Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Κωστα απο αυτα που διαβαζω δεν εχει εφαρμοστει ακομα και ισως και να μην εφαρμοστει.Αν ειμαι τυχερος και δεν εχει αλλαξει τιποτα του χρονου που θα παω,θα ζητησω να τα πληρωσω ολα προκαταβολικα.Μολις μιλησα στο τηλεφωνο με καποιον αντιπροσωπο του Coventry university και εκλεισα ραντεβου για την επομενη εβδομαδα.Δεν ξερω ομως αν ειναι καλο το civil engineering course που θελω εγω σε αυτο το πανεπιστημιο.Περιμενω γνωμες αν ξερετε τιποτα

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Όχι ρε Coventry University!!Είναι μαλακία!!Αλήθεια σου λέω.

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Καταρχήν τι έχεις σπουδάσει είπες;Τι μαθητής είσαι;Είσαι από αυτούς που τα πιάνουν εμ τη μία πράγματα όπως μαθηματικά,φυσικές κτλ?Η φτύνεις αίμα σαν εμένα και προσπαθείς με 1 μάτσο σημειώσεις και βοήθεια να τα καταλάβεις;Εγώ είμαι θεωρητικό μυαλό και μου αρέσει οτιδήποτε διαβάζεται εκτός απο αριθμούς.Επίσης διαβάζεις ή δεν μπορείς και τεμπελιάζεις;Ξέρεις να γράφεις εργασίες και essays?Σε ρωτάω αυτά για να σου προσδιορίσω πανεπιστήμιο κατάλληλο για σενα.

**BettyBoop**

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνω με αυτον που στην πρωτη σελιδα ειπε να μην υποτιμουμε τα ελληνικα πανεπιστημια. Εγω τελειωσα στην Ελλαδα και τωρα βρισκομαι Γερμανια οπου κανω κατι συμπληρωματικο, σαν σεμιναριο ας πουμε. Δουλευοντας παραλληλα πανω στο αντικειμενο, βλεπω οτι τα ατομα που εχουν τελειωσει εδω τις αντιστοιχες σχολες, δεν εχουν παραπανω γνωσεις απο αυτες που προσφερονται σε μας, σε πολλες περιπτωσεις δε, βρεθηκα στο σημειο να σκεφτομαι "μα καλα, ειναι δυνατον??"

Η διαφορα ειναι οτι σε μας αυτα που θα μαθεις εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο αυτα που κανεις μονος σου (ερευνα, διαβασμα κλπ), καθως οι καθηγητες μας βαριουνται συχνα, με αποτελεσμα να πρεπει να ψαχνομαστε μονοι μας, διοτι μασημενη δεν μας την δινουν την τροφη.

Τωρα αν βαριεσαι, δεν σε σωζει καμια χωρα.

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Δεν υπεγραψα κανενα συμβολαιο με αυτον,οποτε λεω να παω να δω τι χαρτια πρεπει να κανω κλπ,δεν εχω να χασω τιποτα.Κοιταξε ειμαι φυσικος οποτε τα παω πολυ καλα με τα μαθηματικα και τους αριθμους γενικοτερα,δεν εχω προβλημα με το διαβασμα αρκει να βρισκω ενδιαφερον αυτο που διαβαζω,αλλιως ειναι βασανο.Τωρα εργασιες οπως ξερεις γενικως στην Ελλαδα δεν μαθαινεις να γραφεις,απλα εδω σε κοπανανε στην τελικη εξεταση ανελεητα.Οποτε εκανα εργασια στη ζωη μου το ευχαριστηθηκα πραγματικα,οπως επισης μου αρεσει να παρακολουθω και να συμμετεχω στο μαθημα.

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Αν νιώθεις ότι τα πιάνεις εύκολα και ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολα μαθήματα και σε βαρβάτα πράγματα πήγαινε αν σε κάνουν δεκτό και σε UCL και Warwick και Cambridge και Oxford.Εγώ τέλειωσα το ΤΕΙ και αν και ήμουν καλός μαθητής είμαι λίγο τεμπέλης,λίγο όμως.Πέραν αυτού όπως σου είπα δεν είμαι πολυ΄εγκέφαλος και θέλησα 1 καλό πανεπιστήμιο,όχι από τα πρώτα 10 γιατί αν και θα μπορούσα να παώ σα δεύτερο πτυχίο και mature student που είμαι,το θέμα είναι ότι δεν θα βγαινα ποτέ.Ήδη εδώ φτύνω αίμα.Πέρσυ έμεινα σε 2 μαθήματα και έγραφα καλοκαίρι και φέτος δεν πέρασα 1 και αν δεν είμαι τυχερός να γίνει compensation θα πρέπει να το ξαναδώσω τέλη Αυγούστου.

Θες να σου στείλω pm μιας και θες πληροφορίες από γραφείο στον Πειραιά που μου κάναν εμένα τα χαρτιά και διαδικασίες και η΄ρθα;Είναι από τα πιο οργανωμένα.Το χει μια Αγγλίδα η οποία στέλνει πολλούς.

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ναι Κωστα στειλε σε ευχαριστω

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Κι εγω το Ιmperial σκεφτομαι μαγκες.Αυτο ειναι στο Λονδινο αν δεν κανω λαθος κι εκει η ζωη ειναι πολυ ακριβη.Γινεται να μενεις σε εστια του πανεπιστημιου?Σχετικα με το διπλωμα που παιρνεις,εαν ειναι BΕng,δηλαδη τριετες,μπορεις μετα να ερθεις Ελλαδα και να εργαστεις κατευθειαν ως πολιτικος μηχανικος?Καπου ειχα διαβασει οτι πρεπει να εχεις MEng.Αν κανω BEng και μετα δω οτι τελικα αντεχω αλλον εναν χρονο μπορω να το μετατρεψω σε MEng στο τελος του τριτου χρονου και να κανω ακομα ενα χρονο?Τα γραφεια αυτα που συμβουλευτηκατε ποσα σας πηρανε?Για να μην μας πιασουν και κοροιδα γι αυτο ρωταω

Με Beng ξεχνα το να δουλεψεις ως πολ μηχανικος στην Ελλαδα.Οπωσδηποτε Master ειτε Meng ειτε Msc.Αυτα που λες να γραφτεις Bengκ κ μετα να το αλλαξεις Meng ξεχνα αυτες τις αλχημιες.Στην Αγγλια θα πας δεν θα εισαι σε κανενα κολοχανειο της Ελλαδος.Γραψου κανονικα κ μην ανυσηχεις για τπτ.Αφου λες οτι εισαι 2ο πτυχιο τοτε θα εισαι σιγουρα τουλαχιστον 22-23 χρονων δεν εισαι κανενα πιτσιρικη.Προχωρα κ μην κολλας πουθενα.Εδω πηρες τετοια αποφαση για 2ο πτυχιο κ θα φοβηθεις μηπως δεν τα καταφερεις?Απλα θελει συνεπεια κ ενα προγραμμα στα μαθηματα.Οχι πολυ λιγο αλλα προγραματισμο.Κατα τα αλλα ο Κωστας στα λεει καλα κ για τα διδακτρα θα τα κερει καλυτερα μιας κ ειναι τωρα στην Αγγλια ενω εγω ειμουνα πριν χρονια.
Κωστα το warwick ειναι οντως φοβερο πανεπηστημιο αλλα στα Bussines κ Law οχι στους πολιτικους μηχανικους.

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Με το BEng εχεις πτυχιο ΤΕΙ στην Ελλαδα-πολιτικος εργων υποδομης ή καποιο αλλο που δεν θυμαμαι κ μπορεις να δουλεψεις ως εργοδηγος, αρα ξεχνα το επαγγελμα του πολιτικου μηχανικου.Μπορεις να κανεις BEng k στο τελος του 3 χρονου να κανεις μαστερ MSc.

ptoma

Νέο Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα κι από μένα!

Πρώτο μήνυμα στο site και σε σχετικό thread παρακαλώ! χαχαχα. Anywayz...

Φτάνοντας στην 21η πρώτη σελίδα και διαπιστώνοντας με μια δόση απογοήτευσης ότι η Αγγλία σχεδόν μονοπωλεί τη συζήτηση, είδα το μήνυμα της BettyBoop. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σε ποιο αντικείμενο αναφέρεσαι, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κάποιες γενικές πληροφορίες για τις σπουδές (και τη ζωή) στη Γερμανία και συγκεκριμένα για έναν τελειόφοιτο φυσικό. Εννοείται ότι θα εκτιμούσα και κάθε συνεισφορά από όποιον παρακολουθεί το thread και γνωρίζει κάτι από πρώτο ή και από δεύτερο χέρι  :grin: Ευχαριστώ!

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
Ρε σεις παιδιά να σας ρωτήσω κάτι; ένα φιλαράκι μου τα έχει καιρό τώρα κοντά στον 9 μήνες με μία κοπέλα η οποία λέει ότι σπούδασε Ελληνική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Σιένας και είναι 32 ετών, άρα πριν καμιά δεκαριά χρόνια όταν την ρωτάνε δηλώνει φιλόλογος!!
Υπάρχει ή υπήρχε τέτοιο τμήμα τέτοιο τμἠμα; γνωρίζει κανείς κάτι γιατί ψιλοφούμαρο μου φαίνεται.... :idiot: :think:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
σπουδασε ελληνικη φιλολογια στην Σιενα της Ιταλιας?
λιγο δυσκολο μου ακουγεται φιλε!
εγω ξερω πολλα παιδια που εκτος απο σχολες που ειναι ιδιες ιατρικη κλπ κλπ που σπουδασανε στο εξωτερικο νομικη φιλολογια και στην ελλαδα δωσανε εξετασεις και καποιες διαφορες......γιατι οι νομοι δεν ειναι ιδιοι με της Ιταλιας π.χ στην νομικη!!
τετοιες περιπτωσεις ξερω.....
μ αρεσε που ειπες οτι οταν την ρωτανε δηλωνει φιλολογος! Δεν ξερεις οτι στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις...!
το τι λεει ο καθενας.........την ειδατε να δουλευει πουθενα σαν φιλολογος? ιταλικη φιλολογια ναι μπορει να τελειωσε και να δουλευει σαν καθηγητρια Ιταλικων σε φροντιστηρια!! οπως υπαρχει γερμανικη-αγγλικη φιλολογια κλπ

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
σπουδασε ελληνικη φιλολογια στην Σιενα της Ιταλιας?
λιγο δυσκολο μου ακουγεται φιλε!
εγω ξερω πολλα παιδια που εκτος απο σχολες που ειναι ιδιες ιατρικη κλπ κλπ που σπουδασανε στο εξωτερικο νομικη φιλολογια και στην ελλαδα δωσανε εξετασεις και καποιες διαφορες......γιατι οι νομοι δεν ειναι ιδιοι με της Ιταλιας π.χ στην νομικη!!
τετοιες περιπτωσεις ξερω.....
μ αρεσε που ειπες οτι οταν την ρωτανε δηλωνει φιλολογος! Δεν ξερεις οτι στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις...!
το τι λεει ο καθενας.........την ειδατε να δουλευει πουθενα σαν φιλολογος? ιταλικη φιλολογια ναι μπορει να τελειωσε και να δουλευει σαν καθηγητρια Ιταλικων σε φροντιστηρια!! οπως υπαρχει γερμανικη-αγγλικη φιλολογια κλπ

Μα γιαυτό και εγώ είμαι 99 τοις εκατό σίγουρος ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε τέτοιο τμήμα στην Σιένα. Αυτή δηλώνει φιλόλογος , αλλα δουλεύει υπάλληλος Ο.Τ.Ε,
Σχετικά με τη νομική, ιατρική τέτοιες περιπτώσεις ξέρω καιγω, όπως και συ, αλλά φιλολογία ελληνική στην Ιταλία...κουφό....έλεγα μήπως υπάρχει κανένας που να έχει περάσει από Σιένα

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Μα γιαυτό και εγώ είμαι 99 τοις εκατό σίγουρος ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε τέτοιο τμήμα στην Σιένα. Αυτή δηλώνει φιλόλογος , αλλα δουλεύει υπάλληλος Ο.Τ.Ε,
Σχετικά με τη νομική, ιατρική τέτοιες περιπτώσεις ξέρω καιγω, όπως και συ, αλλά φιλολογία ελληνική στην Ιταλία...κουφό....έλεγα μήπως υπάρχει κανένας που να έχει περάσει από Σιένα
κοιτα μπορει να υπηρχε αλλα οχι ελληνικη φιλολογια αλλα ιταλικη φιλολογια!
τεσπα δεν ειμαι γνωστης! απλα σου λεω τι πιστευω! κατα τα αλλα οτι δηλωσεις εισαι!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ρε σεις παιδιά να σας ρωτήσω κάτι; ένα φιλαράκι μου τα έχει καιρό τώρα κοντά στον 9 μήνες με μία κοπέλα η οποία λέει ότι σπούδασε Ελληνική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Σιένας και είναι 32 ετών, άρα πριν καμιά δεκαριά χρόνια όταν την ρωτάνε δηλώνει φιλόλογος!!
Υπάρχει ή υπήρχε τέτοιο τμήμα τέτοιο τμἠμα; γνωρίζει κανείς κάτι γιατί ψιλοφούμαρο μου φαίνεται.... :idiot: :think:

Αν του εχει πει οτι εχει παει με 3 (και ο τριτος ειναι o φιλος σου) λεει ψεμματα

Για τις σπουδες μπορει να λεει αληθεια

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045

freiheit

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα ελπίζω το θέμα να ταιριάζει στο επιστήμη κ τεχνολογία. Θα είμαι 19 σε 10 μέρες περίπου. Τελείωσα το πρώτο έτος ενός από τα 3 ΑΕΙ Πληροφρικής στην Αθήνα κ θέλω μια βοήθεια. Ασχολήθηκα μέτρια με τη σχολή με αποτέλεσμα να περασω λιγα μαθηματα. Αυτό όμως που έχω να πω είναι πως είμαι πλήρως απογοητευμένοςς. Χωρίς να σημαίνει πως δε φταίω και εγω. Η μόνη μου ευθύνη όμως έγγυται στο γεγονος πως σε διαβαζα. Και μιλαω τωρα για τα υπολοιπα
Σε κατι σχολες οπωσ η δικια μου κ οι πολυτεχνικες μερικοι μαλακες κοβουν αβερτα κουβερτα απλα για να κοβουν . Αποτελεσμα σε αρκετα μαθηματα να βλεπεις να δινουν 800 ατομα κ να περνανε 30 κ απο αυτουσ 3-4 πρωτοετεις η του αντιστοιχου ετους
Αυτο θα μπορουσε εν μερει να δικαιλογηθει αν εκαναν κ αντιστοιχα καλο μαθημα πραγμα που γινεται σε ελαχιστες περιπτωσεις. Πολυ κατηγορουν τους φοιτητες για ξυσιμο κτλ κ γι αυτο τελειωνουν μερικοι στα 8-9 χρονια. Ισχυει φυσικα αλλα αυτο για μενα οφειλεται κ σε κατι αλλο. Στο γεγονος πως δεν υπαρχει σωστη καθοδηγηση κ βοηθεια απο τον θεσμο του πανεπιστημιου. Δε λεω πψς τα ξεαν ειναι ευκολα πανεπιστημια αλαλ ατομα που εδω δυσκολευονταν παρα πολυ πηγαν αγγλια και σε 5 χρονια ειχαν τελειωσει κ σχολη κ μεταπτυχιακο ξεροντας τα διπλασια πραγματα λογω του οτι υπαρχει σημαντικη βοηθεια απο τους λεγομενους tutors κ αλλους θεσμους εκει.
Ειλικρινα σκεφτομαι να τα παρατησω κ να φυγω εξω.Ξερω πως θα διαβαζω περισσοτερο σιγουρα αλαλ θα εχει αντικρυσμα. Εξ αλλου με την ακριβεια κ τους αστειους μισθους που παιρνουν οι γονεις μου τουλαχιστον θα τους ερχεται σα να ημουνα επαρχια. Το εχω διαπιστωσει απο ατομο που ηταν επαρχια κ εφυγε εξω κ πραγματικα εμεινα μαλακς.  Θα ηθελα να μου πειτε οσοι εχουν σπουδασει εξω καποια πανεπιστημια που να εχουν σχεση με υπολογιστες , πολιτικους μηχανικους και αρχιτεκτονικη που να ειναι καλα κ επισης με ποιες προυποθεσεισς πασ εκει. Εχω απολυτηριο 18,5 αν χρειαζεται καπου αυτο. Ζηταω διαφορες σχολες γιατι τελικα δεν ξερω κ το αντικειμενο αν με ενδιαφεερει τοσο της πληροφορικης.Ευχαριστω κ συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο

Δυστηχως σε κάθε σχολή υπαρχουν μαλακες καθηγητες που κοβουν για πλακα.
Εγω 3-4 μαθήματα τα έδινα 3 χρόνια μεχρι να τα περασω...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Έχουν περάσει 2 χρόνια σε αυτό που έκανες παράθεση φίλε. Λογικά ο τύπος πρέπει να έχει τελειώσει και φαντάρος. :rolleyes:

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.233
Πόντοι
506
Λοιπόν, παληκάρια, επειδή γράφονται αρκετές κοτσάνες, να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Αγγλία πάει ΜΟΝΟ όποιος έχει κώλο για διάβασμα και όρεξη για το αντικείμενο. Ειδικά για όποιον πάει για Engineering. Για να γίνεις μέλος του ΤΕΕ, χρειάζεσαι ΜΕng ή MSc Civil Engineering (4 χρόνια σπουδών σύνολο). Δίδακτρα πληρώνεις μόνο για το μεταπτυχιακό (τον τελευταίο χρόνο). Το κόστος ζωής είναι τουλάχιστον 1000 ευρώ το μήνα. Αρκεστείτε σε ένα μικρό δωμάτιο, αν πάτε Λονδίνο. Είναι πιο ακριβή πόλη, αλλά προσφέρει πάρα πολλά. Μην αγχώνεστε και τόσο για τη βρωμερή κλίκα του ΤΕΕ. Αν μπορείτε, μείνετε Αγγλία μετά τις σπουδές. Έχετε πιθανότητα για μια καλή δουλειά, άμεσα σχετική με το αντικείμενο. Όσο για το τα καλά Πανεπιστήμια, να ξέρετε πως δεν υπάρχουν κακά Πανεπιστήμια στην Αγγλία. Ίσως κάπως πιο μέτρια σε κάποια αντικείμενα. Αλλά σε ΚΑΝΕΝΑ δεν παίρνεις πτυχίο, αν δε ματώσεις. Υπάρχουν κατά καιρούς αρκετά έγκυρες αξιολογήσεις από Βρετανικές εφημερίδες. Αυτές δίνουν μια εικόνα, μη τις παίρνετε όμως σαν Ευαγγέλιο. Καλύτερο Πανεπιστήμιο είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα του καθένα. Ενδεικτικά δίνω μια φρέσκια (2010) λίστα κατάταξης των Βρετανικών Πανεπιστημίων για Civil Engineering:

Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι, ας στείλει pm.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom