Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Μην ξεχνάς και την ηλικία έτσι...Kαι το γελοίο είναι πολλά αφεντικά, και όχι μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που είναι του δημοτικού παίρνουν ύφος και λένε "έχεις μόνο ΕΝΑ μεταπτυχιακό;".
Έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια εγχώρια και του εξωτερικού επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ μια γνώμη.
Φίλε μου αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να προοδεύσεις στην επιστήμη σου και όχι απλά να πάρεις ένα πτυχίο οι μεγάλες ευκαιρίες για σπουδές, έρευνα και δουλειά βρίσκονται στις Η.Π.Α.
Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι έτη φωτός πίσω.
Ειδικά για την Αγγλία, άστο καλύτερα. Οι άνθρωποι έχουν ξεπέσει όσο δεν πάει. Εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια στο νησί τα υπόλοιπα είναι για πολλά φάσκελα.
Όσο για το οικονομικό μην προβληματίζεσαι. Αν έχεις πραγματικά προσόντα, φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά στις ΗΠΑ θα βρεις πάμπολλες ευκαιρίες να βγάλεις χρήμα δουλεύοντας σε διάφορα προγράμματα παράλληλα με τις σπουδές σου.
Μακριά από τα καραγκιοζοπανεπιστήμια της Αγγλίας, πουλάνε υπηρεσίες της πλάκας για πολλά χιλιάρικα λίρες. Ειδικά τα μεταπτυχιακά τους είναι για το χάβαλο. Θυμάμαι όταν κάνανε κρίσεις για επιλογή φοιτητών για διδακτορικό στην Αμερική εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια της Αγγλίας τα άλλα τα είχαν για τόσο ανυπόληπτα που οι αιτήσεις πήγαιναν καταυθείαν στα σκουπίδια.
Αν θέλεις να μείνεις Ευρώπη και ξέρεις Γερμανικά, καλύτερα προσανατολίσου προς Ελβετία μεριά. Είναι πολύ ακριβή η ζωή, αλλά το επίπεδο σπουδών αξίζει.
Σε όποια χώρα κι αν σπουδάσαμε λοιπόν εκπαιδευτήκαμε για να κάνουμε ένα επάγγελμα αργότερα και τίποτα άλλο. Ποιό είναι το καλύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο/σχολή/χαρτί χθές, σήμερα, αύριο δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί αλλάζουν οι καταστάσεις κάθε δυο και τρείς.πλάκα έχει το θρεντ, από ότι ψιλιάζομαι μπένει ο καθένας και υπερασπίζεται τα πανεπιστήμια της χώρας που τελείωσε...
Η ημερομήνια που κολλάεί ακριβώς?2 λέξεις και 1 ημερομηνία + οποιος καταλάβει
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
2 λέξεις και 1 ημερομηνία + οποιος καταλάβει
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
και για να τελιώνει και ένα ακόμα παραμύθι για τα αγγλικά πανεπιστήμια
τα αγγλικά πανεπιστήμια ΔΕΝ έίναι ιδιωτικά, είναι δημόσια
οι ευρωπαίοι φοιτητές ΔΕΝ πληρώνουν δίδακτρα εάν οι γονείς τους έχουν εισόδημα κάτω από κάποιο ποσό (αρκετά υψηλό ποσό), τα δίδακτρα καλύπτονται απο την Ε.Ε, αν το εισόδημα το γονέων τους είναι πάνω από το όριο τότε πληρώνουν κλιμακωτά με ανώτερο όριο τις 1000 λίρες το χρόνο (τουλάχιστον πριν 2-3 χρόνια ήταν τόσο, πρέπει να το ανέβασε ο μπλερ).
οπότε δεν υπάρχουν ακριβά και φτηνά αγγλικά πανεπιστήμια, ακόμα και τα μεταπτυχιακά τουλάχιστον τα ΜSc έχουν πάνω κάτω τα ίδια δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια, ανάλογα πάντα με την ειδικότητα.