You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό
- Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 386
- Εμφανίσεις 28K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
silver_bullet
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 5
- Πόντοι
- 1
Αναλογα το μεταπτυχικο.Αν κανεις Artificial Intelligence ειναι ερευνα.Αν κανεις μanagement ειναι ψιλο παπαγαλια.Ειναι η φυση του τετοια.Φυσικα και μαθαινεις πραγματα, δεν εποστηθιζεις απλα!
Μην ξεχνάς και την ηλικία έτσι...Kαι το γελοίο είναι πολλά αφεντικά, και όχι μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που είναι του δημοτικού παίρνουν ύφος και λένε "έχεις μόνο ΕΝΑ μεταπτυχιακό;".
Αν πέρασες τα 25-27 χωρίς το ¨δεύτερο¨ μάστερ, άντε γεια....
συμφωνω για το Ντοκτορα-ειναι σχετικα ευκολο να αρχισεις, το θέμα ειναι οτι παρα μα παρα πολλα ντοκτορα ελληνων χρηματοδοτουνται απο το ΙΚΙ και συνηθως-αν οχι ΠΑΝΤΑ!!! προκειται για παιδια στελεχων η καθηγητων που τα "παιρνουν" (τα λεφτα) απο ολες τις μεριες. (daddy exw 10000 euro stin trapeza!!!SUPER!!!!) και ναι δυστυχως ειναι μοδα, το πιο στεναχωρο ομως ειναι οτι καποιοι απο αυτα τα προαναφερθέντα παιδακια τελειωνουν (ακομα και στην αγγλια) λογω γνωριμιων και μετα καταστρεφουν και αλλα παιδακια διδασκοντας στο πανεπιστημιο. αλλοι παλι κανουν ντοκτορα με χιλιες δυσκολιες, οικονομικες και μη... αλλα δεν ειναι ολα τα δαχτυλα ιδια...είναι?
παντως οτι εχει γινει μοδα ειναι τραγικο... αντε να δουμε ποσοι θα το παρουν το ντοκτορα τους XD beware the VIVA VOCE
παντως οτι εχει γινει μοδα ειναι τραγικο... αντε να δουμε ποσοι θα το παρουν το ντοκτορα τους XD beware the VIVA VOCE
Έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια εγχώρια και του εξωτερικού επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ μια γνώμη.
Φίλε μου αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να προοδεύσεις στην επιστήμη σου και όχι απλά να πάρεις ένα πτυχίο οι μεγάλες ευκαιρίες για σπουδές, έρευνα και δουλειά βρίσκονται στις Η.Π.Α.
Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι έτη φωτός πίσω.
Ειδικά για την Αγγλία, άστο καλύτερα. Οι άνθρωποι έχουν ξεπέσει όσο δεν πάει. Εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια στο νησί τα υπόλοιπα είναι για πολλά φάσκελα.
Όσο για το οικονομικό μην προβληματίζεσαι. Αν έχεις πραγματικά προσόντα, φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά στις ΗΠΑ θα βρεις πάμπολλες ευκαιρίες να βγάλεις χρήμα δουλεύοντας σε διάφορα προγράμματα παράλληλα με τις σπουδές σου.
Μακριά από τα καραγκιοζοπανεπιστήμια της Αγγλίας, πουλάνε υπηρεσίες της πλάκας για πολλά χιλιάρικα λίρες. Ειδικά τα μεταπτυχιακά τους είναι για το χάβαλο. Θυμάμαι όταν κάνανε κρίσεις για επιλογή φοιτητών για διδακτορικό στην Αμερική εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια της Αγγλίας τα άλλα τα είχαν για τόσο ανυπόληπτα που οι αιτήσεις πήγαιναν καταυθείαν στα σκουπίδια.
Αν θέλεις να μείνεις Ευρώπη και ξέρεις Γερμανικά, καλύτερα προσανατολίσου προς Ελβετία μεριά. Είναι πολύ ακριβή η ζωή, αλλά το επίπεδο σπουδών αξίζει.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια εγχώρια και του εξωτερικού επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ μια γνώμη.
Φίλε μου αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να προοδεύσεις στην επιστήμη σου και όχι απλά να πάρεις ένα πτυχίο οι μεγάλες ευκαιρίες για σπουδές, έρευνα και δουλειά βρίσκονται στις Η.Π.Α.
Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι έτη φωτός πίσω.
Ειδικά για την Αγγλία, άστο καλύτερα. Οι άνθρωποι έχουν ξεπέσει όσο δεν πάει. Εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια στο νησί τα υπόλοιπα είναι για πολλά φάσκελα.
Όσο για το οικονομικό μην προβληματίζεσαι. Αν έχεις πραγματικά προσόντα, φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά στις ΗΠΑ θα βρεις πάμπολλες ευκαιρίες να βγάλεις χρήμα δουλεύοντας σε διάφορα προγράμματα παράλληλα με τις σπουδές σου.
Μακριά από τα καραγκιοζοπανεπιστήμια της Αγγλίας, πουλάνε υπηρεσίες της πλάκας για πολλά χιλιάρικα λίρες. Ειδικά τα μεταπτυχιακά τους είναι για το χάβαλο. Θυμάμαι όταν κάνανε κρίσεις για επιλογή φοιτητών για διδακτορικό στην Αμερική εκτός από 4 - 5 πανεπιστήμια της Αγγλίας τα άλλα τα είχαν για τόσο ανυπόληπτα που οι αιτήσεις πήγαιναν καταυθείαν στα σκουπίδια.
Αν θέλεις να μείνεις Ευρώπη και ξέρεις Γερμανικά, καλύτερα προσανατολίσου προς Ελβετία μεριά. Είναι πολύ ακριβή η ζωή, αλλά το επίπεδο σπουδών αξίζει.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, βασικά 3 ονόματα παίζουν: Berkeley /Stanford και MIT.
Μια χαρά τα καταφέρνουν όσοι τελειώνουν Ελληνικά Πολυτεχνεία και πάνε εκεί για μεταπτυχιακά. Και πέραν από τις ευκαιρείες δουλειάς, η ζωή εκεί είναι πιό φτηνή ουσιαστικά από την Ελλάδα.
Για Αγγλία δεν κάνω σχόλια, εκτός από τα 2 γνωστά ονόματα, άντε και το Imperial.
Εδώ κάποιος συνιστά τα πρώην Polytechnics. Ρε εσύ δεν πας καλλίτερα ΤΕΙ Πειραιά, περισσότερα θα μάθεις (άμα θέλεις). Και θα σου έρθει απείρως φθηνότερα.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Πολύ δίκιο ο kemal. Eπίσης για αυτό που είπε για τα σκουπίδια. Ο άντρας μιας συναδέλφου στη δουλειά,- που δούλευε σε τεχνική εταιρεία, είπε ότι τα βιογραφικά των εχόντων μεταπτυχιακό τα έβαζαν τελευταία... Στην Αμερική όμως οι ρυθμοί δεν είναι όπως εδώ του φραπέ. Όποιος το πάρει απόφαση, θα πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε εδώ... Αλλιώς θα τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις...
Ετσι ακριβως ειναι.
Ακομα και ενα μετριο πανεπιστημιο στις Η.Π.Α. θα σου δωσει τα ιδια αν οχι περισσοτερα απο το καλυτερο της Αγγλιας.
Τωρα για τα polytechnics ελεος πια. Διαβαζεις διπλωματικες εργασιες μηχανικων και ειναι σαν να διαβαζεις μικυ μαους.
Ακομα και ενα μετριο πανεπιστημιο στις Η.Π.Α. θα σου δωσει τα ιδια αν οχι περισσοτερα απο το καλυτερο της Αγγλιας.
Τωρα για τα polytechnics ελεος πια. Διαβαζεις διπλωματικες εργασιες μηχανικων και ειναι σαν να διαβαζεις μικυ μαους.
Επισκέπτης
πλάκα έχει το θρεντ, από ότι ψιλιάζομαι μπένει ο καθένας και υπερασπίζεται τα πανεπιστήμια της χώρας που τελείωσε...
Σε όποια χώρα κι αν σπουδάσαμε λοιπόν εκπαιδευτήκαμε για να κάνουμε ένα επάγγελμα αργότερα και τίποτα άλλο. Ποιό είναι το καλύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο/σχολή/χαρτί χθές, σήμερα, αύριο δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί αλλάζουν οι καταστάσεις κάθε δυο και τρείς.πλάκα έχει το θρεντ, από ότι ψιλιάζομαι μπένει ο καθένας και υπερασπίζεται τα πανεπιστήμια της χώρας που τελείωσε...
Απλά για να καταγραφεί και η δική μου άποψη, και επειδή έχω αποφοιτήσει από δύο λεγόμενες καλές σχολές...(λέμε τώρα), να αναφέρω οτι το παν στη ζωή είναι οι γνωριμίες. Όλα είναι θέμα networking που θα έλεγαν και στα εξωτερικά...Το ότι θα φοιτήσεις σε ένα καλό (και συνήθως ακριβό) πανεπιστήμιο στην Αγγλία σημαίνει οτι εκεί θα γνωρίσεις κάποιους έχοντες και κατέχοντες συμφοιτητές. Επίσης, σε αυτά τα πανεπιστήμια θα έχουν φοιτήσει αντίστοιχα κάποιοι πιθανοί μελλοντικοί εργοδότες σου (όπου στο interview θα χαρούν που βρήκαν άτομο από το ίδιο πανεπιστήμιο και το οποίο πρέπει να προσλάβουν γιατί το κοινό πανεπιστήμιο πρέπει να είναι κορυφαίο ) ή συνάδελφοί σου. Κοινώς είναι θέμα...alumni. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για αυτά της Αμερικής.
Απλά δική μου άποψη, που απορρέει και από κάποια επαγγελματική εμπειρία. Αυτά
Απλά δική μου άποψη, που απορρέει και από κάποια επαγγελματική εμπειρία. Αυτά
Alekosatbourdela
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Μαΐ 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
2 λέξεις και 1 ημερομηνία + οποιος καταλάβει
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
Η ημερομήνια που κολλάεί ακριβώς?2 λέξεις και 1 ημερομηνία + οποιος καταλάβει
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
2 λέξεις και 1 ημερομηνία + οποιος καταλάβει
1.UK
2.Naric
3.20 Οκτωβριου
Μήπως δεν είναι για φέτος στις 20/10, αλλά για μετά? του χρόνου ίσως?
Επισκέπτης
και για να τελιώνει και ένα ακόμα παραμύθι για τα αγγλικά πανεπιστήμια
τα αγγλικά πανεπιστήμια ΔΕΝ έίναι ιδιωτικά, είναι δημόσια
οι ευρωπαίοι φοιτητές ΔΕΝ πληρώνουν δίδακτρα εάν οι γονείς τους έχουν εισόδημα κάτω από κάποιο ποσό (αρκετά υψηλό ποσό), τα δίδακτρα καλύπτονται απο την Ε.Ε, αν το εισόδημα το γονέων τους είναι πάνω από το όριο τότε πληρώνουν κλιμακωτά με ανώτερο όριο τις 1000 λίρες το χρόνο (τουλάχιστον πριν 2-3 χρόνια ήταν τόσο, πρέπει να το ανέβασε ο μπλερ).
οπότε δεν υπάρχουν ακριβά και φτηνά αγγλικά πανεπιστήμια, ακόμα και τα μεταπτυχιακά τουλάχιστον τα ΜSc έχουν πάνω κάτω τα ίδια δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια, ανάλογα πάντα με την ειδικότητα.
οι ευρωπαίοι φοιτητές ΔΕΝ πληρώνουν δίδακτρα εάν οι γονείς τους έχουν εισόδημα κάτω από κάποιο ποσό (αρκετά υψηλό ποσό), τα δίδακτρα καλύπτονται απο την Ε.Ε, αν το εισόδημα το γονέων τους είναι πάνω από το όριο τότε πληρώνουν κλιμακωτά με ανώτερο όριο τις 1000 λίρες το χρόνο (τουλάχιστον πριν 2-3 χρόνια ήταν τόσο, πρέπει να το ανέβασε ο μπλερ).
οπότε δεν υπάρχουν ακριβά και φτηνά αγγλικά πανεπιστήμια, ακόμα και τα μεταπτυχιακά τουλάχιστον τα ΜSc έχουν πάνω κάτω τα ίδια δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια, ανάλογα πάντα με την ειδικότητα.
και για να τελιώνει και ένα ακόμα παραμύθι για τα αγγλικά πανεπιστήμια
Σ' αυτό για τα προπτυχιακά μπορεί να παίζει οτι δεν υπάρχουν τίποτα ιδιαίτερα δίδακτρα, αυτό όμως για τα MSc πάρ'το πίσω , μιλάμε για πάνω από 10.000 λίρες δίδακτρα, και όχι για ΜΒΑ, άρα εξαρτάται από το πανεπιστήμιο, την πόλη και χίλιους δύο άλλους παράγοντες.
Επισκέπτης
για τα μεταπτυχιακά οι τιμές είναι παρόμοιες σε όλα τα πανεπιστήμια ανάλογα με την ειδικότητα, τι σημαίνει αυτό
ένα μεταπτυχιακό στο engineering έχει 3000-4000 λίρες σε όλα τα πανεπιστήμια το γνωρίζω γιατί το έχω κάνει και το είχα ψάξει, ίδιες τιμές σε imperial, oxford, sheffield, southampton.....
τα μεταπτυχιακά στα οικονομικά ξέρω ότι είναι πιο ακριβά γύρω στα 8 χιλιάρικα
ένα μεταπτυχιακό στο engineering έχει 3000-4000 λίρες σε όλα τα πανεπιστήμια το γνωρίζω γιατί το έχω κάνει και το είχα ψάξει, ίδιες τιμές σε imperial, oxford, sheffield, southampton.....
τα μεταπτυχιακά στα οικονομικά ξέρω ότι είναι πιο ακριβά γύρω στα 8 χιλιάρικα
Επισκέπτης
φίλε scientist ξέρω τι έχω πληρώσει....