Νέα

Σκύλος ο πραγματικός φίλος!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια ρατσα προτιματε η εχετε?

• Γερμανικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 99 16,1%
  • Μαλτεζ

Ψήφοι: 20 3,3%
  • Τσιουαουα

Ψήφοι: 13 2,1%
  • Γουεστυ

Ψήφοι: 5 0,8%
  • Μπιγκλ

Ψήφοι: 16 2,6%
  • Ντομπερμαν

Ψήφοι: 24 3,9%
  • Μποξερ

Ψήφοι: 37 6,0%
  • Μπουλντογκ

Ψήφοι: 19 3,1%
  • Σαρπει

• Δαλματιας

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Ντομπερμαν Πινσερ

• Γκολντεν Ριντριβερ

Ψήφοι: 22 3,6%
  • Μολοσσος

• Λαμπραντορ Ριντριβερ

Ψήφοι: 55 8,9%
  • Μαστιφ

• Πεκινουα

Ψήφοι: 12 2,0%
  • Πομερανιαν

Ψήφοι: 10 1,6%
  • Παγκ

Ψήφοι: 9 1,5%
  • Ροτβαιλερ

Ψήφοι: 38 6,2%
  • Αγιου Βερναρδου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Σαμογιεντ

Ψήφοι: 3 0,5%
  • Σιτσου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Βελγικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 23 3,7%
  • Αλασκα Μαλαμουτ

• Αλλο

Ψήφοι: 132 21,5%
  • Ακιτα

Ψήφοι: 24 3,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    615

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
4.880
Πόντοι
2.846
εχουν γεμισει αδεσποτα γιατι ο καθε «φιλοζωος» παιρνει ενα σκυλι , το χαιρεται για λιγο και οταν καταλαβει οτι το ζωο σημαινει και υποχρεωσεις, παει και το παραταει καπου και φευγει ελαφρα τη καρδια.
θα παραταγε καποιος το παιδι του διοτι χρειαζεται να το βγαζει βολτα, να το ταϊζει και να μεριμνα για το γιατρο, το που θα μεινει στις διακοπες κλπ?
καποιοι «φιλοζωοι» και ειναι πολλοι, αυτο κανουν.
και βλεπεις στο δρομο δυστυχισμενα, παρατημενα ζωα.
αν δεν θελεις ζωο συντροφιας πραττεις πολυ καλα και δικαιωμα σου, τη στιγμη ομως που θα αποφασισεις να το παρεις, το εχεις υπο την προστασια σου σε ολη τη ζωη του (ή τη δικη σου, οποιος φυγει πρωτος…:confused:)
Δικαιολογιες δεν υπαρχουν.
η μαλακία συνήθως ξεκιναει όταν το σκυλί γίνεται 'δώρο' σε παιδιά που επιμένουν ότι θέλουν ένα.
φυσικά 99 στα 100 από τα παιδιά μετά από λίγες βδομάδες βαριούνται τις "υποχρεώσεις", οι γονείς ειναι εξ αρχής αρνητικοί έτσι κι αλλιώς, και το σκυλί μένει να τυρρανιέται μόνο του ή ακόμα χειρότερα βρίσκεται στο δρόμο...

το σκυλί είναι ΜΟΝΟ για ενήλικο άνθρωπο που ξέρει τι κάνει και αφού το έχει σκεφτεί 100 φορές

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
4.880
Πόντοι
2.846
Χρόνο χρειάζονται.

Τα έξοδα δεν είναι πολλά.
ισχύει, ο χρόνος είναι το κυριότερο.
αλλά και τα έξοδα, αν κάποιος παίρνει τον βασικό ή λίγο παραπάνω, είναι μεγάλο θέμα

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.738
Πόντοι
2.306
παιδιά ωραία φάση το σκυλί, αλλά έχετε τόσο χρόνο που χρειάζονται και τόσα επιπλέον εξοδα?
Μεγαλη συζητηση:
ζεις μονος?
αν οχι οι υπολοιποι θελουν σκυλο?
ταξιδευεις συχνα?
γουσταρεις καλοπεραση και δεν θες την εγνοια?
μπορεις να το πας βολτα 2 φορες την ημερα?
Αν φυγεις διακοπες, υπαρχει καποιος να σε σκατζαρει?
εισαι σιχασιαρης ή ζεις με σιχασιαρηδες (τριχες κλπ)?
τυχαινει να νοιωθεις ενιοτε μοναξια, θες να μιλας σε καποιον και να σε καταλαβαινει? (Εκει ο φιλος σου θα ειναι το μεγαλυτερο σου φαρμακο)
αν στα βασικα βγαζεις + αντι - μπορεις να αρχισεις να το σκεφτεσαι…
Για εξοδα? 30-40 ευρω το μηνα τροφες κλπ και κανενας γιατρος, φαρμακα το εξαμηνο, αλλα 80-100 ευρω, για εμενα.
Αν δεν τα εχεις μην το κανεις, θα αρχισεις να βαρυγκομας και αυτο δεν ειναι καλο ουτε για εσενα ούτε για τον σκυλο.
Επισης σε ασθενεια (χτυπα ξυλο) θα ξηλωθεις αλλα τοτε δεν θα σε νοιζει τι θα χαλασεις γιατι θα εχεις ηδη δεθει, θα σε νοιαζει να γινει καλα το ζωο…αρα αυτα τα εξοδα θα τα κανεις και θα πεις κι ευχαριστω αν γινει καλα το σκυλι…οπως για ανθρωπο σου.

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
επίσης δεν θέλει πολύ μυαλό ,ειλικρινα δεν θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτεί κάποιος ότι πολύ σύντομα και αφου πλέον ηλεκτρονικά θα φαίνεται ποιός έχει σκυλι στην κατοχή του ,αυτο θα σημαίνει κι ένα μικρό φόρο ε? Ξεκάθαρο δεν ειναι ? (και λογικό θα έλεγα)

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
4.880
Πόντοι
2.846
Για εξοδα? 30-40 ευρω το μηνα τροφες κλπ και κανενας γιατρος, φαρμακα το εξαμηνο, αλλα 80-100 ευρω, για εμενα.
Αν δεν τα εχεις μην το κανεις, θα αρχισεις να βαρυγκομας και αυτο δεν ειναι καλο ουτε για εσενα ούτε για τον σκυλο.
Επισης σε ασθενεια (χτυπα ξυλο) θα ξηλωθεις αλλα τοτε δεν θα σε νοιζει τι θα χαλασεις γιατι θα εχεις ηδη δεθει, θα σε νοιαζει να γινει καλα το ζωο…αρα αυτα τα εξοδα θα τα κανεις και θα πεις κι ευχαριστω αν γινει καλα το σκυλι…οπως για ανθρωπο σου.
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει άνθρωπος που όταν τον κοιτάει σκυλί μ'αυτά τα μάτια και το βλέμμα, ή όταν κουνάνε την ουρά και γυρίζουν την κοιλιά για χάδια, μπορεί να μην τα αγαπά και να μην τα λατρεύει...
τες πα

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.738
Πόντοι
2.306
Ενα τεραστιο θεμα: πολλοι παιρνουν σκυλο και τον αφηνουν μονιμως σε μια αυλη, κηπο κλπ διοτι «το σκυλι λερωνει μεσα στο σπιτι».
το σκυλι αν το μάθεις, δεν λερωνει στο σπιτι, ειτε ζεις σε διαμερισμα ειτε σε μονοκατοικια.
Αν θελεις να κανεις ενα πλασμα φιλο σου, αλλα για να το βλέπεις, συνηθως δεμένο, σε κάποιο κηπο μπαλκονι ΜΗΝ το παρεις!
αν δεν αντιμετωπίζεις τον σκυλο σαν ισοτιμο μ’ εσενα σε συναισθηματικο επιπεδο, δεν τον αξιζεις για φιλο σου.
οι φιλοι εχουν και ατελειες, ετσι και το σκυλι μπορει να σου κατουρησει στο σπιτι ή να κανει εμετο αν νοιωσει ασχημα.
Κανεις δεν πεθανε διοτι κατουρησε ο σκυλος στο απιτι, καθαριζεις, εκπαιδευεις και προχωρας…
και ανεχεσαι….
εδω ανεχεσαι ανθρωπους που καμμια φορα δεν τους αντεχεις, στον σκυλο θα κολλησεις?:confused:

White Othellos

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιουν 2022
Κριτικές
7
Like
5.860
Πόντοι
1.336
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει άνθρωπος που όταν τον κοιτάει σκυλί μ'αυτά τα μάτια και το βλέμμα, ή όταν κουνάνε την ουρά και γυρίζουν την κοιλιά για χάδια, μπορεί να μην τα αγαπά και να μην τα λατρεύει...
τες πα
Όλα αυτά που έγραψες, όλα αυτά που δεν πήρα απο άνθρωπο τα πήρα από τόσο δα ένα πλασματακι,,,,πως να μην το αγαπήσω, πως να μην νοιάζομαι κάθε ημέρα αν είναι καλά, αν του λείπει κάτι ,πες μου πως?

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.738
Πόντοι
2.306
επίσης δεν θέλει πολύ μυαλό ,ειλικρινα δεν θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτεί κάποιος ότι πολύ σύντομα και αφου πλέον ηλεκτρονικά θα φαίνεται ποιός έχει σκυλι στην κατοχή του ,αυτο θα σημαίνει κι ένα μικρό φόρο ε? Ξεκάθαρο δεν ειναι ? (και λογικό θα έλεγα)
Τυπε πληρωνω φορο (γαμω του φορους) για τσιγαρα που μου κανουν και κακο…
ε! Ας πληρωσω και για κατι που μου κανει καλο…
Φτανει καποιος να μου εξηγησει τι κερδιζω απο τον φορο που πληρωνω… θα μου φτιαξει σκυλοπαρκο? Θα βοηθησει τα αδεπσοτα? Θα μου δωσει δωρεαν φαρμακα για τον σκυλο? φοροι με μηδενικο αντικρυσμα, αν τους βαλει, θα τον ξεπληρώσω στην καλπη…

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
171
Like
92.715
Πόντοι
46.423

Δεν νομίζω να σημάνει φόρος, προς το παρόν τουλάχιστον.

Το τσιπάκι έχει την έννοια περισσότερο της ευθύνης για τους ιδιοκτήτες που αρκετοί τα παρατάνε δεξιά και αριστερά χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες τους.

aidiogliftis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2019
Like
3.228
Πόντοι
446
Αποφθεγμα ζωής Ν° 75:
Δύο όντα σε αγαπάνε ανιδιοτελως στην πορεία της ζωής σου.
Το ένα, είναι η μάνα σου, το άλλο είναι το σκυλί σου.
Όλοι οι άλλοι, αργά ή γρήγορα, εντονως ή μετριοπαθως, κοιτάνε το συμφέρον τους. Νόμος.

Ypogeio reuma

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2021
Κριτικές
43
Like
2.697
Πόντοι
5.271
Αποφθεγμα ζωής Ν° 75:
Δύο όντα σε αγαπάνε ανιδιοτελως στην πορεία της ζωής σου.
Το ένα, είναι η μάνα σου, το άλλο είναι το σκυλί σου.
Όλοι οι άλλοι, αργά ή γρήγορα, εντονως ή μετριοπαθως, κοιτάνε το συμφέρον τους. Νόμος.
Ο καλύτερος φίλος η καλύτερη συντροφιά

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.728
Πόντοι
2.356
παιδιά ωραία φάση το σκυλί, αλλά έχετε τόσο χρόνο που χρειάζονται και τόσα επιπλέον εξοδα?
Θέλεις δυο βόλτες τουλαχιστον τη μέρα, καθημερινό βούρτσισμα για τις τρίχες και καθημερινό σκούπισμα γιατί γεμίζει ο τόπος. Η τροφή και τα ιατρικά έξοδα είναι ένα ποσό μηνιαίο που πρέπει να υπολογίσεις αν τα βγάζεις πέρα τσιμα-τσιμα.
Το δικό μου θέλει πχ 15 ευρώ το μήνα για χάπι για το σκουλήκι της καρδιάς.
Βάλε χάπι για παράσιτα ένα 50ευρο το χρόνο, λουράκι για τον ίδιο λόγο δύο φορές το χρόνο από 35-60 ευρώ αυτό, εμβόλια, ότι έκτακτο προκύψει πχ τσίμπημα εντόμου που προκαλεί αλλεργία, αγανα στη μύτη, μαζεύεται ένα σεβαστό ετήσιο ποσό.
Πρέπει να σου περισσεύουν αυτά τα λεφτά.
Αλλιώς του δίνεις αγάπη κι ότι βρεις από φαΐ κι ελπίζεις να μην αρρωστήσει.
Στείρωση και τσιπάκι μίνιμουμ 200ευρο τον πρωτο χρόνο που θα τον πάρεις.
Ο δικός μου υιοθεσία από το δρόμο.
Τον βρήκα σε κακή κατάσταση, ειναι και τσοπανόσκυλο οπότε έδινε μάχες, τον μαζεψα, έγινε μέλος της οικογένειας.
Είναι η σκιά μου.
Του δίνω δέκα δράμια αγάπης μου γυρίζει εκατό οκάδες.
Αν δε το ζήσεις δε μπορεί κανείς να περιγράψει τα συναισθήματα της σχέσης αυτής.
Βοηθάω όπου μπορώ.
Έχω μόνιμα τροφή στο αυτοκίνητο, φιλοξενώ αν χρειαστεί, προσπαθώ να βγάλω από το δρόμο όσα μπορώ.
Οι φιλοζωικές από καλές εως τίγκα μαλακες, τα καταφύγια των δήμων τα απόλυτα μπουρδέλα, που υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις.
Η κατάσταση με τα αδεσποτακια είναι τραγική.
Γυρίζω σε όλη τη χώρα.
Παντού το ίδιο χάλι.
Η φιλοζωική πολιτική της κάθε κυβέρνησης είναι για το θεαθηναι.
Από ουσία μηδέν.

Madador

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2024
Like
102
Πόντοι
0
Θέλεις δυο βόλτες τουλαχιστον τη μέρα, καθημερινό βούρτσισμα για τις τρίχες και καθημερινό σκούπισμα γιατί γεμίζει ο τόπος. Η τροφή και τα ιατρικά έξοδα είναι ένα ποσό μηνιαίο που πρέπει να υπολογίσεις αν τα βγάζεις πέρα τσιμα-τσιμα.
Το δικό μου θέλει πχ 15 ευρώ το μήνα για χάπι για το σκουλήκι της καρδιάς.
Βάλε χάπι για παράσιτα ένα 50ευρο το χρόνο, λουράκι για τον ίδιο λόγο δύο φορές το χρόνο από 35-60 ευρώ αυτό, εμβόλια, ότι έκτακτο προκύψει πχ τσίμπημα εντόμου που προκαλεί αλλεργία, αγανα στη μύτη, μαζεύεται ένα σεβαστό ετήσιο ποσό.
Πρέπει να σου περισσεύουν αυτά τα λεφτά.
Αλλιώς του δίνεις αγάπη κι ότι βρεις από φαΐ κι ελπίζεις να μην αρρωστήσει.
Στείρωση και τσιπάκι μίνιμουμ 200ευρο τον πρωτο χρόνο που θα τον πάρεις.
Ο δικός μου υιοθεσία από το δρόμο.
Τον βρήκα σε κακή κατάσταση, ειναι και τσοπανόσκυλο οπότε έδινε μάχες, τον μαζεψα, έγινε μέλος της οικογένειας.
Είναι η σκιά μου.
Του δίνω δέκα δράμια αγάπης μου γυρίζει εκατό οκάδες.
Αν δε το ζήσεις δε μπορεί κανείς να περιγράψει τα συναισθήματα της σχέσης αυτής.
Βοηθάω όπου μπορώ.
Έχω μόνιμα τροφή στο αυτοκίνητο, φιλοξενώ αν χρειαστεί, προσπαθώ να βγάλω από το δρόμο όσα μπορώ.
Οι φιλοζωικές από καλές εως τίγκα μαλακες, τα καταφύγια των δήμων τα απόλυτα μπουρδέλα, που υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις.
Η κατάσταση με τα αδεσποτακια είναι τραγική.
Γυρίζω σε όλη τη χώρα.
Παντού το ίδιο χάλι.
Η φιλοζωική πολιτική της κάθε κυβέρνησης είναι για το θεαθηναι.
Από ουσία μηδέν.
Χρειάζεται χρόνος και χρήμα

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
171
Like
92.715
Πόντοι
46.423

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.728
Πόντοι
2.356

kostad1nos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
4.469
Πόντοι
456
ο σκυλος ειναι σαν παιδι . και ακομη πιο δυσκολα γιατι δεν μπορει να μιλησει. θελει τα εξοδα του , την ωρα που πρεπει να διαθεσεις , την εκπαιδευση του. δοκιμαζει τις αντοχες μας και την υπομονη μας. εαν δεν εισαι ετοιμος να διαθεσεις ολα αυτα μην παρεις σκυλο.θα υποφερεις κι εσυ και το ζωντανο. να ξερεις ομως οσα και να κανεις για το σκυλο θα τα παρεις πισω σε αγαπη 100 φορες.

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
13.239
Πόντοι
2.546
Σκυλοι για παντα!Ετη φωτος καλυτεροι απο γατια!Ειχαμε σκυλια παρα πολλα χρονια.Τα θυμαμαι ολα το καθενα με τις ιστοριες του χαρουμενες και στεναχωρες'θλιβερες.Ωρες-ωρες μου λειπει αφανταστα η φαση να χω σκυλια,ειναι ενασχοληση σε βαζουν σε τρυπακι πολλα χρονια και μενουν αξεχαστοι.Σκεφτομουν να παιρνα θηλυκια ονομαζοντας της Μπελλα για να ναι γκλαμουρια το Bella.Ειχα διαφορα ζωακια.

jojolie56

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2021
Like
286
Πόντοι
21
Η επιθυμία μου έγινε πράξη και απέκτησα ένα Αγγλικό bulldog. Είμαι λίγο τρελός γιατί ήξερα ότι η συγκεκριμένη ράτσα παρουσιάζει πολλά προβλήματα υγείας και χρειάζεται πολύ φροντίδα. Κάθε μέρα θα αφιερώσω ένα τεταρτάκι για καθάρισμα των πτυχών του προσώπου (για να μην πιάσουν μήκυτες), διάφορες κρέμες και αλοιφές κλπ. Δεν λατρεύει τις βόλτες (τεμπέλικη ράτσα) αλλά ακολουθεί κανονικά. Έξυπνο σκυλί αλλά πεισματάρικο και ξεροκέφαλο. Θα κάνει αυτό που θέλει αν δεν του επιβληθείς. Το λατρεύω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom