Νέα

Soros: Το κράτος χάνει δισεκατομμύρια από την απαγόρευση της μαριχουάνας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Chevalier Fidèle
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 117
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
πιστευεις οτι η απαγορευση βοηθαει στο να αποτραπει ενα συμβαν οπως αυτο που μου περιγραφεις? θεωρω πως αν ο πιτσιρικος θελει να κανει τον μαγκα η απαγορευση τον προτρεπει δεν τον αποτρεπει.
κανω λαθος?
ναι αλλα θα κανει φουντα και οχι οτι αλλο  ;)

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
Και η κουτση μαρια πλεον τα τελευταια 10 χρονια βρισκει ανετα αν θελει παρανομα φουντα(κακης ποιοτητας ομως) οποτε δεν βλεπω καποιο κακο αν ελεγχεται αυτο απ το κρατος....
Με το να νομιμοποιηθει δεν θεωρω οτι ανοιγει το δρομο σε περισσοτερο κοσμο στα σκληρα ναρκωτικα...ισα ισα  πιστευω οτι θα εχει αντιθετα αποτελεσματα  (στατιστικα σε χωρες που το νομιμοποιησαν αυτο εδειξε) κι αυτο γιατι θα ελεγχεται και η ποιοτητα αλλα και ο ποτης δεν θα ερχεται σε επαφη με παρανομα κυκλωματα που επι το πλειστον πασαρουν κι αλλα "καλαουδια" (βεβαια αν τον τρωει ο κωλος του δεν ειναι πολυ δυσκολο να βρει)....και φυσικα εννοειται οτι και στα κοφι σοπς δεν θα επιτρεπονται κατω τον 18

Για τα οικονομικα οφελη δεν τιθεται καν θεμα νομιζω. Βεβαια πιστευω οτι απ αυτο θα χασει το αλκοολ και τα μαγαζια γιατι θα ελλατωθει η καταναλωση αλκοολ (αρα και λιγοτερα ατυχηματα και ψευτοτσαμπουκαδες  :dancing:)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
ναι γιατι αυτο ενσχιει την αποψη μου οτι την εγκληματηκοτητα την εχουν κανει επιστημη και τα μικρολαμογια δεν τιμορουνται

απο που αυτο το συμπέρασμα ?

εδω που δεν τιμωρείται κανείς το βρίσκεις καλύτερο ?

στην αμερική το ισόβιο σημαινει ισοβια εδω το ισοβια ισον με 15 χρονια ... το βρισκεις σωστό ?

jnr32

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
9
Πόντοι
16
ναι αλλά εάν διακινείται ελεύθερα θα είναι πολύ ευκολότερο και για τους ανηλίκους να το προμηθευτούν (μην ξεχνάς ότι παλαιότερα, έστελνε ο πατέρας το παιδάκι του στο περίπτερο να του πάρει τσιγάρα επειδή βαριόταν ο ίδιος και οι περιπτεράδες πολλές φορές του έριχναν άκυρο διότι δεν ήξεραν εάν τους έλεγε την αλήθεια-τότε βέβαια υπήρχε συνείδηση στον κόσμο)

από την άλλη, όταν κάνεις μαύρο δεν ζαλίζεσαι?όταν ζαλίζεσαι δεν μειώνονται τα αντανακλαστικά σου?εάν λοιπόν βγεις σε ένα μπαρ και πιείς 2 ποτά και 2 τσιγάρα, δεν είναι πιθανό εάν οδηγήσεις να προκαλέσεις ατύχημα?(δεν ξέρω βέβαια τι συμβαίνει στις χώρες όπου η κάνναβη είναι ελεύθερη, εάν δηλαδή ο νόμος προβλέπει ναρκοτεστ και τιμωρία για την οδήγηση μετά από χρήση κάνναβης)

τωρα που απαγορευεται η διακινηση απετραπει? ισα ισα πιστευω πως η απαγορευση το κανει ετσι και αλλιως ελκυστικοτερο για την νεολαια που θελει να το παιζει επανασταση κλπ
Στην οδηγηση δεν επιρρεαζει καθολου, δεν ειναι οπως το αλκοολ

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.295
Πόντοι
3.715
Δεν είναι το θέμα το καυτό η αποποινικοποίηση για ιδία χρήση, εισπνεόμενη (με κάθε τρόπο)...το ζεματιστό αφορά τα πλεονεκτήματα ως:

-Αντικατάσταση της καλλιέργειας βάμβακος (η κάνναβη απαιτεί λιγότερο νερό...ιδιαίτερα σημαντικό για τον Κάμπο και τα αποθέματα νερού), ανθεκτικό σε ασθένειες/ παράσιτα.
-Φαρμακευτικές χρήσεις ως αναλγητικό κι ίσως πολλές άλλες ιδιότητες που μένει να ερευνηθούν.
-Βιοκαύσιμα (συμπλήρωμα Υ/Ανθράκων) για υψηλής απόδοσης καύσιμα

και σίγουρα συμψιφίζω και το θέμα ιδίας κατανάλωσης μιας ψυχοτρόπου ουσίας για χαλάρωση (όχι αποχαύνωση).

παίζει πολύ χρήμα στα παραπάνω, η Ελλάς είναι πολύ καλό μέρος για ανάπτυξη της καλλιέργειας, όπως κι άλλων χρήσιμων βοτάνων

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ναι ε ????
Μην μου μιλας για την Αμερικη εκει η εγκληματηκοτητα ειναι επιστημη
τυπε και στην φιλανδια παιζει πολυ κουμπουρι
ο 1 στους 2 εχει σιδερικο και ειναι ετοιμος να γεμισει κουμποτρυπες οποιον του την πεσει
να τον γεμισει καυτο μολυβι :2funny:

Συνημμένα

• larslinqvist1.jpg
    larslinqvist1.jpg
    83,4 KB · Εμφανίσεις: 17

Επισκέπτης
Το οτι η φουντα ειναι προθαλαμος για τα "σκληρα" ναρκωτικα ειναι μυθος. Κατ' εμε δεν ειναι καν ναρκωτικο. Την πινω πανω απο 20 χρονια, εχω δοκιμασει σχεδον οτιδηποτε "ναρκωτικο" κυκλοφορει και κυκλοφορουσε στην ελληνικη επικρατια και δεν κολησα σε τιποτα. Μονο η φουντα, το κρασι και η μπυρα ειναι τα ποτα μου. Αν δεν εχω μια μερα να πιω δε θα τρελαθω, αλλα σιγουρα ειμαι καλυτερα οταν πινω. Και πιστευω οτι ειμαι σε καλυτερη θεση απο καποιον που καπνιζει 2 με 3 πακετα τσιγαρα τη μερα. Αυτοι που κολανε με την πρεζα ή με το αλκοολ πιστευω οτι εχουν προβλημα ειτε στο μυαλο ή στα γονιδια. Εχω δει και ατομα που κολλανε και στη φουντα και ειναι ολημερις πιωμενοι κι αν δεν πιουν 10 τσιγαρα τη μερα δεν ειναι καλα. Σπανιες περιπτωσεις αλλα υπαρχουν. Ολα θελουν μετρο. Η χρηση δε βλαπτει η καταχρηση ειναι που δημιουργει προβληματα. Αλλα το ιδιο ισχυει και για το αλκοολ τις πουτανες τον τζογο και παει λεγοντας. Προτεινω δε στους "ποτες" αν εχουν τη δυνατοτητα να καλιεργουν μονοι τους τη φουντα που πινουν. Ετσι γλυτωνουν χρημα και ξερουν τι πινουν. ;)

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.295
Πόντοι
3.715
Το οτι η φουντα ειναι προθαλαμος για τα "σκληρα" ναρκωτικα ειναι μυθος. Κατ' εμε δεν ειναι καν ναρκωτικο. Την πινω πανω απο 20 χρονια, εχω δοκιμασει σχεδον οτιδηποτε "ναρκωτικο" κυκλοφορει και κυκλοφορουσε στην ελληνικη επικρατια και δεν κολησα σε τιποτα. Μονο η φουντα, το κρασι και η μπυρα ειναι τα ποτα μου. Αν δεν εχω μια μερα να πιω δε θα τρελαθω, αλλα σιγουρα ειμαι καλυτερα οταν πινω. Και πιστευω οτι ειμαι σε καλυτερη θεση απο καποιον που καπνιζει 2 με 3 πακετα τσιγαρα τη μερα. Αυτοι που κολανε με την πρεζα ή με το αλκοολ πιστευω οτι εχουν προβλημα ειτε στο μυαλο ή στα γονιδια. Εγω δει και ατομα που κολλανε και στη φουντα και ειναι ολημερις πιωμενοι κι αν δεν πιουν 10 τσιγαρα τη μερα δεν ειναι καλα. Σπανιες περιπτωσεις αλλα υπαρχουν. Ολα θελουν μετρο. Η χρηση δε βλαπτει η καταχρηση ειναι που δημιουργει προβληματα. Αλλα το ιδιο ισχυει και για το αλκοολ τις πουτανες τον τζογο και παει λεγοντας. Προτεινω δε στους "ποτες" αν εχουν τη δυνατοτητα να καλιεργουν μονοι τους τη φουντα που πινουν. Ετσι γλυτωνουν χρημα και ξερουν τι πινουν. ;)

σωστή τοποθέτηση, τα ίδια.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
με την αποποινικοποίηση της κάνναβης, την αμέσως επόμενη όσα παιδιά καπνίζαν τσιγάρο (και είναι πολλά και σε πολύ μικρές ηλικίες) θα το γυρίζαν στο μαύρο ("Για έλα Γιώργο στον πίνακα να λύσεις την άσκηση..."-λιώμα ο Γιωργάκης από το διάλειμμα, σηκώνεται στον πίνακα και χαζογελάει όλην την ώρα...) (ακραίο το παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω περίπου)
Ο πιτσιρικας οπως βρισκει τωρα ετσι θα βρισκει κι οταν αποποινικοποιηθει...δεν νομιζω να επιτρεπουν στους ανηλικους  την πωληση ή την χρηση....αυτοι που το κανουν ή θελουν να το κανουν θα συνεχισουν να το κανουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ οπως γινεται και σημερα....
Και πιστευω οτι το κρατος μην θελοντας να χασει εσοδα θα κυνηγησει περισσοτερο τους μη νομιμους εμπορους (ετσι νομιζω)

jnr32

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
9
Πόντοι
16
Ο πιτσιρικας οπως βρισκει τωρα ετσι θα βρισκει κι οταν αποποινικοποιηθει...δεν νομιζω να επιτρεπουν στους ανηλικους  την πωληση ή την χρηση....αυτοι που το κανουν ή θελουν να το κανουν θα συνεχισουν να το κανουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ οπως γινεται και σημερα....
Και πιστευω οτι το κρατος μην θελοντας να χασει εσοδα θα κυνηγησει περισσοτερο τους μη νομιμους εμπορους (ετσι νομιζω)

σωστο και αυτο

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
Το οτι η φουντα ειναι προθαλαμος για τα "σκληρα" ναρκωτικα ειναι μυθος. Κατ' εμε δεν ειναι καν ναρκωτικο. Την πινω πανω απο 20 χρονια, εχω δοκιμασει σχεδον οτιδηποτε "ναρκωτικο" κυκλοφορει και κυκλοφορουσε στην ελληνικη επικρατια και δεν κολησα σε τιποτα. Μονο η φουντα, το κρασι και η μπυρα ειναι τα ποτα μου. Αν δεν εχω μια μερα να πιω δε θα τρελαθω, αλλα σιγουρα ειμαι καλυτερα οταν πινω. Και πιστευω οτι ειμαι σε καλυτερη θεση απο καποιον που καπνιζει 2 με 3 πακετα τσιγαρα τη μερα. Αυτοι που κολανε με την πρεζα ή με το αλκοολ πιστευω οτι εχουν προβλημα ειτε στο μυαλο ή στα γονιδια. Εχω δει και ατομα που κολλανε και στη φουντα και ειναι ολημερις πιωμενοι κι αν δεν πιουν 10 τσιγαρα τη μερα δεν ειναι καλα. Σπανιες περιπτωσεις αλλα υπαρχουν. Ολα θελουν μετρο. Η χρηση δε βλαπτει η καταχρηση ειναι που δημιουργει προβληματα. Αλλα το ιδιο ισχυει και για το αλκοολ τις πουτανες τον τζογο και παει λεγοντας. Προτεινω δε στους "ποτες" αν εχουν τη δυνατοτητα να καλιεργουν μονοι τους τη φουντα που πινουν. Ετσι γλυτωνουν χρημα και ξερουν τι πινουν. ;)
:thumbsup:

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
Δεν είναι το θέμα το καυτό η αποποινικοποίηση για ιδία χρήση, εισπνεόμενη (με κάθε τρόπο)...το ζεματιστό αφορά τα πλεονεκτήματα ως:

-Αντικατάσταση της καλλιέργειας βάμβακος (η κάνναβη απαιτεί λιγότερο νερό...ιδιαίτερα σημαντικό για τον Κάμπο και τα αποθέματα νερού), ανθεκτικό σε ασθένειες/ παράσιτα.
-Φαρμακευτικές χρήσεις ως αναλγητικό κι ίσως πολλές άλλες ιδιότητες που μένει να ερευνηθούν.
-Βιοκαύσιμα (συμπλήρωμα Υ/Ανθράκων) για υψηλής απόδοσης καύσιμα

και σίγουρα συμψιφίζω και το θέμα ιδίας κατανάλωσης μιας ψυχοτρόπου ουσίας για χαλάρωση (όχι αποχαύνωση).

παίζει πολύ χρήμα στα παραπάνω, η Ελλάς είναι πολύ καλό μέρος για ανάπτυξη της καλλιέργειας, όπως κι άλλων χρήσιμων βοτάνων
:thumbsup:

Επισκέπτης
Και συνεχιζω........

Η πολιτικη της απαγορευσης εχει αποτυχει. Το απαγορευμενο ειναι γλυκο, εξαπτει την περιργεια ιδιαιτερα του νεου. Πως ξεκινησαμε το καπνισμα του τσιγαρου οσοι καπνιζουμε ? Για μαγκια και για να διαφερουμε. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα απο το εμποριο ναρκωτικων και πολλοι ζουν απο αυτο. Απο τον Αλβανο, τον Μαροκινο, που το φερνουν στην Ελλαδα, τον πλοικτητη, τον τελωνιακο, τον Ελληνα ντηλερ της γειτονιας σας, τους μπατσους, τους δικαστες και του δικηγορους. Ολους αυτους δεν τους συμφερει η νομημοποιση της καλιεργειας. Κατα καιρους οταν εμενα στην Αθηνα και εψαχνα για φουντα, δεν επαιζε τιποτα. Ρε τι να τρεχω Εξαρχεια, Ομονοια, Πειραια μεχρι Β.Π. εφτανα και να μην μπορω να βρω ενα τσιγαρο να πιω. Αλλα παντου να παιζει πρεζα και σχεδον στην ιδια τιμη με το μαυρο. Μιλαω για εποχη '92 με '94 που ειχε γεμισει η Αθηνα πρεζα απο τα Σκοπια. Αυτο θελανε να σπρωχνουν εκεινη την εποχη τα κυκλωματα και αυτο κανανε. "Εφυγαν" πολλα ατομα τοτε που πεσανε στη λουμπα. Θεωρω λοιπον την αποποινηκοποιση της καλιεργειας μονοδρομο. Και για να βγαλει λεφτα το κρατος και για να χτυπηθουν τα κυκλωματα και γιατι ο αλκοολικος ο τζογαδορος να μπορουν ελευθερα και χωρις κυρωσεις να απολαμβανουν το παθος τους κι εγω οχι ? Και στην τελικη βρητε μου καποιον που καταστραφηκε απο τον φουντα. Απο το αλκοολ και το τζογο ειναι χιλιαδες

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.295
Πόντοι
3.715
kosnik26

o Γιωργάκης θα ήθελε περισσότερο πίστεψέ με να παίζει μπάλα στο διάλειμμα σε χορτάρι με γκολπόστς, να ζει ελεύθερα τον εφηβικό έρωτα δίχως προκαταλήψεις και ψευτοηθικά διλήμματα, να έχει μια οικογένεια/ κοινωνία που είναι μαζί του κι όχι απέναντί του και να μαθαίνει τι πραγματικά σημαίνει η Οδύσσεια και η Ιλιάδα.
Η ντρογκαδούρα πάντα θα παίζει στην πιάτσα, όπως κι όλα τα καλά και τ'άσχημα, θέμα επιλογής και κριτικής σκέψης είναι που καλλιεργείται, δεν έρχεται δια μαγείας.

OP
OP
Chevalier Fidèle

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Από το αλκοόλ μόνο τα τροχαία να βάλει κανείς , φτάνει.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
kosnik26

o Γιωργάκης θα ήθελε περισσότερο πίστεψέ με να παίζει μπάλα στο διάλειμμα σε χορτάρι με γκολπόστς, να ζει ελεύθερα τον εφηβικό έρωτα δίχως προκαταλήψεις και ψευτοηθικά διλήμματα, να έχει μια οικογένεια/ κοινωνία που είναι μαζί του κι όχι απέναντί του και να μαθαίνει τι πραγματικά σημαίνει η Οδύσσεια και η Ιλιάδα.

ο Γιωργάκης βέβαια δεν θα τα ζήσει όλα αυτά σε αυτήν τη ζωή, θα πρέπει να περιμένει κάποια χρόνια...
όμως το χόρτο (για ξεκίνημα) θα τον βοηθήσει να επιταχύνει τις διαδικασίες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom