Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μήπως δεν είναι για φέτος στις 20/10, αλλά για μετά? του χρόνου ίσως?

Είναι η ημερομηνια που θα αναγνωριστουν τα πτυχια της ΕΕ στην Ελλάδα θελουν δε θελουν οπότε οσοι εχουν θα περνουν και το "ακαδημαικο" επίδομα (18%) απο το χωρο εργασίας τους

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
14
Πόντοι
16
Αμα δεν θελεις αντιπαραθεση μην βγαινεις με κοκκινο !! Που έχεις σπουδάσει ? Μάλλον Βρετανία. Τι ξέρεις από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ? Εμείς το φάγαμε στη μάπα και σαν φοιτητές και συνδικαλιστές. Τα λόγια αυτά τα γράφω με κύριο προορισμό να τα διαβάσει αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση μια και είναι 19 χρονών και ψάχνεται εσύ τι πετάγεσαι σαν σφήνα. Ασε τον να κρίνει. Εγώ του δίνω κάποιες συμβουλές επιβίωσης στο ελληνικό πανεπιστήμιο μια και σε αυτό φοιτεί. Εσείς του λέτε απλά να σηκωθεί και να φύγει. Αποψη σας και αποψη μου. Απλά πριν αποφασίσει να ξέρει ότι τα περισσοτερα Αγγλικά πτυχία δεν μετρανε και πολύ στο Ελλαντα !! και θα πληρώσει ένα κάρο λεφτά. Τέλος γιατι πείνασα !!!

Εννοείς ότι άλλοι φάγαν εσενα και τους άλλους συνδικαλιστές στη μάπα.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
  Ρε παιδιά μην το κουράζετε το θέμα.

Στην Αγγλία υπάρχουν περίπου 90 πανεπιστήμια, κρατικά σύμφωνα με το καταστατικό.  Στην πραγματικότητα όμως λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δύο Αγγλικά πανεπιστήμια βρίσκονται μέσα στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.  Τα υπόλοιπα οκτώ είναι Αμερικανικά.

Πολλά από τα 90 υπόλοιπα πανεπιστήμια βρίσκονται σύμφωνα με τη λίστα της Σαγκάης και άλεες λίστες αξιολόγησης κάτω οχι μόνο από Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και από Πολωνικά ή Βουλγαρικά.  Όποιος θέλει το ψάχνει και βλέπει ότι έτσι είναι.

Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία που δέχονται φοιτητές με ελάχιστα προσόντα που στην Αμερική ή στην Ελβετία ή σε καλά πανεπιστήμια της Γερμανίας ή της Κίνας ή της Ιαπωνίας δε θα έπλεναν ούτε τις χέστρες.  :rolleyes:

Επιχειρήσεις είναι.  Αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν φοιτητές της προκοπής, απορροφούν κατακαημένους Ελληνάρες που πάνε να φάνε εκεί τα λεφτά που δε βγάζουν.  :idiot:

Το να πας σε ένα καλό Αγγλικό πανεπιστήμιο είναι κάτι που πραγματικά αξίζει το κόπο.  Τα πανεπιστήμια αυτά σε δέχονται για μεταπτυχιακά με καλές συστάσεις και ένα μεγάλο πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο.  Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φοιτητών πάντως πάνε σε πανεπιστήμια της σφαλιάρας είτε για προπτυχιακά είτε για μεταπτυχιακά.

Εννοείται ότι σύγκριση με το επίπεδο των αμερικανικών πανεπιστημίων δεν υφίσταται.  Απόφοιτοι Ελβετικών, Σκανδιναβικών, Καναδικών, Ιαπωνικών, πλέον και Κινεζικών ή Ινδικών Πανεπιστημίων χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στις ΗΠΑ από τους περισσότερους...φραπετζήδες των αγγλικών πανεπιστημίων.

Δεν είναι τυχαίο που ένα σωρό Έλληνες φοιτητές που πάνε στο νήσι είναι ανίκανοι να πάρουν έστω ένα...Proficiency...!  :huh:

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Θα ήθελα να ήξερα για ποιό λόγο έχετε κολλήσει με την Αγγλία. Πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ίδιοι που φοιτήσαμε εκεί λέμε ορισμένα πράγματα. Έχουν τα θετικά τους και φυσικά τα αρνητικά τους. Ξαναγράφω την άποψη μου οτι οι λίστες και οι κατατάξεις των πανεπιστημίων είναι παπαριές. Αλλά.....
Όντως δύο τρία είναι τα αγγλικά πανεπιστήμια σε αυτές τι λίστες. Και σε ρωτάω λοιπόν και εσένα φίλε Κεμάλ. 'Εχεις κανένα τίτλο ευγένειας, λόρδος, βασιλέας κλπ??? Καμιά πολυεθνική δικία σου??? Βρε μπας και είσαι ο Αινσταιν Νο 2???? Εάν όχι, λυπάμαι, αλλά και εσύ μαζί μας θα έρθεις στα πανεπιστήμια του λαουτζίκου, άσχετα αν αυτά είναι Αγγλία, Ελλάδα ή στο φεγγάρι.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Θα ήθελα να ήξερα για ποιό λόγο έχετε κολλήσει με την Αγγλία. Πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ίδιοι που φοιτήσαμε εκεί λέμε ορισμένα πράγματα. Έχουν τα θετικά τους και φυσικά τα αρνητικά τους. Ξαναγράφω την άποψη μου οτι οι λίστες και οι κατατάξεις των πανεπιστημίων είναι παπαριές. Αλλά.....
Όντως δύο τρία είναι τα αγγλικά πανεπιστήμια σε αυτές τι λίστες. Και σε ρωτάω λοιπόν και εσένα φίλε Κεμάλ. 'Εχεις κανένα τίτλο ευγένειας, λόρδος, βασιλέας κλπ??? Καμιά πολυεθνική δικία σου??? Βρε μπας και είσαι ο Αινσταιν Νο 2???? Εάν όχι, λυπάμαι, αλλά και εσύ μαζί μας θα έρθεις στα πανεπιστήμια του λαουτζίκου, άσχετα αν αυτά είναι Αγγλία, Ελλάδα ή στο φεγγάρι.

Εγώ αγόρι μου ότι ήταν να κάνω στη ζωή μου το έκανα όταν ήταν να το κάνω.  Τώρα τα ψωμιά μου τα έφαγα.  Αν θέλεις να το πάμε επί προσωπικού σου λέω ότι όταν έφυγα από την Ελλάδα μετά το πτυχίο, πέρασα από Αγγλία (την εποχή πριν ξεφτιλίσει τελείως το σύστημα ο Μέιτζορ) και επειδή κατάλαβα νωρίς ότι τα εγγλεζάκια έχουν μόνο σκοπό να μου φάνε τα φράγκα χωρίς να μου προσφέρουν και πολλά - πολλά πήρα το αεροπλάνο και την έκανα για το Αμέρικα.

Και επειδή δεν είχα και πολλά φράγκα, ούτε πολυεθνική δικιά μου πήγα σε πανεπιστήμια του λαουτζίκου που μου έδιναν την ευκαιρία να βγάζω και τα δίδακτρα μου δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές μου.

Άλλη φορά βούτα τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις.

Και βγάλε και κανένα εισιτήριο για την Αγγλία να φας τα λεφτά του πατέρα σου.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Πολύ δίκιο ο kemal. Eπίσης για αυτό που είπε για τα σκουπίδια. Ο άντρας μιας συναδέλφου στη δουλειά,- που δούλευε σε τεχνική εταιρεία, είπε ότι τα βιογραφικά των εχόντων μεταπτυχιακό τα έβαζαν τελευταία... Στην Αμερική όμως οι ρυθμοί δεν είναι όπως εδώ του φραπέ. Όποιος το πάρει απόφαση, θα πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε εδώ... Αλλιώς θα τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις...

Μην το λες, μην το λες.

Μπορώ να σε παραπέμψω σε διδακτορικό που έγινε πριν αρκετά χρόνια σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ (από Έλληνα βεβαίως - βεβαίως) και το οποίο έχει στην πρώτη σελίδα αφιέρωση στο καφενείο όπου εκπονήθηκε (λέω έχει γιατί βρίσκεται ακόμη στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου). Το οποίο καφενείο ήταν στέκι Ελλήνων φοιτητών, καθηγητών κλπ όπου γίνονταν ο γνωστός χαβαλές υπό την συνοδεία καπουτσίνου (φραπές δεν υπάρχει). Θαμώνες του καφενείου τωρινά στελέχη μεγάλων εταιρειών, καθηγητές Πολυτεχνείου κλπ.

Και ακόμη και τώρα μπορώ να σε παραπέμψω σε καφενείο όπου συχνάζει γνωστώτατος (κορυφαίος) Head of Department στην Πληροφορική.

Βέβαια γίνονταν και εξορμήσεις σε μασατζίδικα της περιοχής, μόνον που δεν μπορώ να ανοίξω το ανάλογο νήμα.

Σπασίκλες είναι μόνον οι Κινέζοι (που δυσκολεύονται λόγω γλώσσας).

Τα πράγματα δεν είναι βέβαια χαλαρά, αλλά για κάποιον που έχει τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο χωρίς να τον παίζει, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες δυσκολίες σε κανένα από τα πανεπιστήμια της Αμερικής. Ούτε Αϊνστάιν, ούτε τίποτε τέτοιο.

Για μένα όποιος δεν μπορεί να περάσει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να το τελειώσει είναι ντενεκές ξεγάνωτος. Μόνον αν έχει πάει για προπτυχιακά σε ένα από τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου δικαιολογείται. Αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον θα έχει πολλά λεφτά οπότε θα αναλάβει τις επιχειρήσεις του μπαμπά του.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Τα πράγματα δεν είναι βέβαια χαλαρά, αλλά για κάποιον που έχει τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο χωρίς να τον παίζει, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες δυσκολίες σε κανένα από τα πανεπιστήμια της Αμερικής. Ούτε Αϊνστάιν, ούτε τίποτε τέτοιο.

+100

Απλά πράγματα... ;)

Επισκέπτης
τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι επιχειρήσεις λέτε, οκ να το δεχτώ.
τα αμερικάνικά τι είναι;;; για την ψυχή της μάνας τους δουλεύουν;

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι επιχειρήσεις λέτε, οκ να το δεχτώ.
τα αμερικάνικά τι είναι;;; για την ψυχή της μάνας τους δουλεύουν;

Ιδιωτικές επιχειρήσεις.  Καθαρά και ξάστερα.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
άρα ποια η διαφορά;

Είναι επιχειρήσεις που πουλάνε πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες τιμές.

Σε γενικές γραμμές και κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.

Επίσης οι Αμερικάνες κάνουν καλύτερο σεξ από τις Εγγλέζες... ;) ;)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
  Εγώ αγόρι μου ότι ήταν να κάνω στη ζωή μου το έκανα όταν ήταν να το κάνω.  Τώρα τα ψωμιά μου τα έφαγα.  Αν θέλεις να το πάμε επί προσωπικού σου λέω ότι όταν έφυγα από την Ελλάδα μετά το πτυχίο, πέρασα από Αγγλία (την εποχή πριν ξεφτιλίσει τελείως το σύστημα ο Μέιτζορ) και επειδή κατάλαβα νωρίς ότι τα εγγλεζάκια έχουν μόνο σκοπό να μου φάνε τα φράγκα χωρίς να μου προσφέρουν και πολλά - πολλά πήρα το αεροπλάνο και την έκανα για το Αμέρικα.

Και επειδή δεν είχα και πολλά φράγκα, ούτε πολυεθνική δικιά μου πήγα σε πανεπιστήμια του λαουτζίκου που μου έδιναν την ευκαιρία να βγάζω και τα δίδακτρα μου δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές μου.

Άλλη φορά βούτα τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις.

Και βγάλε και κανένα εισιτήριο για την Αγγλία να φας τα λεφτά του πατέρα σου.
Ωραία. Το γυρίσαμε λοιπόν στα προσωπικά. Όπως και εσύ έτσι κι εγώ οτι ήταν να κάνω το έκανα. Και ναι αγαπητέ, σε πανεπιστήμιο του λαουτζίκου φοίτησα και εγώ, εμ τι να κάνουμε ούτε εγώ είμαι λόρδος. Λίγες σελίδες πίσω και θα δείς και ποιό είναι. Καλά μας ήταν, τώρα πληρώνουμε απο την τσέπη μας κύριε. Πρός αποφυγή μελλοντικόν παρεξηγήσεων.
Τι δεν κατάλαβες σε αυτά που γράφω? Πόσα πανεπιστήμια υπάρχουν φίλτατε Κεμάλ σε αυτόν τον πλανήτη που στέκονται στπ ύψος των περιστάσεων??? Για να το κάνουμε λίγο πιο λιανά....
Άποψη μου είναι οτι τα πιο πολλά, αν όχι όλα, πανεπιστήμια δίνουν βάρος σε συγκεκριμένες σχολές και όχι στο σύνολο. Και όταν λέμε δίνουν βάρους εννοούμε επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μετεγραφές καθηγητών, έρευνες κλπ.  Πρίν δέκα-δεκαπέντε χρόνια ποιά ήταν το τρίτο και το τέταρτο της Αγγλίας σε οικονομικές σχολές?? Είναι ακόμα και σήμερα???
Sorry, αλλά κάτι θα έχει αλλάξει. Γι αυτό λοιπόν λέω κι εγώ ΓΑΜΗΣΕ τις λίστες και τα λοιπά. Τι θέλεις δηλαδή να λέμε, οτι αυτός που αποφοίτησε πέρυσι απο το πανεπιστήμιο, που πρίν είκοσι χρόνια ήταν τρίτο στη κατάταξη, γαμεί και δέρνει?????????
Το εισητήριο θα το βγάλω την ερχόμενη άνοιξη, καθώς αυτή είναι καλή εποχή να πας εκεί. Απ΄ την τσέπη μου πληρωμένο, αν θές κερνάω. 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Voltaire54 ίσως έπρεπε να διευκρινήσω ότι δεν εννοούσα το πανεπιστήμιο στην Αμερική αλλά τη δουλειά. Αυτά τα είχα γράψει ως συνέχεια-απάντηση σε κάποιον που είχε πει ότι "αν τελειώσεις πανεπιστήμιο στην Αμερική μπορείς και να μείνεις να εργαστείς εκεί" δηλ. το είδε ως συνέχεια. Και είπα για μια τέτοια απόφαση εννοώντας κυρίως το δεύτερο σκέλος δλδ να μείνεις και να εργαστείς.

Μερικοί ακούνε για "πολλά χρήματα" αλλά η ελληνική νοοτροποία είναι ότι αυτά τα αξίζεις αυτοδικαίως χωρις καμία περαιτέρω προσπάθεια και η υπόλοιπη κοινωνία είναι υποχρεωμένη να σου τα παρέξει. Στην Αμερική λίγο να κατετάσεις στροφές, πέφτει αυτόματα και η "αμοιβή" κλπ. Μιλάμε για τον καθαρότερο τύπο καπιταλισμού και αγοραίας οικονομίας ( κάτι το σχεδόν άγνωστο στημ ημι-φεουδαρχική νεο-οθωμανική Ελλάδα)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Παρατηρώ μια τάση μηδενισμού ΟΛΩΝ Αγγλικών Πανεπιστημίων από τον χρήστη με το νικ Kemal.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό αλλα στα παπάρια μου κιόλας

Το να μηδενίζει κάποιος το LSE, UCL, London Business School, Warwick, Cranfield, Cambridge χωρίς επιχειρήματα απλά έτσι λόγω μαγκιάς, απλά προκαλεί το γέλωτα και καταντάει γραφικός.

Σαν απόφοιτος Ελληνικού Πολυτεχνείου και με την έπαρση που διαθέτουν όλοι όσοι νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον πάπα απο τ'αρχίδια, έκανα μεταπτυχιακό σε κορυφαίο αγγλικό μαγαζί για μηχανικούς. Εκεί κατάλαβα ότι τα 5 χρόνια στο ελλαντα με τροφοδοτούσαν γνώση ξεπερασμένη, καθαρά θεωρητική και χαμηλής ποιοτητας. Αν, λέμε, είχα ξεκινησει στο UCL αντί να δώσω πανελλήνιες και να φοιτήσω σε ελληνικό μαγαζί, θα ήμουν πολύ καλύτερος μηχανικός.

Βολταίρε η προσωπική σου γνώμη "Για μένα όποιος δεν μπορεί να περάσει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να το τελειώσει είναι ντενεκές ξεγάνωτος" είναι απλά..προσωπική. Σεβαστή αλλά λίγο ακραία. Αλήθεια, έχεις επιχειρήματα να τη στηρίξεις; Πολλοί σοβαροί και επιτυχημένοι επαγγελματίες από οικογένειες με οικονομική άνεση και κοινωνικό προφίλ άνω του μέσου όρου, μπήκαν στην αγορά εργασίας έχοντας αποφύγει τελείως τη διαδικασία πανελλήνιες - ελληνικό μαγαζί. έχοντας σπουδάσει κατευθείαν εκτός Ελλάδας σε πολύ καλό μαγαζί εκεί. Δεν είναι παράξενο;

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Παρατηρώ μια τάση μηδενισμού ΟΛΩΝ Αγγλικών Πανεπιστημίων από τον χρήστη με το νικ Kemal.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό αλλα στα παπάρια μου κιόλας

Το να μηδενίζει κάποιος το LSE, UCL, London Business School, Warwick, Cranfield, Cambridge χωρίς επιχειρήματα απλά έτσι λόγω μαγκιάς, απλά προκαλεί το γέλωτα και καταντάει γραφικός.

Άμα θέλεις να κάνεις διάλογο διάβαζε τουλάχιστον σωστά τι γράφει ο άλλος.

Μίλησα κάπου εγώ για ΟΛΑ τα αγγλικά πανεπιστήμια;  :idiot:

¨Εγραψα μάλιστα ότι δύο απο αυτά είναι στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.

¨Αλλο όμως δύο ή πέντε πανεπιστήμια κι άλλο το συνολικό επίπεδο του συστήματος.

Στο συνολικό επίπεδο αναφερόμουν εγώ που είναι έτη φωτός πίσω από το Αμερικάνικο, κάτι που το παραδέχονται κι οι ίδιοι οι Εγγλέζοι.  Ρίξε μια ματιά που σπουδάζει η αγγλική ελίτ και θα καταλάβεις.

Μάθε πρώτα να αντιλαμβάνεσαι τι γράφει ο άλλος τι διαβάζεις και μετά άνοιγε συζητήσεις.  ;)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Λοιπόν Κεμάλ έχεις δίκιο - και έχω λάθος. Είπες 4 πανεπιστήμια Αγγλικά σε μια λίστα. Μετά λές 2.

Αλήθεια σε ποιά λίστα αναφέρεσαι; Ολες όσες έχω υπ΄όψιν μου αναφέρουν ειδικότητες (Mechanical Engineering, Finance, Physics..). Καμμία δεν αναφέρει ΓΕΝΙΚΑ τα πανεπιστήμια αλλα τα κατατάσσει ανάλογα με τη σχολή. Πρώτη φορά ακούω ότι ας πούμε το UCL είναι πάνω από το Southampton - ποια σχολή; Αναφέρω το Southampton γιατί έχει κορυφαία στον κόσμο εμπειρία σε ρευστομηχανική λόγω Adrian Newey.

Θα είχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να ρίξω μια ματια στη λίστα. Που μπορώ να τη βρώ;

Οι γενικότητες δε με εκφράζουν και αισθάνομαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω ικανοποιητικά στο κάλεσμά σου "Μάθε πρώτα να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος τι διαβάζεις και μετά άνοιγε συζητήσεις"

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπόν Κεμάλ έχεις δίκιο - και έχω λάθος. Είπες 4 πανεπιστήμια Αγγλικά σε μια λίστα. Μετά λές 2.

Αλήθεια σε ποιά λίστα αναφέρεσαι; Ολες όσες έχω υπ΄όψιν μου αναφέρουν ειδικότητες (Mechanical Engineering, Finance, Physics..). Καμμία δεν αναφέρει ΓΕΝΙΚΑ τα πανεπιστήμια αλλα τα κατατάσσει ανάλογα με τη σχολή. Πρώτη φορά ακούω ότι ας πούμε το UCL είναι πάνω από το Southampton - ποια σχολή; Αναφέρω το Southampton γιατί έχει κορυφαία στον κόσμο εμπειρία σε ρευστομηχανική λόγω Adrian Newey.

Θα είχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να ρίξω μια ματια στη λίστα. Που μπορώ να τη βρώ;

Οι γενικότητες δε με εκφράζουν και αισθάνομαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω ικανοποιητικά στο κάλεσμά σου "Μάθε πρώτα να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος τι διαβάζεις και μετά άνοιγε συζητήσεις"

Ένας κατάλογος με την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων απ' όσο ξέρω βγαίνει και στο εμπόριο.  Ο Παπασωτηρίου σίγουρα τον φέρνει δεν ξέρω αν μπορείς να τον βρεις κι αλλου, νομίζω κι ο Ελευθερουδάκης.  Είναι σχετικά ακριβός και μόνο αγγλική έκδοση αλλά προφανώς δεν έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα.  Είναι αναλυτικός και νομίζω έχει τα πρώτα 200 παγκοσμίως.  Εννοείται ότι αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρέπει να τον αγοράζεις κάθε χρόνο γιατί οι θέσεις μεταβάλλονται.

Υπάρχουν κι άλλες λίστες που βγάζουν διάφοροι φορείς παγκοσμίως και μπορείς εύκολα να τις βρεις στο δίκτυο.  Υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, αλλά τα κορυφαία μαγαζιά είναι γενικά τα ίδια.  Βάλε σχετικά σε διάφορα ψαχτήρια και θα τις βρεις. 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Με βάση ποια κριτήρια βγαίνει αυτός ο κατάλογος? Και ποιοι είναι οι κριτές?

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ένας κατάλογος με την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων απ' όσο ξέρω βγαίνει και στο εμπόριο.  Ο Παπασωτηρίου σίγουρα τον φέρνει δεν ξέρω αν μπορείς να τον βρεις κι αλλου, νομίζω κι ο Ελευθερουδάκης

οι ακαδημαικοι αλλαζουν συχνα πανεπιστημια, και η ερευνα προχωρά, η καταταξεις καθε χρόνο αλλαζουν. θα ειναι μαλλον ετησιος? λεω εγω τωρα με το κουτο μου το μυαλο...

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Με βάση ποια κριτήρια βγαίνει αυτός ο κατάλογος? Και ποιοι είναι οι κριτές?

Μπαίνουν άπειρες μεταβλητές μέσα αδελφέ.  Απορρόφηση πτυχιούχων από την αγορά, παραγωγή διδακτορικών, επιστημονικές δημοσιεύσεις των εκπαιδευτικών, συμμετοχές των ιδίων σε συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές ομάδες και δίκτυα, επενδύσεις σε ερευντικά προγράμματα, υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βιβλιοθήκες, εργαστήρια και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα.  Δεν τις βγάζω κι εγώ τις λίστες, απλά έχει τύχει να καταπιστώ με δαύτες μερικές φορές.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom