Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
στην αμερικη οι πανεπιστημιακες εκδοσεις χρηματοδοτουνται οχι απο την ακαδημια αλλα απο τα λομπυ. αυτο αυτοματως σημαινει και θρησκευτικοπολτικα restrictions. στην 10ετια του 80 ισως ηταν καλυτερα. τωρα παντως μας συμφερει να στηριξουμε την ευρωπαικη ενωση. τωρα βεβαια ποτε οι αγγλαρες θα στησουν κωλο και θα δεχθουν το ΕΥΡΩΠΟΥΛΟ ειναι μια μεγαλη συζητηση....
τι να πει κανεις..τσκ τσκ....

συμφωνω για το μακρια απο το σπιτι..εχει πηξει ο τοπος με μαμακια και κακομαθημενες. ααα τα ειπα και χαλαρωσα!!!!!

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Με την εμπειρια μου φιλε σου λεω να μην φυγεις στην Αγγλια εάν εχεις μπει σε σχολή Πληροφορικής στην Αθήνα. Αν είχες μπει στη Θράκη ίσως να σου το πρότεινα. Οι λόγοι είναι οι εξής :
1) To επίπεδο των προπτυχιακών στην Ελλάδα είναι καλύτερο από τα περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και ειδικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις ακούγοντας παπαριές από διάφορους. Καλό πανεπιστήμιο στην Πληροφορική στην Αγγλία είναι το UCL
University College London. Αλλά πολύ αυστηρό στην επιλογή που κάνει. Εχει και άλλα καλά πανεπιστήμια.
Οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι σέβονται πολύ τα προπτυχιακά της Ελλάδας και τα θεωρούν κατά μέσο όρο καλύτερα από τα δικά τους. Η Ελλάδα ως φτωχο κράτος υστερει στα Μεταπτυχιακά. Και ειδικά στα Διδακτορικά αν ενδιαφέρεσαι αλλά είσαι πολύ μικρός ακόμα για να τα σκέφτεσαι αυτά έχεις δρόμο μπροστά σου.
2) Καλό είναι να θες να φύγεις από το σπίτι σου. Ομως το να φύγεις από την Αθήνα και να πας στην επαρχία δεν είναι και ότι καλύτερο. Ενας φοιτητης στην Αθήνα έχει άλλα ερεθίσματα και άλλα στην Ξανθη στο Ρέθυμνο και στην Λάρισα.
3) Η φοιτητική ζωή αγόρι μου δεν είναι γκόμενες, παρτούζες κλπ. Αυτό είναι ένας μύθος που καλιεργείται από μερικούς. Η φοιτητική ζωή στην Ελλάδα συνήθως είναι αγγούρι. Απλά το αγγούρι άλλος το τρώει και ζορίζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται. Αμα είσαι σε καμιά ΔΑΠ μπορεί και θέματα να παίρνεις και να γαμάς και καμιά ΔΑΠιτισα. Αμα το παίζεις αριστερά δεν έχει θέματα και σημειώσεις !!
Το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας. Ολη η βρώμα και η πουτανιά που υπάρχει μέσα υπάρχει και έξω. Σου το λέω επειδή υπήρξα Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Φυσικού Ηρακλείου. Το θέμα για μένα είναι να βρείς μια καλή κοπελιά να μπορείς να συνενοηθείς και να περνάς καλά. Αυτή είναι η άποψη μου περί γκόμενας. Κατά τα υπόλοιπα το Πανεπιστήμιο είναι διάβασμα και λιγότερο παρακολούθηση. Προσωπικά εγώ προτιμούσα να διαβάζω παρά να παρακολουθώ μερικούς καθηγητές. Βέβαια το να μπαίνεις στο μάθημα έχει το καλό ότι ο καθηγητής σε θυμάται και δεν σε κόβει με 4,5 (συνήθως).
Κοίταξε να βγάλεις όσο μεγαλύτερο βαθμό μπορείς σε μαθήματα που σε ενδιαφέρουν για διπλωματική και μετά αν μπορείς αφού πάρεις πτυχίο κανε την για έξω. Αλλά το έξω τώρα στα 19 σου φαίνεται εύκολο. Οταν θα είσαι 25-26 μπορεί να σου φαίνεται διαφορετικά γιατι θα είναι άλλες οι ανάγκες σου. Το έξω έχει περισσοτερες ευκαιρείες αν μάθεις καλά τη γλώσσα, προφορά κλπ. Διαφορετικά τα πράγματα είναι δυσκολα. Και είναι μια μεγάλη απόφαση να ζήσεις όλη σου τη ζωή στο εξωτερικό. Εξω πάνε όσοι για τον Α ή Β λόγο δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ. Μια περίπτωση τέτοια ειμαι και εγώ να σου πω την αλήθεια.
Η Ελλάδα είναι καλή άμα είσαι στο Δημόσιο αλλιώς γάμα τα !!! Μέσα στον πλούτο του Αριστοφάνη λέει : Αμα είναι να σε κάνει ο θεός δούλο τουλάχιστον να σε κάνει σε πλούσιο αφεντικό. Στην Ελλάδα τα περισότερα αφεντικά δεν είναι τόσο πλούσια όσο είναι στην Αμερική και στην Αγγλία. Για αυτό παίζουνε καλύτεροι μισθοί. Εδώ ούτε ΙΚΑ δεν βάζουν οι κερατάδες !! Για αυτό πολλοί πτυχιούχοι την κάνουν για έξω. Αλλά και αυτοί που είναι έξω κοιτάζουν με λοξές ματιές το Δημόσιο. Αυτή είναι μια αλήθεια που δεν την παραδέχονται πολλοί που σου λένε ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμένα όλοι οι συμφοιτητές μου που φωνάζανε ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ τώρα είναι Δημόσιοι υπάλληλοι.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας. Ολη η βρώμα και η πουτανιά που υπάρχει μέσα υπάρχει και έξω. Σου το λέω επειδή υπήρξα Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Φυσικού Ηρακλείου. Το θέμα για μένα είναι να βρείς μια καλή κοπελιά να μπορείς να συνενοηθείς και να περνάς καλά. Αυτή είναι η άποψη μου περί γκόμενας. Κατά τα υπόλοιπα το Πανεπιστήμιο είναι διάβασμα και λιγότερο παρακολούθηση. Προσωπικά εγώ προτιμούσα να διαβάζω παρά να παρακολουθώ μερικούς καθηγητές. Βέβαια το να μπαίνεις στο μάθημα έχει το καλό ότι ο καθηγητής σε θυμάται και δεν σε κόβει με 4,5 (συνήθως).
Σαββατιάτικα μεσημέρι, δεν θέλω καμιά αντιπαράθεση αλλά για όνομα...
Τι βλέπεις ρε παλικάρι να μην πηγαίνει καλά στο κομμάτι αυτό του ποστ σου?
Προτιμάς να διαβάζεις παρά να παρακολουθείς? Ναι καλά, απο εδώ πάνε κι άλλοι, τρέχα να τους προλάβεις...

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Αμα δεν θελεις αντιπαραθεση μην βγαινεις με κοκκινο !! Που έχεις σπουδάσει ? Μάλλον Βρετανία. Τι ξέρεις από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ? Εμείς το φάγαμε στη μάπα και σαν φοιτητές και συνδικαλιστές. Τα λόγια αυτά τα γράφω με κύριο προορισμό να τα διαβάσει αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση μια και είναι 19 χρονών και ψάχνεται εσύ τι πετάγεσαι σαν σφήνα. Ασε τον να κρίνει. Εγώ του δίνω κάποιες συμβουλές επιβίωσης στο ελληνικό πανεπιστήμιο μια και σε αυτό φοιτεί. Εσείς του λέτε απλά να σηκωθεί και να φύγει. Αποψη σας και αποψη μου. Απλά πριν αποφασίσει να ξέρει ότι τα περισσοτερα Αγγλικά πτυχία δεν μετρανε και πολύ στο Ελλαντα !! και θα πληρώσει ένα κάρο λεφτά. Τέλος γιατι πείνασα !!!

Επισκέπτης
Απλά πριν αποφασίσει να ξέρει ότι τα περισσοτερα Αγγλικά πτυχία δεν μετρανε και πολύ στο Ελλαντα !!

Ποιος στο είπε αυτό? Δεν ισχύει. Τα περισσότερα μετράνε. Αλλά και να μην μετρούσαν, στην παπάρα μου! Δεν είχα ποτέ σκοπό να μπω στο δημόσιο, το δημόσιο είναι μια πολύ καλή επιλογή για γυναίκα, όχι για άντρα.

Αλλά είπες το βασικότερο: Πανεπιστήμια και συνδικαλισμός. Για αυτό η παιδεία της Ελλάδας είναι για τουν πούτσο εντελώς. Ξέρω, δεν συμφωνείς αλλά δεν πειράζει :)

Κι όσο για τα λεφτά που λες ότι θα ξοδέψει κάποιος πολύ πρισσότερα αν πάει στο εξωτερικό... χεχε... καλά. Βαριέμαι να σου εξηγώ τώρα, άστο never mind.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
1) To επίπεδο των προπτυχιακών στην Ελλάδα είναι καλύτερο από τα περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και ειδικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις ακούγοντας παπαριές από διάφορους. Καλό πανεπιστήμιο στην Πληροφορική στην Αγγλία είναι το UCL
University College London. Αλλά πολύ αυστηρό στην επιλογή που κάνει. Εχει και άλλα καλά πανεπιστήμια.
Οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι σέβονται πολύ τα προπτυχιακά της Ελλάδας και τα θεωρούν κατά μέσο όρο καλύτερα από τα δικά τους. Η Ελλάδα ως φτωχο κράτος υστερει στα Μεταπτυχιακά. Και ειδικά στα Διδακτορικά αν ενδιαφέρεσαι αλλά είσαι πολύ μικρός ακόμα για να τα σκέφτεσαι αυτά έχεις δρόμο μπροστά σου

Σε αυτο θα διαφωνησω αρχικα γιατι οταν παει εξω ενας αποφοιτος της ΑΣΟΕΕ και βλεπει ενα αποφοιτο του Deree πχ λέει καλα εδω παιρνουν όποιον θέλουν και γυρνωντας Ελλαδα λέει πιο DEree και αηδιες.

Τα εχουν σε εκτιμηση τα πτυχια της Ελλαδας αλλα σε συγκριση με την Ουγκαντα τη Βουλγαρία και τη Σερβια αντε και την Ισπανία!!

και κανεις δεν λεει να πας μακρια για παρτουζες αλλα για να κανεις παρεα με συμφοιτητες σου!!! Αν μεινεις σπιτι σου ΔΕΝ αλλαζεις φίλους ετσι ευκολα!!!

ΥΓ Δεν μετρανε τα πτυχια οχι λογω αξιας αλλα λογω μεσου. Δηλαδη τι να πουμε στη νεα γενια "ΡΕ ΣΑΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΣΟ"  και στις 20χρονες να πιπωνουν βουλευτες.
Τους  λεμε να μαζεψουν εμπειριες πολλες και διαφορες, οχι απο γκομενες αλλα απο τοπους και κουλτουρες. Ας ζησουν τα παιδια 5-6-7 χρονια το ονειρο και ας φανε το λουκι αργοτερα αλλα την αναμνηση κανεις δεν θα τους τη πάρει

Επισκέπτης
Δεν μετρανε τα πτυχια οχι λογω αξιας αλλα λογω μεσου. Δηλαδη τι να πουμε στη νεα γενια "ΡΕ ΣΑΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΣΟ"  και στις 20χρονες να πιπωνουν βουλευτες.
Τους  λεμε να μαζεψουν εμπειριες πολλες και διαφορες, οχι απο γκομενες αλλα απο τοπους και κουλτουρες. Ας ζησουν τα παιδια 5-6-7 χρονια το ονειρο και ας φανε το λουκι αργοτερα αλλα την αναμνηση κανεις δεν θα τους τη πάρει

Σωστόοοοοοος! Εδώ ρε συ έχουν βγει 40 νέοι τρόποι για να μην μένει κανείς στο Λύκειο (προφορικά, γραπτά, ξανά-μανά-προφορικά, κτλ, κτλ, κτλ). Εγώ θυμάμαι στα χρόνια μου έδινες τον Σεπτέμβριο κι αν τα σκάτωνες έπαιρνες τον πούλο!

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Δεν γνωρίζω καθόλου για την ΑΣΟΕΕ. Μιλάω για σχολές θετικών επιστημών και πληροφορικής, που γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ασχολείται με την πληροφορική. Με το να αναφέρουμε σχολές άλλου επιστημονικού αντικειμένου νομίζω ότι μπορεί να μπερδευτεί. Οσον αφορά το επιπεδο μέσης εκπαίδευσης της Ελλάδας, ως καθηγητής φυσικός με την λίγη εμπειρία που έχω ως τώρα, έχει πέσει πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο και να δυσκολεύονται να περάσουν ακόμη και απλά μαθήματα λόγω κενών που είχαν στο λύκειο.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Ποσο αλλο να πέσει!!!!!!!!!!!!!!

Αξεχαστο θα μου μεινει που παρακαλαγα τον καθηγητη Κοινωνιολογιας να γραψουμε διαγωνισμα και μου ελεγε "Αφου γραφετε στο φροντιστηριο" εγω δεν εκανα ομως οθτε ιδιαιτερο ουτε φροντιστηριο.

Την ακριβως επομενη ωρα ο Εκθεσας μας λεει παιδια ελατε να γραψουμε εκθεση "Αφου εκθεση ΚΑΝΩ ιδιαιτερο ΔΕΝ γραφω" απαντησα και εφαγα τον ξερο Ασσο.

Μπουρδελο ηταν παντα η Ελλαδα αλλα νεος εχεις ονειρο μην φαμε απο τους πιτσιρικαδες την ΕΛΠΙΔΑ!!!!!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αμα δεν θελεις αντιπαραθεση μην βγαινεις με κοκκινο !! Που έχεις σπουδάσει ? Μάλλον Βρετανία. Τι ξέρεις από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ? Εμείς το φάγαμε στη μάπα και σαν φοιτητές και συνδικαλιστές.

Φοιτητής και συνδικαλιστης

Και μόνο που το λες πρέπει να ντρέπεσαι

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Με την εμπειρια μου φιλε σου λεω να μην φυγεις στην Αγγλια εάν εχεις μπει σε σχολή Πληροφορικής στην Αθήνα. Αν είχες μπει στη Θράκη ίσως να σου το πρότεινα. Οι λόγοι είναι οι εξής :
Οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι σέβονται πολύ τα προπτυχιακά της Ελλάδας και τα θεωρούν κατά μέσο όρο καλύτερα από τα δικά τους. Η Ελλάδα ως φτωχο κράτος υστερει στα Μεταπτυχιακά. Και ειδικά στα Διδακτορικά αν ενδιαφέρεσαι αλλά είσαι πολύ μικρός ακόμα για να τα σκέφτεσαι αυτά έχεις δρόμο μπροστά σου.
2) Καλό είναι να θες να φύγεις από το σπίτι σου. Ομως το να φύγεις από την Αθήνα και να πας στην επαρχία δεν είναι και ότι καλύτερο. Ενας φοιτητης στην Αθήνα έχει άλλα ερεθίσματα και άλλα στην Ξανθη στο Ρέθυμνο και στην Λάρισα.
3) Η φοιτητική ζωή αγόρι μου δεν είναι γκόμενες, παρτούζες κλπ. Αυτό είναι ένας μύθος που καλιεργείται από μερικούς. Η φοιτητική ζωή στην Ελλάδα συνήθως είναι αγγούρι. Απλά το αγγούρι άλλος το τρώει και ζορίζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται. Αμα είσαι σε καμιά ΔΑΠ μπορεί και θέματα να παίρνεις και να γαμάς και καμιά ΔΑΠιτισα. Αμα το παίζεις αριστερά δεν έχει θέματα και σημειώσεις !!
Κοίταξε να βγάλεις όσο μεγαλύτερο βαθμό μπορείς σε μαθήματα που σε ενδιαφέρουν για διπλωματική και μετά αν μπορείς αφού πάρεις πτυχίο κανε την για έξω. Αλλά το έξω τώρα στα 19 σου φαίνεται εύκολο. Οταν θα είσαι 25-26 μπορεί να σου φαίνεται διαφορετικά γιατι θα είναι άλλες οι ανάγκες σου. Το έξω έχει περισσοτερες ευκαιρείες αν μάθεις καλά τη γλώσσα, προφορά κλπ. Διαφορετικά τα πράγματα είναι δυσκολα. Και είναι μια μεγάλη απόφαση να ζήσεις όλη σου τη ζωή στο εξωτερικό. Εξω πάνε όσοι για τον Α ή Β λόγο δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ. Μια περίπτωση τέτοια ειμαι και εγώ να σου πω την αλήθεια.
Η Ελλάδα είναι καλή άμα είσαι στο Δημόσιο αλλιώς γάμα τα !!! Μέσα στον πλούτο του Αριστοφάνη λέει : Αμα είναι να σε κάνει ο θεός δούλο τουλάχιστον να σε κάνει σε πλούσιο αφεντικό. Στην Ελλάδα τα περισότερα αφεντικά δεν είναι τόσο πλούσια όσο είναι στην Αμερική και στην Αγγλία. Για αυτό παίζουνε καλύτεροι μισθοί. Εδώ ούτε ΙΚΑ δεν βάζουν οι κερατάδες !! Για αυτό πολλοί πτυχιούχοι την κάνουν για έξω. Αλλά και αυτοί που είναι έξω κοιτάζουν με λοξές ματιές το Δημόσιο. Αυτή είναι μια αλήθεια που δεν την παραδέχονται πολλοί που σου λένε ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμένα όλοι οι συμφοιτητές μου που φωνάζανε ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ τώρα είναι Δημόσιοι υπάλληλοι.
Mπραβο Μακη! Ειπες ολη την αληθεια! Ετσι ειναι η κατασταση δυστυχως!  :-

Επισκέπτης
στην αγγλία υπάρχουν σχεδόν 100 πανεπιστήμια, άλλα είναι κορυφαία, άλλα καλά, άλλα όχι τόσο καλά όπως συμβαίνει παντού.
το θέμα είναι ότι στην αγγλία και στο τελευταίο πανεπιστήμιο υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία τηρούνται, μια εργασία ας πούμε που πρέπει να παραδοθεί στη 25 του μήνα στης 3 το απόγευμα θα παραδοθεί στης 25 του μήνα στης 3 το απόγεμα, αλλιός έχεις μείωση βαθμού π.χ.
στα αγγλικά πανεπιστήμια υπάρχει προγραμματισμός που τηρήται και αυτό βοηθάει τους φοιτητές στο να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας που τα πράγματα δεν είναι χύμα και οι προγραμματισμοί τηρούντε.
επίσης η διδακτέα ύλη στα αγγλικά πανεπιστήμια είναι πολύ πιο κοντά στις ανάγκες της αγοράς και δεν μπαίνει σε βαθιά θεωρητικα πράγματα, αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει κάνει μάστερ η διδακτορικο, αυτή είναι η θεωρία τους.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ασε τον να κρίνει. Εγώ του δίνω κάποιες συμβουλές επιβίωσης στο ελληνικό πανεπιστήμιο μια και σε αυτό φοιτεί. Εσείς του λέτε απλά να σηκωθεί και να φύγει.
Κοίτα. και μένα μου αρέσει το διάβασμα και μάντεψε, τη βρίσκω να διαβάζω βιβλία ιατρικής. Έλα αύριο μεθαύριο να σε εγχειρίσω...
Άλλο ένα χόμπυ μου είναι ο σχεδιασμός κτιρίων. Και ναι έχω διαβάσει πολλά στο αντικείμενο. Έλα αυριο να αγοράσεις ένα διαμέρισμα να βάλεις την οικογένεια σου μέσα...
Δεν έχω καμία όρεξη να συγκρίνω τη μια χώρα με την άλλη. Έκανα παράθεση ένα κομμάτι απο το ποστ σου γιατί πιστεύω οτι η νοοτροπία που έχετε ή ειχατε οι εδώ φοιτητές είναι ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ.
Τι σημαίνει φίλε μου πάς στις παραδόσεις του καθηγητή που γουστάρεις? Εσύ θα καθορίσεις ποιά μαθήματα θα παρακολουθείς και ποιά όχι. Sorry, αλλά εμένα, κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, κατι δεν μου αρέσει. Επίσης, συνδικαλισμός??? Στο πανεπιστήμιο? Τι ρόλο έχουν οι συνδικαλιστές στο πανεπιστήμιο???

Επισκέπτης
Επίσης, συνδικαλισμός??? Στο πανεπιστήμιο? Τι ρόλο έχουν οι συνδικαλιστές στο πανεπιστήμιο???

Από τότε που μπήκαν τα κόμματα στα πανεπιστήμια καταστράφηκε η πανεπιστημιακή εκπαιδευση στην ελλάδα.
Και όποιος πει ότι χωρίς τα κόμματα πως θα διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους οι φοιτητές θα του πω το εξής, στην αγγλία δεν υπάρχουν κόμματα στα πανεπιστήμια, υπάρχουν οι φοιτητικές ενώσεις που έκλέγονται από τους φοιτητές με όχι κομματικά κριτήρια. Οι ενώσεις αυτές οργανώνουν πάρτυ με άφθονη μπύρα χορό και ότι μπορείς να φανταστείς, αλλά όταν χρειάστηκε κατάφεραν να μαζέψουν 1 εκατομμύριο κόσμο σε πορεία στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για την άυξηση των διδάκτρων χωρίς να τους καθοδηγεί κανένανς Αλαβάνος και καμμιά Παπαρήγα.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Άσε τις φοιτητικές ενώσεις. Είχαμε πρόβλημα με ένα καθηγητή, προφέσορας παρακαλώ. Δεν καταλαβαίναμε τι μαλακίες έλεγε. Και οχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι Αγγλάρες. Μια φορά πήγαμε οργανωμένα και κάναμε τα παράπονα μας και την άλλη μέρα είχε πάρει τον πούλο ο κος προφέσορ. Αυτά περί διεκδικήσεων και εκπροσώπησης των φοιτητών.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
"To επίπεδο των προπτυχιακών στην Ελλάδα είναι καλύτερο από τα περισσότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και ειδικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό μπορεί να μην το πιστεύεις ακούγοντας παπαριές από διάφορους."

"Οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι σέβονται πολύ τα προπτυχιακά της Ελλάδας και τα θεωρούν κατά μέσο όρο καλύτερα από τα δικά τους."

"Η Ελλάδα ως φτωχο κράτος υστερει στα Μεταπτυχιακά. "

Οι 3 παραπάνω φράσεις του συνδικαλιστή φοιτητή αποτελούν το απαύγασμα της κοινοτοπίας η οποία πηγάζει απο καταστροφική έλλειψη ενημέρωσης των τεκταινομένων στον πλανήτη γη.

Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν το 2007 άτομα με τέτοιες απόψεις

Ξέχασες να πεις οτι μας ζηλεύουν κιόλας επειδή είμαστε λεβέντες και μάγκες

makis400

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Οσον αφορα τον enforcer. Δεν προκειται να καθησω να σε πεισω για αυτα που αμφισβητεις. Αυτη ειναι απλά η αλήθεια. Στην Αγγλια υπάρχουν πανεπιστημια απο UCL, Kings College, Edinbourgh, Manchester, Ιmperial, Surrey, LSE κλπ που ξεπερνουν σε πολλες σχολές τα δικά μας. Υπάρχουν και μερικά που είναι της πλάκας. Αναλογα που πάει ο καθένας. Σίγουρα στο εξωτερικό ξυπνάει κανείς και το θετικό είναι ότι μαθαίνει και τη γλώσσα αλλά του φεύγει και μια περιουσία συνήθως. Ο συγκεκριμένος φίλος στον οποίο απλά είπα αυτά που είπα μια και για αυτόν έγραψα έχει περάσει στην Αθήνα (σπιτι του) και του λέω το αυτονόητο ότι θα χαλάσει στην Αγγλία μια περιουσία.
Ως προς τον Creta335 και τον enforcer :
Δεύτερον δεν ντρέπομαι που υπήρξα συνδικαλιστής μια και μπορώ να  πώ ότι δεν ωφελήθηκα προσωπικά καθόλου απεναντίας έχανα αρκετό χρόνο και έμεινα πίσω. Για αυτό και σε κάποια φάση τα παράτησα και ασχολήθηκα περισσότερο με τη σχολή, αν και θα μπορούσα να γίνω την επόμενη χρονιά πρόεδρος του ΔΣ.
Για έναν που δεν έχει σπουδάσει εδώ  είναι δύσκολο να καταλάβει ότι αν παρακολουθείς όλα τα μαθήματα είναι αδύνατο να πάρεις πτυχίο διότι δεν σου μένει χρόνος για διάβασμα εκτός και αν γίνεις ζόμπι και διαβάζεις μόνο νύχτα. Ασε που πολλοί καθηγητές ήταν σαν να παρακολουθείς εκπαιδευτική τηλεόραση. Αλλα έλεγαν στο μάθημα και αλλα ζητούσαν στις εξετάσεις. Ακόμη και στην Ιατρική οι περισσοτεροι ακολουθούσαν την τακτική της αυτομελετης και πατούσαν σε ελάχιστους καθηγητές και στα εργαστήρια - κλινικές.Αν σε αυτή τη συζήτηση συμμετέχει κανείς γιατρός ας με διαψεύσει. Τέλος πάντων το κλείνω το θέμα και είπα πολλά μια και το site δεν είναι για τέτοια θέματα το πλέον κατάλληλο και κοιτάζω την ημερήσια ενημέρωση για ....

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Οι φοιτητες, τουλαχιστον στην Αγγλια που γνωριζω εγω, εχουν τα εξεις:

Προσβαση σε παρα πολυ καλες βιβλιοθηκες 24-7 (εκτος ισως απο τις Κυριακες).

Προσβαση σε broadband internet πολλες φορες ακομα και απο την εστια τους και δυνατοτητα χρησης τεραστιων databases (και εξωπανεπιστημιακων).

Καποια απο τα καλυτερα βιβλια στον κοσμο.

Πολυ πρακτικη εξασκηση.

Καθηγητες που μπορεις να δεις και να συμβουλευτεις ανα πασα στιγμη.

Συγκεκριμενο προγραμμα που τηρηται με θρησκευτικη ευλαβεια.

Αυστηρες εξετασεις με ελαχιστες πιθανοτητες αντιγραφης.

Δυνατοτητα ελεγχου και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των καθηγητων τους.

Καθηγητες που εχουν και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ πειρα εκτος απο ακαδημαικη.

Ομως το επιπεδο στα ελληνικα πανεπιστημια ειναι καλυτερο...

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Το μεταπτυχιακό έχει την έννοια της εξειδίκευσης σε κάποιο τομέα κάποιας επιστήμης. Τώρα ι εξειδίκευση να κάνεις στη "δικοίκηση επιχειρήσεων"? Και που ακριβώς συνίσταται αυτό? είναι κάτι συγκεκριμένο που θα το μάθεις από βιβλία και πανεπιστήμια?

για να 'μαθεις' διοικηση επιχειρησεων μετρα 500 χρονια.
100 χρονια για μαρκετινγκ
100 χρονια για finance/accounting/banking
100 χρονια για operations/logistics
100 χρονια για human resources
100 χρονια πρακτικη
= 500
αντε καλη τυχη

Υ.Γ. μην κανετε MBA δεν ειναι της μοδος ειχα διαβασει σε αγγλικη εφημεριδα
προτιμηστε ειδικευση.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Οσον αφορα τον enforcer. Δεν προκειται να καθησω να σε πεισω για αυτα που αμφισβητεις. Αυτη ειναι απλά η αλήθεια. Στην Αγγλια υπάρχουν πανεπιστημια απο UCL, Kings College, Edinbourgh, Manchester, Ιmperial, Surrey, LSE κλπ που ξεπερνουν σε πολλες σχολές τα δικά μας. Υπάρχουν και μερικά που είναι της πλάκας. Αναλογα που πάει ο καθένας. Σίγουρα στο εξωτερικό ξυπνάει κανείς και το θετικό είναι ότι μαθαίνει και τη γλώσσα αλλά του φεύγει και μια περιουσία συνήθως. Ο συγκεκριμένος φίλος στον οποίο απλά είπα αυτά που είπα μια και για αυτόν έγραψα έχει περάσει στην Αθήνα (σπιτι του) και του λέω το αυτονόητο ότι θα χαλάσει στην Αγγλία μια περιουσία.
Ως προς τον Creta335 και τον enforcer :
Δεύτερον δεν ντρέπομαι που υπήρξα συνδικαλιστής μια και μπορώ να  πώ ότι δεν ωφελήθηκα προσωπικά καθόλου απεναντίας έχανα αρκετό χρόνο και έμεινα πίσω. Για αυτό και σε κάποια φάση τα παράτησα και ασχολήθηκα περισσότερο με τη σχολή, αν και θα μπορούσα να γίνω την επόμενη χρονιά πρόεδρος του ΔΣ.
Για έναν που δεν έχει σπουδάσει εδώ  είναι δύσκολο να καταλάβει ότι αν παρακολουθείς όλα τα μαθήματα είναι αδύνατο να πάρεις πτυχίο διότι δεν σου μένει χρόνος για διάβασμα εκτός και αν γίνεις ζόμπι και διαβάζεις μόνο νύχτα. Ασε που πολλοί καθηγητές ήταν σαν να παρακολουθείς εκπαιδευτική τηλεόραση. Αλλα έλεγαν στο μάθημα και αλλα ζητούσαν στις εξετάσεις. Ακόμη και στην Ιατρική οι περισσοτεροι ακολουθούσαν την τακτική της αυτομελετης και πατούσαν σε ελάχιστους καθηγητές και στα εργαστήρια - κλινικές.Αν σε αυτή τη συζήτηση συμμετέχει κανείς γιατρός ας με διαψεύσει. Τέλος πάντων το κλείνω το θέμα και είπα πολλά μια και το site δεν είναι για τέτοια θέματα το πλέον κατάλληλο και κοιτάζω την ημερήσια ενημέρωση για ....
Καλά πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν για τις μάζες. Καλές σχολές μάλιστα, υπάρχουν. Αυτά που αναφέρεις σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν. Τώρα, αν ονομάζεσαι λόρδος makis400 ή έχετε καμιά πολυεθνική στην οικογένεια, ναι εσύ μπορείς να πας σε καλό πανεπιστήμιο.
Δεν είναι θέμα ντροπής η συμμετοχή σου στα ¨συνδικαλιστικά¨. Έχασες τον χρόνο σου και τελείωσε. Για ποιό λόγο όμως πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να υπάρχουν ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ και λοιποί? Θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά? Πήγαινε στην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ούτω καθεξής.
Θυμάσαι πρίν λίγους μήνες, στις καταλήψεις, που έβγαιναν αυτά τα μαλακισμένα, οι εκπρόσωποι των νεολαιών, στα παράθυρα? Ήταν ή δεν ήταν ο λόγος τους χειρότερος απο τους πολιτικούς που κάθε μέρα βρίζουμε? Και όχι τίποτα άλλο, αλλά κάποιες απο αυτές είναι και ωραία μουνάκια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom