Νέα

«Σκότωσα δέκα άτομα»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounitsa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 340
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Αλλο Εοκα β κι αλλο επισημος στρατος κρατους. ναι εκτελεσε κοσμο και η εοκα β. Λαθος σωστο, ηταν σε ενα στρατηγηκο αγωνα για την Κυπρο. Οταν ενεργεις κανεις και λαθη.
Ομως οι λεχριτες τουρκοι ουτε τα προσχήματα δε κρατανε. Επισημες διαταγες τους ειναι να εκτελουν αιχμαλωτους. Λοιπον, αυτο αποδικνύει ποσο βαρβαροι πρωτογονοι ειναι. Και φυσικα θρασύδειλοι αφου στη μαχη του αεροδρομίου με τους λοκατζίδες μας δε μπορεσαν να κανουν τιποτα και υποχώρησαν ενα σωρο φορες. Και σε ολη τη μαχη της Κυπρου η αναλογια δυναμεων ηταν συντριπτικη, στην ουσια μονοι πολεμουσαν. Ή μαλλον δε πολεμουσαν. Καναν εγκληματα οπως παντα

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Δεν υπαρχει πολεμος χωρις το αισθημα της αυτοσυντηρησης και της επιβιωσης νομιζω....και αυτα περι διαφορετικοτητας των λαων δε με αγγιζουν....ολοι σφαζουν και ολοι σκοτωνουν.....
΄μακάρι νά ήταν έτσι αλλά δέν ειναι..δέν είσαι ρεαλίστρια καί ό κόσμος δέν φτιάχνετε αλλά απλώς βελτιώνετε καί αυτός ό σπουδαίος άνθρωπος πιστεύει στήν βελτίωση

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
ο μουσουλμανισμός είναι αυτός που οπλίζει τα χέρια των τούρκων.

Να με συγχωρεις φιλαρακι,αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη
 αποψη για τους μουσουλμανους και τον μουσουλμανισμο...

Ο φανατισμος ειναι προιον των μουλαδων,και η τζιχαντ μια εσκεμμενη
 παρερμηνεια των λογων του Προφητη τους απο τους ιδιους....
 Τους παπαδες εν ολιγοις...Παντου αυτοι,παντου οι ιδιοι

Οποιος εχει διαβασει εστω και ορισμενες σουρες απο το Κορανι,ή Ισλαμικη
 ποιηση (Τζελαντιν Ρουμι-Ομαρ Καγιαμ κτλ κτλ..) θα καταλαβει..

Δηλωνω Χριστιανος Ορθοδοξος και θελοντας να εχω μια αποψη για τους
 πιστους αλλων θρησκειων,προτιμησα να κατσω και να μαθω,να διαβασω,να
 ενημερωθω σχετικα με την θρησκεια των ανθρωπων εδω στην "γειτονια" μας..

Απο μικρος ακουγα για φανατισμο των μουσουλμανων και οτι αυτος
 απορρεει απο την θρησκεια τους και το Κορανι...

Λοιπον Φιλαρακι να σε πληροφορησω οτι εαν ολοι ακολουθουσαν το Κορανι(ή τους λογους και
 τις διδαχες του Χριστου η οποιαδηποτε θρησκειας γενικα...) ο κοσμος θα ηταν πολυ
 καλυτερος...

Το Κορανι (οπως και το Ευαγγελιο...) ειναι λογος ΚΑΘΑΡΟΣ..
 Απαγορευει να κανει ο πιστος το κακο
 Οριζει(προσεξε την λεξη οριζει..θα εξηγησω παρακατω..)να σεβεται ο πιστος την χηρα,το
 ορφανο,να προστατευει τον αδυναμο...Οριζει οτι σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να βαζεις
 φωτια στο σπιτι του εχθρου σου ή να του παιρνεις το κεφαλι,το βιος,την γυναικα και τα
 παιδια του.
 Αυτα ειναι εργα της εκαστοτε κρατικης εξουσιας που εκμεταλευεται σε ολον τον κοσμο την
 πιστη και την αθωωτητα των Λαων.

Ολα αυτα βεβαια τα λεει το Κορανι οπως το εγραψαν οι ιδρυτες του Ισλαμισμου και το
 εξηγησαν οι ελευθεροι και πιστοι(αρχικοι..) θεολογοι..

Η Χαντιθ (ο προφορικος λογος του ιδιου του Μωαμεθ...)ΟΡΙΖΕΙ  τους ιερωμενους ως αγγελους
 Αγαπης και Ανοχης...Οπως περιπου και τους οριζει και το Ευαγγελιο...

Τωρα αν ισχυει αυτο στην πραγματικοτητα ειναι αλλο καπελο και αλλη κουβεντα...

Ισως να ακουγομαι θρησκοληπτος,που δεν ισχυει φυσικα,αλλα ετσι εχουν γενικα τα πραματα
 Οι θρησκειες εφευρεθηκαν απο  ανθρωπους για ανθρωπους..
 Για να μπορει ο Ανθρωπος να αυτοελεγχεται και να αυτοπεριοριζεται ως προς τα παθη του
 Για να ξεπερασει ο Ανθρωπος τον αρχεγονο φοβο,που εχουμε ολοι μεσα μας,για τον
 "Ανθρωπο"....Για αυτον που κρυβουμε μεσα μας...

Και εσυ εισαι καλο παιδι,και εγω και ο αλλος και ο παραλλος...
 Αλλα σε καποιες στιγμες και υπο "ειδικες" συνθηκες γινεσαι..κατι σαν κτηνος...
 Αλλος Ανθρωπος απ'οτι εισαι συνηθως δηλαδη..
 Επειδη ο Ανθρωπος στην διαρκεια των χιλιετηριδων που εχει περασει πανω στην Γη,εχει δει
 αυτη την αλλη πλευρα του,γι'αυτο και την φοβαται...

Ο Ανθρωπος μονο απο τον Ανθρωπο κινδυνευει....

Συγνωμη αν κουρασα,αλλα αυτα ειχα να πω σχετικα με το Κορανι...
 Δεν φταινε οι διδαχες Αγαπης των θρησκειων...

Φταιει ο ιδιος ο (εκαστοτε...ανα περιπτωση) Ανθρωπος

Επισκέπτης
Για αυτο εγω το πηρα Ι5 και ειμαι ησυχος. Καμια πατριδα δεν με ειχε αναγκη και ουτε θα με χρειαστει ποτε, γιατι δεν μπορω να της προσφαιρω τις υπηρεσιες μου.

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
αν δεν εκτελέσεις διαταγή εν καιρώ πολέμου βγάζει ο διοικητής το περίστροφο και σε εκτελεί πάραυτα.

Εκτός αν εκτελέσεις εσύ πρώτα το Διοικητή. Βέβαια μετά, γίνεσαι αμέσως μακαρίτης.

ΠΑΝΤΑ έχεις επιλογή. Απλά για κάθε σου ενέργεια, όπως συμβαίνει γενικά στη ζωή, υπάρχει και μία συνέπεια - καλή ή κακή.

Και αυτά τα "περί διαταγών" τα λένε όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!
Και ξέρετε όλοι πια είναι "τα αδικαιολόγητα"!
Μην λέμε μόνο για τους Εβραίους άλλα όταν πρόκειται για τα ελληνοτουρκικά να αλλάζουμε άποψη και στάση!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Για αυτο εγω το πηρα Ι5 και ειμαι ησυχος. Καμια πατριδα δεν με ειχε αναγκη και ουτε θα με χρειαστει ποτε, γιατι δεν μπορω να της προσφαιρω τις υπηρεσιες μου.
Δε σ' έπιασα ρε παραλίμνιε. Το Ι5 είναι μαγκιά δηλαδή?  :think:

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Εκτός αν εκτελέσεις εσύ πρώτα το Διοικητή. Βέβαια μετά, γίνεσαι αμέσως μακαρίτης.
με την ηλικία και το μυαλό που έχω ΤΩΡΑ, όχι όταν ήμουν 19 ετών, δεν υπήρχε περίπτωση να εκτελέσω τέτοια διαταγή, τον καραβανά που θα μου τη έδινε χαλαρά τον έτρωγα.
Και μην νομίζεται ότι οι καραβανάδες έχουν την ίδια συμπεριφορά στον πόλεμο με αυτή που κάνουμε την θητεία μας που μας σκοτίζουν την πούτσα, φοβούνται τους στρατιώτες τους, γιατί τα όπλα τους έχουν σφαίρες και γίνονται και λάθη....

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
με την ηλικία και το μυαλό που έχω ΤΩΡΑ, όχι όταν ήμουν 19 ετών, δεν υπήρχε περίπτωση να εκτελέσω τέτοια διαταγή, τον καραβανά που θα μου τη έδινε χαλαρά τον έτρωγα.
Και μην νομίζεται ότι οι καραβανάδες έχουν την ίδια συμπεριφορά στον πόλεμο με αυτή που κάνουμε την θητεία μας που μας σκοτίζουν την πούτσα, φοβούνται τους στρατιώτες τους, γιατί τα όπλα τους έχουν σφαίρες και γίνονται και λάθη....

Αν φοβούνται λέει..... Πάρα πολλοί από αυτούς είναι ελεεινοί, σιχαμένοι, κοπρόσκυλα και πάνω από όλα τσατσόνια και δειλοί. Όταν έγραψα το συγκεκριμένο post, είχα στο μυαλό μου 3-4 τέτοιους.

CHEYENNE

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Κριτικές
582
Like
583
Πόντοι
8.805
Ο πολεμος ειναι μια κατασταση που αποκτηνωνει τον ανθρωπο.
Πανω στην μαχη αναγκαζεσαι να σκοτωσεις για να μην σκοτωθεις.
Υπερασπιζεσαι το σπιτι σου, την οικογενεια σου την πατριδα σου.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ.

Ομως και ο πολεμος εχει κανονες.
Και αυτο που εκανε ο Τουρκος "καλιτεχνης", αναγκαζομενος να υπακουσει τις διαταγες του ανωτερου του ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ γιατι σκοτωσε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ.

Σε ολες τις συνθηκες του κοσμου οι αιχμαλωτοι πολεμου, δεν εκτελουνται.

Αλλα οπως προειπα ο πολεμος αποκτηνωνει τους ανθρωπους.

Δεν ξερω τι θα εκανα σε αναλογη περιπτωση. Τωρα λεω πως θα αρνιομουν.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 και σκευτηκα το εξης

Σε σεναριο πολεμου και μαχης αν μαθω οτι περασε ενα F16 του εχθρου και ισομεδωσε το σπιτι που εμενε η μανα μου η γυναικα μου και τα παιδια μου ...τοτε κατι μου λεει οτι οσο και αν διαφωνουσα με αυτα που με διαταζουν

θα επερνα το οπλο μου και αιχμαλωτους, γυναικες , μωρα και οτι αλλο ανηκει στον εχθρο ...δεν θα εμενε ρουθουνι.

βαλε λιγο τον εαυτο σου σε αυτην την θεση σε καιρο πολεμου παντα.

Φιλαρακι εισαι τελειως μα τελειως ΛΑΘΟΣ....
  Το εχεις σκεφτει και αλλιως στο σεναριο που μας λες;
  Οτι ενα δικο μας Φ16 ισως καπου να ισοπεδωσε ενος αντιπαλου το σπιτι και του σκοτωσε
  την οικογενεια;

Στον πολεμο δεν λειτουργεις με προσωπικα κριτηρια Φιλε αλλα με συλλογικα
  Στο σεναριο σου,δεν ειναι δικος σου ο πολεμος υποθετω αλλα της πατριδος μας με καποια
  αλλη χωρα (δεν την αναφερεις σαφεστατ και δεν προβαινω σε υποθεσεις...)

Οι παραπλευρες απωλειες παντα υπαρχουν και απο τις δυο μεριες

Να σου κανω μια ερωτηση;
  Ας πουμε οτι επιανες αιχμαλωτο αυτον που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σκοτωσε την οικογενεια σου,αθωους
  και αμαχους σαφως πολιτες....

Θα τον παρεπεμπες σε δικαστηριο για εγκληματα κατα αμαχων η θα τον εκτελουσες ο ιδιος;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κοπρονι εχεις δικιο σε αυτο που λες....ειδικα σε μια περιοδο οπου η τουρκια παλευει να μπει στην ευρωπαικη ενωση και να κουκουλωσει γενοκτονιες ή τα γεγονοτα στην κυπρο μια τετοια παραδοχη μπορει να τον μπλεξει (το εχει ηδη κανει) παρα μα παρα πολυ ασχημα....φανταζομαι το μεγεθος των τυψεων του για να προβει σε μια τετοια ενεργεια....

Κάθε άλλο παρά παλεύει να μπει στην ευρωπαική ένωση

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φίλε Gabadoo, καλά τα λες, εντόπισα ΜΟΝΟ ένα σημείο που δε μου άρεσε:

Λοιπον Φιλαρακι να σε πληροφορησω οτι εαν ολοι ακολουθουσαν το Κορανι(ή τους λογους και τις διδαχες του Χριστου η οποιαδηποτε θρησκειας γενικα...) ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος...

Το Κορανι (οπως και το Ευαγγελιο...) ειναι λογος ΚΑΘΑΡΟΣ..

Αν ΟΛΟΙ ακολουθούσαν το Κοράνι και το Ευαγγέλιο, το μόνο πράμα που θα ήταν "καλύτερο" θα ήταν η κατάσταση του ιερατείου.
Η οποία ήδη είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, με το όσους τα ακολουθούν σήμερα, δηλαδή.  Πόσο καλύτερη να γίνει πια?

2) Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με τον όρο "λόγος καθαρός".  Για μένα, δεν είναι.  Δεν είναι, με την έννοια ότι είναι κείμενα ασαφή, μη σαφώς προσδιορισμένα, επιδεχόμενα άπειρες "ερμηνείες", έτσι ώστε τα ιερατεία να κάνουν κατα το δοκούν κάθε φορά τη δουλειά τους...

Κατά τα λοιπά, είναι χαρά μου να διαβάζω τα κείμενά σου, το ξέρεις!  ;)

Enaeritis

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Eίναι άλλο πράγμα η εκτέλεση μιας Διαταγής (υποχρεωτική, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της όποιας προσωπικής άποψης) κ διαφορετικό η ΑΥΤΟΜΑΤΗ (αναλόγως κ την εκπαίδευση τού καθενός) αντίδραση υπεράσπισης-άμυνας, π.χ. σε μια περιπτωση που κρίνεται "η ζωή σου ή τού εχθρού απένταντι"... οπότε πυροβολείς ενστικτωδός!

[size=20pt]Π[/size][size=18pt]ω[/size][size=16pt]ω[/size][size=12pt]ω[/size][size=10pt]ω[/size][size=8pt]ω[/size][size=10pt]![/size]
Ο Γιγαντας!
Πως τα λες ετσι ρε παιδι μου!
Ο Κουγιας εισαι;
"Ενστικτωδως" ε;
Σα να εκσπερματωνεις ενα πραμα;

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
  Φιλαρακι εισαι τελειως μα τελειως ΛΑΘΟΣ....
  Το εχεις σκεφτει και αλλιως στο σεναριο που μας λες;
  Οτι ενα δικο μας Φ16 ισως καπου να ισοπεδωσε ενος αντιπαλου το σπιτι και του σκοτωσε
  την οικογενεια;

Στον πολεμο δεν λειτουργεις με προσωπικα κριτηρια Φιλε αλλα με συλλογικα
  Στο σεναριο σου,δεν ειναι δικος σου ο πολεμος υποθετω αλλα της πατριδος μας με καποια
  αλλη χωρα (δεν την αναφερεις σαφεστατ και δεν προβαινω σε υποθεσεις...)

Οι παραπλευρες απωλειες παντα υπαρχουν και απο τις δυο μεριες

Να σου κανω μια ερωτηση;
  Ας πουμε οτι επιανες αιχμαλωτο αυτον που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σκοτωσε την οικογενεια σου,αθωους
  και αμαχους σαφως πολιτες....

Θα τον παρεπεμπες σε δικαστηριο για εγκληματα κατα αμαχων η θα τον εκτελουσες ο ιδιος;

τωρα που σου γραφω υπο συνθηκες νορμαλ θα εκανα αυτο που προσταζει ο νομος και γενικοτερα οι κανονες και οι διαταγες...ειμαι σε καλη κατασταση.

οταν ομως εχω αποκτηνωθει νομιζω οτι δεν υπαρχει χωρος για διαλογο η για χρονο σκεψης.

Προσεξε δεν αναφερω ακραια παραδειγματα με εμενα στην μεση λογικο

αναφερο ακραια παραδειγματα με εμενα στη μεση παραλογο...κατι πολυ συνηθες στον πολεμο.

προς θεου ρε παιδια δεν λεω οτι αυτο ειναι το καθημερινο μου σκεπτικο

λες μα εχεισ σαλταρει να σκεφτεσε οτι καπου καποιος αλλος εχει σαλταρει?

εδω μια γκομενα σε παραταει και τα κανεις ολα ισωμα...βλεπε τον αλλο που θελει να τους δειρει ...τι να πεις για τον πολεμο?

να σε διωρθωσω και σε κατι το μονο συλογικο κριτηριο που υπαρχει ειναι να κρατηθει η μοναδα ζωντανη για να πολεμισει ...κανενα αλλο.

αν νομισεις οτι εισαι σε θεση να ορισεις αλλο κριτηριο στη μαχη..μεγαλε με ολο το συμπαθειο...εχασες

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
κάποιοι που είχαν τα ιδανικά που λες εσύ δηλητηριώδη σου δίνουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να μιλάς και να γράφεις ελληνικά και να λες τη γνώμη σου
και εν καιρό πολέμου τα σκυλιά θα είναι δεμένα και οι πόρτες ορθάνοιχτες.

ναι και με επιασε το φιλοτιμο ξερεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom