Νέα

Σπουδές σε Ελλάδα/εξωτερικό

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapadopoulos2006
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
αυτό ισχύει στην ελλάδα, συμφωνώ skidoo μαζί σου.
εγώ λέω για την αγγλία οτί με το που τελιώνεις τις σπουδές σου, χωρίς να έχεις εμπειρία είναι εύκολο να βρείς δουλειά, οι εταιρίες οι αγγλικές ζητάνε κάθε χρόνο απόφοιτους με μόνο κριτήριο το πτυχίο τους.
σε προσλαμβάνουν, σε βάζουν να δουλέψεις σε ένα team πιο έμπειρο και σιγά σιγά αποκτάς εμπειρία και εσύ πάνω στην δουλειά.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και στην Αγγλία δε το κάνουν από καμιά καλοσύνη ή κοινωνική αλληλεγγύη για τα "παιδιά που σπούδασαν και είναι μορφωμένα". Απλά τυχαίνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και να προσαρμόζεται ανάλογα. Η αγορά κατευθύνει και το πανεπιστήμιο προσαρμόζεται. Όχι το ανάποδο. Εδώ για πιο λόγο να γίνει κάτι τέτοιο στο κάτω κάτω? Μαθαίνει κανείς να κάνει κάποια δουλειά από την πλειονότητα των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων?
 

Επισκέπτης
καλά αυτό είναι μεγάλο θέμα,
εδώ υπάρχουν ακόμα απόψεις του στυλ να αποκοπεί το πανεπιστήμιο από την αγόρα εργασίας.....
λες και ζούμε στον 15ο αιώνα που σπούδαζαν τα παιδιά των ευγενών για να σκοτώνουν την ώρα τους.
 

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
485
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Για την ιστορια παντως δεν παω για ΜΒΑ γιατι πολυ απλα δε με παιρνουν...ζητανε τουλαχιστον 3 χρονια προυπηρεσια και μαλιστα postgraduate.Εγω παω για ΜSc in Management.Λεω να χτυπησω κανα ΜΒΑ ΑΣΟΕΕ αμα γυρισω γιατι δε με παιρνει παλι αγγλια...δεν εχω και την κανουλα με τα ευρω....
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για την ιστορια παντως δεν παω για ΜΒΑ γιατι πολυ απλα δε με παιρνουν...ζητανε τουλαχιστον 3 χρονια προυπηρεσια και μαλιστα postgraduate.Εγω παω για ΜSc in Management.Λεω να χτυπησω κανα ΜΒΑ ΑΣΟΕΕ αμα γυρισω γιατι δε με παιρνει παλι αγγλια...δεν εχω και την κανουλα με τα ευρω....

E αυτά κυρίως ο εργοδότης τα χρηματοδοτεί. Είναι πανάκριβα προγράμματα για να τα κάνει κάποιος μόνος του.
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Сretan για να κάνει αυτή τη δουλειά ήθελε το MBA? και με το πτυχίο λογιστικής το έκανε και μάλιστα και εδώ. Κανένας δε θα σε πληρώσει επειδή έχεις το τάδε χαρτί. Άμα αρχίσεις από μικρός να δουλεύεις κάπου, έστω και με λίγα χρήματα στην αρχή, μετά αποκτάς εμπειρία και αυτό τελικά μετράει. Τώρα άμα βγεις 30 χρονών με MBA τι να σε κάνει ο άλλος? Και γιατί να σε χρυσοπληρώσει? Αλλά τους πέρνουν τα μυαλά ότι είναι "τα καλά πανεπιστήμια" και θα βγεις και θα πάρεις
" τρελούς μισθούς" και τρίχες κατσαρές. Δε χρειάζεσαι κάνα μάστερ για να τρέξεις εταιρεία και γενικά το εμπόριο και οι επιχειρήσεις.Ούτε σπουδές στα χρηματικοικονομικά. Αυτά είναι πράγματα πρακτικά που απλά συμβαίνουν και εδώ συμβαίνει το παράδξο η θεωρία να προκύπτει από την πρακτική. Δηλαδή τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε κάποιο MBA? Αφού δε θα ξέρει τις συνθήκες μετά στην επιχείρηση που θα πάει και έπειτα λίγα χρόνια μετά αυτά που έμαθε θα είναι ήδη ξεπερασμένα.
Γίνε γατόνι, γίνε έξυπνος, άνοιξε τα μάτια σου στην αρχή από οποιαδήποτε δουλειά και να πως θα προχωρήσεις και θα αποκτήσεις εμπειρία. Το μεταπτυχιακό έχει την έννοια της εξειδίκευσης σε κάποιο τομέα κάποιας επιστήμης. Τώρα ι εξειδίκευση να κάνεις στη "δικοίκηση επιχειρήσεων"? Και που ακριβώς συνίσταται αυτό? είναι κάτι συγκεκριμένο που θα το μάθεις από βιβλία και πανεπιστήμια? Δόστε σε κάποιον του δημοτικού που του κόβει και είναι χρόνια στην πιάτσα να τρέξει μια επιχείρηση και σε κάποιον 30αρη μπούλη-φυτό που δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Ποιος θα τα πάει καλύτερα?
Έτσι μπράβο ρε φίλε. Το ΜΒΑ δεν το ήθελε για την συγκεκριμένη δουλειά αλλά το ήθελε για να ικανοιποιήσει την μαλακία που την έδερνε. Οι σοβαρές σχολές κοιτάζουν πρώτα την ηλικία σου και την επαγγελματική σου εμπειρία και μετά αν έχεις πτυχια ή οχι. Γράψε στα υπ' όψιν οτι οταν αυτή η κοπέλα έκανε την αίτηση για το ΜΒΑ της το επισήμαναν. Κοπελιά είσαι μικρή, χωρίς εργασιακή εμπειρία, τι θές εσύ εδώ. Και τελικά την πήραν λόγω της πολύ καλής βαθμολογίας του πτυχίου της. Τα υπόλοιπα σας τα έγραψα νωρίτερα (τι αρχίδια πήρε κλπ).
Όσον αφορά την σχέση αγοράς και εκπαίδευσης, τι μου λέτε ρε παιδιά? Ανοίξτε το karriera.gr ή το skywalker.gr και δείτε τι μαλακίες ζητούν οι εταιρείες στην Ελλάδα. Για τιμολόγηση μόνο ζητούν πτυχίο ΑΕΙ. Σιγά ρε κακομοίρη, στο φεγγάρι θές να πάς? Ανοίξτε, μετά και κανένα διεθνές όπως το monster.com και δείτε τι απαιτήσεις έχουν οι Αμερικανοί. Σα να τα λέει καλά ο hondakias...
 

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Μηνύματα
47
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπον, οσον αφορα το ΜΒΑ...

Ο Αγγλος που θα κανει ΜΒΑ, θα εχει δουλεψει 7-8 χρονια η και περισσοτερο και θα θελει να προωθησει την καριερα του. Δεν θα παει 21-22 χρονων μετα το πανεπιστημιο. Στα graduate programmes οι εταιριες σαφως και δεν απαιτουν μεταπτυχειακα. Γενικα δεν κανουν ολοι μεταπτυχειακα εκει, αφου τα πτυχια εχουν ακομα αξια. Εδω η υπερπροσφορα τα εχει ξεφτηλισει ολα.

Τωρα, τι θα σου μαθει το ΜΒΑ. Το ΜΒΑ δεν απευθυνεται κυριως σε αποφοιτους business schools, αλλα σε ολους τους υπολοιπους. Ακομα δεν προσφερει ιδιαιτερη γνωση σε σχεση με ενα MSc για παραδειγμα που θα ειναι και εξειδικευμενο. Το ΜΒΑ δε φτιαχνει οικονομολογους, αναλυτες, λογιστες, υπευθυνους πωλησεων η marketing. Το ΜΒΑ φτιαχνει managers που θα ηγηθουν ολων αυτων (υποτιθεται).

Το ΜΒΑ ειναι βεβαια και μοδα. Γι'αυτο και προσελκυει αποφοιτους οικονομικων κλπ που δεν το χρειαζονται ιδιαιτερα. Ολες οι εταιριες επιδοτουν ΜΒΑ, τιποτα αλλο. Στο πανεπιστημιο μου οι μονοι που καναν MSc σε marketing, management κλπ, ηταν Ελληνες και Ινδοι που δεν ειχαν λεφτα για ΜΒΑ. Τα πανεπιστημια το εχουν καταλαβει και το χρεωνουν πανακριβα. Τωρα βγηκε και η μοδα του DBA. Αυτο ειναι αλλη ιστορια...

Αυτο παντως που ειναι και το μεγαλο πλεονεκτημα του ΜΒΑ ειναι οτι εχει πολυ πρακτικη εξασκηση και πολυ networking. Ειναι σαν καστα, αρκει βεβαια να μεινεις εξω.

Στην Ελλαδα, σαφως και δε θα αποσβεσεις ποτε τα 25000+ ευρω που χρειαζεται μονο για διδακτρα. Ειδικα αν πας κατευθειαν μετα το πανεπιστημιο χωρις εργασιακη εμπειρια γαματα... Εγω ειχα δικη μου δουλεια και τα λεφτα να το κανω και σκεφτηκα αφου παω που παω, να κανω το καλυτερο. Δεν περιμενα δηλαδη να βρω δουλεια με 850-1100 ευρω και να πω οτι επιασε τοπο η επενδυση μου.

Οποιος θελει να παει για master's Αγγλια εχει δυο επιλογες. Η παει νωρις και δεν ξαναγυρναει, η περιμενει 3-4 χρονια, δουλευει εδω και παει μετα. Το να πας μετα το πανεπιστημιο, δεν σου προσφερει κατι.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το περιεχόμενο του MBA θα είναι προφανώς κάποια πρακτική κατάρτιση ,σε θέματα πως να τρέχεις και να συντονίσεις μια επιχείρηση. Μια κατάρτιση που κάλλιστα θα μπορούσε να την προσφέρει κάποιος άλλος φορέας ( π.χ. ένωση των εργοδοτών του κλάδου, κάποιο συνδικάτο, κάποιο επιμελητήριο ή κάποιος κρατικός φορέας). Εν τούτοις τον πήραν τα πανεπιστήμια γιατί απλά αποφέρει κέρδος για αυτά εφόσον κατάλαβαν ότι έχει ζήτηση.

Αυτή η κατάρτιση καλό είναι να ξέρει ο άλλος πότε να την κάνει και αν  πραγματικά τη χρειάζεται. Θα τη χρειαστεί ενδεχομένως κάποιο στέλεχος κάποιας επιχείρησης που θα πρέπει να αναβαθμίσει τις γνώσεις και ικανότητές του. Ο 22άρης χαλάει και το πρόγραμμα αφού πάει σε κάτι που  δεν απευθύνεται σε αυτόν. Έτσι και το η ομάδα του μεταπτυχιακού δε μπορεί να λειτουργήσει.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Αυτά που (σωστά) λέτε γίνονται στην αγγλία, εδώ έχει γίνει μόδα όλα τα μικρά να πηγαίνουν κατευθείαν "για το μεταπτυχιακό τους" και τελευταία και "για το ντοκτορά τους" λες και πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο. Μετά βγαίνουν χωρίς να έχουν επίγνωση των πραγματων και χωρίς να έχουν αποκομίσει κάτι ουσιαστικό και καμαρώνουν απαιτώντας να ανοίξουν όλες οι πόρτες μπροστά τους.

Από την άλλη και στη πιο ευτελή δουλειά ζητάνε ότι προλάβουν και θεωρούν αυτονόητο να ζητούν μεταπτυχιακά από τον υποψήφιο θυρωρό. Το ότι το κάνουν και σε πολλές δουλειές του δημοσίου έχει καταντήσει πλέον γραφικό.
 

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Μηνύματα
367
Like
13
Πόντοι
1
Φίλε Todok ειπες πολυ σωστα πραγματα.Ετσι ακριβως παν για ντοκτορα λες κ αν δεν το εχουν δεν γινεται.Ειναι μοδα κ δυστηχως κανει πολυ κακο στην Ελλαδα.ΞΕρω πανω απο 5 ντοκτοραδες που δεν εχουν ιδεα κ αυτο οχι γιατι δεν ηταν καλα τα εκπαιδευτικα ιδρυματα που ηταν αλλα επειδη το εκαναν επειδη το επεβαλε η μοδα.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μάλιστα ιδιαίτερα γραφικό και σπαστικό είναι που λένε κάνουν το διδακτορικό "ΤΟΥΣ" :headbang: :headbang: :headbang: :jerking: :jerking: :uglystupid: :uglystupid:
 

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Μηνύματα
367
Like
13
Πόντοι
1
Ναι ρε φιλε κ σε κοιτανε με μια απαξιωση του στυλ α εσυ δεν εχεισ διδακτιρικΟ?Καλα κ μου μιλας? :tickedoff:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σιγά το δύσκολο στην τελική να κάνεις ένα διδακτορικό. έχει πέσει πολύ ο πήχης, και δε σε ελέγχει κανείς. Γνωριμίες να έχεις και κάνεις άνετα.
Εγώ κάνω μεταπτυχιακό και όχι μόνο δε το θεωρώ σημαντικό, αλλά μη πω ότι ντρέπομαι κιόλας να το λέω στον κόσμο και γενικά δε το πολυλέω. Το αντιμετωπίζω σα να κάνω κάποιο περίεργο και εκκεντρικό χόμπυ πλέον. Αυτοί που την έχουν δει κάπως επειδή κάνουν μεταπτυχιακό κλπ είναι το λιγότερο γραφικοί.
 

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
485
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Καθηστε λιγο ρε παιδια γιατι τα χωνετε λιγο στο ακυρο.Και γω θα συμφωνησω οτι το να κανεις μαστερ αμεσως μετα το πτυχιο δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι πολυ απλα δε ξερεις τι ζηταει η αγορα και δευτερον γιατι δεν εχεις δουλεψει να εχεις μια αλφα εμπειρια.Υπαρχει ομως και η αλλη πλευρα
Αρχικα ειναι το μομεντουμ που εχεις μολις εχεις τελειωσει το πανεπιστημιο.Εισαι μαθημενος στο διαβασμα και δε σε χαλαει.Αν εγω πχ σταματησω το διαβασμα τωρα, πιασω δουλεια και παω μετα απο 2-3 χρονια για μεταπτυχιακο δε παιζει.Απλα δε παιζει.Δε προκειται να μπορεσω να προσαρμοστω παλι στο φοιτητιληκι.Τωρα που ειμαστε on the row μας συμφερει να παμε.Και για σκεψου να εχεις πιασει καμια γαματη δουλεια και να χρειαστει να τη διακοψεις για να κανεις μεταπτυχιακο...κινδυνευεις να τη χασεις!!Επισης τα χωνετε στα παιδακια με ντοκτορα και σια.Απλως να σας υπενθυμισω οτι ζουμε σε μια γαμημενη χωρα που την νοιαζει να εχεις τα ΤΥΠΙΚΑ  προσοντα για να πιασεις δουλεια, και οχι τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.Το χαρτι μετρουσε,μετραει και θα μετραει.Δε λεω οτι αυτο ειναι καλο.Αλλα και ο κοσμακης πρεπει να προσαρμοστει για να επιβιωσει.Να σας φερω παραδειγμα?Τα πτυχια πληροφορικης, CDL,MOUS κλπ.Και πριν απο αυτα υπηρχαν ανθρωποι που επαιζαν τα MS OFFICE στα δαχτυλα.Αν δεν εχουν ομως το πτυχιο δε πιανουν δουλεια οσο καλα και να τα ξερουν.Ενω κατι γραματεις του κωλου που δ θυμουνται ουτε καινουρια σελιδα να ανοιξουν , αλλα εχουν το χαρτι προσλαμβανονται μετα βαιων και κλαδων.Ειναι λοιπον ζητημα προσαρμοστικοτητας στις απιτησεις της ζωης.Τιποτα παραπανω...
Εν κατακλειδι δηλαδη εγω πρεπει να ντρεπομαι που παω να κανω μαστερ στην αγγλοια μετα το πτυχιο μου?ΖΠροσωπικα δε νττρεπομαι καθολου...
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Αυτά που (σωστά) λέτε γίνονται στην αγγλία, εδώ έχει γίνει μόδα όλα τα μικρά να πηγαίνουν κατευθείαν "για το μεταπτυχιακό τους" και τελευταία και "για το ντοκτορά τους" λες και πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο. Μετά βγαίνουν χωρίς να έχουν επίγνωση των πραγματων και χωρίς να έχουν αποκομίσει κάτι ουσιαστικό και καμαρώνουν απαιτώντας να ανοίξουν όλες οι πόρτες μπροστά τους.

Από την άλλη και στη πιο ευτελή δουλειά ζητάνε ότι προλάβουν και θεωρούν αυτονόητο να ζητούν μεταπτυχιακά από τον υποψήφιο θυρωρό. Το ότι το κάνουν και σε πολλές δουλειές του δημοσίου έχει καταντήσει πλέον γραφικό.
Μα φυσικά και θα ανοίξουν όλες οι πόρτες...
Φυσικά και θα τους προσφέρουν τις καλύτερες θέσεις κλπ κλπ...
Απλά στο τέλος του μήνα θα πάρουν τα περίφημα 700 σα να λέμε απ' τα τρια το μακρύτερο και πές κι ευχαριστώ.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το ίδιο σου το ποστ λέει καθαρά γιατί λέμε όσα λέμε. Καταρχήν απαντάς και μόνος σου όταν λες ότι "έχουν ξεμάθει από το διάβασμα" λες και αυτό είναι κακό και όχι καλό! Μακάρι να ξεμάθαιναν όσοι είναι σε μεταπτυχιακό από το διάβασμα! Ήμαρτον βλέπω σε μεταπτυχιακά κάτι άτομα με σχολική νοοτροπία δημοτικού που κάθονται και παπαγαλίζουν, ασχολούνται με την ύλη τους βαθμούς κλπ!!! Το μεταπτυχιακό είναι ΕΡΕΥΝΑ όχι "διάβασμα". Έχουν καταντήσει απλή διεκπεραίωση, να κάνουμε κάτι που μας επιβάλλουν, να πάρουμε το χαρτί κ.ο.κ. Και μάλιστα δυσανασχετούν όταν έχει δουλειά να γίνει! Λες και τους επέβαλλε κανείς να το παρακολουθήσουν! Το μεταπτυχιακό είναι κατάδυση στο αντικείμενο, υποτίθεται το γουστάρεις κλπ κλπ και έχεις ερευνητικά ενδιαφέροντα.
Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μεταπτυχιακά από τη "συνέχεια" που εσύ επικαλείσαι. Αυτό τα έχει καταστρέψει. Άτομα που πέρασαν από το πανεπιστήμιο αλλά δεν άγγιξαν. Και μετά μεταφέρουν την αρρωστημένη σχολική νοοτροπία και στο μεταπτυχιακό. Επίσης ούτε "φοιτητικλίκι είναι" Άλλο αν το έχουν καταντήσει. Είναι- το ξαναλέω- έρευνα. Και εκεί πρέπει να είσαι περισσότερο επιστήμονας και επαγγελματίας και όχι ένα φυτό σχολιαρόπαιδο ή ένας ακόμη "φοιτητής του φραπέ".
Για τις απαιτήσεις της ζωής το ντοκτορά δε νομίζω να ικανοποιεί πάρα πολλές από αυτές.
 

Επισκέπτης
Μεγάλη σημασία πιστεύω έχει να δούμε και σε ποιά αγορά απευθυνόμαστε .
Αν οι σπουδές μπορούν να εξασφαλίσουν και παραμονή στο εξωτερικό τότε αυτό είναι ότι καλύτερο . Σε αντίθετη περίπτωση οποιοδήποτε μεταπτυχιακό είτε θα καταλήξει ώς συνημμένο σε μια αίτηση στο Δημόσιο (κατάντια ..) είτε δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον κάτοχό του μιας και στην Ελλάδα το πεπρωμένο του υπαλλήλου είναι πολύ βαρύ .
Για στελέχη έχουμε τις "γνωριμίες" και μόνο .
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα φυσικά και θα ανοίξουν όλες οι πόρτες...
Φυσικά και θα τους προσφέρουν τις καλύτερες θέσεις κλπ κλπ...
Απλά στο τέλος του μήνα θα πάρουν τα περίφημα 700 σα να λέμε απ' τα τρια το μακρύτερο και πές κι ευχαριστώ.

Και αφεντικό που μπορεί να είναι του δημοτικού!
 

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
485
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Καταρχας δεν ειναι ολα τα μαστερ ερευνητικα.Μη μπερδευεσαι.Ολα τα PHd ειναι ερευνητικα.Τα μαστερ οχι.Και στο λεω με την εμπειρια του τελειοφοιτου Πολυτεχνειου που μου εχει επιτρεψει να ψαξω καποια πραγματα σε βαθος,τουλαχιστον στη σχολη μου.Οπως σωστα ανεφερες καμια φορα το μαστερ ειναι απλως ενα ακομα συνημμενο χαρτι στο βιογραφικο σου.Δε το κανεις για να πας την επιστημη μπροστα.Να σου πω τουλαχιστον εγω τι σκεφτηκα απο την πλευρα μου.
Υπαρχουν 4 πολυτεχνικες σχολες στην ελλαδα,καθεμια απο τις οποιες βαζει περι τους 500 φοιτητε;ς το ετος.Αυτο μας κανει 2000 φοιτητες να αποφοιτου καθε χρονο,τραγικα υψηλο νουμερο.Για να δουλε ψεις σε αυτη τη χωρα των περιορισμενων δυνατοτητων και ευκαιριων,πρεπει να διαφερεις,αν οχι απο ολους απο τους περισσοτερους.Πρεπει να κανεις το βημα παραπανω.Και αυτο το βημα ειναι το μαστερ.θα μου πεις για 900 ευρω...μαλιστα κυριε!Αν δεν ειχες ουτε αυτα?
Προσωπικα δε θελω να απω την ανθρωποτητα μπροστα...δε κανω μαστερ γιαυτο.Το κανω γιατι ζω σε μια ανταγωνιστικη κοινωνια και το ακνουν πολλοι,αρα πρεπει και γω να διασφαλισω το μελλον μου!!!
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δε σου μιλάω εγώ για αυτά που λένε "research " και "tought". Eννοώ το μεταπτυχιακό ως έννοια είναι έρευνα και όχι διάβασμα - παπαγαλία λες και είναι γυμνάσιο ή δημοτικό! Έτσι το έχουν κααντήσει εδώ !
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom