Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Η αλήθεια είναι ότι τα η Αγγλία έχει 15 πανεπιστήμια σε σπουδές πάνω στα Οικονομικά που κάνουν την ΑΣΟΕΕ και το πανεπιστήμιο Μακεδονίας να δείχνουν και πολύ σκουπίδι!!

Δε συζητάω καν για τα πρώτα που είναι το Cambridge και Oxford,αλλά πανεπιστήμια όπως το Manchester που σπούδασε ο Κωστής απλά είναι πολύ μπροστά.Επέτρεψε μου όμως φίλε να σου πω μιας και αναφέρεσαι στην Ελλάδα ότι το χαραμίζεις το πτυχίο σου αν σκοπεύεις να απασχοληθείς Ελλάδα.Είναι σαν να έχεις μια επιταγή που αξίζει πάρα πολλά και εσύ την πετάς στα σκουπίδια.Το πιασες το νόημα δικέ μου και είσαι Ελβετία.

Αν εγώ σπούδαζα έξω σε καλό πανεπιστήμιο όπως το Manchester ή του Φάνη το Warwick και μου βγαινε η Παναγία να πάρω τέτοιο χαρτί δεν θα ρχόμουν να πάρω 1000 ευρώ..

Όσο για τους μάγκες τους Έλληνες,τις κομπλεξάρες της ΑΣΟΕΕ και του ΠΑΠΕΙ που αν ακόυσουν για Manchester ή άλλα καλά το πρώτο πράγμα που θέλουν να πουν με φόρα είναι "Είναι πανεπιστήμιο που πληρώνεις για ένα χαρτί".Άλλος καραγκιόζης λεει στην προσπάθεια του να ανεβάσει το κωλόχαρτο που έχει ότι "Όσοι πάνε έξω να σπουδάσουν είναι άχρηστοι" ή άλλοι άσχετοι συσχετίζουν τέτοιες σπουδές με το Deree,το NYC και το BCA..

Η επιχείρηση τα ξέρει καλά όλα αυτά τα πανεπιστήμια και σίγουρα τους προτιμά,γιατί ξέρουν και μάλιστα πολλά.Ο εργοδότης με γνώμονα το συμφέρον του θελοντας καλά στελέχη με πραγματικές γνώσεις ψάχνει συνέχεια το εκπαιδευτικό τοπίο και μαθαίνει ποιος παράγει έργο.Τι να τον πάρει τον βλάκα που τέλειωσε την Πάντειο ή το Οικονομικό της Νομικής που μου ναι τελευταίο έτος και δεν ξέρουν οι μαλάκες Χρηματοοικονομική Λογιστική 1.Όχι λογιστικό σχέδιο!!Αυτοί δεν ξέρουν αμα τους πεια αγοράζω επι πιστώσει να κάνυον τις στοιχειώδεις εγγραφές στο ημερολόγιο!!!Όταν ο κάθε μαλάκας παπαγαλίζει ένα βιβλία της πλάκας αυτοί διαβάζουν πολλά βιβλία για κάθε μάθημα και αντι για παπαγαλία που κάνουμε εμείς αυτοί ξέρουν να χρησιμοποιούν τα διαβάσματά τους.Απαντούν στις εξετάσεις συνδυάζοντας τη  κρίση τους,με τα διαβάσματά τους,με παραδείγματα που δημαίνει ότι το ξέρουν καλά το αντικείμενο..

Εγώ στην εταιρία που δουλέυω βοηθός λογιστή 2 από τα μεγαλοστελέχη στο Management και στο Ανθρώπινο Δυναμικό έχουν κάνει βασικό πτυχίο Αγγλία και η άλλη Ισπανία.Και στην Intracom που έχει καπαρώσει φίλη καλή θέση στο Manchester που τέλειωσε και ο Κώστα σπουδασε Οικονομικά.

Το μόνο κακό για έξω είναι ότι θέλει καλό βαθμό και χρήμα,μεγάλη ψυχική δυναμη και θέληση και δεν τα χουν πολλοί όλα αυτά.Ακόμα και όσοι έχουν χρήμα πολλές φορές πάνε επειδή τους σπρώχνει ο μπαμπάς..

Βέβαια κάθε χώρα έχει καλά και κακά πανεπιστήμια.Υπάρχουν κάτι πανεπιστήμια Αγγλία που πάνε μαθητές με 13 απολυτήριο και λιγότερο και πάνε σε πανεπιστήμιο 3 φορές χειρότερο από το ΤΕΙ που σπούδασα.

luca

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
1
Αυτές τις μαλακιες τις έχεις ευαγγέλιο ? δεν στρώνεσαι να γράψεις κανά βιβλίο ? έχεις φαντασία. Και παρατηρώ οτι δεν λες άπλα μαλακιες. Τις τεκμηριωνεις κιόλας.

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Εγώ ΤΕΙ τέλειωσα φίλε.Δεν σπούδασα έξω.Όμως γιατί να μην πω αλήθεια;;Τι να λέμε μαλακίες;;;Ότι εμείς ε΄χουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια;;Αφού δεν στέκει!!

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Αυτές τις μαλακιες τις έχεις ευαγγέλιο ? δεν στρώνεσαι να γράψεις κανά βιβλίο ? έχεις φαντασία. Και παρατηρώ οτι δεν λες άπλα μαλακιες. Τις τεκμηριωνεις κιόλας.

Και εσύ ο γνωστικός τι σπούδασες;Εγώ δεν κρύβομαι και σου λέω ΤΕΙ Πειραιά.Διόρθωσέ με και πες ποιες είναι οι μαλακίες έτσι να μην τις ξαναπώ.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
μετράνε την πρώτη μέρα, αμα αποδειχθεί ότι είσαι σκράπας και πατάς φρένο στην ομάδα, το παίρνεις το χαρτί του καλού πανεπιστημίου του εξωτερικού και τυλίγεις σουβλάκια. Περισσότερα θα βγάλεις από τα σουβλάκια.

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
μετράνε την πρώτη μέρα, αμα αποδειχθεί ότι είσαι σκράπας και πατάς φρένο στην ομάδα, το παίρνεις το χαρτί του καλού πανεπιστημίου του εξωτερικού και τυλίγεις σουβλάκια. Περισσότερα θα βγάλεις από τα σουβλάκια.

Δε διαφωνώ.Αν δεν το γουστάρεις αυτό που κάνεις και Harvard αν τελειώσεις δεν θα πας μπροστά.Αν το αγαπάς και έχεις κέφι για δουλειά και δεν πας τελευταίος και φεύγεις πρώτος τότε θα πας μπροστά.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Το καλυτερο Πανεπιστημιο ειναι στο Κιεβο !
Ετσι  να πειτε στους γονεις σας !

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Το καλυτερο Πανεπιστημιο ειναι στο Κιεβο !
Ετσι  να πειτε στους γονεις σας !

Γιατί όχι στη Μόσχα δηλαδή;;Αν και χωρίς πλάκα η Ρωσία έχει δυνατά πανεπιστήμια ειδικά πολυτεχνικές σχολές

mpaokara

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Θα μιλησω για Ηνωμενο Βασιλειο.
Λοιπον, τελη δεκαετιας του 1990 ειχε στηθει μια τεραστια μηχανη απο δευτεροκλασατα πανεπιστημια και τοπικους επιχειρηματιες και αρχισε να φευγει καραβιες ο κοσμος για πανεπιστημια της πλακας (Luton anyone ;) ), με αποτελεσμα να χαλασει η πιατσα και να γεμισουμε πτυχιουχους της φαπας. Εχοντας φοιτησει 1 χρονο σε μπουρδελε αγγλικο uni (απο οπου σηκωθηκα και εφυγα μετα το 1ο ετος, πηγα δουλεψα, πηρα δυο επαγγελματικες πιστοποιησεις) και 3 σε καποιο απο τα τοπ-20 (οπου και πηρα το πτυχιο), ειναι η μερα με τη νυχτα. Στο μπουρδελε περιπατος, στο αλλο φτυσαμε αιμα. Απο τους 8 Ελληνες που το βγαλαμε (απο 150 ατομα στο ετος, 4 ειδικοτητες μαζι), ολοι αποκατασταθηκαμε. Οσοι εκαναν μαγκιες η εμπλεξαν με τα σκανκ και τα κωκ και τα "εεεεεεεεεεεεεεεεεελα μωρε" μας αποχαιρετησαν νωρις.Οταν πηγα μια βολτα σε γνωστους σε χαμηλοτερο Πανεπιστημιο, κυριολεκτικα επαθα πλακα με την υλη τους, αυτα που καναμε εμεις 2ο-3ο εξαμηνο τα εκαναν στο 5ο-6ο (και επαναλαμβανω, δεν ηταν καφενειο, ηταν απλα καπου στη μεση).

ΔΟΑΤΑΠ; Στα παπαρια μου, οταν τελειωσα, δουλεψα πανω στο αντικειμενο μου απο την 1η μερα (και ας μην ειχα παει στρατο). Απο την αλλη ομως, επενδυσα και προσωπικο χρονο και οταν πηγαινα για συνεντευξη ηξερα τι μου γινοταν.

Οποτε μην τρωτε την καραμελα "Ελλαδα γαμανε τα πανεπιστημια μας, απλα μας γαμαει το μαρκετινγκ". Σιγουρα, αν καποιος εδω ειναι σοβαρος, εχει προοπτικες και θα τον τσιμπησουν συντομα αλλα υπαρχουν πολλοι παραγοντες που ριχνουν το επιπεδο, κομματικα, καταληψεις, σκονακια και 1002 αλλα. Μην τρωτε ομως και την καραμελα οτι "εξω ειναι καλυτερα", παιζουνε και πολλα μπουρδελακια εκει.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
δεν είναι απαραίτητο να σπουδάξουν όλοι πάντως.
Κι ο υδραυλικός κι ο αγρότης κι ο βοθρατζής έχουν δουλειά, μερικές φορές πιο προσοδοφόρα κι αξιοπρεπή από τον σπουδαγμένο.

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
Η καλύτερη επένδυση είναι να "σπουδάσει" κάποιος ελεγκτής πετρελαίου. Η αμοιβή του είναι γύρω στα 100.000 ευρώ το χρόνο στο ελληνικό δημόσιο παρακαλώ!! Μερικοί από μας άδικα σπαταλήσαμε φαιά ουσία και φάγαμε χρόνια στα θρανία, και κάναμε μεταπτυχιακές σπουδές σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κακά τα ψέματα στη χώρα μας οι καθαρίστριες στην εφορία αμοίβονται καλύτερα από πολλούς από μας!!!  

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Η καλύτερη επένδυση είναι να "σπουδάσει" κάποιος ελεγκτής πετρελαίου. Η αμοιβή του είναι γύρω στα 100.000 ευρώ το χρόνο στο ελληνικό δημόσιο παρακαλώ!! Μερικοί από μας άδικα σπαταλήσαμε φαιά ουσία και φάγαμε χρόνια στα θρανία, και κάναμε μεταπτυχιακές σπουδές σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κακά τα ψέματα στη χώρα μας οι καθαρήστριες στην εφορία αμοίβονται καλύτερα από πολλούς από μας!!! 

να φυγεις εξωτερικο τοτε...
ολο δεν σας αρεσει και απο εδω δεν ξεκολατε
γλειφετε για καμια θεση στο δημοσιο  :2funny: :2funny: :2funny:

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Έπειτα από κουβέντα με τον κλαψομούνη φίλο μου το Φάνη θέλω να ανφερθω στα Βρετανικά πανεπιστήμια και την απήχησή τους στην αγορά.

Εγώ αποφοίτησα από το Manchester Business School,έκανα Bsc(Hons) Management,3 χρόνια σπουδές.Πάντα κατηγορούσα την ελλάδα και την αναξιοκρατία.Ήμουν απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά Λογιστικής και ήθελα έναν ανώτερο τίτλο να μου δώσει πρόσβαση σε καλές εταιρίες με καλές προοπτικές εκπαίδευσης.

Τελικά τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής.Όλες οι ΑΕ,ΟΕ και ΕΕ και πάνω από όλα οι Πολυεθνικές όπως Grant Thornton,KPMG,Ernst%Young,Deloitte,Procter&Gamble και πολλές άλλες ξέρουν τα καλά πανεπιστήμια των πιο γνωστών χωρών.Όταν είπα ότι είμαι απόφοιτος του University of Manchester άρεσε σε όλους όσους πέρασα από συνέντευξη..Δεν με ρώτησε κανένας μα κανένας για αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ και κανέναν δεν απασχολεί.Ο Δοαταπ είναι μέρος ενός διεφθαρμένου κατστημένου.Είναι ευκολότερο να πάρει αναγνώριση κάποιος απόφοιτος Βουλγαρίας ή Αλβανίας επειδή οι σπουδές είναι 4 χρόνια παρά κάποιος απόφοιτος διεθνώς αναγνωρισμένου πανεπιστημίου όπως το δικό μου.

Αν κια δεν μίλησα καθόλου για μισθό και ήθελα να είμαι λογικός μιας και χωρίς πείρα δεν μπορώ να ζητήσω π.χ. 1300 ευρώ,κανείς δεν μου προσέφερε λιγότερα από 1000 ευρώ.

Αν και δεν είχα υψηλό βαθμό πτυχίου,57% δηλαδή 2.2 δεν με εμπόδισε να βρω την πρώτη μου δουλειά σε πολυεθνική στην Ελλάδα και μέσα σε λίγους μήνες μου πρότειναν αν ήθελα να πάω στο παράρτημα της Ελβετίας.

Συμβουλή προς τον Φάνη και όποιο παλικάρι έχει κάνει σπουδές έξω είναι ότι δεν είναι πολλοί ζώα και αρκετοί επιχειρηματίες θέλουν να προσλάβουν κάποιον καλό και καταρτισμένο απόφοιτο γνωστού πανεπιστημίου και τα Αγλικά πανεπιστήμια αυτά που έχουν όνομα και είναι δύσκολο ακόμα και να περάσεις μετράνε και μάλιστα πολύ,ακόμα και στην Ελλάδα.Αν ο ΔΟΑΤΑΠ είναι μπουρδέλο και δεν αναγνωρίζει όχι μόνο αποφοίτους Manchester και Warwick αλλά ακόμα και Cambridge δεν πάει να πει ότι έτσι είναι στον ιδιωτικό τομέα.

Ρίχνοντας δε μια ματια στο site του kariera.gr είδα προς έκπληξή μου ότι πλέον οι πιο πολλοί έχουν αγγελίες στα Αγγλικά ζητόντας University degree Bachelor χωρίς να αναφέρουν τη λέξη ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
η κοινη λογικη αυτα λεει πού γράφεις.
τα ελληνικα πανεπιστημια τού ασυλου,των καταληψεων,των καθηγητων πού διοριστικαν λόγω γνωριμιων...
έχουν γινει κουρελόχαρτα τά πτυχία τους.
μόνο γιά καμμιά δημόσια υπηρεσία κάνουν τά πτυχία τους ..
γιά μισθολογική εξέλιξη...
σέ λίγο θά μετράει ποιο πολύ η αποφοίτιση από κανένα  ελληνικο ιδιωτικό λύκειο παρά από δημόσιο πανεπιστημίο...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
και να φανταστειτε ότι πριν κάμποσα χρόνια
τό μετσόβιο πολυτεχνειο ήταν από τά καλύτερα τού κόσμου...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Η καλύτερη επένδυση είναι να "σπουδάσει" κάποιος ελεγκτής πετρελαίου. Η αμοιβή του είναι γύρω στα 100.000 ευρώ το χρόνο στο ελληνικό δημόσιο παρακαλώ!! Μερικοί από μας άδικα σπαταλήσαμε φαιά ουσία και φάγαμε χρόνια στα θρανία, και κάναμε μεταπτυχιακές σπουδές σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κακά τα ψέματα στη χώρα μας οι καθαρίστριες στην εφορία αμοίβονται καλύτερα από πολλούς από μας!!!  

τι ειν τουτο ρε μαστορα. αυτοι που μετρανε με το ξυλο τη σταθμη?  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
#include<stdio.h>
int main()
{

char *ptr="fulis200";
char *ptr2="fulis84";
char *ptr3="fulis54";
char flag;

printf("Dwse A h B h C  n");

flag=getchar();
{
switch(flag){
      case 'A':printf("o proorismos sas einai: %sn",ptr);
      break;
      case 'B':printf("o proorismos sas einai: %s n", ptr2);
      break;
      case 'C':printf("o proorismos sas einai: %s n", ptr3);
      default:
      ;
      }
  }

return 0;
  }

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
XAXXAXAXAXAXAXAXAXXA

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
παιχτη εχεις κουδουνισει ε  :think:

:grin: :grin: :grin: λαθος θρεντ βασικα...

εμα αφου λενε μαλακιες πρωι πρωι....  :grin:

Για μενα δεν μετρανε οι σχολες αλλα τι ξερεις... βεβαια στο εξωτερικο δεν ξερω τι δουλεια κανουν στα πανεπιστημια....και αν τους προετοιμαζουν καλυτερα για την αγορα εργασιας...απο οτι εδω  :think: :think: :think:

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
:grin: :grin: :grin: λαθος θρεντ βασικα...

εμα αφου λενε μαλακιες πρωι πρωι....  :grin:

Για μενα δεν μετρανε οι σχολες αλλα τι ξερεις... βεβαια στο εξωτερικο δεν ξερω τι δουλεια κανουν στα πανεπιστημια....και αν τους προετοιμαζουν καλυτερα για την αγορα εργασιας...απο οτι εδω  :think: :think: :think:

Πάνε αυτά φίλε..Τώρα με την κρίση θα δεις ότι όχι μόνο θα ζητάνε πτυχία από καλά πανεπιστήμια αλλά και βαθμό 7 ελάχιστο όπως φίλοι που σπουδάζουν έξω λένε..Ξέρεις πόσοι νέοι έξω όπως μου λεγε η προισταμένη μου τελειώνουν κορυφαία πανεπιστήμια και επειδή δεν έχουν πολύ μεγάλο βαθμό δεν δέχονται καν την αίτηση άσχετα αν κάποιος έχει θέληση και μεράκι για δουλειά;

Είμαι σε πολυεθνική και από τους προισταμένους μου οι 3 είναι απόφοιτοι Αγγλικών Πανεπιστημιων.Η μία κυρία είναι απόφοιτος του Durham,o άλλος τέλειωσε στο City και ο άλλος στο Manchester.Το να χεις σπουδάσει έξω σε καλό όμως πανεπιστήμιο γνωστό με όνομα απο ότι μου λένε μόνο θετικά εκλαμβάνεται.Ξέρουν ότι το άτομο αυτό σπούδασε με τα καλύτερα συστήματα εκπαίδευσης,ότι κατέχει την Αγγλική σε επίπεδο Proficiency και για τη Λογιστική που ασχολούμαι προτεραιότητα είναι να δώσουν όλοι για το ACCA εξετάσεις.Η εταιρία μας πάει σ εσεμινάρια να μας βοηθήσει.Έλα όμως που κάμποσοι απόφοιτοι ΑΣΟΕΕ και ΠΑΠΕΙ τα κάνουν πάνω τους μόνο που βλέπουν βιβλία στην Αγγλική.Πολλοί τεμπέληδες επίσης δεν γουστάρουν το διάβασμα και παραιτούνται ή τους διώχνουν γιατί δεν περνάνε τις εξετάσεις..

Αυτοί από έξω έχουν όχι απλά γνώσεις αλλά ξέρουν από την πιο ανταγωνιστική αγορά τι πρέπει να κάνουν για να βελτιωθούν.Και δεν είναι τυχαίο εγώ τέλειωσα ΤΕΙ και άλλοι 3 που είναι απο ΑΕΙ όλοι βοηθοί Λογιστών είμαστε ενώ οι πτυχιούχοι ξένων ως επι το πλείστων προιστάμενοι και Management Accountants

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom