Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Θα σου έλεγα να πας στο εξωτερικό φίλε...εδώ δεν έχεις μέλλον ούτε εσύ ούτε εμείς οι υπόλοιποι...το ACCA είναι ένας πολύ καλός επαγγελματικός τίτλος σπουδών, αλλά εδώ στην Ελλάδα χρειάζονται και άλλα πράγματα, γνωριμίες, λαμογιές, γλείψιμο κ.α., δυστυχώς δεν θα κριθείς μόνο από τις γνώσεις και την εργατικότητα σου, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

ακριβως. ΠΟσο χρονων εισαι?
 

question_14

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2010
Μηνύματα
13
Like
0
Πόντοι
0
Νομίζω ότι η συγκριση των πανεπιστημίων είναι γελοίο θέμα. Δεν μιλάω για ακραίες περιπτώσεις δηλ να συγκρίνεις ένα βουλγαρικό πανεπιστήμιο με το MIT όμως αν μιλάμε για σύγκριση ενος καλού Ελληνικού (ΑΣΣΟΕ - ΠΑΠΕΙ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΛ) με ένα μέτριο προς καλό αγγλικό, οι διαφορές είναι λίγες και μετράνε μόνο στη πρώτη συνέντευξη, που και εκεί δηλ, τελικά μετράει το πως θα πουλήσεις κάτι. Ασε που το μεταπτυχιακό μπορεί να μετράει και αρνητικα (overqualified που λένε στις δουλειές) γιατί οι απαιτήσεις των entry level εργασιών είναι μικρές με πολύ μικρούς μισθούς ενώ στις καλύτερες εργασίες χρειάζεται προϋπηρεσία και όχι μεταπτυχιακά.

Στη δουλειά (όταν έχεις μπει σε ένα τομέα μιας εταιρείας) κανείς δεν σε ρωτάει μετά τι έχεις τελειώσει, σε ρωτάει ξέρεις να κάνεις αυτό , εκείνο κτλ; Και η εξέλιξη είναι θέμα ικανότητας όμως σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό είναι θέμα του πόσο ρουφιάνος, πόσο ανταγωνιστικός με τους συναδέλφους σου και τελικά πόσο αλλοτριωμένος άνθρωπος είσαι και είσαι έτοιμος να γλύφεις τους απο πάνω (και να είσαι υπάκουος όταν ακούς τις απίστευτές μαλακίες) και να ρουφιανέυεις τους δίπλα σου για να πάρεις αύξηση 5% αντί για 2%. Βεβαία δεν είναι άσπρο-μαύρο για αυτά τα πράγματα υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα την εταιρεία και τους ανθρώπους όμως συνήθως είναι έτσι τα πράγματα και όσο καπιτάλας και να είναι κάποιος καλό είναι να παραδέχεται τη πραγματικότητα.

Ασε που  η ικανότητα μπορεί να φοβίζει τον Από πάνω σου, γιατί θα φοβάται ότι θα του πάρεις τη θέση ή γιατί θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο όποτε δεν θέλει κανείς να παίρνει πρωτοβουλίες, οπότε θα τρως απίστευτο θάψιμο.

Τώρα όσο για τον φίλο που έδωσε ένα κάρο λεφτά και κατάφερε γύρω στα 30 του να πάρει μισθό 1000 ευρώ και είναι και περήφανος και χαρούμενος για αυτό, τι να πω; εκεί μας έχουν φτάσει.

Για μένα όποιος έχει μια καλή ιδέα να κάνει την δικιά του δουλειά και να μη γίνεται σκλάβος κανενός.
 

question_14

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2010
Μηνύματα
13
Like
0
Πόντοι
0
Να προσθέσω για να μην είμαι άδικος ότι πολύ έχουν καταφέρει να πάρουν καλύτερες θέσεις και μισθούς όχι επειδή ήταν ρουφιάνοι αλλά ούτε και ικανοί άλλα επειδή έφευγαν από τη μια δουλειά και πήγαιναν στην άλλη την κατάλληλη στιγμή και πουλούσαν τις γνώσεις και την εξειδίκευση που  είχαν αποκτήσει.

Αυτά όμως στην Ελλάδα της ύφεσης να τα ξεχάσετε - είναι παρελθόν πλέον.
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Να προσθέσω για να μην είμαι άδικος ότι πολύ έχουν καταφέρει να πάρουν καλύτερες θέσεις και μισθούς όχι επειδή ήταν ρουφιάνοι αλλά ούτε και ικανοί άλλα επειδή έφευγαν από τη μια δουλειά και πήγαιναν στην άλλη την κατάλληλη στιγμή και πουλούσαν τις γνώσεις και την εξειδίκευση που  είχαν αποκτήσει.

Αυτά όμως στην Ελλάδα της ύφεσης να τα ξεχάσετε - είναι παρελθόν πλέον.

Ακριβως αυτα ειναι για πριν 5-10 χρονια
απο εδω και περα δεν ξερω τι θα γινει....
 

salepmos1993

Νέο Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2012
Μηνύματα
1
Like
0
Πόντοι
0
Γεια σας παιδιά,θα ήθελα μερικές πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ευρώπης.Σε ποιές χώρες της Ε.Ε υπάρχουν και κατά πόσο καλή είναι η επιλογή τους;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Μηνύματα
40
Like
0
Πόντοι
0
  Επίσης μιλάω για νέους, δηλαδή για παιδιά που βγαίνουν τώρα στην εργασιακή πιάτσα και θέλουν να βάλουν πολύ ψηλά τον πήχυ.  Πριν είκοσι περίπου χρόνια που ήμουν εγώ στην ίδια θέση οι απαιτήσεις ήταν σαφώς υποδεέστερες.  Κάθε νέα γενιά τραβάει μεγαλύτερα ζόρια.  :headbang:
Βρίσκομαι κι εγώ στο ίδιο δίλημμα. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις που έχουν γραφεί στο παρόν θέμα και ιδιαίτερα χρήσιμες οι πληροφορίες των Kemal, Voltaire45. Όμως επειδή τα ποστ είναι αρκετά παλιά και από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, μήπως υπάρχουν πιο πρόσφατες απόψεις επί του θέματος;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom