Φίλε Hondakia, θα συμφωνήσω στην κατηγοριοποίηση που έκανες τώρα, δλδ για όλα τα engineering, όλα τα economics κλπ. Πάντως ήμουν στο lse, και είτε λόγω πόλης, ή λόγω ονόματος και καλά, τα δίδακτρα τα έχει σε άλλη τάξη μεγέθους, νομίζει οτι τα καθίσματα που έχει είναι από χρυσάφι...τέλος πάντων, υποθέτω οτι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτό το θέμα, αφού τελικά όλοι μας τα δώσαμε τα λεφτά μας για την Αγγλία. Οπότε, για να αλλάξω και το θέμα, θα ήθελα και εγώ να μάθω τι θα γίνει φέτος στις 20/10. Καμιά βοήθεια από το κοινό?
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό
- Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 386
- Εμφανίσεις 28K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Ρε παιδια μην πηγαίνετε και τα σκάτε στους απατεώνες εγγλέζους.
Στην Αμερική την ίδια στιγμή που θα γίνετε δεκτοί για διδακτορικό θα σας περιμένει και μια θέση σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχετε βγάζοντας κατά κανόνα χρήματα αρκετά για να καλύψετε τα δίδακτρα σας.
Επίσης η ζωή είναι πολύ φθηνότερη από την Αγλλία.
Στη Νέα Υόρκη με 30 δολλάρια μπορείς άνετα να πας κάπου να περάσεις το βράδυ σου. Στο Λονδίνο το αντίστοιχο ποσό φτάνει για να φας...μισό μπέργκερ στο Σόχο.
Έχοντας περάσει και από τις δύο χώρες στη δεκαετία του 80 και έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ σας υπογράφω ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση ούτε στην ποιότητα των σπουδών, ούτε στις επαγγελματικές ευκαιρίες.
Άλλωστε όλη η αγγλική ελίτ σπουδάζει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.
Σωστος εισαι Kemal αλλα υπαρχει κατι που παραβλεπεις. Δεν μπορουν ολοι να ανταπεξελθουν στους αμερικανικους ρυθμους. Το θεμα ειναι τι γινεται με ολους τους υπολοιπους και κακα τα ψεματα η πορτα της αμερικης ειναι κλειστη για τους περισσοτερους.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Σωστος εισαι Kemal αλλα υπαρχει κατι που παραβλεπεις. Δεν μπορουν ολοι να ανταπεξελθουν στους αμερικανικους ρυθμους. Το θεμα ειναι τι γινεται με ολους τους υπολοιπους και κακα τα ψεματα η πορτα της αμερικης ειναι κλειστη για τους περισσοτερους.
Για όποιον έχει κακομάθει εδώ στην Ελλάδα βέβαια και είναι κλειστή! Όποιος θέλει αμερική πρέπει να ξεχάσει την βλαχοκουτοπονηρίστικη νοοτροπία που επικρατεί εδώ!
Φίλε για ποιότητα ούτε συζήτηση.... στην Αγγλία δεν μαθαίνουν που παν τα 4. Φίλος με μαστερ engineering Αγγλία μου είπε οτι τα μαθηματικά που κάνουν Ελλάδα σχολείο είναι πιο δύσκολα απο το πανεπιστήμιο εκεί...
Επισκέπτης
στην αγγλία κεμάλ όταν δε δέχονται για διδακτορικό τις περισσότερες φορές δεν δέχονται με studentship και σε πληρώνου από 12000 αν η έρευνα υποστηρίζεται απο το πανεπιστήμιο μονο μέχρι 20000 λιρες το χρόνο εάν υποστηρίζεται και από κάποια εταιρία.
Για όποιον έχει κακομάθει εδώ στην Ελλάδα βέβαια και είναι κλειστή! Όποιος θέλει αμερική πρέπει να ξεχάσει την βλαχοκουτοπονηρίστικη νοοτροπία που επικρατεί εδώ!
Οχι απαραιτητα. Μπορει να εχεις ορεξη για δουλεια, απλα να μην "τραβας" στο προγραμμα και να σε διωξουν. Μπορει τα μαθηματα να σου ειναι δυσκολα η να μην προχωραει η ερευνα σου.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, βασικά 3 ονόματα παίζουν: Berkeley /Stanford και MIT.
Μια χαρά τα καταφέρνουν όσοι τελειώνουν Ελληνικά Πολυτεχνεία και πάνε εκεί για μεταπτυχιακά. Και πέραν από τις ευκαιρείες δουλειάς, η ζωή εκεί είναι πιό φτηνή ουσιαστικά από την Ελλάδα.
Για Αγγλία δεν κάνω σχόλια, εκτός από τα 2 γνωστά ονόματα, άντε και το Imperial.
Εδώ κάποιος συνιστά τα πρώην Polytechnics. Ρε εσύ δεν πας καλλίτερα ΤΕΙ Πειραιά, περισσότερα θα μάθεις (άμα θέλεις). Και θα σου έρθει απείρως φθηνότερα.
Τι εννοείς παίζουν 3 ονόματα??
Επισκέπτης
Το θεμα ειναι τι γινεται με ολους τους υπολοιπους και κακα τα ψεματα η πορτα της αμερικης ειναι κλειστη για τους περισσοτερους.
Κάνεις λάθος... είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ αλλά για αυτούς που θα πάνε εκεί να ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ, και ουχί να μαλακιστούν! Κι αν κρίνω από τους Έλληνες φοιτητές στην Ελλάδα... μάλλον μαλακίζονται! Γιατί νομίζεις ανοίγουν 30 καφετέριες και 40 σαντουιτσάδικα γύρω από κάθε σχολή!!! Και σου μιλάει κάποιος που σπούδασε Αμερική ;)
Γενικά ακούω πολλούς να μου λένε κατά καιρούς ότι φοβούνται τη ζωή στην Αμερική ή ότι οι πόρτες είναι κλειστές όπως είπε ο φίλος παραπάνω.
Υπάρχουν κάποιοι μύθοι για την Αμερική που δεν ευσταθούν και πολύ.
1) "Στην Αμερική ο κόσμος δεν ξεκουράζεται ποτέ." - Δεν ισχύει. Ο κόσμος δουλεύει όσο και στις χώρες του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού κέντρου. Σίγουρα δουλεύει πάντως λιγότερο σε σχέση με τους Ιάπωνες ή τους Κορεάτες.
2) "Η ζωή είναι ανασφαλής" - Εντάξει αν πηγαίνεις νύχτα μόνος σου στο Μπρονξ φορώντας μπλέιζερ και ρόλεξ έχεις πρόβλημα. Πάντως οι αμερικανικές πόλεις δεν είναι πιο ανασφαλείς σε σχέση με πόλεις σαν το Παρίσι ή τη Μόσχα.
3) "Οι Αμερικανοί δε συμπαθούν τους Ευρωπαίους". Οι Αμερικανοί συμπαθούν όσους Ευρωπαίους δουλεύουν αποδοτικά και φέρνουν λεφτά στην αμερικανική οικονομία.
4) "Για να πας στην Αμερική για σπουδές πρέπει να έχεις πολλά λεφτά" - Όντως τα αεροπορικά εισητήρια είναι ακριβά! Απο κει και πέρα ξοδευεις λιγότερα σε σχέση με Αγγλία. Επίσης υπάρχουν μερικά πολύ ωραία πράγματα που είναι πάμφθηνα όπως τα χοτ ντογκ. Επίσης με 6 δολλάρια (4,5 ευρώ!!) μπορείς να πιεις το ποτάκι σου ακούγοντας τζαζ. Χώρια που ορισμένες Αμερικάνες είναι φοβερές γκόμενες.
Γενικά μην ψαρώνετε με τους μύθους. Σκεφτείτε ότι παράγονται σε μια χώρα που η κοινή γνώμη είναι φόλα αντιαμερικανική.
1) "Στην Αμερική ο κόσμος δεν ξεκουράζεται ποτέ." - Δεν ισχύει. Ο κόσμος δουλεύει όσο και στις χώρες του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού κέντρου. Σίγουρα δουλεύει πάντως λιγότερο σε σχέση με τους Ιάπωνες ή τους Κορεάτες.
2) "Η ζωή είναι ανασφαλής" - Εντάξει αν πηγαίνεις νύχτα μόνος σου στο Μπρονξ φορώντας μπλέιζερ και ρόλεξ έχεις πρόβλημα. Πάντως οι αμερικανικές πόλεις δεν είναι πιο ανασφαλείς σε σχέση με πόλεις σαν το Παρίσι ή τη Μόσχα.
3) "Οι Αμερικανοί δε συμπαθούν τους Ευρωπαίους". Οι Αμερικανοί συμπαθούν όσους Ευρωπαίους δουλεύουν αποδοτικά και φέρνουν λεφτά στην αμερικανική οικονομία.
4) "Για να πας στην Αμερική για σπουδές πρέπει να έχεις πολλά λεφτά" - Όντως τα αεροπορικά εισητήρια είναι ακριβά! Απο κει και πέρα ξοδευεις λιγότερα σε σχέση με Αγγλία. Επίσης υπάρχουν μερικά πολύ ωραία πράγματα που είναι πάμφθηνα όπως τα χοτ ντογκ. Επίσης με 6 δολλάρια (4,5 ευρώ!!) μπορείς να πιεις το ποτάκι σου ακούγοντας τζαζ. Χώρια που ορισμένες Αμερικάνες είναι φοβερές γκόμενες.
Γενικά μην ψαρώνετε με τους μύθους. Σκεφτείτε ότι παράγονται σε μια χώρα που η κοινή γνώμη είναι φόλα αντιαμερικανική.
Επισκέπτης
Γενικά ακούω πολλούς να μου λένε κατά καιρούς ότι φοβούνται τη ζωή στην Αμερική ή ότι οι πόρτες είναι κλειστές όπως είπε ο φίλος παραπάνω.
Για να συμπληρώσω:
1. Aπλά δεν ξεσκίζονται τις καθημερινές. Weekends όμως γίνεται το έλα να δεις
2. Σε κάποιες περιοχές δεν πατάς. Ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουμε αυτό... ΑΚΟΜΑ! Θα μου πείτε σε 50 χρόνια ;)
3. Μέγα λάθος. Μας συμπαθούν και πολύ. Μάλλον το αντίθετο γίνεται.
4. Μόνο τα εισητήρια. Η υπόλοιπη ζωή είναι πιο φθηνή από Ελλάδα.
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Το ίδιο σου το ποστ λέει καθαρά γιατί λέμε όσα λέμε. Καταρχήν απαντάς και μόνος σου όταν λες ότι "έχουν ξεμάθει από το διάβασμα" λες και αυτό είναι κακό και όχι καλό! Μακάρι να ξεμάθαιναν όσοι είναι σε μεταπτυχιακό από το διάβασμα! Ήμαρτον βλέπω σε μεταπτυχιακά κάτι άτομα με σχολική νοοτροπία δημοτικού που κάθονται και παπαγαλίζουν, ασχολούνται με την ύλη τους βαθμούς κλπ!!! Το μεταπτυχιακό είναι ΕΡΕΥΝΑ όχι "διάβασμα". Έχουν καταντήσει απλή διεκπεραίωση, να κάνουμε κάτι που μας επιβάλλουν, να πάρουμε το χαρτί κ.ο.κ. Και μάλιστα δυσανασχετούν όταν έχει δουλειά να γίνει! Λες και τους επέβαλλε κανείς να το παρακολουθήσουν! Το μεταπτυχιακό είναι κατάδυση στο αντικείμενο, υποτίθεται το γουστάρεις κλπ κλπ και έχεις ερευνητικά ενδιαφέροντα.
Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μεταπτυχιακά από τη "συνέχεια" που εσύ επικαλείσαι. Αυτό τα έχει καταστρέψει. Άτομα που πέρασαν από το πανεπιστήμιο αλλά δεν άγγιξαν. Και μετά μεταφέρουν την αρρωστημένη σχολική νοοτροπία και στο μεταπτυχιακό. Επίσης ούτε "φοιτητικλίκι είναι" Άλλο αν το έχουν καταντήσει. Είναι- το ξαναλέω- έρευνα. Και εκεί πρέπει να είσαι περισσότερο επιστήμονας και επαγγελματίας και όχι ένα φυτό σχολιαρόπαιδο ή ένας ακόμη "φοιτητής του φραπέ".
Για τις απαιτήσεις της ζωής το ντοκτορά δε νομίζω να ικανοποιεί πάρα πολλές από αυτές.
Και κάπως έτσι, φτάνουν 30+, δεν έχουν βγάλει ένα ευρώ δικό τους, δεν έχουν γαμήσει ποτέ στη ζωή τους, και αρχίζουν τα παράπονα...
2. Σε κάποιες περιοχές δεν πατάς. Ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουμε αυτό... ΑΚΟΜΑ! Θα μου πείτε σε 50 χρόνια ;)
Έντάξει μην τρομάζουμε και τον κόσμο, δεν είναι όλη η Αμερική το ίδιο.
Στη Νέα Υόρκη - ή ακόμα περισσότερο στο Λος Άντζελες - υπάρχουν περιοχές που όντως δεν πατάς.
Άλλες πόλεις όπως η Ουάσινγκτον είναι εξαιρετικά ασφαλείς.
Επισκέπτης
Έντάξει μην τρομάζουμε και τον κόσμο, δεν είναι όλη η Αμερική το ίδιο.
Στη Νέα Υόρκη - ή ακόμα περισσότερο στο Λος Άντζελες - υπάρχουν περιοχές που όντως δεν πατάς.
Άλλες πόλεις όπως η Ουάσινγκτον είναι εξαιρετικά ασφαλείς.
Ναι αλλά αν αναλογιστείς ότι είμαστε 50 χρόνια πίσω από αυτούς (και λίγα λέω!) φαντάσου τι θα γίνεται σε 50 χρόνια στην Ελλάδα. Ήδη περπατάς Πατησίων και δεν ακούς ελληνικά. Αμφιβάλλεις ότι σε 50 χρόνια δεν θα πατάς εκεί βράδυ?
Ναι αλλά αν αναλογιστείς ότι είμαστε 50 χρόνια πίσω από αυτούς (και λίγα λέω!) φαντάσου τι θα γίνεται σε 50 χρόνια στην Ελλάδα. Ήδη περπατάς Πατησίων και δεν ακούς ελληνικά. Αμφιβάλλεις ότι σε 50 χρόνια δεν θα πατάς εκεί βράδυ?
Στην Αμερική σε μεγάλο βαθμό έχουν γκετοποιηθεί Αμερικανοί πολίτες, κυρίως αφροαμερικανοί ή ισπανόφωνοι.
Στην Ελλάδα νομίζω ότι αν έχουμε γκετοποίηση θα είναι παρισινού τύπου, δηλαδή γκετοποίηση μεταναστών.
Αν κάνουμε σε επίπεδο πολιτικής τις ίδιες μαλακίες με τους Γάλλους θα τα λουστούμε.
Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο γιατί ενώ στο Παρίσι γκετοποιήθηκαν τα βόρεια προάστεια στην Αθήνα θα γκετοποιηθεί τμήμα του κέντρου της πόλης.
Είμαι και λίγο άσχετος με το θέμα της μετανάστευσης προς την Ελλάδα. Από το 1984 και μετά έχω περάσει σχετικά λίγο καιρό στην Αθήνα. Σίγουρα πάντως έχουμε πλέον να κάνουμε με μια πολυεθνική πόλη.
Επισκέπτης
Είμαι και λίγο άσχετος με το θέμα της μετανάστευσης προς την Ελλάδα. Από το 1984 και μετά έχω περάσει σχετικά λίγο καιρό στην Αθήνα. Σίγουρα πάντως έχουμε πλέον να κάνουμε με μια πολυεθνική πόλη.
Γάμα τα φιλε... οι 12 φυλές του Ισραήλ έχουν μαζευτεί...
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
H χειρότερη από αυτές είναι μακράν οι Έλληνες...
Επισκέπτης
H χειρότερη από αυτές είναι μακράν οι Έλληνες...
Eίπα εγώ όχι? ;) Κωλόφαρα είμαστε κι εμείς!
troueno
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Απρ 2006
- Κριτικές
- 1
- Like
- 899
- Πόντοι
- 96
Καλησπέρα ελπίζω το θέμα να ταιριάζει στο επιστήμη κ τεχνολογία. Θα είμαι 19 σε 10 μέρες περίπου. Τελείωσα το πρώτο έτος ενός από τα 3 ΑΕΙ Πληροφρικής στην Αθήνα κ θέλω μια βοήθεια. Ασχολήθηκα μέτρια με τη σχολή με αποτέλεσμα να περασω λιγα μαθηματα. Αυτό όμως που έχω να πω είναι πως είμαι πλήρως απογοητευμένοςς. Χωρίς να σημαίνει πως δε φταίω και εγω. Η μόνη μου ευθύνη όμως έγγυται στο γεγονος πως σε διαβαζα. Και μιλαω τωρα για τα υπολοιπα
Σε κατι σχολες οπωσ η δικια μου κ οι πολυτεχνικες μερικοι μαλακες κοβουν αβερτα κουβερτα απλα για να κοβουν . Αποτελεσμα σε αρκετα μαθηματα να βλεπεις να δινουν 800 ατομα κ να περνανε 30 κ απο αυτουσ 3-4 πρωτοετεις η του αντιστοιχου ετους
Αυτο θα μπορουσε εν μερει να δικαιλογηθει αν εκαναν κ αντιστοιχα καλο μαθημα πραγμα που γινεται σε ελαχιστες περιπτωσεις. Πολυ κατηγορουν τους φοιτητες για ξυσιμο κτλ κ γι αυτο τελειωνουν μερικοι στα 8-9 χρονια. Ισχυει φυσικα αλλα αυτο για μενα οφειλεται κ σε κατι αλλο. Στο γεγονος πως δεν υπαρχει σωστη καθοδηγηση κ βοηθεια απο τον θεσμο του πανεπιστημιου. Δε λεω πψς τα ξεαν ειναι ευκολα πανεπιστημια αλαλ ατομα που εδω δυσκολευονταν παρα πολυ πηγαν αγγλια και σε 5 χρονια ειχαν τελειωσει κ σχολη κ μεταπτυχιακο ξεροντας τα διπλασια πραγματα λογω του οτι υπαρχει σημαντικη βοηθεια απο τους λεγομενους tutors κ αλλους θεσμους εκει.
Ειλικρινα σκεφτομαι να τα παρατησω κ να φυγω εξω.Ξερω πως θα διαβαζω περισσοτερο σιγουρα αλαλ θα εχει αντικρυσμα. Εξ αλλου με την ακριβεια κ τους αστειους μισθους που παιρνουν οι γονεις μου τουλαχιστον θα τους ερχεται σα να ημουνα επαρχια. Το εχω διαπιστωσει απο ατομο που ηταν επαρχια κ εφυγε εξω κ πραγματικα εμεινα μαλακς. Θα ηθελα να μου πειτε οσοι εχουν σπουδασει εξω καποια πανεπιστημια που να εχουν σχεση με υπολογιστες , πολιτικους μηχανικους και αρχιτεκτονικη που να ειναι καλα κ επισης με ποιες προυποθεσεισς πασ εκει. Εχω απολυτηριο 18,5 αν χρειαζεται καπου αυτο. Ζηταω διαφορες σχολες γιατι τελικα δεν ξερω κ το αντικειμενο αν με ενδιαφεερει τοσο της πληροφορικης.Ευχαριστω κ συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο
Φίλε και ολοι εσεις μην ακουτε κανεναν αν σας παινει παρτε και Master και Doctorat και οτι αλλη παπαρια θέλετε μην ακουτε εμας τους γέρους που γκρινιαζουμε. Σε γενικοτερο επίπεδο σπουδαστε τουλάχιστον 200 χιλιομετρα μακρια απο το σπίτι σας και συνδυαζοντας διασκεδαση και διαβασμα κρατηστε τη βαθμολογια σας όσο πιο ψηλά μπορειτε. Σε ειδικοτερο επιπεδο για το φίλο κοιτα εδω Για Αγγλια (εχει 40€ αλλα θα γνωρισεια και καμια γκομενα) και ψαχτο και λίγο για Αμερική. και δεν σε παιρνει να πας για ολοκληρα χρονια πηγαινε εξω για ενα εξαμηνο!! και αν ουτε αυτο μπορεις πηγαινε επισκεψη κανα διμηνο σε κανα φίλο!!!
Αυτα και για κλεισιμο ο Ομηρος Σιμπσον ειχε πει στο Μπαρτ (περιπου) "καλα εσυ εισαι μικρος για να καταλάβεις τις δυσκόλιες της ζωης" και ειπε ο Μπαρτ (περίπου) "επισης ειμαι και πολύ μικρος για να αρχισω το ποτό"!!