Ρε παιδιά μην το κουράζετε το θέμα.
Στην Αγγλία υπάρχουν περίπου 90 πανεπιστήμια, κρατικά σύμφωνα με το καταστατικό. Στην πραγματικότητα όμως λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Δύο Αγγλικά πανεπιστήμια βρίσκονται μέσα στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Τα υπόλοιπα οκτώ είναι Αμερικανικά.
Πολλά από τα 90 υπόλοιπα πανεπιστήμια βρίσκονται σύμφωνα με τη λίστα της Σαγκάης και άλεες λίστες αξιολόγησης κάτω οχι μόνο από Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και από Πολωνικά ή Βουλγαρικά. Όποιος θέλει το ψάχνει και βλέπει ότι έτσι είναι.
Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία που δέχονται φοιτητές με ελάχιστα προσόντα που στην Αμερική ή στην Ελβετία ή σε καλά πανεπιστήμια της Γερμανίας ή της Κίνας ή της Ιαπωνίας δε θα έπλεναν ούτε τις χέστρες.
Επιχειρήσεις είναι. Αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν φοιτητές της προκοπής, απορροφούν κατακαημένους Ελληνάρες που πάνε να φάνε εκεί τα λεφτά που δε βγάζουν.
Το να πας σε ένα καλό Αγγλικό πανεπιστήμιο είναι κάτι που πραγματικά αξίζει το κόπο. Τα πανεπιστήμια αυτά σε δέχονται για μεταπτυχιακά με καλές συστάσεις και ένα μεγάλο πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φοιτητών πάντως πάνε σε πανεπιστήμια της σφαλιάρας είτε για προπτυχιακά είτε για μεταπτυχιακά.
Εννοείται ότι σύγκριση με το επίπεδο των αμερικανικών πανεπιστημίων δεν υφίσταται. Απόφοιτοι Ελβετικών, Σκανδιναβικών, Καναδικών, Ιαπωνικών, πλέον και Κινεζικών ή Ινδικών Πανεπιστημίων χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στις ΗΠΑ από τους περισσότερους...φραπετζήδες των αγγλικών πανεπιστημίων.
Δεν είναι τυχαίο που ένα σωρό Έλληνες φοιτητές που πάνε στο νήσι είναι ανίκανοι να πάρουν έστω ένα...Proficiency...!