Φίλε Gabadoo, καλά τα λες, εντόπισα ΜΟΝΟ ένα σημείο που δε μου άρεσε:
2) Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με τον όρο "λόγος καθαρός". Για μένα, δεν είναι. Δεν είναι, με την έννοια ότι είναι κείμενα ασαφή, μη σαφώς προσδιορισμένα, επιδεχόμενα άπειρες "ερμηνείες", έτσι ώστε τα ιερατεία να κάνουν κατα το δοκούν κάθε φορά τη δουλειά τους...
Οταν ανεφερα την εκφραση "Λογος καθαρος" ηταν σχετικα με το θεμα που συζητουσαμε
Το αν το Ισλαμ (και εγω το επεκτεινα και στον Χριστιανισμο...) ειναι μια "βαρβαρη"
η οχι θρησκεια
Και σαφως δεν ειναι,ουτε η μια ουτε η αλλη...
Οι ιδρυτες τους (ο Χριστος και ο Μωαμεθ) σαφως και ΠΟΤΕ δεν ειπαν σκοτωστε,ατιμαστε,
κλεψτε ή οτιδηποτε ανομο και παραλογο.
Εσυ μιλας για τον κληρο,το Ιερατειο οπως λες με το οποιο εχω και εγω μεγαλες διαφορες
και διαφωνιες και το ξερεις....Το εχουμε συζητησει επανελλημενα και ειδικα με μελη που
δεν ειναι πια μαζι μας εδω σε αυτο το φορουμ...
Σταυρο,εγω προσωπικα δεν μπερδευω το κληρο με τους Λογους του Θεου (εν προκειμενω μιας
και μιλω για μενα...). Ο Χριστος μετεφερε στην Γη και προσπαθησε να διαδωσει μια
διδασκαλια Αγαπης.Εγω τον "νομιζω" Υιο του Θεου,εσυ πες τον εστω απλα εναν "καλο" ανθρωπο
η εστω εναν ανθρωπο που δεν πειραξε ποτε εναν αλλο(τουλαχιστον απ΄οσα γνωριζουμε και απο
αυτα αν ειναι και
αληθεια..)
Σαφως και τα ασαφη και δυσνοητα κειμενα των Γραφων εχουν γραφτει κατα την διαρκεια
Συνοδων με τετοιο τροπο ωστε να ευνοειται το εκαστοτε Ιερατειο..Εγω δεν μενω εκει..το
παω πιο περα.Ουτε και θεωρω οτι η θρησκεια (η οποιαδηποτε θρησκεια) μπορει να "σκλαβωσει"
εναν ανθρωπο...
Μονο ο ανθρωπος σκλαβωνει ανθρωπο,σωματικα ή ψυχικα,ειτε σε πολεμο ειτε σε ειρηνη..
Για να πω και δυο λογια σχετικα με το θεμα του παροντος θρεντ
Τωρα τον κατατρυχουν οι τυψεις αυτον τον καλλιτεχνη;
Επειτα απο 30 τοσα χρονια;
Και αν τον "παιδευαν" και απο πιο πριν,γιατι δεν εφευγε σε αλλες χωρες οπου θα μπορουσε
να εκφραστει πιο ελευθερα και να το βγαλει απο μεσα του οπως εκανε τωρα;
Στην Γερμανια εχει ανθουσα κοινοτητα Τουρκων και ειναι μια χωρα που επιτρεπεται ο Λογος..
Εκατσε ομως στην πατριδα του και μαλιστα ως Ηθοποιος....χωρις Φως ομως .
"Ηθοποιος σημαινει Φως" λεει...
Προσωπικα δεν πιστευω καν οτι οι αρλουμπες του "ηθοποιου" ειναι αληθεια,χωρις να λεω οτι
δεν εχουν γινει κιολας
Σε μια χωρα οπου ο μυθος του Ερτζενεκομ ειναι ακομα ζωντανος,εστω και ως παραστρατιωτικη
οργανωση με υψηλες διασυνδεσεις και εξουσιες μου φαινονται απιθανες τετοιες κρισεις
τυψεων..
Ειδικα απο τυπους που ασκουν την τεχνη της "Υποκριτικης" και οχι της τεχνης που ποιει
Ηθος...αν εγινα αντιληπτος