Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Παίδες μην υποτιμάτε τις ελληνικές σχολές τόσο.

Φυσικά κι οι πιο πολλές είναι Γ.Τ.Π. αλλά είναι κρατικές, δηλ. παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Μην τρέξετε να δώσετε τα ωραία σας Ευρά για οποιοδήποτε Bachelor/ Diploma καθώς αν ψάχνετε τα big money, θα πρέπει μάλλον να κάνετε και Master. Η επιλογή Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό επίπεδο είναι πολύ πιο σημαντική από ΒΑ (σχεδόν) οποιουδήποτε Πανεπιστημίου αν φυσικά θέλετε υψηλό μισθό.

Επέτρεψε μου Kman να αμφισβητήσω ελαφρώς τα λεγόμενα σου. Οι αριθμοί σου ισχύουν αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις δουλεία ως αλλοδαπός στις ΗΠΑ με μόνο ένα πτυχίο στο χέρι. Επίσης οφείλεις να σκεφτείς πότε στον διάολο θα κάνεις επιτέλους απόσβεση του χαμένου πακτωλού των 4 ετών που θα έχεις ξοδέψει για το fickin ΒΑ. Από την τσέπη σου θα έχουν φύγει άλλωστε.

Summa summarum λοιπόν, αν είσαι σε κρατική σχολή, τελείωσε την όπως-όπως με αίμα και άμμο. Κοίτα αν κάποιο μεταπτυχιακό κάποιου ιδρύματος θα σε φέρει πιο κοντά στην επιθυμητή δουλειά + απολαβές and then go for it! θα σου κοστίσει φτηνότερα καθώς υα χρειαστεί παραμονή 2 χρόνων, it will definitely make a difference κι επιπλέον θα σε ανεβάσει στην κλίμακα του λεγόμενου 1ου μισθού που θα πάρεις, φέρνοντας σε πιο κοντά στην απόσβεση αλλά και στην αποταμίευση. Η υπόλοιπη ζωή μπορεί μετά να κυλήσει όπως την περιγράφει ο Κμαν δηλαδή  :knockinb: :knockinb: :knockinb:

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
Η υπόλοιπη ζωή μπορεί μετά να κυλήσει όπως την περιγράφει ο Κμαν δηλαδή  :knockinb: :knockinb: :knockinb:

σωστα αυτος ειναι ο τελικος στοχος ολων..αλλα γιατι να πηξουμε στα πτυχια για να γαμαμε και να μην προσπαθησουμε να οργανωθουμε ως κρατος ετσι ωστε να δημιουργησουμε ενα σωστο εκπαιδευτικο συστημα το οποιο να εχει την δυνατοτητα να φιλοξενει πολλους αλλοδαπους στην χωρα μας που μαζι με την παραλληλη δημιουργια μιας ευνοικης για τους ελληνες διαφημισης περι καλων εραστων να τις γαμαμε χωρις να κοπιαζουμε. ολα ειναι θεμα σωστης συνεργασιας των υπουργειων παιδειας και τουρισμου, μην τα περιπλεκουμε τα πραγματα αφου ειναι τοσο απλα..

Επισκέπτης
σωστα αυτος ειναι ο τελικος στοχος ολων..αλλα γιατι να πηξουμε στα πτυχια για να γαμαμε και να μην προσπαθησουμε να οργανωθουμε ως κρατος ετσι ωστε να δημιουργησουμε ενα σωστο εκπαιδευτικο συστημα το οποιο να εχει την δυνατοτητα να φιλοξενει πολλους αλλοδαπους στην χωρα μας που μαζι με την παραλληλη δημιουργια μιας ευνοικης για τους ελληνες διαφημισης περι καλων εραστων να τις γαμαμε χωρις να κοπιαζουμε. ολα ειναι θεμα σωστης συνεργασιας των υπουργειων παιδειας και τουρισμου, μην τα περιπλεκουμε τα πραγματα αφου ειναι τοσο απλα..

Ντικυ εγω τον αλλο χρονο σκεφτομαι να φυγω για κανενα erasmus να σωσω εναν χρονο απο την μιζερη φοιτητικη ζωη στην Ελλαδα πριν τελιωσω οριστικα με την κολοσχολη να φυγω δια παντως απο αυτη την ξεφτυλυσμενη χωρα της σαβουρας!

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Αμα είσαι πληροφορικάριος βρίσκεις δουλειά.Απλά ο χρόνος ημίσειας ζωής των προγραμματιστών στις ΗΠΑ είναι μέχρι την ηλικία των 33-34 χρόνων.Μετά θεωρείσαι ξεπερασμένος και ανίκανος να μάθεις καινούργια συστήματα.Οπότε πρέπει να περάσεις σε μάνατζμεντ προγραμματιστών ή κάτι άλλο.
Η άλλη λύση είναι να κάνει κάτι πολύ σύντομο και μετά να ασχοληθεί με το χώρο των vidogames που είναι αγορά σχετικά ανοιχτή και οι εταιρίες δε ζητούν κατ' ανάγκη πτυχία.Εκεί μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα 21 ακόμα.

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
ειναι το καλυτερο!! αν δεν πας θα το μετανοιωσεις μη χασεις αυτη την ευκαιρια, δηλωσε προσεχτικα τις χωρες που θες να πας αρχιζοντας απο την βορειοανατολικοτερη..η εμπειρια αξιζει!! ;)μη σκεφτεις ποσα μαθηματα χρωστας,εξοδα κτλ..απλα πηγαινε

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ντικυ εγω τον αλλο χρονο σκεφτομαι να φυγω για κανενα erasmus να σωσω εναν χρονο απο την μιζερη φοιτητικη ζωη στην Ελλαδα πριν τελιωσω οριστικα με την κολοσχολη να φυγω δια παντως απο αυτη την ξεφτυλυσμενη χωρα της σαβουρας!

συμφωνω με ΝΤΙΚΥ, θα περασεις απιστευτα και ειπαμε, βορειοανατολικα :rockon:

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045
παιδια εγω σπουδαζω marketing και ειμαι 3ο ετος. αποφασισα να φυγω για φιλανδια με το προγραμμα erasmus. νομιζω πως ειναι η καλυτερη επιλογη για το μελλον μου. δεν θελω στα 40μου να ειμαι ενας κλασικος μικρομεσαιος που κανει αγωνα για να βγαλει τα προς το ζην. παιδες οσοι εχουν φιλοδοξιες για κατι καλυτερο τοτε ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. οσο για τον φιλο της πληροφορικης, ψαξε για σκανδιναβικες χωρες. εχουν ενα απο τα ανωτερα εκπαιδευτικα συστηματα και στην πληροφορικη ειδικα ειναι oi κορυφαιοι. στην δικη μου περιπτωση εχω την δυνατοτητα να κανω μετα δωρεαν μεταπτυχιακο στο πανεπιστημιο που θα παω τωρα για erasmus. αυτο βοηθαει πολυ στο οικονομικο, αφου για ενα μεταπτυχιακο θα χρειαστεις ενα 15000€. σκεψου το η αποφαση ειναι δικη σου.

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
παιδια εγω σπουδαζω marketing και ειμαι 3ο ετος. αποφασισα να φυγω για φιλανδια με το προγραμμα erasmus. νομιζω πως ειναι η καλυτερη επιλογη για το μελλον μου. δεν θελω στα 40μου να ειμαι ενας κλασικος μικρομεσαιος που κανει αγωνα για να βγαλει τα προς το ζην. παιδες οσοι εχουν φιλοδοξιες για κατι καλυτερο τοτε ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. οσο για τον φιλο της πληροφορικης, ψαξε για σκανδιναβικες χωρες. εχουν ενα απο τα ανωτερα εκπαιδευτικα συστηματα και στην πληροφορικη ειδικα ειναι oi κορυφαιοι. στην δικη μου περιπτωση εχω την δυνατοτητα να κανω μετα δωρεαν μεταπτυχιακο στο πανεπιστημιο που θα παω τωρα για erasmus. αυτο βοηθαει πολυ στο οικονομικο, αφου για ενα μεταπτυχιακο θα χρειαστεις ενα 15000€. σκεψου το η αποφαση ειναι δικη σου.
ετσι ειναι φιλε μου.δυστυχως η ελλαδα σκοτωνει τα παιδια της και αυτο ισχυει σε ολους τους τομεις

view

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Η δικη μου αποψη είναι να τελειωσει την σχολη εδω στην Ελλαδα και μετα να σκεφθει την επιλογη του εξωτερικου για τις μεταπτυχιακες σου σπουδες. Αρχισε να πηγαινεις στις παραδοσεις βοηθανε πολυ, να περνεις σημειωσεις να εισαι τακτικος. Η φοιτητικη ζωη δεν ειναι οπως την παρουσιαζουν ορισμενοι, ειναι καποια χρονια μοναξιας, εργασιας και δυσκολιων με καποιες παρενθεσεις διασκεδασης, εκτος εαν εισαι  μυαλό απο τα λιγα ή εφαρμοζεις αλλες μεθοδους (αντιγραφες, γλυψιματα, σκονακια) που δεν αποδιδουν παντα. Στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι εντατικα, εσυ προσαρμοζεσε με τον ρυθμο, τις απαιτησεις και το συστημα του πανεπιστημιου, ενω στην χωρα μας υπαρχει το περιθωριο να βαλεις τον δικο σου ρυθμο. Προσωπικη μου αποψη παντα..με την νοοτροπια ισως και ικανοτητες που εχουν πολλοι φοιτητες στην χωρα μας, καλο πανεπιστημιου εξωτερικου δεν βγαινει. Σε 1-2 ετη θα είναι πισω Ελλαδα θα εχει χασει χρονο και χρημα. Δεν ειναι πανακεια το εξωτερικο θελει χρηματα, πολυ δουλεια, διαφορετικο τροπο ζωης, και ικανοτητες. Στην τελική εαν δεν σπουδασεις η ζωη δεν τελειωσε υπαρχουν τοσες άλλες ειδικοτητες τεχνικου, βοηθου που μπορεις να τελειωσεις...τωρα δεν εχω χρονο να αναφερω τις δικες μου εμπειριες αν και με καλυψαν με το παραπανω οι προλαλισαντες που εχουν ζησει περισσοτερο στο εξωτερικο...Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου και μονο...

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Ρε παίδες τελευταία ψάχνω για ένα MBA και βρήκα ότι κυκλοφορεί μια ετήσια έκδοση του Economist με τίτλο Which MBA? αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά free ενώ όλα τα τεύχη του περιοδικού γενικά κυκλοφορούν. Μπας και το έχει κανένας ή ξέρει που μπορώ να το βρω? Γενικά ξέρει κανένας καμιά άλλη πηγή για έρευνα όσον αφορά το MBA?

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Ρε παίδες τελευταία ψάχνω για ένα MBA και βρήκα ότι κυκλοφορεί μια ετήσια έκδοση του Economist με τίτλο Which MBA? αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά free ενώ όλα τα τεύχη του περιοδικού γενικά κυκλοφορούν. Μπας και το έχει κανένας ή ξέρει που μπορώ να το βρω? Γενικά ξέρει κανένας καμιά άλλη πηγή για έρευνα όσον αφορά το MBA?

Για εξωτερικό ενδιαφέρεσαι φίλε;

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Καλημέρα φίλε
Ναι για εξωτερικό ενδιαφέρομαι. Η χώρα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Απλά θέλω να βρω κάτι το οποίο να έχει καλή φήμη (ίσως όχι μέσα στα top 10) αλλά να μην είναι και εξωφρενικά ακριβό. Εκτός από αυτό εγώ τώρα τελειώνω το master μου σαν μηχανικός δικτύων (στο εξωτερικό) και θέλω να ξέρω ποιος τύπος MBA είναι κατάλληλος για μένα μια και δεν έχω background σε οικονομικό ή διοικητικό κλάδο.
Άσχετο το βιβλίο μιας και δεν μπορούσα να το βρω πουθενά free, το παρήγγειλα τελικά

Thanks

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Καλημέρα φίλε
Ναι για εξωτερικό ενδιαφέρομαι. Η χώρα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Απλά θέλω να βρω κάτι το οποίο να έχει καλή φήμη (ίσως όχι μέσα στα top 10) αλλά να μην είναι και εξωφρενικά ακριβό. Εκτός από αυτό εγώ τώρα τελειώνω το master μου σαν μηχανικός δικτύων (στο εξωτερικό) και θέλω να ξέρω ποιος τύπος MBA είναι κατάλληλος για μένα μια και δεν έχω background σε οικονομικό ή διοικητικό κλάδο.
Άσχετο το βιβλίο μιας και δεν μπορούσα να το βρω πουθενά free, το παρήγγειλα τελικά

Thanks

Aν και δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσω γιατί για x,y λόγους έκανα ΜΒΑ στην Ελλάδα, θα σου έλεγα να κοιτάξεις περισσότερο σε φημισμένα πανεπιστήμια για λόγους prestige, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο ψηλά στη λίστα, γιατί τα rankings ούτως ή άλλως αλλάζουν. Τώρα βέβαια όπως καταλαβαίνεις τα Harvard, MIT, Stanford, Columbia, Yale κλπ πρωτοκλασάτα θα'ναι πανάκριβα...
Βρήκα εδώ μια κατάταξη αν σ'ενδιαφέρει: Ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μια πασίγνωστη σχολή είναι πολύ χαμηλά και αναφέρομαι στο Bocconi στην Ιταλία. Νομίζω, ωστόσο, ότι είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά κόστους ζωής με Αμερική ή Αγγλία, που έχουν τα πρώτα ΜΒΑ στη λίστα. Επίσης και για το INSEAD στη Γαλλία άκουγα τα καλύτερα.
To ότι δεν έχεις οικονομικό background δε λέει κάτι, το βασικό κριτήριο επιλογής είναι το GMAT.
Aυτά και καλή τύχη...

Golemis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
1.794
Πόντοι
216
Aγαπητε φιλε,

Εγω σπουδασα Ιατρικη στην Αγγλια παρ'ολο που περασα εδω και ειναι η μερα με τη νυχτα. Ανετρα μπορεις να πας Αγγλια και αφου εχεις τελειωσει το Α ετοσ σε παιρνουνε εκει στ Β ετοσ χωρις UKAS η εξετασεις. Χρειαζεται επιεπδο Αγγλικων απο καμακι παραλια μεχρι λοουερ το πολυ. Θα σου αρεσει τρομερα και οι Αγγλιδες ειναι μουναρες και μην ακουσ τις φημεσ. Εκαναν πολλους Ελληνες ευτυχισμενους.

Οτι χρειαστεις ευχαριστως να σε βοηθησω με τη διαδικασια.

Φιλικα

Δρ Γκολεμης

giaonoma

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
Παίδες έφτιαξα μια ιστοσελίδα για όσους ενδιαφέρονται για ΜΒΑ στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες που ο καθένας πρέπει να γνωρίζει αρχίζοντας την έρευνά του. Όποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά:
over & out

ztheo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ρε παιδια.ενδιαφερομαι για ιατρική στο εξωτερικό.γνωριζει κανεις ποιεσ χωρεσ ειναι καλες για σποθδεσ αν σε καποιες χρειαζονται εξετασεις για να μπεις απαιτισεισ και γενικα οτιδήποτε αλλο

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
εγω παντως τελειωσα MSc σε μετριο πανεπιστημιο και βρηκα δουλεια σε πολυεθνικη με καλο μισθο και καλες προοπτικες για την παρταρα μου.

ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΥΤΑ.

ΥΓ. Με συμπαθει η προισταμενη μου

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Η απόρρητη λίστα με τα καλλίτερα MBAz που το ΔΗΚΑΤΣΑ δεν θα ήθελε να ξέρεις...

by Σάρα Πέη-λιν

* Haivan-ard  Business School

* Oral Roberts University – μάθετε τα μυστικά της πεολειχίας από τον ίδιο τον πάστορα Roberts!

* Ass-ville university

* Berry College – το έλεγαν Strawberry College πριν την κρίση

* Holy Family University – we are the world’s leading producer of holy shit and holy crap

* Bloomsburg University of Pennsylvania – Το σύνθημα μας: life is short, smell the roses, then smell my ass

* High Point University – μετά αρχίζει η κάτω βόλτα

* Emporia State University – Γενικό ξεπούλημα όλες τις μέρες.

* Korea University – η καφετέρια προσφέρει και κρέας σκύλου

* American University in Cairo – Mε ειδίκευση στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

* Bermuda College – ¨Ολα καλά μέχρι που όλοι χάθηκαν στο γνωστό τρίγωνο.

* Colby-Sawyer College – Μετά τον 1ο gay γάμο το 1ο gay πανεπιστήμιο.

* University of California at Santa Cruz – Ο διαχωρισμός εκκλησίας & κράτους μπορεί να περιμένει

* Fashion Institute of Technology – Με πρύτανη τον Χάρη Σιανίδη!

* Murray State University – Μόνο για Εβραίους δικηγόρους!

* Ramapo College of New Jersey – Εδώ έμαθε ο Rambo όλα του τα κόλπα!

* Gonzaga University – παρακλάδι του Godzilla University

* Mars Hill College – extraterrestrial professors with real universal experience

* Lynch-burg College – Κάντε αίτηση τώρα για την υποτροφία της Κου Κουξ Κλαν.

* Philadelphia Biblical University – Από τον καιρό του Νώε!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom