Νέα

«Σκότωσα δέκα άτομα»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounitsa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 340
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία αυτόν τον καιρό. Επέστρεψα από την παραμεθώριο που έκανα, συν ένα μήνα έξτρα λόγω εκπαύδευσης στο ΚΕΒΟΠ που έχει μεταφερθεί στο 585 του Άρηους Ορεστικού της Καστοριάς. Η μονάδα μου ήταν νησιωτική, χαμηλού κινδύνου ωστόσο λαμβανόταν ως δις δυσμενής μετάθεσης λόγω τοποθεσίας. Τώρα πλησιάζω στο τέλος της θητείας μου και απολύομαι σε 20 μέρες.

Λοιπόν, ο Τούρκος στρατιώτης μπορούσε να αρνηθεί την εκτέλεση της διαταγής καθώς μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία αιχμαλώτου. Ασφαλώς όμως δεν υπήρχε περίπτωση να δικαιωθεί σε κανένα στρατοδικείο (αν έφτανε ως εκεί αρτιμελής) σε μία τόσο ταραγμένη περίοδο.

Από 'κει κι έπειτα, υπάρχουν μονάδες του Ε.Σ. που κάνουν δουλειά. Από τα χέρια μου πέρασαν ένα σωρό όπλα στα οποία έκανα καθημερινή εκπαίδευση. Υπάρχουν βέβαια και μονάδες που είναι πιο ... light! Συνάντησα και μπορώ να πω ότι υπάρχουν αξιωματικοί με κατάρτιση και στρατιωτική κρίση αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι χειρίστου είδους από την στιγμή που έχουν εξουσία πάνω σε άνθρωπο. Υπάρχουν στρατιώτες άξιοι και φιλότιμοι που προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους και να εκπαιδευτούν στρατιωτικά αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που λουφάρουν κάθε τρεις και λίγο, που ζητάνε αναρωτικές άδειες σωριδόν κτλ.

Ασφαλώς το πιο αξιόμαχο σώμα είναι των ειδικών δυνάμεων που έζησα για δύο μήνες. Κατόπιν αρκετά τμήματα του μηχανοκίνητου πεζικού (σε νησιά και στον Έβρο).

Για εκείνους που κατατάσσονται σε αεροπορία και ναυτικό δεν έχω να πω πολλά. Το ξέρουν άλλωστε και οι ίδιοι ότι δεν πήγαν ποτέ στρατό, δεν βίωσαν ποτέ δύσκολες καταστάσεις και δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση. Δεν φταίε οι ίδιοι αλλά η οικογένειά τους που πιπιλίζει το μυαλό του κάθε πολιτικού και στρατιωτικού ανωτέρου: "το "παιδί" (που είναι ήδη 25 χρονών γαϊδούρι), να μην ταλαιπωρηθεί". Λες και οι άλλοι δεν είναι παιδιά, δεν είναι έλληνες, δεν έχουν ίσα δικαιώματα, δεν τους γέννησε μάνα και δεν κουράζονται ποτέ.

Επισκέπτης
αλλο το πυροβολεις ενστικτωδως κι αλλο το σκοτωνεις αιχμαλωτους.αλλα οπως ειπα  και πριν για να σωσεις το τομαρι σου πολλα κανεις

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Eίναι άλλο πράγμα η εκτέλεση μιας Διαταγής (υποχρεωτική, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της όποιας προσωπικής άποψης) κ διαφορετικό η ΑΥΤΟΜΑΤΗ (αναλόγως κ την εκπαίδευση τού καθενός) αντίδραση υπεράσπισης-άμυνας, π.χ. σε μια περιπτωση που κρίνεται "η ζωή σου ή τού εχθρού απένταντι"... οπότε πυροβολείς ενστικτωδός!

αν δεν εκτελέσεις διαταγή εν καιρώ πολέμου βγάζει ο διοικητής το περίστροφο και σε εκτελεί πάραυτα.

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
επειδη εγω ειμαι ενας απο αυτους που υπηρετο στην αεροπορια κ πηγαινω μια φορα στις 28 μερες κ ουσιαστικα η μονη μου παραμονη στο στρατο ηταν 18 μερες εκπαιδευσεως...ο θεος να τη κανει εκπαιδευση...σε πληροφορω πως τελικα πιο μαγκες απο ολους ειναι ανθρωποι της κλασεως μου που τη σκαπουλαρουν,,,οι λοιποι αποτελουν τους γνωστους στρατοκαυλους χωρις λογο κ αιτια...

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
απαντωντας στον στεφανο83...

Επισκέπτης
επειδη εγω ειμαι ενας απο αυτους που υπηρετο στην αεροπορια κ πηγαινω μια φορα στις 28 μερες κ ουσιαστικα η μονη μου παραμονη στο στρατο ηταν 18 μερες εκπαιδευσεως...ο θεος να τη κανει εκπαιδευση...σε πληροφορω πως τελικα πιο μαγκες απο ολους ειναι ανθρωποι της κλασεως μου που τη σκαπουλαρουν,,,οι λοιποι αποτελουν τους γνωστους στρατοκαυλους χωρις λογο κ αιτια...
μωρη βυζματουουουουουο.....απ το παπει εισαι?

panourgos

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Like
6
Πόντοι
6
Υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία αυτόν τον καιρό. Επέστρεψα από την παραμεθώριο που έκανα, συν ένα μήνα έξτρα λόγω εκπαύδευσης στο ΚΕΒΟΠ που έχει μεταφερθεί στο 585 του Άρηους Ορεστικού της Καστοριάς. Η μονάδα μου ήταν νησιωτική, χαμηλού κινδύνου ωστόσο λαμβανόταν ως δις δυσμενής μετάθεσης λόγω τοποθεσίας. Τώρα πλησιάζω στο τέλος της θητείας μου και απολύομαι σε 20 μέρες.

Λοιπόν, ο Τούρκος στρατιώτης μπορούσε να αρνηθεί την εκτέλεση της διαταγής καθώς μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία αιχμαλώτου. Ασφαλώς όμως δεν υπήρχε περίπτωση να δικαιωθεί σε κανένα στρατοδικείο (αν έφτανε ως εκεί αρτιμελής) σε μία τόσο ταραγμένη περίοδο.

Από 'κει κι έπειτα, υπάρχουν μονάδες του Ε.Σ. που κάνουν δουλειά. Από τα χέρια μου πέρασαν ένα σωρό όπλα στα οποία έκανα καθημερινή εκπαίδευση. Υπάρχουν βέβαια και μονάδες που είναι πιο ... light! Συνάντησα και μπορώ να πω ότι υπάρχουν αξιωματικοί με κατάρτιση και στρατιωτική κρίση αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι χειρίστου είδους από την στιγμή που έχουν εξουσία πάνω σε άνθρωπο. Υπάρχουν στρατιώτες άξιοι και φιλότιμοι που προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους και να εκπαιδευτούν στρατιωτικά αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που λουφάρουν κάθε τρεις και λίγο, που ζητάνε αναρωτικές άδειες σωριδόν κτλ.

Ασφαλώς το πιο αξιόμαχο σώμα είναι των ειδικών δυνάμεων που έζησα για δύο μήνες. Κατόπιν αρκετά τμήματα του μηχανοκίνητου πεζικού (σε νησιά και στον Έβρο).

Για εκείνους που κατατάσσονται σε αεροπορία και ναυτικό δεν έχω να πω πολλά. Το ξέρουν άλλωστε και οι ίδιοι ότι δεν πήγαν ποτέ στρατό, δεν βίωσαν ποτέ δύσκολες καταστάσεις και δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση. Δεν φταίε οι ίδιοι αλλά η οικογένειά τους που πιπιλίζει το μυαλό του κάθε πολιτικού και στρατιωτικού ανωτέρου: "το "παιδί" (που είναι ήδη 25 χρονών γαϊδούρι), να μην ταλαιπωρηθεί". Λες και οι άλλοι δεν είναι παιδιά, δεν είναι έλληνες, δεν έχουν ίσα δικαιώματα, δεν τους γέννησε μάνα και δεν κουράζονται ποτέ.
καλα τα λες ρε φιλε αλλα εγω πριν καμια 8ετια που ημουν φανταρος (με αναβολη) γνωρισα ενα στρατο που ολα τα εκανε για να φενεται , βαφαμε καθε 15 μερες την μοιρα για να καλυψουμε την σαπιλα , οσο για τους αξιωματικους ..... κατι χειροτερο απο δημοσιους υπαλληλους που ετοιμαζονται για συνταξη , πυροβολικο ημουν

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Υπάρχει τεράστια διαφορά στο καθήκον ενός στρατιώτη να υπερασπίσει την πατρίδα του και στην εν ψυχρώ εκτέλεση αιχμαλώτων, πράξη η οποία συνιστά έγκλημα πολέμου, το οποίο τιμωρείται από εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες, με αυστηρότατες ποινές...
Και είναι ακόμη χειρότερο, όταν τα εγκλήματα πολέμου δεν τα κάνουν τίποτα καυλωμένοι στρατιώτες αλλά γίνονατι στα πλαίσια οργανωμένου σχεδίου με εντολή και υπόδειξη ανωτέρων, όπως εν προκειμένω...

Κανείς δεν είπε ότι ο πόλεμος είναι "καλό πράγμα"...
Ωστόσο, ακόμη και ο πόλεμος έχει τους κανόνες  και την ηθική του...

Και δεν θα εξομοιώσω στα πλαίσια ανοησιών τύπου "αν όλα τα παιδιά πιάναν γερά τα χέρια" αυτούς που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών με εγκληματίες πολέμου...

:thumbsup:

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Οι εγκληματίες πολέμου τουρκοι μονο αιχμαλώτους μπορούσαν να σκοτώσουν και γυναικόπαιδα.
Λεχριτες σιχαμενοι τιποτένιοι. Μη σωσει και ηρεμήσει ποτε ο βρωμιαρης, ειναι και ηθοποιός.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Οι εγκληματίες πολέμου τουρκοι μονο αιχμαλώτους μπορούσαν να σκοτώσουν και γυναικόπαιδα.
Λεχριτες σιχαμενοι τιποτένιοι. Μη σωσει και ηρεμήσει ποτε ο βρωμιαρης, ειναι και ηθοποιός.
ηρέμησε έχουν αποδειχθεί εκτελέσεις καί από έλληνες τής εοκα β στήν κύπρο καί μάλιστα γυναικόπαιδων..εγώ δέν θά είχα πρόβλημα μέ τό τούρκο ηθοποιό νά κάτσω καί στό ίδιο τραπέζι καί νά τού δώσω τό χέρι μου σάν ένδειξη κατανόησης..΄΄ετσι έιναι ό πόλεμος ..η ειλικρίνια πότε θά πάψει νά τιμωρείτε ..??.δέν είναι ολοι οι τούρκοι ζώα καί δολοφόνοι όπως μάς μάθαν..χρειάζόταν μεγάλη δύναμη ψυχής γιά νά κάνει αυτή τήν εξομολόγιση..ειναι άνθρωπος μέ όλη τήν σημασία τής λέξης...καί χωρίς κουκούλα μάλιστα επώνυμα...όχι σάν εμάς πού κρυμένοι πισω από μιά κουκούλα  νικ ναμελέμε ότι μάς καυλώσει...

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Στον πολεμο εκτελεις διαταγες (τελος)

Δεν εχεις προσωπικοτητα! εισαι ενα αντικειμενο - ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ

Ετσι δουλευει το παιχνιδι.

Αν παρακουσεις διαταγη εκτελεισαι επι τοπου.

πρεπει σκοτωσεις για να επιβιωσεις και συναμα εκτελεις και τις διαταγες.

Μετα για ενα διαστημα ...δεν εισαι καλα...δεν ηθελες ποτε να το κανεις αλλα το εκανες .

Εκεινη την στιγμη ειναι λαθος να κριθεις σαν λογικος ανθρωπος με βουλιση ...γιατι πολυ απλα δεν εισαι

Επισκέπτης
Ο Ολγκάτς συνέχισε λέγοντας: "ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε.
Εσυ φιλε που την εφαγες στο μετωπο ησουν πολυ μεγαλος μαγκας.

Μη τον κλαψει κανενας χαζος και τον ξεφτιλισει.

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
φιλε μην ξεχνας ομως οτι λιγοι τουρκοι σκεφτονται ελευθερα.οι περισοτεροι ειναι τηλεκατεθυνομενοι.

Ρε παιδια οταν εισαι σε πολεμο και οι δυο παραταξεις σκεφτονται το ιδιο.

Ο πολεμος δεν ειναι κανα παιχνιδι που η καθε πλευρα παιζει αλλιως.

Και οι δυο πλευρες θα κανουν τα ιδια.

Μην τα διαχωριζετε σας παρακαλω ειναι λαθος

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά εγώ στο κείμενο που διάβασα έγραφε ότι ο πρώτος που σκότωσε ήταν ένας 19χρονος κρατούμενος ο οποίος τον έφτυσε, και αυτός γύρισε και τον πυροβόλησε αμέσως στο πρόσωπο.....

Πουθενά δεν αναφέρει ότι ο πρώτος φόνος ήταν προιόν διαταγής από ανωτέρους του. Στις διαταγές του διοικητή του αναφέρεται ως προς την αλληλουχία των επόμενων εκτελέσεων.

Φυσικά. η παραδοχή αυτή τον μετατρέπει σε ένα βδελυρό, κατάπτυστο δίποδο τέρας.
Εγώ ούτε που θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ να σηκώσω όπλο και να πυροβολήσω κάποιον εν ψυχρώ και προφανώς εξ επαφής επειδή με έφτυσε...

Το γεγονός αυτό όπως και οι υπόλοιπες περιγραφές του εν λόγω, η οποίες αφήνουν να διαρρέει μία οσμή εκτέλεσης αιχμαλώτων πολέμου και όχι θανάτων κατά την διάρκεια μαχών ή εχθροπραξιών, είναι ίδιον της φύλης στην οποία ανήκει, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι κατά βάση κότες και θρασύδειλοι....

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
φιλε μην ξεχνας ομως οτι λιγοι τουρκοι σκεφτονται ελευθερα.οι περισοτεροι ειναι τηλεκατεθυνομενοι.

πιστευεις οτι αρκετοι ελληνες θα κανανε ανταρσια κινουμενοι κατω απο εντολες?

ειναι μεγαλο επιτευγμα του στρατου το οτι καταφερνει και φανατιζει τοσο πολυ τους ανθρωπους σε καιρο ειρηνης (εχω πολλα παραδειγματα φιλων) ποσο μαλλον σε περιοδο πολεμου (οπου υπαρχει και το κινητρο)

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά εγώ στο κείμενο που διάβασα έγραφε ότι ο πρώτος που σκότωσε ήταν ένας 19χρονος κρατούμενος ο οποίος τον έφτυσε, και αυτός γύρισε και τον πυροβόλησε αμέσως στο πρόσωπο.....

Εγώ ούτε που θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ να σηκώσω όπλο και να πυροβολήσω κάποιον εν ψυχρώ και προφανώς εξ επαφής επειδή με έφτυσε...

Το γεγονός αυτό όπως και οι υπόλοιπες περιγραφές του εν λόγω, η οποίες αφήνουν να διαρρέει μία οσμή εκτέλεσης αιχμαλώτων πολέμου και όχι θανάτων κατά την διάρκεια μαχών ή εχθροπραξιών, είναι ίδιον της φύλης στην οποία ανήκει, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι κατά βάση κότες και θρασύδειλοι....

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ανέφερε: "είπα στο διοικητή μας ότι εγώ είμαι καλλιτέχνης και ότι δεν μπορώ να σκοτώσω. Εδώ τελειώνει η τέχνη, εδώ αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή κι εσύ θα σκοτώσεις, μου είπε".

Ο Ολγκάτς συνέχισε λέγοντας: "ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης.

προφανως και το εκανε εκτελωντας διαταγες...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
άλλο αυτό έχεις δικηο ..μολονότι υπ΄αρχουν κίνδυνοι ΄παραδέχετε τί έκανε..έγ΄΄ω προσωπικά έχω συγινηθεί από αυτή τήν ιστορία του πάρα πολύ..έχει μεγάλη ψυχή αυτός ό άνθρωπος γιά νά κάνει αυτή τήν εξομολόγιση..θά ήθελα νά τόν γνωρίσω καί νά κάτσω στό ίδιο τραπέζι καί είμαι από αυτούς πού εάν τό ήξερα τότε τό 74 ότι είχε σκοτώσει 10 άνθρωπους έλληνες εγώ θά είχα σκοτώσει 100 τούρκους καί δέν θά έβγαινα στα μεντια νά τό ομολογήσω...είναι ανώτερος άνθρωπος από μένα...

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Πουθενά δεν αναφέρει ότι ο πρώτος φόνος ήταν προιόν διαταγής από ανωτέρους του. Στις διαταγές του διοικητή του αναφέρεται ως προς την αλληλουχία των επόμενων εκτελέσεων.

Φυσικά. η παραδοχή αυτή τον μετατρέπει σε ένα βδελυρό, κατάπτυστο δίποδο τέρας.

Δεν θα πω οτι δεν ειναι εγκλημα

Αλλα Ξαναλεω ο πολεμος ειναι οτι πιο βρωμικο υπαρχει

αν νομιζετε οτι οσοι πολεμισαν τα λενε ολα (ακομα και αυτοι που ειναι απο την πλευρα των "καλων")

ειστε γελασμενοι.

ειναι κατι που ξεπερναει τα ορια της ανθρωπινης λογικης και φυσης...

Ο πολεμος εχει ενα δογμα σταθερο ανα τις χιλιετιες

"εξοντωστε τον εχθρο με καθε κοστος καθε τροπο"

Δεν εισαι ανθρωπος  και δεν εχεις ανθρωπο απεναντι σου.

πως να σας το πω για να το καταλαβετε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom