ΚΜΑΝ2
πρώτη προτεραιότητα είναι να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου.
Αυτό γίνεται καταρχάς με την αυτογνωσία. Ποιός πραγματικά είμαι ? τι έχω μέσα μου, τι δυνατότητες,τι αδυναμίες τι πάθη κρύβω?.
"γνώθι σαυτόν" το έλεγε ο Σωκράτης.
Περνάς μετά στον Πλάτωνα. Παραβολή του σπηλαίου. Αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις σε τεχνητό κόσμο με ψευδαισθήσεις-ότι σπαταλάς τη ζωή σου κινούμενος από πάθη και από οδηγίες τρίτων.
Και καταλήγεις στον Αριστοτέλη. Χρήση λογικής. Δημιουργία αρετής και χαρακτήρα.
Οι γυναίκες τότε θα έρχονται σε εσένα . Θα είσαι το πρότυπο για το ευμετάβλητο συναισθηματικό θυμικό των γυναικών όλων των λαών. Θα νιώθεις δύναμη μέσα σου. Θα ελέγχεις το μέλλον σου.
Από εκεί και πέρα,γνωρίζοντας ποιός είσαι θα ξέρεις και τι πραγματικά θέλεις. Και αυτό θα έρχεται σε εσένα γιατί θα το ελκύεις.
Η παραβολή του Ηρακλή ειναι επίσης χρήσιμη. πριν αρχίσει του άθλους έπρεπε να διαλέξει τον "εύκολο ή το δύσκολο δρόμο". Ο εύκολος είναι ο δρομοςτης ήσσονος προσπάθειας-του χασίματος μέσα στο πλήθος, του υλισμού. Ο δύσκολος είναι ο μοναχικός δρόμοςτης αυτοβελτίωσης της πειθαρχίας, της αρετής. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο ο Ηρακλής εκπλήρωσε τους άθλους (που παραβολικά είναι οι μεγάλες προκλήσεις της ζωής) και κέρδισε την Αθανασία. Την Υστεροφημία. Κληρονομία.
Γιατί όλοι ειμαστε θνητοί. Αυτό που απομένει στο τέλος είναι τι αφήνουμε πίσω μας και αντηχεί εις τους αιώνες.
Υ.Γ. Από τα παραπάνω εγω δεν πράττω τίποτα από αυτά. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω αλλά είμαι τόσο κάθαρμα που συνεχίζω να ζω δίχως κατεύθυνση, σπαταλώντας χρόνο, χρήματα και ταλέντα. Ελπίζω κάποια μέρα να το πάρω απόφαση.