Εγώ αν μιλάει σοβαρά, θα του έλεγα να κάνει ότι του λέει η καρδιά του. Όχι ο ένας και ο άλλος.
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται νωρίς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν πολλές φορές στην πορεία για διάφορους λόγους (ανθρώπινες απώλειες πχ).
Στην ηλικία που έχω φτάσει μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι σε καμία χώρα του κόσμου δε σου χαρίζεται τίποτα και πρέπει να προσπαθήσει κανείς πολύ σκληρά για να πετύχει.
Πρέπει να έχεις καρδιά δυνατή και στομάχι από τσίγκο γιατί είναι ανηφορικός ο δρόμος. Αν είχα παιδιά σε κρίσιμη ηλικία, θα τους έλεγα το εξής απλό - να βρείτε κάτι που να γουστάρετε (κάτι όμως, όχι να γίνετε ρεμάλια γιατί φύγατε από δω), διότι όταν κάτι σου αρέσει - το κάνεις καλά και προσφέρεις στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου και κατ' επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.
Οι κηφήνες στα ελεύθερα επαγέλματα είναι όλοι αυτοί οι κακοί επαγγελματίες (για να μην πω απατεώνες), που θα κοιτάξουν να φτιάξουν ένα ψυγείο στα 10 λεπτά και να πάρουν €50 αντί για €15. Όταν τους πάρουν όλοι χαμπάρι, τότε δουλεύουν 2 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες παίζουν τάβλι στο καφενείο βρίζοντας την κωλο-Ελλάδα και προσπαθώντας να ρεφάρουν όλη τη χασούρα της υπόλοιπης εβδομάδας - με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και χειρότεροι.
Οι σωστοί επαγγελματίες δεν προλαβαίνουν και παίρνουν και βοηθό. Καλά στα λέει και ο Παραλίμνιος - δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Επειδή λες για Αθήνα - είχα τη διαχείριση της πολυκατοικίας μέχρι πριν κανα-δυό μήνες. Παλικάρι 25 χρονών έκανε αυτό που θες να κάνεις - δούλευε σαν το μαλάκα πάνω από 10 ώρες την ημέρα (ταξίδια επίσης κλπ) για να πληρώνει ενοίκιο και λογαριασμούς. Σε 9 μήνες σε πληροφορώ γύρισε στην Κατερίνη.
Υπάρχει αντίστοιχο thread που είπαμε κι εκεί πολλά (ποιος το 'χε φτιάξει - νομίζω ο αχαχούχας με τα λαχεία - δε θυμάμαι). Λύσεις υπάρχουν - κλιματιστικά μάθε να φτιάχνεις - κλάδος με τρελή ανάπτυξη. Όλοι θα βάλουν κάποια στιγμή. Θα πας σ' ένα μαλάκα με 3.60 να μάθεις τη δουλειά - να τρυπάς τοίχο ρε αδερφέ. Πρέπει να είσαι γάτα - γιατί? Γιατί πρέπει να γίνεις καλύτερος απ΄ τους άλλους με τη δουλειά σου και να τσιμπήσεις το πελατολόγιό τους.
Ελεύθερη αγορά είμαστε - απολύτως θεμιτό είναι. Πολλά είπα - τέλος.