Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
respect στον μεγάλο επιστήμονα και τον μεγάλο άνθρωπο taradoula

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Είδαμε και στο ελάντα που "το διδακτορικό σε βοηθάει για ακαδημιακή καριέρα" που καταντήσαμε από τους διδάκτορες.

Το ότι "τα distance learning ειναι παπαριες!!" ισχύει και για το ΕΑΠ;

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
enforcer χαλάρωσε το κορμί σου! όντωσ οι σπουδέσ σου είναι κάτω από τον μ.ο. ένας απλός μηχανικός είσαι... ο ΚΕΜΑΛ τα λεέι μια χαρούλα και έτσι είναι τα πράγματα..το διδακτορικό σε βοηθάει για ακαδημιακή καριέρα αλλά και μεγάλα στελέχη κατέχουν σημαντικές θέσεις μέω του PHD. KEMAL το κατάλαναότι αναφερόσουνα στην ΑΜερική, όλοι πάνε κατευθείαν για διδακτορικό.

ΤOURNEO άκου ξέρω τι είναι ΤΟ ALBA αν μπορείς να μπεις απλά κάνε μια αίτηση και να δούμε αν θα σε πάρουνε..τα distance learning ειναι παπαριες!!και τα κανουν αυτοι που δεν μπορούν να κάνουν ένα καλο ΜΒΑ!!Ποιο το νόημα αν δεν είσαι με τους καθηγητές σου? με συμφοιτητέσ να ανταλλάξεις απόψεις και να κάνεις ομαδικές εργασίες? θεωρω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις τι αακριβώς είναι ένα ΜΒΑ. το YAHOO Θα σε βοηθήσει.

Εντάξει,  TARADULA, δεν θα πετάξουμε και τη σκούφια μας αν μας πάρουν στο ALBA ...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
enforcer χαλάρωσε το κορμί σου! όντωσ οι σπουδέσ σου είναι κάτω από τον μ.ο. ένας απλός μηχανικός είσαι... ο ΚΕΜΑΛ τα λεέι μια χαρούλα και έτσι είναι τα πράγματα..το διδακτορικό σε βοηθάει για ακαδημιακή καριέρα αλλά και μεγάλα στελέχη κατέχουν σημαντικές θέσεις μέω του PHD. KEMAL το κατάλαναότι αναφερόσουνα στην ΑΜερική, όλοι πάνε κατευθείαν για διδακτορικό.

ΤOURNEO άκου ξέρω τι είναι ΤΟ ALBA αν μπορείς να μπεις απλά κάνε μια αίτηση και να δούμε αν θα σε πάρουνε..τα distance learning ειναι παπαριες!!και τα κανουν αυτοι που δεν μπορούν να κάνουν ένα καλο ΜΒΑ!!Ποιο το νόημα αν δεν είσαι με τους καθηγητές σου? με συμφοιτητέσ να ανταλλάξεις απόψεις και να κάνεις ομαδικές εργασίες? θεωρω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις τι αακριβώς είναι ένα ΜΒΑ. το YAHOO Θα σε βοηθήσει.

Ε τότε ήμαστε μαζί κάτω από το μέσο όρο. Και οι δικές σου δεν είναι εντυπωσιακές οπότε καλά κάνεις και το βλέπεις πιο χαλαρα. Δες πάλι πως ξεκίνησες να ποστάρεις δηλώνοντας σπουδές σε κορυφαίο ελληνικό, αγγλικό και αμερικάνικο πανεπιστήμιο και κοίτα πως ποστάρεις τώρα - πιο σεμνα και ταπεινά.

Οταν με το καλό αναλάβεις θέση ευθύνης, τότε θα προσέχεις πολύ τι λες και σε ποιον.

Με την πραγματικότητα πάντως έχεις μαλώσει. Το ίδιο και με τη μετριοφροσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρείς και με τους 2

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
ΤOURNEO άκου ξέρω τι είναι ΤΟ ALBA αν μπορείς να μπεις απλά κάνε μια αίτηση και να δούμε αν θα σε πάρουνε...... το YAHOO Θα σε βοηθήσει.

αν μπορεις δωσε μου το λινκ του yahoo γιατι δεν το βρισκω!!!!

Η ουσια ειναι οτι στην Ελλαδα νομιζουμε οτι πανεπιστημια εχουμε εμεις οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι!!

Φανταζομαι οτι Ευρωπαικες πολεις οπως η Πραγα, η Βουδαπεστη, η Μοσχα, το Κιεβο, το Παρισι, η Λυον το Αμστερνταμ, οι Βρυξελλες, η Ζυρίχη, η Βαρκελωνη, η Μαδριτη, η Λισαβωνα, (δεν θυμαμαι την πρωτευουσα της Σλοβενιας), το Μοναχο, το Αμβουργο edit 1.32 η Σεβιλλη και 500 αλλες πολεις μια χαρα Πανεπιστημια θα εχουν  που ΟΤΙ υπαρχει στην Ελλαδα θα το βαζουν κατω.

Ας κατσουμε στη μιζερια μας και στην απομονωση μας!!!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
  αν μπορεις δωσε μου το λινκ του yahoo γιατι δεν το βρισκω!!!!

Η ουσια ειναι οτι στην Ελλαδα νομιζουμε οτι πανεπιστημια εχουμε εμεις οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι!!

Φανταζομαι οτι Ευρωπαικες πολεις οπως η Πραγα, η Βουδαπεστη, η Μοσχα, το Κιεβο, το Παρισι, η Λυον το Αμστερνταμ, οι Βρυξελλες, η Ζυρίχη, η Βαρκελωνη, η Μαδριτη, η Λισαβωνα, (δεν θυμαμαι την πρωτευουσα της Σλοβενιας), το Μοναχο, το Αμβουργο edit 1.32 η Σεβιλλη και 500 αλλες πολεις μια χαρα Πανεπιστημια θα εχουν  που ΟΤΙ υπαρχει στην Ελλαδα θα το βαζουν κατω.

Ας κατσουμε στη μιζερια μας και στην απομονωση μας!!!

troueno αν πραγματικά σε ενδιαφέρει κάποιο ΜΒΑ από πραγματικά καλό μαγαζί, στείλε μου πμ. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω. Δες λίγο το IESE στην Ισπανία. Αλλα καλύτερα στείλε πμ.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96

troueno αν πραγματικά σε ενδιαφέρει κάποιο ΜΒΑ από πραγματικά καλό μαγαζί, στείλε μου πμ. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω. Δες λίγο το IESE στην Ισπανία. Αλλα καλύτερα στείλε πμ.

Αν ειχα λεφτα πριν 10 χρονια θα την ειχα κανει για εξω. Το τρενο/αεροπλανο εφυγε χωρις εμενα εδω και πολλαααα χρονια!

Αν μπω μόνος μου σε αεροπλανο καμια Ταυλάνδη με βλέπω!!!!

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Στην Ελλάδα υπάρχει φάμπρικα παραγωγής διδακτορικών,όλοι οι γνωστοί που ξέρω κάνουν και από ένα. Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης όλων αυτών των διδακτορικών είναι για να μπορούν οι καθητητές να τσεπώνουν χρήματα από τα διάφορα ερευνητικά κονδύλια.

Αν κοιτάξετε τις λίστες εγνωσμένων αμερικανικών και αγγλικών οικονομικών εφημερίδων  και περιοδικών (FT, Guardian κτλ. με τις λίστες top 100 european mbas, δεν θα δείτε πουθενά mba από ελληνικό πανεπιστήμιο, μέχρι και to mba του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας (πρώην κομμουνιστικής χώρας) φιγουράρει στις λίστες αυτές. Ήτοι, πλήρης ανυποληψία των ελληνικών πανεπιστημίων....

Παιδιά αν γνωρίζει κάποιος τις αρχικές αποδοχές αποφοίτου του ALBA, ας ποστάρει για να έχουμε και ένα συγκριτικό στατιστικό μέγεθος περί τίνος πρόκειται.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Στην Ελλάδα υπάρχει φάμπρικα παραγωγής διδακτορικών,όλοι οι γνωστοί που ξέρω κάνουν και από ένα. Ο πραγματικός λόγος ύπαρξης όλων αυτών των διδακτορικών είναι για να μπορούν οι καθητητές να τσεπώνουν χρήματα από τα διάφορα ερευνητικά κονδύλια.

Αν κοιτάξετε τις λίστες εγνωσμένων αμερικανικών και αγγλικών οικονομικών εφημερίδων  και περιοδικών (FT, Guardian κτλ. με τις λίστες top 100 european mbas, δεν θα δείτε πουθενά mba από ελληνικό πανεπιστήμιο, μέχρι και to mba του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας (πρώην κομμουνιστικής χώρας) φιγουράρει στις λίστες αυτές. Ήτοι, πλήρης ανυποληψία των ελληνικών πανεπιστημίων....

Παιδιά αν γνωρίζει κάποιος τις αρχικές αποδοχές αποφοίτου του ALBA, ας ποστάρει για να έχουμε και ένα συγκριτικό στατιστικό μέγεθος περί τίνος πρόκειται.

Σωστός ο Μαρκήσιος...ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, διδάκτορες ρε πούστη μου, τόσο προχωράει πια η έρευνα σε αυτόν τον τόπο!!!

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
  Στο γυμναστηριο τυπος ρωταει ενας τύπος παλιο συμμαθητη του

-Ποσα χρονια σπουδασες?
  -5
  - Τι μσθό παιρνεις?
  -1100-1200€
  - Ενώ εγώ δουλευω απο τα 18 και σήμερα παιρνω 1600€ απο τα ΕΛΤΑ και εχω και μια cabrio ΒΜW (ταχυδρομος ο τύπος).

Ρε παιδιά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, δεν μετρώνται τα πάντα μόνο με το χρήμα.

Εμένα προσωπικά και 10.000 $ το μήνα να μου έδιναν δε θα πήγαινα να μαζεύω τα σκουπίδια αν είχα άλλη επιλογή.  Όχι επειδή σνομπάρω αυτόν που το κάνει ή επειδή το θεωρώ μειωτικό, αλλά σαν εργασία μου φαίνεται τόσο ανθυγειινή και απεχθής που θα προτιμούσα να βγάζω το 1/4 των χρημάτων αυτών και να την αποφύγω παρά να την κάνω.

Πέρα από τις αμοιβές για μένα τουλάχιστον σημασία έχει και η διανοητική πρόκληση που σου προσφέρει μια δουλειά ή οι προοπτικές.

Προσωπικά έχω προτιμήσει στο παρελθόν να μείνω σε δουλειά με 30% λιγότερες αποδοχές σε σχέση με άλλη που μου προσφερόταν τότε, μόνο και μόνο επειδή θεωρούσα την πιο καλοπηρωμένη δουλειά υποδεέστερη από όλες τις άλλες πλευρές εκτός απο την αμοιβή.  Δεν ξέρω αν είμαι μαλάκας, αλλά το προτίμησα.

Επίσης μια επισήμανση για τα πιο νέα παιδιά:  Μάγκες όποιος έχει κάποιες ικανότητες, είναι σοβαρός στη δουλειά του και δεν τον παίζει κάποια στιγμή θα τα τσεπώσει καλά.  Ακόμα κι αν αργήσει λίγο αυτή η στιγμή...θα έρθει.  Εκ πείρας σας μιλάω... ;) ;)

PanosK32

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2006
Like
4
Πόντοι
1
ριξε μια ματια και εδω περα
 (Βασιλικο Ινστιτουτο Τεχνολογιας - Σουηδια)

εκτος (απο προσωπικη εμπειρια)του οτι μιλαμε για αλλα επιπεδα (χωρων,οπτικης,γνωσης,αντιληψηςκτλπ-κτλπ-),θα εισαι και μεσα στα ξανθα διμετρα και ανευ αναστολων καραμ...να να γλεντας καθε μερα !!

OP
OP
G
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Προσπαθω να την παλεψω εδω δεν υαπρχουν χρηματα για εξω. Δεν πειραζει καλυτερα να στριμοχτω λιγο.Ισως κανω κανα μεταπτυχιακο εξω.Παντως πανεπιστημιο σοβαρο ζητησα οχι ξανθα διμετρα μωρα χαχα

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
απανταω στο θεμα αν και φαινεται να εχει πιασει αραχνες... ειμαι πολυτεχνειο στο βελγιο κι αμα θες οντως να κανεις κατι εξω σου λεω να το σκεφτεις δυο φορες

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
εξω απο τα συνορα ολοι! εξωωω!! να γεμισουμε τα ξενα πανεπιστημια να γυρισουν πισω τα παληκαρια με φρεσκο εισαγωμενο αγερα!και οι πιο μαγκες να συνεχισουν τις σπουδες τους ανατολικα..

Επισκέπτης
εξω απο τα συνορα ολοι! εξωωω!! να γεμισουμε τα ξενα πανεπιστημια να γυρισουν πισω τα παληκαρια με φρεσκο εισαγωμενο αγερα!και οι πιο μαγκες να συνεχισουν τις σπουδες τους ανατολικα..

Αστα να πανε φιλε.Καθε μερα βλαστημω την ωρα και την στιγμη που εδινα πανεληνιες αντι να παω εξωτερικο.
Εδω εκτος οτι μας γαμανε τον αγαμητο με τις παπαριες μαθηματα τους και τα κολομαθηματικα τους λες και θα παμε να δουλεψουμε στην Νασα ενω στην ουσια κλητηρες των 700 ευρω θελουν να μας κανουν εχουμε και τις μπαζολες ελεινιδες να κανουν δυστυχισμενες την μικρη ζωη μας ηδη!!!!

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
Αστα να πανε φιλε.Καθε μερα βλαστημω την ωρα και την στιγμη που εδινα πανεληνιες αντι να παω εξωτερικο.
Εδω εκτος οτι μας γαμανε τον αγαμητο με τις παπαριες μαθηματα τους και τα κολομαθηματικα τους λες και θα παμε να δουλεψουμε στην Νασα ενω στην ουσια κλητηρες των 700 ευρω θελουν να μας κανουν εχουμε και τις μπαζολες ελεινιδες να κανουν δυστυχισμενες την μικρη ζωη μας ηδη!!!!

προτεινω να εγκαινιασουμε τις παγκοσμιες εξετασεις για εισαγωγη σε τμηματα ανατολικων σπουδων. α ρε ποτε θα γινω υπουργος παιδειας..και εγω το μαλακισμενο αντι να παω εξω με τη μια εκατσα και εφαγα τα νιατα μου στο ελλεεινισταν!

Επισκέπτης
προτεινω να εγκαινιασουμε τις παγκοσμιες εξετασεις για εισαγωγη σε τμηματα ανατολικων σπουδων. α ρε ποτε θα γινω υπουργος παιδειας..και εγω το μαλακισμενο αντι να παω εξω με τη μια εκατσα και εφαγα τα νιατα μου στο ελλεεινισταν!

Ο μονος γαμημενος λογος για να στρωσω κολο να τελιωσω την κολοσχολη ειναι να φυγω εξωτερικο μολις τελειωσω και επι μονιμου βασεως!Μονο διακοπες το καλοκαιρι στην κολοΕλλαδα γιατι αυτη η χωρα δεν αξιζει για τιποτα αλλο παρα μονο για τις τουριστριες της το καλοκαιρι και της παραλιες της.

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Ο μονος γαμημενος λογος ............!Μονο διακοπες το καλοκαιρι στην κολοΕλλαδα γιατι αυτη η χωρα δεν αξιζει για τιποτα αλλο παρα μονο για τις τουριστριες της το καλοκαιρι και της παραλιες της.
Ο μόνος ?????
τα χοντρομπαζακια της Αγγλίας και Γερμανιας αξιζουν?

Fuck No! προτιμηστε σταθερα τις φιλες μας εξ ανατολων   :smitten:  :knockinb:

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Καλησπέρα ελπίζω το θέμα να ταιριάζει στο επιστήμη κ τεχνολογία. Θα είμαι 19 σε 10 μέρες περίπου. Τελείωσα το πρώτο έτος ενός από τα 3 ΑΕΙ Πληροφρικής στην Αθήνα κ θέλω μια βοήθεια. Ασχολήθηκα μέτρια με τη σχολή με αποτέλεσμα να περασω λιγα μαθηματα. Αυτό όμως που έχω να πω είναι πως είμαι πλήρως απογοητευμένοςς. Χωρίς να σημαίνει πως δε φταίω και εγω. Η μόνη μου ευθύνη όμως έγγυται στο γεγονος πως σε διαβαζα. Και μιλαω τωρα για τα υπολοιπα
Σε κατι σχολες οπωσ η δικια μου κ οι πολυτεχνικες μερικοι μαλακες κοβουν αβερτα κουβερτα απλα για να κοβουν . Αποτελεσμα σε αρκετα μαθηματα να βλεπεις να δινουν 800 ατομα κ να περνανε 30 κ απο αυτουσ 3-4 πρωτοετεις η του αντιστοιχου ετους
Αυτο θα μπορουσε εν μερει να δικαιλογηθει αν εκαναν κ αντιστοιχα καλο μαθημα πραγμα που γινεται σε ελαχιστες περιπτωσεις. Πολυ κατηγορουν τους φοιτητες για ξυσιμο κτλ κ γι αυτο τελειωνουν μερικοι στα 8-9 χρονια. Ισχυει φυσικα αλλα αυτο για μενα οφειλεται κ σε κατι αλλο. Στο γεγονος πως δεν υπαρχει σωστη καθοδηγηση κ βοηθεια απο τον θεσμο του πανεπιστημιου. Δε λεω πψς τα ξεαν ειναι ευκολα πανεπιστημια αλαλ ατομα που εδω δυσκολευονταν παρα πολυ πηγαν αγγλια και σε 5 χρονια ειχαν τελειωσει κ σχολη κ μεταπτυχιακο ξεροντας τα διπλασια πραγματα λογω του οτι υπαρχει σημαντικη βοηθεια απο τους λεγομενους tutors κ αλλους θεσμους εκει.
Ειλικρινα σκεφτομαι να τα παρατησω κ να φυγω εξω.Ξερω πως θα διαβαζω περισσοτερο σιγουρα αλαλ θα εχει αντικρυσμα. Εξ αλλου με την ακριβεια κ τους αστειους μισθους που παιρνουν οι γονεις μου τουλαχιστον θα τους ερχεται σα να ημουνα επαρχια. Το εχω διαπιστωσει απο ατομο που ηταν επαρχια κ εφυγε εξω κ πραγματικα εμεινα μαλακς.  Θα ηθελα να μου πειτε οσοι εχουν σπουδασει εξω καποια πανεπιστημια που να εχουν σχεση με υπολογιστες , πολιτικους μηχανικους και αρχιτεκτονικη που να ειναι καλα κ επισης με ποιες προυποθεσεισς πασ εκει. Εχω απολυτηριο 18,5 αν χρειαζεται καπου αυτο. Ζηταω διαφορες σχολες γιατι τελικα δεν ξερω κ το αντικειμενο αν με ενδιαφεερει τοσο της πληροφορικης.Ευχαριστω κ συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο

Χτύπα θέση σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.Αμα τελειώσεις εκεί βρίσκεις αμέσως δουλειά ακόμα και στη Silicon Valley και ο πρώτος μισθός είναι 60000-70000$ το χρόνο,που μπορείς να φτάσεις και πάνω από 100000$ το χρόνο αν είσαι πολύ καλός.Κόστος ζωής χαμηλότερο από την Ελλάδα.Κάθεσαι μέχρι τα 34,φτιάχνεις κομπόδεμα και όταν γίνεις παλιός για αυτούς έρχεσαι στην Ελλάδα όπου θα γαμάς και θα δέρνεις.Θα είσαι χρόνια μπροστά σε γνώσεις και εμπειρία.Κονομάς μέχρι τα 40-5 και αποσύρεσαι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom