Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
εγω παντως τελειωσα MSc σε μετριο πανεπιστημιο και βρηκα δουλεια σε πολυεθνικη με καλο μισθο και καλες προοπτικες για την παρταρα μου.

ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΥΤΑ.

ΥΓ. Με συμπαθει η προισταμενη μου
Είσαι ακόμα στο paycheck της εταιρίας παίχτη ή μήπως η προϊσταμένη σου δε σε συμπαθούσε και τόσο πολύ τελικά? :cheesy:

(ΥΓ) MSc έχουν όλοι (μέχρι και η ξαδέρφη μου η άβυζη το τούρμπο) - δε λέει μία τώρα πια. :rolleyes:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Οπως αφηνει να εννοηθει η φωτο του καθηγητη . Το ΠΜΣ  :think: του ΠΠ ειναι τσιμπουκι   :2funny:
http://[URL unfurl="true"]www.mba-unipi.gr/images/PROF.jpg[/img[/URL]]

Απο εδω

[URL unfurl="true"]http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_9698.html[/URL]

και

[URL unfurl="true"]http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_1474.html[/URL]

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Καθόλου εντύπωση βέβαια δεν προκαλεί το γεγονός η λαμπρή αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα και που έδωσε κάποτε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα σήμερα όχι απλά δεν έχει κανένα πανεπιστήμιο της στα 100 πρώτα του κόσμου αλλά στη διεθνή κατάταξη είναι πίσω ακόμη και από την Τουρκία (δείτε το σχετικό πίνακα: )!

Κατά τα άλλα γυφτο-καμαρώνουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων!

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Οπως αφηνει να εννοηθει η φωτο του καθηγητη . Το ΠΜΣ  :think: του ΠΠ ειναι τσιμπουκι   :2funny:
http://[URL unfurl="true"]www.mba-unipi.gr/images/PROF.jpg[/img[/URL]]

[/quote]

Ρε ο καθηγητής μου!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Παιδιά μιλάμε για τρελή αφασία ο τύπος!!! Στις παραδόσεις δεν κάπνιζε πίπα αλλά στις εξετάσεις μας πήγαινε πίπα-κώλο-εμπλοκή!!!
Δε μπορώ με πέθανες άτιμεεεεεεεεεε!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είδατε ρε σε τι πανεπιστήμιο έκανα μεταπτυχιακό; Μιλάμε για ποιότης!!! :dancing: :dancing: :dancing:

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ρε ο καθηγητής μου!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Παιδιά μιλάμε για τρελή αφασία ο τύπος!!! Στις παραδόσεις δεν κάπνιζε πίπα αλλά στις εξετάσεις μας πήγαινε πίπα-κώλο-εμπλοκή!!!
Δε μπορώ με πέθανες άτιμεεεεεεεεεε!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είδατε ρε σε τι πανεπιστήμιο έκανα μεταπτυχιακό; Μιλάμε για ποιότης!!! :dancing: :dancing: :dancing:

Έτσι, έτσι!

Τα τσιμπούκια τους, τα οφίκια τους, η νοοτροπία προνομιούχου δημόσιου υπαλλήλου και το κομματικό ρουφιανο-τσατσιλίκι!

Αυτά κάνουν τα πανεπιστήμια μας να είναι χειρότερα και από αυτά της Τουρκίας!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Το καταλαβε και την αλλαξε την φωτο ο καθηγητης
Τουλαχιστον παρακολουθει το νετ

ετσι ηταν καπ0τε

mayrh.jpg

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Μερικά tips εμπειρίας από κάποιον που έκανε MBA σε κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο το 1991, όταν ακόμα δεν ήταν τοσο μοδάτο:

1. Δείτε το σαν μια διδακτική εμπειρία ζωής και κάντε το ευχάριστα, αποβάλοντας την φοιτιτική νοοτροπία.
2. μαθαίνεις, κύρια, από την αλληλεπίδραση με τους άλλους φοιτητές
3. Δουλέψτε πρώτα 2-3 χρόνια, και πηγαίνεται μετά. Τα βλέπεις όλα αρκετά διαφορετικα.
4. Προασπαθήστε να μπείτε σε καλό Πανεπιστήμιο. Θα γνωρίσετε κόσμο που θα σας είναι χρησιμος μετά.
5. Αν δεν τα καταφέρετε να μπείτε σε καλό, μη πάτε καθόλου. Είναι κριμα να χαλάσετε του κόσμου τα λεφτά σε κάποιο δευτερικλασάτο Polytechnic ή παρεμφερες. Με τα χρήματα που θα χαλάγατε, πάρτε ένα αυτοκίνητο. Ποιό χρησιμο θα σας είναι.

Και μην ακούτε τους διαφόρους που λένε οτι τα χαρτιά δεν κάνουν τους ανθρώπους ή ότι χρειάζεται μόνο εμπειρία για να βρείς δουλειά, κπλ. Αυτοί έιναι οι γνωστοί ισοπεδωτές των πάντων, κύρια αποτυχημένοι γενικώς. Σαφώς, ένα ΜΒΑ δεν εξασφαλίζει καριέρα αλλά είναι ένα εφόδιο που σημαδεύει την προσωπικότητα και δίνει perspective ζωής. Κάντε το ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ σας και μόνο τότε θα αποδώσει. Και εκεί που δεν το περιμένετε....

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Μερικά tips εμπειρίας από κάποιον που έκανε MBA σε κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο το 1991, όταν ακόμα δεν ήταν τοσο μοδάτο:

3. Δουλέψτε πρώτα 2-3 χρόνια, και πηγαίνεται μετά. Τα βλέπεις όλα αρκετά διαφορετικα.

Νομίζω ότι για ΜΒΑ στην Αγγλία είναι προαπαιτούμενο να έχεις 2-3 χρόνια εργασιακή εμπειρία. Ίσχυε και το '91 αυτό φίλε;

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66

1. Δείτε το σαν μια διδακτική εμπειρία ζωής και κάντε το ευχάριστα, αποβάλοντας την φοιτιτική νοοτροπία.
2. μαθαίνεις, κύρια, από την αλληλεπίδραση με τους άλλους φοιτητές
4. Προασπαθήστε να μπείτε σε καλό Πανεπιστήμιο. Θα γνωρίσετε κόσμο που θα σας είναι χρησιμος μετά.
5. Αν δεν τα καταφέρετε να μπείτε σε καλό, μη πάτε καθόλου. Είναι κριμα να χαλάσετε του κόσμου τα λεφτά σε κάποιο δευτερικλασάτο Polytechnic ή παρεμφερες. Με τα χρήματα που θα χαλάγατε, πάρτε ένα αυτοκίνητο. Ποιό χρησιμο θα σας είναι.

Και μην ακούτε τους διαφόρους που λένε οτι τα χαρτιά δεν κάνουν τους ανθρώπους ή ότι χρειάζεται μόνο εμπειρία για να βρείς δουλειά, κπλ. Αυτοί έιναι οι γνωστοί ισοπεδωτές των πάντων, κύρια αποτυχημένοι γενικώς. Σαφώς, ένα ΜΒΑ δεν εξασφαλίζει καριέρα αλλά είναι ένα εφόδιο που σημαδεύει την προσωπικότητα και δίνει perspective ζωής. Κάντε το ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ σας και μόνο τότε θα αποδώσει. Και εκεί που δεν το περιμένετε....
Κάποιες παρατηρήσεις:

α. Θα στην πέσουν λίαν συντόμως όλοι, μια και όλα στην Ελλάδα είναι κλίκα κλπ. :jerking:

β. Στο σημείο 3 θα προσέθετα, πέρα από την εμπειρία δουλέψτε για να μαζέψετε λεφτά για τα δίδακτρα, μια και το MBA είναι αρκετά ακριβή ιστορία.

Σε γενικές γραμμές έτσι είναι τα πράγματα πάντως και σαφώς τα μεταπτυχιακά θα έπρεπε να είναι κυρίως για την καύλα μας.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Επισης καλου κακου παρτε και ενα διπλωμα για ιστιοπλοικο για να μετεχετε σε τετοια ιβεντια

αλλα και ενα διπλωμα για μηχανακι γιατι με το αυτοκινητο θα πεφτετε σε κινηση και θα κρυωνουν οι πιτσες

......εκτος αν κανετε ντελιβερυ σε  σκαφη αραγμενα μεσα στην θαλασσα (αροδου) οποτε ετσι θα σας φανει χρησιμο το διπλωμα ιστιοπλοικου στο νεο σας επάγγελμα  :offtopic: :zombie:

Το σλλογκαν του αγωνα θα ειναι δεν φοβομαστε την θυελλα ............ αλλα μην σταματησει η Τραπεζα να μας δανειζει!!

mayday mayday barclays bank is falling 20% mayday mayday

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Συναγωνιστες αποφασισα να ξεκινησω για δευτερο πτυχιο ως πολιτικος μηχανικος και σκεφτομαι να παω Αγγλια.Το πρωτο μου πτυχιο ειναι επισης θετικης επιστημης το πηρα εδω στο ΕΚΠΑ και φετος θα παω στρατο,οποτε αν ολα πανε καλα και δεν φαω καμια φυλακη υπολογιζω οτι θα μπορω να φυγω στο εξωτερικο απο τον επομενο Σεπτεμβριο.Εχω παρα πολλες αποριες...
1.Πρωτα απ ολα θελω να μου πειτε αν γνωριζετε πως θα βρω τα ξενα πανεπιστημια που αυτη τη στιγμη αναγνωριζονται απο το τεχνικο επιμελητηριο Ελλαδος ως ισοτιμα.Πρεπει να ειναι 4ετους φοιτησης και πανω?Και οταν λεμε 4ετους φοιτησης εννοουμε 4 χρονια για το βασικο πτυχιο η 3 χρονια για το βασικο πτυχιο και 1 για master?
2.Ποια πανεπιστημια θα μου προτεινατε για το αντικειμενο του πολιτικου μηχανικου?Η ερωτηση αυτη απευθυνεται στους πολιτικους μηχανικους του site που εχουν εμπειρια απο σπουδες στην Αγγλια.Αυτο που θελω κατα βαση ειναι να τελειωσω οσο πιο συντομα γινεται και με το λιγοτερο δυνατο οικονομικο κοστος φυσικα,αλλα να μην αντιμετωπισω προβληματα μετα στις εξετασεις του ΤΕΕ επειδη δεν θα τους γουσταρει το πανεπιστημιο που τελειωσα,γιατι γνωριζω οτι γινεται συχνα αυτο.
3.Δεν εχω ετοιμασει ακομα κανενα χαρτι για την αιτηση που πρεπει να κανω και αυτον τον Αυγουστο μπαινω στρατο οποτε φοβαμαι μηπως δεν μπορεσω να ειμαι ετοιμος μεχρι τον επομενο Αυγουστο μιας και στο στρατο δεν εχεις ελευθερια κινησεων.Τι χαρτια χρειαστηκε να συμπεριλαβετε εσεις στην αιτηση σας?Ποσο χρονο σας πηρε η ολη διαδικασια?Πιστευετε οτι θα εχω προβλημα στο στρατο να ετοιμασω σωστα την αιτηση?Σκεφτειτε οτι μαλλον δεν θα εχω προσβαση ουτε καν στο internet και οι μονες μερες που θα μπορω να ασχοληθω με το θεμα θα ειναι οι αδειες μου.
4.Εαν υπολογισετε οτι τα διδακτρα για τα 4 χρονια σπουδων για παραδειγμα στο Imperial ειναι 15000Ε μπορειτε να κανετε μια χονδρικη εκτιμηση του συνολικου ποσου που θα ξοδεψω αυτα τα 4 χρονια,βαζοντας μεσα τα παντα(ενοικια,φαγητο,μεταφορικα,διασκεδαση σε λογικα πλαισια,ιατρικη περιθαλψη,κλπ).Αληθεια ποσο πανε τα ενοικια στο Λονδινο?

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Αγαπητε φιλε.Πιστευω οτι μπορω να σε βοηθησω μιας κ ειμαι ενας απο τους χιλιαδες ελληνες που σπυδασε πολιτικος μηχανικος στην Αγγλια.Ας τα παρουμε με την σειρα.
1.Πρωτη φραση σου δεν ισχυει. Δεν αναγνωριζονται απο το ΤΕΕ αλλα απο τον ΔΟΑΤΑΠ (πρωην δικατσα).ΟΛΑ τα πανεπηστημια της Μεγ Βρετανιας αναγνωριζαονται.Αυτα που δεν αναγνωριζονται ισοτημα ειναι πτυχια τυπου build environment κτλ.Αν πας για Beng Civil Engineering δεν εχεις κανενα προβλημα.Οταν ειμασταν εμεις ολα τα πτυχια ηταν 3ετους φοιτησεως πλην καποιων εξεραισεων στην Σκοτια.Τωρα εχω μαθει οτι τα περισοτερρα ειναι 4ετους κ περνεις to Meng το οποιο ειναι κ master mazi.Προτεινω λοιπον φιλε να πας για Meng Civil Engineering κ δεν θα εχεις προβλημα.Χωρις αυτο να σημενει οτι δεν θα δωσεις καποια μαθηματα στο ΔΟΑΤΑΠ.Οταν τελειωσεις κ μετα ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο.Γενικα ομως δεν θα εχεις προβλημα κανενα.
2.Απο τα πιο top ειναι το imperial καιτο ucl.Τα υπολοιπα πανω κατω ειναι στο ιδιο επιπεδο.Αν θες να τελειωσεις συντομα αυτο ειναι στο χερι σου.Θελει αρκετο διαβασμα κ πολλες ωρες στην βιβλιοθηκη.Αν θες φτηνη ζωη αποφυγε το Λονδινο οπως ο διαολος το λιβανι.Ανεβα στον βορρα κ οχι σε μεγα΄λη πολη οπως Manchester η Liverpool η Leeds.
3.H ολη διαδικασια μου ειχε παρει λιγο χρονο.Γυρω στον μηνα αλλα ειχα παει σε αρμοδιο γραφειο που εκανε αυτην την δουλεια.Ψαξτο λιγο αυτο.
4.Πανω κατω υπολογιζε γυρω στις 800-1000 λιρες τον μηνα για ενοικια, φαι διασκεδαση μετακοινησεις κτλ.Τωρα αν πας στο Λονδινο διπλασιασε το ποσο.Ενοικια στο Λονδινο?Απαγορευτικα ακομα κ να τα αναφερουμε.Εξαρταται που θα μεινεις.Στο κεντρο ξεχνα το 2η η 3η ζωνη ισως με κανενα 500αρι.Οσο για διακτρα που λες δεν εχω ιδεα γιατι τοτε εμεις δεν πληρωναμε μετα βαλανε.

Οποιος φιλος εχει να συμπληρωση κατι που παρεληψα η απο λαθος (λογω πολλων χρονων) ειναι ευπροσδεκτος.

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Οποιος ενδιαφερεται για σπουδες στην Αγγλία ας επισκευτεί:
Σας περιμενουμε

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Κι εγω το Ιmperial σκεφτομαι μαγκες.Αυτο ειναι στο Λονδινο αν δεν κανω λαθος κι εκει η ζωη ειναι πολυ ακριβη.Γινεται να μενεις σε εστια του πανεπιστημιου?Σχετικα με το διπλωμα που παιρνεις,εαν ειναι BΕng,δηλαδη τριετες,μπορεις μετα να ερθεις Ελλαδα και να εργαστεις κατευθειαν ως πολιτικος μηχανικος?Καπου ειχα διαβασει οτι πρεπει να εχεις MEng.Αν κανω BEng και μετα δω οτι τελικα αντεχω αλλον εναν χρονο μπορω να το μετατρεψω σε MEng στο τελος του τριτου χρονου και να κανω ακομα ενα χρονο?Τα γραφεια αυτα που συμβουλευτηκατε ποσα σας πηρανε?Για να μην μας πιασουν και κοροιδα γι αυτο ρωταω

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Συναγωνιστες αποφασισα να ξεκινησω για δευτερο πτυχιο ως πολιτικος μηχανικος και σκεφτομαι να παω Αγγλια.Το πρωτο μου πτυχιο ειναι επισης θετικης επιστημης το πηρα εδω στο ΕΚΠΑ και φετος θα παω στρατο,οποτε αν ολα πανε καλα και δεν φαω καμια φυλακη υπολογιζω οτι θα μπορω να φυγω στο εξωτερικο απο τον επομενο Σεπτεμβριο.Εχω παρα πολλες αποριες...
1.Πρωτα απ ολα θελω να μου πειτε αν γνωριζετε πως θα βρω τα ξενα πανεπιστημια που αυτη τη στιγμη αναγνωριζονται απο το τεχνικο επιμελητηριο Ελλαδος ως ισοτιμα.Πρεπει να ειναι 4ετους φοιτησης και πανω?Και οταν λεμε 4ετους φοιτησης εννοουμε 4 χρονια για το βασικο πτυχιο η 3 χρονια για το βασικο πτυχιο και 1 για master?
2.Ποια πανεπιστημια θα μου προτεινατε για το αντικειμενο του πολιτικου μηχανικου?Η ερωτηση αυτη απευθυνεται στους πολιτικους μηχανικους του site που εχουν εμπειρια απο σπουδες στην Αγγλια.Αυτο που θελω κατα βαση ειναι να τελειωσω οσο πιο συντομα γινεται και με το λιγοτερο δυνατο οικονομικο κοστος φυσικα,αλλα να μην αντιμετωπισω προβληματα μετα στις εξετασεις του ΤΕΕ επειδη δεν θα τους γουσταρει το πανεπιστημιο που τελειωσα,γιατι γνωριζω οτι γινεται συχνα αυτο.
3.Δεν εχω ετοιμασει ακομα κανενα χαρτι για την αιτηση που πρεπει να κανω και αυτον τον Αυγουστο μπαινω στρατο οποτε φοβαμαι μηπως δεν μπορεσω να ειμαι ετοιμος μεχρι τον επομενο Αυγουστο μιας και στο στρατο δεν εχεις ελευθερια κινησεων.Τι χαρτια χρειαστηκε να συμπεριλαβετε εσεις στην αιτηση σας?Ποσο χρονο σας πηρε η ολη διαδικασια?Πιστευετε οτι θα εχω προβλημα στο στρατο να ετοιμασω σωστα την αιτηση?Σκεφτειτε οτι μαλλον δεν θα εχω προσβαση ουτε καν στο internet και οι μονες μερες που θα μπορω να ασχοληθω με το θεμα θα ειναι οι αδειες μου.
4.Εαν υπολογισετε οτι τα διδακτρα για τα 4 χρονια σπουδων για παραδειγμα στο Imperial ειναι 15000Ε μπορειτε να κανετε μια χονδρικη εκτιμηση του συνολικου ποσου που θα ξοδεψω αυτα τα 4 χρονια,βαζοντας μεσα τα παντα(ενοικια,φαγητο,μεταφορικα,διασκεδαση σε λογικα πλαισια,ιατρικη περιθαλψη,κλπ).Αληθεια ποσο πανε τα ενοικια στο Λονδινο?

Έλα ρε φίλε.Και γω δεύτερο πτυχίο κάνω!Όχι πολιτικός μηχανικός αλλά Διοίκηση επιχειρήσεων.Είχα σπουδάσει το πρώτο στο ΤΕΙ Πειραιά Λογιστική.By the way,εγώ είμαι στο University of Manchester.Δίδακτρα φίλε του χρόνου θα είναι 3225 λίρες.Ξεκίνησαν οι κουφέλες 3070 το 2007 και ανεβαίνουν...Δυστυχώς όμως σου χω κάποια δυσάρεστα που πρέπει αν τα ξέρεις.Όσοι μπουν απότ ου ρόνου είναι πιθανόν να υπόκεινται στο νεό νόμο που μάλλον από το 2012 τα δίδακτρα θα ναι από 7000 λίρες και πάνω και η SLC θα δίνει δάνειο μόνο μεχρι 3000 λίρες.Της πουτάνας!

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Κωστα θελει αρχιδια να πας για δευτερο πτυχιο.Πρεπει να εχεις πολυ ορεξη και αντοχες.Προβλεπεται δηλαδη διπλασιασμος των διδακτρων απο του χρονου?Οχι ρε πουστη μου!Τελοσπαντων οπως και να εχει εγω θα το κανω,το εχω παρει αποφαση

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Κωστα θελει αρχιδια να πας για δευτερο πτυχιο.Πρεπει να εχεις πολυ ορεξη και αντοχες.Προβλεπεται δηλαδη διπλασιασμος των διδακτρων απο του χρονου?Οχι ρε πουστη μου,οπως και να εχει εγω θα το κανω,το πηρα αποφαση

Άσε φιλαράκι.Πόνος...Και γαμιέμαι στο άγχος με εξετάσεις και μαλακίες και πόσο θα αντέξω..Κάτσε να σου στείλω το link για τα δίδακτρα να ξέρεις το μέλλον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom