Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Παιδιά, από προσωπική πείρα, γνωριμίες από γνωριμίες που μπορούν και θέλουν να σε βοηθήσουν έχουν τεράστια διαφορά....

Όσο για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ειλικρινά τι να πώ. Εγώ ξέρω ότι διάβασα σαν σκυλί 2 χρόνια για να περάσω μέσω των Πανελληνίων στην σχολή της επιλογής μου για να αντικρύσω, τι ???? Τμήματα των 250 ατόμων, να στεκόμαστε όρθιοι στα αμφιθέατρα ή να καθόμαστε στα περβάζια από τα παράθυρα, να δίνουμε μαθήματα σε αμφιθέατρο και να περιδιαβαίνουν αμέριμνα και ανενόχλητα σκυλιά μέσα- έξω..... Ουρές επί ουρών στην Γραμματεία λες και περιμένουμε την ανθρωπιστική βοήθεια σε τριτοκοσμική χώρα της Αφρικής??? Και φυσικά, άκρατος, νοσηρός κομματισμός....
Η λήψη του πτυχίου και η ορκωμοσία ήρθαν για να γλυκάνουν λίγο τις πικρές εντυπώσεις από την επαφή με την ελληνική τριτοβάθμια πραγματικότητα μέχρι το επόμενο σοκ : Την οδυνηρή συνειδητοποίηση του να συναντάς 2-3 χρόνια μετά την αποφοίτησή σου, τον σκερβελέ συμμαθητή σου του Λυκείου που μετά βίας έβγαζε 12 και  να σε χαιρετάει αποκαλώντας σε "συνάδελφο".
Τι είχε γίνει???
Το 1997 που έδωσα εγώ Πανελλήνιες, με 12 ούτε σε ΤΕΙ δεν περνούσες. Έφευγαν λοιπόν για τα κωλοχανεία της Αγγλίας (μιλάμε η Αγγλία έχει γύρω στα 180 εκπαιδευτικά ιδρύματα με τεράστιες ποιοτικές αποκλίσεις το ένα από το άλλο....) σπούδαζαν το αντικείμενο που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν στην Ελλάδα να σπουδάσουν, τελείωναν με πολλούς τρόπους(πληρωμένες ή αντεγραμμένες εργασίες κτλ), έρχονταν πίσω, ταλαιπωρούνταν κανά 2 χρονάκια με την  αναγνώριση του πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ και μετά η ΠΛΗΡΗΣ εξίσωση. Αν δε ο εν λόγω "ειδήμων" διέθετε και καλύτερες διασυνδέσεις από εσένα, έτρωγες και την σκόνη του στον επαγγελματικό στίβο....
Κάνοντας μία ανασκόπηση, πραγματικά στα 18 μου, αν ήξερα πώς έχουν τα πράγματα, θα έφευγα κατευθείαν για κάποιο πολύ  καλό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που ήταν μέσα στις δυνατότητες μαθητών με πολύ υψηλές βαθμολογίες, θα έκανα ένα μεταπτυχιακό  σε κορυφαίο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. και προφανώς δεν θα γυρνούσα ποτέ πίσω στην μίζερη εληνική πραγματικότητα.
Μέγα λάθος..........
Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα προυποθέτει και μία  οικονομκή ευχέρεια για να πραγματοποιηθεί. Γι'αυτό όσοι διαθέτουν οικονομική άνεση και είναι πραγματικά καλοί ας μην το σκεφτούν καθόλου : μακριά από την ελληνική ισοπέδωση......
Η πιο σωστη αποψη ειναι του Μαρκησιου!

megatroll

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Μερικοί έγραψαν οτι το Internet εφευρέθηκε απο Σοβιετικούς, ενώ άλλοι απο το CERN. Και τα δύο είναι λάθος
Το μέν για το CERN είναι λάθος διότι στο CERN ο Tim Berners Lee δημιούργησε το WWW (HTTP/HTML κλπ)που _ΔΕΝ_ είναι 'το Internet'. Το δε για τους Ρώσσους ας μας το εξηγήσει ο φίλος που το αναφέρει και ας μας παραθέσει πηγές. (ελπίζω να μην είναι σχετικό με Λιακόπουλο :p )

Όσο για το θέμα Εξωτεερικό/Ιδιωτική versus Δημόσια/Ελληνική:
Πρέπει να καταλάβουμε οτι κανένα ίδρυμα δεν σου βάζει στο μυαλό γνώσεις με κάποιο μαγικό τρόπο. Αν σου αρέσει και ασχολήσαι θα γίνεις καλός επιστήμονας έίτε σπουδάσεις σε ΙΕΚ Λήμνου (δεν έχει) ή στο MIT.
Η διαφορά είναι στις ευκαιρίες που σου δίνει το ίδρυμα για να επιτύχεις αυτό το σκοπό. Παράδειγμα:
α)Καθηγητές που γνωρίζουν, είναι προσβάσιμοι και ασχολούνται.
β) Εγκαταστάσεις που βοηθούν και προάγουν την μάθηση όπως καλές αίθουσες (με κλιματισμό, projectors, καθαρές κλπ) βιβλιοθήκες (οργανωμένες, με πλήθος τίτλων, databases άρθρων κλπ κλπ), εργαστήρια με μοντέρνα μηχανήματα που είναι σε ικανή αναλογία να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που τα χρειάζονται.
γ) Βιβλία. Μοντέρνα βιβλία, καλογραμμένα, που διδάσκονται σε πάνω απο ένα ιδρύματα, και διανύουν την νιοστή έκδοσή τους. Αν δείτε τα βιβλία που έχουν σε Αμερικάνικα κολέγια θα θέλετ να πετάξετε τα Ελληνικά.
δ) Υποστήριξη επαγγελματική/προσωπική/whatever. Σε κολέγιο που γνωρίζω διοργανώνουν α) Career forums που έρχονται εκπρόσωποι απο μεγάλες επιχειρήσεις και κάνουν συνεντεύξεις. β) έχουν συμβούλους καριέρας που μπορούν να σου δώσουν πολλές πληροφορίες και όλα αυτά σωστά οργανωμένα, ενημερωμένα και _προσβάσιμα_.
ε) Οργάνωση/Αξιοκρατία. Όταν τα πράγματα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν , όταν πρέπει να γίνουν απο αυτούς που πρέπει να γίνουν. Οταν δεν αντιγράφει το μισό σύμπαν, όταν ο καθηγητής αξιολογείται, και ελέγχεται.

Τα Ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ τι προσφέρουν απο αυτά? Ο Έλληνας φοιτητής  νομίζει οτι είναι κάποιος ινδός Guru που μπορεί μόνος του μέσα στην φτωχική καλύβα του να γίνει μαθηματική διάνοια διαβάζοντας βιβλία που έπεσαν τυχαία στα χέρια του. Βλέπει τα χάλια της παιδείας και παρηγορεί τον εαυτό του λέγοντας του οτι δεν πειράζει, τουλάχιστον έχει υψηλα ακαδημαϊκά στάνταρντ, και τους Έλληνες επιστήμονες τους ζηλεύουν όλοι οι άλλοι.

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
  Συμφωνω vasman αλλα λέμε (ολοι εδω) 2 αντικρουομενα πραγματα.
Αν παει καποιος στο εξωτερικο για σπουδες ΟΤΑΝ και ΑΝ γυρισει Ελλαδα οι γνωριμιες του θα ειναι απο το σχολειο αρα  περιορισμένες.

Μονο αν κατσει Ελλαδα και χωθει σε κανα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΣΥΝ θα εχει γνωριμίες (το πτυχιο ειναι προαιρετικο!!!)

Τελικα τι να κάνουν οι 19ηδες να γινουν (πιθανότατα ανεργοι) επιστημονες ή κομματοσκυλα με γνωριμιες!!!!
Αν πρόσεξες είπα ότι το σύστημα δουλεύει κυρίως έτσι. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά χωρίς γνωριμίες. Εγώ έτσι βρήκα την πρώτη μου εργασία. Χωρίς να ξέρω κανένα και αφού είχα στείλει 20-30 CV. Το ξαναλέω, το μετά είναι το θέμα παιδιά! Αργά η γρήγορα όλοι θα βρουν κάποια δουλειά, το να την κρατήσουν και να ανελιχθούν είναι το δύσκολο.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Αν πρόσεξες είπα ότι το σύστημα δουλεύει κυρίως έτσι. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά χωρίς γνωριμίες. Εγώ έτσι βρήκα την πρώτη μου εργασία. Χωρίς να ξέρω κανένα και αφού είχα στείλει 20-30 CV. Το ξαναλέω, το μετά είναι το θέμα παιδιά! Αργά η γρήγορα όλοι θα βρουν κάποια δουλειά, το να την κρατήσουν και να ανελιχθούν είναι το δύσκολο.

Επιμενω οτι οταν μιλας για επιστημη δεν μιλας για το μετα!
Λεφτα μπορει να βγαλεις και ανοιγοντας ενα περιπτερο στην Ομονοια και αν γινεις υδραυλικος ή ηλεκτρολος απο τα 18. Οπως ακομα και αραχτα αν κανεις ενα καλό γαμο ή αν κατσεις σε ενα ανθρωπο μεσα στα πραγματα και σε διορισει!

Σχετικα με την επιστημη, αυτην την στενομυαλια των ελληνικων πανεπιστημίων δεν την καταλαβαιανω!! Τι σχεση αν ο αλλος ειχε 5-8 ή 12 στο σχολειο. Επειδη στα 16 γυρναγε στα μπουρδελα ή μπορει να ειχε ενα προσωπικο προβλημα πρεπει να τον κυνηγαει σε ολη του τη ζωη!! Το ζήτημα ειναι να σου ΔΙΝΟΝΤΑΙ ευκαιριες στη ζωη!!

Τι με νοιαζει εμενα αν ο γυναικολογος της γυναικας μου ειχε 8 στην ιστορία και αν σπουδασε στην Ουγγαρια και στη Γαλλια. Οταν οι γυρω γιατροι βαζανε τις γυναικες για καισαρικη αυτος μου ειπε αν θες πηγαινε στις δουλειες σου εγω μεχρι τις 10 το βραδυ εδω θα ειμαι, ας περιμένουμε!!

παντως απο οικονομικη αποψη αν βαλεις κατω τα πετα μενα λεφτα σε φροντιστηρια τα κρατας και χρηματοδοτεις ενα πολύ καλο πτυχιο απο έξω- και σε κλαγο που διλεγεις οχι οπου ΜΠΕΙΣ!!!!

και αν οι πανελλαδικες ειναι αδιαβλητες (που απο το 90 αμφεβαλλα) οι εξετασεις που δινουν οι απεξω για να μπουν στο 2ο ετος Ιατρικης και λοιπων Σχολών ΔΕΝ ειναι οποτε παρε το αυγο και κουρευτο!!!

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
Μα ούτε και εγώ συνδύασα την επαγγελματική ανέλιξη με την οικονομική ευμάρεια. Ξέρω επαγγελματίες άνευ σπουδών, οι οποίοι κερδίζουν πολλά περισσότερα από ότι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα λεγόμενά σου

TARADULA

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
0
Λοιπόν ακούστε και την δικιά μου άποψη,έχω τελειώσει ΑΣΟΕΕ, έχω κάνει MSc στην Αγγλία και έχω τελειώσει και το ALBA (αμερικάνικο όσοι το ξέρουν) και τωρα δουλεύω σε Τράπεζα Αράβων!. Το συμπέρασμα είναι ότι όποιοσ θέλει να μάθει μαθαινει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό! Βασικά δεν μποώ τον κομπλεξθισμό από τα παιδακια που έχουν τελειώσει κατι μαλακιες Deree kai LAverne και όπως σκατά λεγονται. Το μόνο του επιχείρημα είναι 'εμεις τα κάνουμε στα Αγγλικα και έσεις πάτε όποτε θέλετε και διάβαζετε μόνο στην εξεταστική' ΠΑΠΑΡΙΑ! Εγώ τα θεωρώ την πιο εύκολη λύση και η απάντηση που τους δίνω είναι 'ας είχατε ταρχιδια να ΄μπείτε ΑΣΟΕΕ'. και αρχίζει ο τσακωμός. Όποιος πληρώνει τοπαίρνει το πτυχιο!!!Με λίγα λόγια μετά απο το πέρασμα μου σε κορυφαία Ελληνικά, Αγγλικό , και Αμερικάνικο πανεπιστημιο, είναι αν μπορείτε να μπειτε ελλάδα σε καλή σχολη π.χ. Πολυτεχνειο, νομικη, Ασοεε, καθείστε εδώ περα! μόλισ τελιεωσετε απλα επιλεξτε το καλύτερο πανεπιστημιο στο εξωτερικο για μεταπτυχιακό! η εμπειρία είναι μοναδικη! Από όσα έχω δεν στην αγορά τα κολλεγιακια της Αθηνας δεν έχουν ανταπόκριση σε μεγάλεσ θέσεις η ΑΣΟΕΕ μετράει πάρα πολύ και πτοριμούνται από άλλα πανεπιστημια. αν έχετε τα φράγκα αμέσως αμερική, αλλά να έχετε και την διάθεση να εργαστειτε εκεί πέρα.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Λοιπόν ακούστε και την δικιά μου άποψη,έχω τελειώσει ΑΣΟΕΕ, έχω κάνει MSc στην Αγγλία και έχω τελειώσει και το ALBA (αμερικάνικο όσοι το ξέρουν) και τωρα δουλεύω σε Τράπεζα Αράβων!. Το συμπέρασμα είναι ότι όποιοσ θέλει να μάθει μαθαινει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό! Βασικά δεν μποώ τον κομπλεξθισμό από τα παιδακια που έχουν τελειώσει κατι μαλακιες Deree kai LAverne και όπως σκατά λεγονται. Το μόνο του επιχείρημα είναι 'εμεις τα κάνουμε στα Αγγλικα και έσεις πάτε όποτε θέλετε και διάβαζετε μόνο στην εξεταστική' ΠΑΠΑΡΙΑ! Εγώ τα θεωρώ την πιο εύκολη λύση και η απάντηση που τους δίνω είναι 'ας είχατε ταρχιδια να ΄μπείτε ΑΣΟΕΕ'. και αρχίζει ο τσακωμός. Όποιος πληρώνει τοπαίρνει το πτυχιο!!!Με λίγα λόγια μετά απο το πέρασμα μου σε κορυφαία Ελληνικά, Αγγλικό , και Αμερικάνικο πανεπιστημιο, είναι αν μπορείτε να μπειτε ελλάδα σε καλή σχολη π.χ. Πολυτεχνειο, νομικη, Ασοεε, καθείστε εδώ περα! μόλισ τελιεωσετε απλα επιλεξτε το καλύτερο πανεπιστημιο στο εξωτερικο για μεταπτυχιακό! η εμπειρία είναι μοναδικη! Από όσα έχω δεν στην αγορά τα κολλεγιακια της Αθηνας δεν έχουν ανταπόκριση σε μεγάλεσ θέσεις η ΑΣΟΕΕ μετράει πάρα πολύ και πτοριμούνται από άλλα πανεπιστημια. αν έχετε τα φράγκα αμέσως αμερική, αλλά να έχετε και την διάθεση να εργαστειτε εκεί πέρα.
Πολυ σωστα ! Θανατηφορα...δαγκωματια του Ταραντουλα!  :cheesy:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

Ταραντούλα έχεις χάσει λίγο τη μπάλα. Δεν πρέπει να δουλεύεις πολύ καιρό ε;

Το ALBA δεν είναι Αμερικάνικο. Πρόκειται για Ινστιτούτο Ελευθέρων Σπουδών που ίδρυσε πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά και που φέρνει καθηγητές απο διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής. Αυτό όπως καταλαβαίνεις, ΔΕΝ το καθιστά Αμερικάνικο. Και φυσικά, με κανένα τρόπο κορυφαίο όπως λες. Από που κι ως που.

Η ΑΣΟΕΕ είναι καλό Ελληνικό πανεπιστήμιο αλλα με κανένα τρόπο κορυφαίο Ευρωπαικό. Και εγω τυγχάνει να εργάζομαι σε πολυεθνική και η ασοεε είναι..η ασοεεε. Κάτι πάνω από το μέσο όρο αλλα όχι κορυφαίο.

Επομένως οι σπουδές σου είναι σαφώς στο μέσο όρο και όχι πάνω απο αυτόν όπως προσπαθείς τεχνηέντως να τα εμφανίσεις

Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι οι απόφοιτοι κολλεγίων της αθήνας έχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν καπου ψηλά. Χωρις όμως τίποτα να αποκλείεται. Επίσης το ότι κάποιος έχει τελειώσει ΑΣΟΕΕ δε σημαίνει ότι θα φτάσει ψηλά. Στο λογιστήριό μας έχουμε πολλούς απόφοιτους ΑΣΟΕΕ με μισθό μέτριο.

Κανείς δε φτάνει ψηλά ΜΟΝΟ επειδή έχει ένα χαρτί. Και ΑΣΟΕΕ δεν είναι ούτε LSE, ούτε Harvard, ούτε INSEAD. Καλά, για το ALBA τι να λέμε. Ανύπαρκτο εκτός ελλάδας.

Εισαι μέσος όρος αγαπητή μου.

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Κατά βάση συμφωνώ με αυτά που λες πλην του ALBA.Στην Ελλάδα έχει καλή αποδοχή, αν και όχι όση παλαιότερα (Τα πρώτα χρόνια του ήταν πραγματικά τρομερή η αποδοχή του από την αγορά εργασίας- πλέον όμως με το δεδομένο πως έχουν βγει αρκετάκαι καλά μεταπτυχιακά από Ελληνικά πανεπιστήμια, όχι τόσο πολύ). Στο εξωτερικό φυσικά ο κόσμος δεν το γνωρίζει (γιατί δεν είναι καν Πανεπιστήμιο) αλλά σε ακαδημαϊκό επίπεδο (καθηγητές εννοώ κλπ) το γνωρίζουν και δεν έχει καθόλου άσχημη φήμη. Δεν συζητάμε φυσικά για σύγκριση με LSE, INSEAD κλπ.
Τα περί Αμερικάνικου που είπε ο φίλος πριν ομολογώ πως δεν τα κατάλαβα  :think: :think: :think: Από που και ως που Αμερικάνικο;

TARADULA

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
0
ΕΝFORCER αρχικά είμαι άντρας και έχω δουλέψει πολλά χρόνια. Πίστεψε με ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα τι είναι το ALBA, αφού το έχω τελειώσει κιόλας. Δεν διαφωνώ ότι ειναι Ινστιτούτο Ελευθέρων Σπουδών, αλλά είναι αμερικάνικων συμεφερόντων και πίστεψε με σε αυτό..στην Ελλάδα θεωρείτε το κορυφαίο ΜΒΑ (μαζί με της ΑΣΟΕΕ) και το έχω δει από τις πολλές συνεντεύξεις που έχω πάει και από την πορεία πολλών ανθρώπων που το έχουν τελειώσει. Πριν το επιλέξω το είχα ψάξει πάρα πολύ.! Τώρα αν στην εταιρεία που είσαι δεν το εκτιμούν και το θεωρούν χαμηλού επιπέδου θεωρώ ότι έχετε χάσει την μπάλα. Φυσικά δεν έχω πει ότι συγκρίνεται με INSEAD k.a.. όπως λες, Βέβαια μπορεί εκεί που εργάζεσαι να έχουν τελείωσει όλοι τα πανεπιστήμια που ανέφερες, οπότε είμαι πολύ ταπεινος μπροστα τους. Αν θες να το συνεχίσουμε κιόλας το LSE έχω τελιώσει και με (PHD τώρα στο Οικομικό Νομικής) όποτε οι σπουδές μου είναι πάνω από το μέτριο.
Από εκεό και πέρα στα λεγόμενα σου ποτέ δεν έγραψα ότι η ΑΣΟΕΕ είναι το καλύτερο πανεπιστημιο (θεωρώ ότι ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή είσαι από ξένο πανεπιστήμιο και είσαι κολλημένος για να μην πω κομπλεξικός με τα ελληνικά. Για τα παιδάκια που έχεις στο λογιστηρίο στα παπάρια μου και ας είναι άπό την ΑΣΟΕΕ. Πραγματικά θα με ζήλευες για εκεί που βρίσκομαι και με το τι Bonus έχω εκτός από μισθό. Υπάρχουν πολλέσ εταιρείες που εκτιμούνε τις σπουδές των αλλών. Αν εσύ έχεισ τελειωσει το HARVARD k.a το μόνο που μπορώ να σου πω είναι συγχαρητήρια σε εσένα και στο μπαμπα σου που είχε την ικανοτητα να στα πληρώνει. Αν πάντως θες το CV μου είναι στην διάθεση σου, θεωρώ ότι θα κάνω για κάποια θέση λογιστηρίου εκεί πέρα. Αν θες βεβαια μπορείς μα κάνεισ ακι αίτηση sto ALBA και αν σε πάρουνε υπόσχομαι ότι θα σου δώσω ότι εργασία είχα!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ΕΝFORCER αρχικά είμαι άντρας και έχω δουλέψει πολλά χρόνια. Πίστεψε με ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα τι είναι το ALBA, αφού το έχω τελειώσει κιόλας. Δεν διαφωνώ ότι ειναι Ινστιτούτο Ελευθέρων Σπουδών, αλλά είναι αμερικάνικων συμεφερόντων και πίστεψε με σε αυτό..στην Ελλάδα θεωρείτε το κορυφαίο ΜΒΑ (μαζί με της ΑΣΟΕΕ) και το έχω δει από τις πολλές συνεντεύξεις που έχω πάει και από την πορεία πολλών ανθρώπων που το έχουν τελειώσει. Πριν το επιλέξω το είχα ψάξει πάρα πολύ.! Τώρα αν στην εταιρεία που είσαι δεν το εκτιμούν και το θεωρούν χαμηλού επιπέδου θεωρώ ότι έχετε χάσει την μπάλα. Φυσικά δεν έχω πει ότι συγκρίνεται με INSEAD k.a.. όπως λες, Βέβαια μπορεί εκεί που εργάζεσαι να έχουν τελείωσει όλοι τα πανεπιστήμια που ανέφερες, οπότε είμαι πολύ ταπεινος μπροστα τους. Αν θες να το συνεχίσουμε κιόλας το LSE έχω τελιώσει και με (PHD τώρα στο Οικομικό Νομικής) όποτε οι σπουδές μου είναι πάνω από το μέτριο.
Από εκεό και πέρα στα λεγόμενα σου ποτέ δεν έγραψα ότι η ΑΣΟΕΕ είναι το καλύτερο πανεπιστημιο (θεωρώ ότι ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή είσαι από ξένο πανεπιστήμιο και είσαι κολλημένος για να μην πω κομπλεξικός με τα ελληνικά. Για τα παιδάκια που έχεις στο λογιστηρίο στα παπάρια μου και ας είναι άπό την ΑΣΟΕΕ. Πραγματικά θα με ζήλευες για εκεί που βρίσκομαι και με το τι Bonus έχω εκτός από μισθό. Υπάρχουν πολλέσ εταιρείες που εκτιμούνε τις σπουδές των αλλών. Αν εσύ έχεισ τελειωσει το HARVARD k.a το μόνο που μπορώ να σου πω είναι συγχαρητήρια σε εσένα και στο μπαμπα σου που είχε την ικανοτητα να στα πληρώνει. Αν πάντως θες το CV μου είναι στην διάθεση σου, θεωρώ ότι θα κάνω για κάποια θέση λογιστηρίου εκεί πέρα. Αν θες βεβαια μπορείς μα κάνεισ ακι αίτηση sto ALBA και αν σε πάρουνε υπόσχομαι ότι θα σου δώσω ότι εργασία είχα!

Ταραντούλα καταλαβαίνεις ότι φράσεις όπως "Πραγματικά θα με ζήλευες για εκεί που βρίσκομαι και με το τι Bonus έχω εκτός από μισθό" απευθυνόμενες σε κάποιον άγνωστο του οποίου ούτε την εργασία γνωρίζεις ούτε φυσικά την οικονομική συμφωνία που έχει κάνει, απλά σε εκθέτουν και σε καθιστούν ελαφρά διασκεδαστικό.

Εχοντας τελειώσει το ΕΜΠ το 96, έχω την πεποίθηση ότι γνωρίζω ανάγνωση. Η φράση σου "λίγα λόγια μετά απο το πέρασμα μου σε κορυφαία Ελληνικά, Αγγλικό , και Αμερικάνικο πανεπιστημιο" όχι μόνο δείχνει οτι θεωρείς ότι η ΑΣΟΕΕ είναι κορυφαίο πανεπιστήμιο αλλα και οτι το ALBA είναι και πανεπιστήμιο (δεν ισχύει) αλλα και κορυφαίο (δεν ισχύει ούτε αυτό).

Η αδικαιολόγητη έπαρσή σου σε οδηγεί σε ολισθήματα. Πρόσεξέ το αυτό για όταν αναλάβεις κάποια θέση ευθύνης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άνοιγμα στο λογιστήριο αλλα στείλε ενα βιογραφικό - δεν ξέρεις τί γίνεται.

Σε ευχαριστώ για την πρόθεσή σου να με βοηθήσεις για το ALBA. Φοβάμαι ότι έχω ήδη κάνει MBA σε κανονικό πανεπιστήμιο. Να'σαι καλά πάντως

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66

Τελικα τι να κάνουν οι 19ηδες να γινουν (πιθανότατα ανεργοι) επιστημονες ή κομματοσκυλα με γνωριμιες!!!!

Έως τώρα υπερισχύει το δεύτερο, χωρίς να φαίνεται πιθανότητα-δυνατότητα αλλαγής στον ορίζοντα, αφού είναι ασφυκτικός ο εναγκαλισμός των κομμάτων με κάθε μορφή κοινωνικής-επιχειρηματικής-εκπαιδευτικής-οικονομικής δραστηριότητας...Είμαι σίγουρος πως αν διέβλεπαν κάποιο -κομματικό, πάντα- όφελος, θα επεδίωκαν το συνδικαλισμό και στο Δημοτικό!!! Αλλά ας μην τους δίνουμε και ιδέες!!! :think:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Στη ρεμούλα, την κλεψιά, το γλύψιμο...ναι πρώτοι με διαφορά.

Αποτελεί ίδιον της Ελληνικής κοινωνίας...Να πρέπει να ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ λαμόγιο, ακόμα κι αν είσαι γαμάτος επιστήμονας, για να βγάλεις μια άκρη και να μη βολοδέρνεις εδώ κι εκεί...

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
μέχρι το επόμενο σοκ : Την οδυνηρή συνειδητοποίηση του να συναντάς 2-3 χρόνια μετά την αποφοίτησή σου, τον σκερβελέ συμμαθητή σου του Λυκείου που μετά βίας έβγαζε 12 και  να σε χαιρετάει αποκαλώντας σε "συνάδελφο".
Τι είχε γίνει???
Το 1997 που έδωσα εγώ Πανελλήνιες, με 12 ούτε σε ΤΕΙ δεν περνούσες. Έφευγαν λοιπόν για τα κωλοχανεία της Αγγλίας (μιλάμε η Αγγλία έχει γύρω στα 180 εκπαιδευτικά ιδρύματα με τεράστιες ποιοτικές αποκλίσεις το ένα από το άλλο....) σπούδαζαν το αντικείμενο που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν στην Ελλάδα να σπουδάσουν, τελείωναν με πολλούς τρόπους(πληρωμένες ή αντεγραμμένες εργασίες κτλ), έρχονταν πίσω, ταλαιπωρούνταν κανά 2 χρονάκια με την  αναγνώριση του πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ και μετά η ΠΛΗΡΗΣ εξίσωση. Αν δε ο εν λόγω "ειδήμων" διέθετε και καλύτερες διασυνδέσεις από εσένα, έτρωγες και την σκόνη του στον επαγγελματικό στίβο....
Κάνοντας μία ανασκόπηση, πραγματικά στα 18 μου, αν ήξερα πώς έχουν τα πράγματα, θα έφευγα κατευθείαν για κάποιο πολύ  καλό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που ήταν μέσα στις δυνατότητες μαθητών με πολύ υψηλές βαθμολογίες, θα έκανα ένα μεταπτυχιακό  σε κορυφαίο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. και προφανώς δεν θα γυρνούσα ποτέ πίσω στην μίζερη εληνική πραγματικότητα.
Μέγα λάθος..........
Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα προυποθέτει και μία  οικονομκή ευχέρεια για να πραγματοποιηθεί. Γι'αυτό όσοι διαθέτουν οικονομική άνεση και είναι πραγματικά καλοί ας μην το σκεφτούν καθόλου : μακριά από την ελληνική ισοπέδωση......

Έλα ντε!!! Κι εγώ με 19.25 μο και τη σχολή της πρώτης προτίμησής μου (πρώτη δέσμη τότε), βρέθηκα ... συνάδελφος με συμμαθητή μου που δεν μπορούσε να κάνει διαίρεση (!!!), αλλά ας όψεται ο μπαμπάς που τον ΕΠΕΒΑΛΕ ως μηχανικό, στέλνοντάς τον έξω και στηρίζοντάς τον πάντα (και καλύπτοντας και τα κενά του) με τα κονέ του :idiot:

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.333
Πόντοι
42.697
Έλα ντε!!! Κι εγώ με 19.25 μο και τη σχολή της πρώτης προτίμησής μου (πρώτη δέσμη τότε), βρέθηκα ... συνάδελφος με συμμαθητή μου που δεν μπορούσε να κάνει διαίρεση (!!!), αλλά ας όψεται ο μπαμπάς που τον ΕΠΕΒΑΛΕ ως μηχανικό, στέλνοντάς τον έξω και στηρίζοντάς τον πάντα (και καλύπτοντας και τα κενά του) με τα κονέ του :idiot:

Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα!

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16

Έχω κι εγώ έναν παιδικό φίλο και παλιό συμμαθητή ο οποίος είχε μείνει και κάποια χρονιά στο γυμνάσιο αν θυμάμαι καλά και πέρασε στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου (για να καταλάβετε επίπεδο γνώσεων) του οποίου ο πατέρας είναι μεγαλογιατρός.

Προφανώς ο άνθρωπος καμάρωνε να δεί τον γιό του να συνεχίζει την δουλειά του και να παίρνει το φτασμένο και με μεγάλη πελατεία ιατρείο του.

Έλα που όμως με τους βαθμούς που έπερνε μετα βίας κατάφερνε να περνάει τις τάξεις... (Πόσο μάλλον να περάσει Ιατρίκη !).

Έτσι λοιπόν αντί για γιατρός τελειώσε κάποια σχολή (ΣΒΙΕ, ΩΜΕΓΑ κτλ.) σαν προγραμματιστής (SIC !) και αφου πήρε τα αρχίδια μου στην αγορά εργασίας, ο πατέρας του τον στέλνει στην Ρουμανία σε μια πόλη που δεν υπάρχει ούτε στον χάρτη...

Τελειώνει την Ιατρική σε 10 χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα, δουλεύει μαζί με τον πατέρα του σαν βοηθός του και παράλληλα παίρνει την ισοτιμία απο το ΔΙΚΑΤΣΑ (πληρώνοντας όπως μου είπε 5.000.000 δρχ κάθε ένα απο τα 4 μαθήματα που δεν μπορούσε να περάσει με τίποτα. Τα υπόλοιπα 1-2 τα πέρασε (για να πούμε και του στραβού το δίκιο) με την αξία του.

Σήμερα δε είναι γιατρός με τουπέ !!! Έχει το ιατρείο του πατέρα του και πουλάει μούρη (ακόμα και σε μας τους φίλους του που ξέρουμε την ιστορία του) και έχει τυπώσει κάρτα που λέει το όνομα του με τα αρχικά MD και Dr Med !!!

Αμε !

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Έχω κι εγώ έναν παιδικό φίλο και παλιό συμμαθητή ο οποίος είχε μείνει και κάποια χρονιά στο γυμνάσιο αν θυμάμαι καλά και πέρασε στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου (για να καταλάβετε επίπεδο γνώσεων) του οποίου ο πατέρας είναι μεγαλογιατρός.

Προφανώς ο άνθρωπος καμάρωνε να δεί τον γιό του να συνεχίζει την δουλειά του και να παίρνει το φτασμένο και με μεγάλη πελατεία ιατρείο του.

Έλα που όμως με τους βαθμούς που έπερνε μετα βίας κατάφερνε να περνάει τις τάξεις... (Πόσο μάλλον να περάσει Ιατρίκη !).

Έτσι λοιπόν αντί για γιατρός τελειώσε κάποια σχολή (ΣΒΙΕ, ΩΜΕΓΑ κτλ.) σαν προγραμματιστής (SIC !) και αφου πήρε τα αρχίδια μου στην αγορά εργασίας, ο πατέρας του τον στέλνει στην Ρουμανία σε μια πόλη που δεν υπάρχει ούτε στον χάρτη...

Τελειώνει την Ιατρική σε 10 χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα, δουλεύει μαζί με τον πατέρα του σαν βοηθός του και παράλληλα παίρνει την ισοτιμία απο το ΔΙΚΑΤΣΑ (πληρώνοντας όπως μου είπε 5.000.000 δρχ κάθε ένα απο τα 4 μαθήματα που δεν μπορούσε να περάσει με τίποτα. Τα υπόλοιπα 1-2 τα πέρασε (για να πούμε και του στραβού το δίκιο) με την αξία του.

Σήμερα δε είναι γιατρός με τουπέ !!! Έχει το ιατρείο του πατέρα του και πουλάει μούρη (ακόμα και σε μας τους φίλους του που ξέρουμε την ιστορία του) και έχει τυπώσει κάρτα που λέει το όνομα του με τα αρχικά MD και Dr Med !!!

Αμε !

Από τέτοια, άλλο τίποτα στο Ellada!!!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.333
Πόντοι
42.697

Αμε !

Doctor Θάνατος!

TARADULA

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
0
ΕΝFORCER αρχικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εχεις μπει σε αυτήν την αντιπαράθεση μαζί μου...λίγοι είμαστε μην ανησυχεις δεν θα σου φάμε καμία θέση...συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες αλλα χαλάρωσε το κορμί σου αυτά που γράφω είναι στα πλαίσια του εκμηδενισμού από την πλευρά σου για τις σπουδές μου και τα ελληνικά πανεπιστημια. Για την ΑΣΟΕΕ, για την μαλλον εχει σημαντικό προβλημα, ειπα ειναι το κορυφαιο σε οικονομικα, δεν εκανα καμια συγκριση με HARVARD KAI LSE..πάντως χαίρομαι που έχεις τελειώσει και ΜΒΑ μεχρι το PHD εχεις μέλλον....

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Το  προβλημα των αποφοιτων ελληνικων πανεπιστημιων, ειναι η πιστη τους στο γεγονος οτι η επιτυχια τους στις πανελληνιες εξετασεις αποτελει την κορυφωση της ακαδημαικης τους καριερας, κατι που τους καθιστα αμεσως καλυτερους απο τους αλλους. Το τι εγινε μετα τα 18 και τις πανελληνιες εξετασεις, λιγη σημασια εχει για εκεινους.

Στην πραγματικοτητα, καποιος που κωλοβαραγε στα 17 και εφυγε εξω για να σπουδασει, δεν ειναι και αδυνατο να ειναι καλυτερος επιστημονας απο εναν αλλο που μπηκε αξιωκρατικα (δηλαδη μαλλον αποστηθιζωντας) στο πανεπιστημιο αλλα μετα περασε τα χρονια του με φραπεδες, ταβλι, καταληψεις, αμπελοφιλοσοφιες, τραπεζακια, εκδρομες στη Μυκονο, αντιγραφες κτλ. Αν δε ηταν και οργανωμενος στα κομματα, τοτε το πτυχιο το ειχε σιγουρο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom