ την 5η φορά που έδωσε εξετάσεις.

Ή κάποιος που τελείωσε στην Ιταλία την δεκαετία του 80. Όταν γυρνούσαν την μισή Ιταλία και βάλε (από Πάδοβα σε Γένοβα και από Γένοβα σε Μπολώνια) για να βρουν Πανεπιστήμιο να περάσουνε την Ανατομία (αφού ήδη είχαν φτάσει στο 6ο έτος).

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Ρε παιδιά παμε καλα?¨οπως το πατε εσεις θα βγαλετε ολα τα πανεπηστημια του εξωτερικου σκαρτα κ αχρηστα.Δηλαδη τα δικα μας ειναι τα τελεια?Πατε καλα?Τα δικα μας με τα χιλιαδες προβληματα?Με τις κατάληψεις κ ολες τις αλλες αηδιες?Ειδε κανεις καμια καταληψη σε χωρα του εξωτερικου?Ακομα κ στην Ρουμανια η την Βουλγαρια που τοσο υποβηβαζεται δεν εχει τετοια χαλια.Καποιο φιλοι ειπαν πιο πανω οτι τα Αγγλικα πανεπηστημια δεν ειναι κ τοσο καλα?Εχετε απολυτο δικιο γιαυτο αλλωστε κ η Αγγλια δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενη κ δεν κανει ερευνα σε κανεναν τομεα.Δεν λεω εχει κ η Αγγλια καποια προβληματα στην παιδια της αλλα μην την συγκρινεται κ με την χωρα μας.Μην μας τρελανεται ορισμενοι ρε παιδια! :)

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
H έρευνα σήμερα γίνεται σε πάρα πολλά κράτη. Είναι λάθος να πιστεύουν μερικοί ότι δεν γίνεται στην Αγγλία τίποτα από έρευνα ή ότι στην Ελλάδα κατοικούμε ακόμη σε σπηλιές. Επίσης οι καταλήψεις δεν νομίζω ότι αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων. Στο κάτω κάτω καταλήψεις γίνονται σε πολλά κράτη Γερμανία , Γαλλία κλπ.
Δηλαδή άμα σου πουν αύριο ότι για να σπουδάσεις στην Ελλάδα πρέπει να καταβάλεις 10000 ευρώ δίδακτρα το χρόνο δεν πρέπει να αντιδράσεις ? Κάτι τέτοιο έγινε στη Γερμανία και έκλεισαν τα Πολυτεχνεία για μήνες. Κατάληψη λοιπόν δεν κάνουν μόνο οι Ελληναράδες.

Επίσης ποιός γνωρίζει πχ ότι το Internet ως μέσο αναπτύχθηκε αρχικά στο CERN και στην τότε Σοβιετική Ενωση ? Ολοι νομίζουν ότι είναι αμερικάνικη ιστορία. Η Αμερική αναμφισβήτητα έχει επιστήμη αλλά όσο και αν φαινεται περιεργο αυτή λαμβάνει χώρα σε ελάχιστα ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα συγκρινόμενα με το μέγεθος της Αμερικής. Και ας μην ξεχνούν μερικοί ότι η Αμερική μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου ήρθε στο προσκήνιο απλά διότι καταστράφηκε ολοσχερώς κάθε επιστημονική και βιομηχανική υποδομή στην Ευρώπη. Ολα τα δυνατά μυαλά μετά το τέλος του πολεμου στην Αμερική κατέληξαν. Επίσης και μετά τη διάλυση του επιστημονικού κολοσού που λεγόταν Σοβιετική Ενωση όλοι οι καλοί μηχανικοί, φυσικοί και χημικοί οδηγήθηκαν εκεί.
Οσον αφορά την επιστημη στην Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία κτλ δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι τουλάχιστον στο χώρο των θετικών επιστημών ανέδειξε μεγάλους εγκεφάλους. Τώρα βέβαια με τους μισθούς πείνας που παίρνουν οι καθηγητές εκεί λογικό είναι να δέχονται φακελάκια από κάποιους ξένους που σπουδάζουν εκεί προκειμένου να περάσουν κάποιο μάθημα. Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι απλά....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Εντάξει..τώρα γελάμε...

Δε γίνεται έρευνα στην Αγγλία..

Εχω προσωπική άποψη επι του θέματος - Απλά να ενημερώσω όσους δε γνωρίζουν ότι οι περισσότερες εταιρίες φόρμουλα ένα έχουν έδρα στην Αγγλία, δίνοντας σημαντικό πλήθος θεμάτων για σοβαρά διδακτορικά. Αναφέρομαι κυρίως σε θέματα τεχνολογίας υλικών και ρευστομηχανικής. Επίσης, British Aerospace και EADS (Eurofighter) έδωσαν στη χρονιά που έκανα εγω μεταπτυχιακό 4 πολύ καλά διδακτορικά.

Φίλος Ισπανός έφυγε για Cambridge για ένα διδακτορικό σε ΙΤ. Χρηματοδοτούμενο απο τη Microsoft η οποία και εξόπλισε το σύνολο των IT εργαστηρίων του Cambridge.

Επίσης, άλλος φίλος μηχανικός έφυγε για Kings College για έρευνα σε προσθετικά μέλη.

Βγάλτε τις τσίμπλες απο τα μάτια.

Η Ελλάδα έχει μείνει απελπιστικά πισω στην ανώτατη εκπαίδευση η οποία αναπαράγει ξεπερασμένες γνώσεις, και υπάρχει για να βολεύονται ορισμένοι.

Η Παναγιωταρέα καθηγητρια πανεπιστημίου χωρίς κάν τα τυπικά προσόντα. Μόνο στο Ελλάντα. Και μετά λέμε για σπηλιές.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Επίσης ποιός γνωρίζει πχ ότι το Internet ως μέσο αναπτύχθηκε αρχικά στο CERN και στην τότε Σοβιετική Ενωση ? Ολοι νομίζουν ότι είναι αμερικάνικη ιστορία.

Τώρα πες μας ότι έχεις και μεταπτυχιακό ελινικού ιδρύματος στο ιντερνετ.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Εντάξει..τώρα γελάμε...

Δε γίνεται έρευνα στην Αγγλία..

Εχω προσωπική άποψη επι του θέματος - Απλά να ενημερώσω όσους δε γνωρίζουν ότι οι περισσότερες εταιρίες φόρμουλα ένα έχουν έδρα στην Αγγλία, δίνοντας σημαντικό πλήθος θεμάτων για σοβαρά διδακτορικά. Αναφέρομαι κυρίως σε θέματα τεχνολογίας υλικών και ρευστομηχανικής. Επίσης, British Aerospace και EADS (Eurofighter) έδωσαν στη χρονιά που έκανα εγω μεταπτυχιακό 4 πολύ καλά διδακτορικά.

Φίλος Ισπανός έφυγε για Cambridge για ένα διδακτορικό σε ΙΤ. Χρηματοδοτούμενο απο τη Microsoft η οποία και εξόπλισε το σύνολο των IT εργαστηρίων του Cambridge.

Επίσης, άλλος φίλος μηχανικός έφυγε για Kings College για έρευνα σε προσθετικά μέλη.

Βγάλτε τις τσίμπλες απο τα μάτια.

Η Ελλάδα έχει μείνει απελπιστικά πισω στην ανώτατη εκπαίδευση η οποία αναπαράγει ξεπερασμένες γνώσεις, και υπάρχει για να βολεύονται ορισμένοι.

Η Παναγιωταρέα καθηγητρια πανεπιστημίου χωρίς κάν τα τυπικά προσόντα. Μόνο στο Ελλάντα. Και μετά λέμε για σπηλιές.

Μεταπτυχιακό ως απόφοιτος δημοτικού, μόνο Έλληνας θα μπορούσε να κάνει :2funny: ;)

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Enforcer  μάλλον δεν καταλαβες τι είπα ή το πιθανότερο βαριέσαι να διαβάζεις. Είπα ότι έρευνα γίνεται στην Αγγλία και μάλιστα σοβαρή, απλά γίνεται σε λίγους χώρους. Δευτερον το internet ώς εφεύρεση ανήκει στο CERN. Ενα είδος επίσης δικτύου υπήρχε στη Σ.Ε. και το χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά ο κόκκινος στρατός. Οι Αμερικάνοι το ανακάλυψαν ύστερα. Εξάλλου είναι γνωστό και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι όλες οι σοβαρές εφευρέσεις έγιναν για μιλιταριστικούς λόγους συμπεριλαμβανομένων των διαστημικών προγραμμάτων. Τέλος δεν κατανοώ γιατί μερικοί επιμένουν στο να τη λένε σε κάποιους ....
Η Παναγιωταρέα είναι ένα παράδειγμα διδακτορος με αμφιλεγόμενη αξία. Επίσης θεωρώ ότι ακόμη και οι πιο φανατικοί της ΝΔ δεν θα πήγαιναν να χειρουργηθούν από την Νατάσα !!! Εντάξει δεν νομίζω ότι και σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Το να μηδενίζει όμως κανείς τα πάντα πιστεύω πως είναι λάθος.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μάκη τετρακόσια ΔΕΝ αναφερόμουν σε σένα.

Συνφωνώ ότι ο πόλεμος (και θα προσέθετα την πολεμική των επιχειρήσεων) δημιουργούν και οδηγούν τις εξελιξεις.

Ας κάνουν οι τριτοκοσμικοί διδακτορικά που αποτελούν μέρος του βιβλίου που θα εκδόσει ο "κύριος καθηγητής" για να τα τσεπώσει κανονικά.

Φιλικά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom